Jak zhubnout v polycystic vaječníku

Poruchy v práci hormonálního a endokrinního systému žen často vedou k vývoji polycystic. Tyto nemoci v 70% případů trpí premenopázami - 45-55 let. Dieta s ovariální polycySticitou je účinným způsobem, jak se zbavit extra kilogramů a částečných zotavení. Dodržujte to snadné, hlavní věcí je znát základní principy racionální výživy.

Proč se ovariální polycystóza dostane tuku

Zdravotní statistiky argumentují, že polovina žen, které jsou nemocné s polycystickými vaječníky trpí obezitou. To je faktický fakt. Vzhled cysta na vaječnících je způsoben nerovnováhou hormonů, v důsledku chronických infekčních onemocnění a napětí. Výsledkem je, že metabolismus proteinů, tuky a sacharidů je narušen a dochází k intenzivnímu vývoji mužského hormonu testosteronu.

I s skromným denním menu, žena s vaječníkem polykistózy pozoruje zvýšení vkladů tuku, zejména v břiše mužského typu. Po zadání zkoušek je viditelná tendence ke zvýšení hladiny cukru v krvi a riziko diabetu cukru.

Jak zhubnout v polycystic vaječníku

Proč žena s polycystic dostane tuk? Nejvyšší úroveň mužského hormonu, který porušuje normální způsob rozdělení tuků a sacharidů. Výměnné procesy zpomalené a kalorie spotřebovává rychle odložena v tukové tkáni. Správná výživa pro polycystické a dodržování stravy je považována za první opatření v boji proti hormonálním a endokrinním problémům. S poklesem tělesné hmotnosti je znatelně zlepšeno o 10% a menstruační cyklus je normalizován. To je důvod, proč dieta s polycystickými lékaři kladou na seznam závazných opatření pro provádění léčebných opatření.

Je možné zhubnout v polycystic vaječníku

Porušení metabolismu komplikuje proces vypouštění nadměrné hmotnosti u žen s vaječníkem polycystic. S touto nemocí však není nutné sedět na tvrdé stravě. Hlavní věc je snížit část spotřebovaných tuků a sacharidů a zvýšit podíl proteinů ve stravě. Zvláště nebezpečné pro ženy rychlé sacharidy - cukr, snob, cukrovinky. Porušují hladiny cukru v krvi.

Jak zhubnout v polycystic vaječníku

Je nebezpečné, protože inzulínová rezistence se často rozvíjí během polycystic, což v budoucnu vyvolává vývoj diabetu typu 2. Proto cukr a inzulín v krvi by měly být normální. Pokud je žena správně napájena, kompetentně činí dietní menu, vede aktivní životní styl a kontroluje krevní indikátory - můžete zhubnout. Polycystic vaječníka a obezita - dva vzájemně provázané státy ženského organismu. Pokud se nadváha začne odejít, zlepšte reprodukční systém. Lékaři vědí, že během polycystického obsahu mohou být těhotné pouze po normalizaci hmotnosti, diety a hormonální terapie.

Dieta s Ovariální polycystic: Tipy výživy

S touto nemocí, žena bude muset snížit průměrný denní kalorický obsah 400 jednotek. Norma je v průměru 2400 KCAL, tj. Dietní menu je asi 2 tisíc. Kcal za den. Výživové výživy se doporučují, aby se zaměřily na potravu bílkovin a zeleniny. Všechny produkty s nízkým glykemickým indexem jsou vítány. Nezpůsobují hladiny glukózy v krvi v krvi a nekolumují zvýšené chuť k jídlu krátce po jídle.

Jak zhubnout v polycystic vaječníku

Specialisté tvrdí, že jakákoliv fyzická námaha před večeří přispívají k zrychlení metabolismu, takže sportovní třídy musí být přeneseny do ranních hodin a ne na večer.

Němci vědci v průběhu četných studií zjistili, že udržují hladinu cukru a inzulínu v krvi, stejně jako potlačující zvýšené vybavení, mohou být následující opatření a produkty:

  • Časté příjmy potravin v malých porcích;
  • zrnkové výrobky;
  • plný spánek po dobu 8 hodin denně.

Hubnutí v polycystic vaječníku závisí na kompetentně složené stravě. Jeho základem je proteiny, celé obiloviny, čerstvá zelenina a ovoce bohatá na vlákno a potravinářská vlákna. Kontrola útoků hladu, Výživové doporučují pít hodně vody, kompotů, šťávy. S kvantitativním počtem musí žena za den jíst asi 50 g čistého proteinu a od 35 do 45 g užitečných tuků. Zbytek stravy dělá komplikované sacharidy, jejichž štěpení vyžaduje více energie, než je provedeno na výstupu. Každé jídlo během polycystického vaječníku by měl obsahovat proteinovou složku - kus ryby, drůbeže, maso.

Přípustné produkty

Přírodní produkty s minimálním tepelným zpracováním - zde je zdroj užitečných aminokyselin, omega-3, vitamínů a minerálů. Pokud mluvíme o masných výrobcích, pak v seznamu užitečných - ptáků, štíhlého hovězího masa. Ryby je užitečné, včetně mastných odrůd, jako je sleď, makrel, losos a další.

Jak zhubnout v polycystic vaječníku

V prioritě následující dietní produkty:

  • Hnědá rýže;
  • celé obiloviny (pšenice, ovsa, pohanka);
  • Lněná semena, slunečnice;
  • olivový olej;
  • avokádo;
  • vlašské ořechy;
  • luštěniny;
  • Neumlavé mléko a jogurt.

Z zeleniny užitečná cuketa, hrášek, všechny zelené, zelí, okurky. Ovoce - pomeranče, čerstvé fíky, hrušky, jablka, kiwi. Dieta vítá všechny bobule.

Co nemůže být s ovariálními polycystic

Rafinovaná a transgirra, hluboké tepelné zpracování produkty, cukroví, mouka, rychlé občerstvení, sůl - to vše přispívá k skokům cukru a inzulínu v krvi, zatížení trávicího a kardiovaskulárního systému, přispívá k souboru nadbytečné hmotnosti.

Jak zhubnout v polycystic vaječníku

Dieta s polycystickými vaječníky zcela eliminuje:

  • konzervy a marinády;
  • brambůrky;
  • bonbón;
  • Cukrovinky z pšeničné mouky nejvyššího stupně;
  • klobásy, klobásy;
  • Sladké a sycené nápoje;
  • margarín;
  • Sladké dezerty;
  • těstoviny.

Je třeba omezit spotřebu soli Cook, čaj a kávový nápoj bez cukru.

Polycystic vaječníkař a alkohol

Jakékoliv alkoholické nápoje, včetně piva, jsou škodlivé, když polycystický vaječník. Jejich použití vyvolává hormonální posun pozadí směrem ke zvýšení produkce testosteronu. Pokud taková skutečnost má místo, situace je zhoršena. Možná vzhled mužského principu nebo plešatosti. Kromě toho použití alkoholu vyvolává zvýšení chuti k jídlu, takže hmotnostní sada je intenzivně.

Žena může příležitostně dovolit sklenici suchého vína s plátky sýrů nebo pikantní ovoce. Pravidelné používání alkoholu v kombinaci s tabákovým zapalováním - přímá cesta k zhoršení stavu, neplodnosti, diabetu, poruchy v práci kardiovaskulárního systému. Polycystic vaječníka a plnost, protože vzájemně provázané státy budou zhoršeny. Každá zdravotní strava eliminuje alkohol.

Dieta s vaječníky polycystic: menu pro každý den

Znalosti principy správné výživy, je snadné sestavit dietu v polycystických vaječnících, z nichž menu je spokojeno s odrůdou. Výživy doporučují zvýšit snídani a lehnout oběd a večeři. Proto většina kalorií spotřebovaných spadá ráno, když je metabolismus nejintenzivnější.

Jak zhubnout v polycystic vaječníku

Níže je uveden menu diety s ovariální polycastózou po dobu dvou dnů jako příklad.

První den

Snídaně: salát z Ruhaw, špenát, okurky s olivovým olejem, 2 vařená vejce, kus celozrnného chleba.

Druhá snídaně: nízkotučné jogurt bez přísad, ovoce nebo bobulí.

Oběd: zeleninová polévka, pečený tuňák.

Všemohoucí: hrst ořechové směsi.

Večeře: tvarohový sýr, zeleninový salát

Druhý den

Snídaně: Celozrnná kaše bez másla, ovocný salát s jogurtem.

Druhá snídaně: Rye bochník s avokádem.

Oběd: zeleninová polévka, kuřecí prsa, čerstvý salát.

Odpoledne: Ovoce nebo berry pyré.

Večeře: Pečený losos s cuketem.

Mezi jídly pít vodu, zelený čaj, smoothie ze zeleniny a zeleně, nízkotučný kefir.

Recenze, jak zhubnout s ovariálními polycystic

Svetlana, 48 let, g. Moskva
Četl jsem mnoho recenzí o ovariální polycystic a nadměrné váhy na fórech a specializovaných místech. Uvědomil jsem si, že nejdůležitější věcí v léčbě je změnit životní styl a dietu. Více pohybů, méně polotovarých produktů a self-addisciplinie. Aktivně plavání, běží ráno, úprava stravy. Navštěvujte cukrovinky, nejezte bary a cukroví. Aby bylo snazší zvyknout si na novou stravu, snažil jsem se méně doma a chodit více, rozptýlené. Cítím se líp.
Kristina, 32 let, g. Sevastopol
S polycystickými ovariálními tváří po prvním těhotenství, lékaři říkali, že hormonální zotavení se pokazilo. Obnoveno o 8 kg, i když jím trochu. Zhubnout je velmi obtížná, každý 100-200 g je tvrdý. Zapojený do sportu, odmítl sladké a pozoroval dietu a snažil se zotavit.
Margarita, 40 let, g. Ivanovo
Recenze stravy na ovariální polycystic onemocnění našli na pár dní přibližné menu. Držel jsem po dobu 2 měsíců, kilogramy začaly odejít, i když velmi pomalu. Rychle jsem si zvykl na výživu, snažím se jíst syrovou zeleninu a ovoce, stejně jako vařené maso a ryby. Doufám, že s takovou diagnózou, protože ovariální polycystóza se nezmění v člověka.

Dieta s polycystický vaječníkem - základem v léčbě nemoci. Je přísně dodržování rizika komplikací, pomáhá normalizovat hmotnost a zlepšit celkovou pohodu. Jedná se o nejbezpečnější léčebnou metodu, která vám umožní snížit syntetické léky nebo je zcela opustit.