Jak otěhotnět s ovariálními polycystic?

Jak otěhotnět s ovariálními polycystic?

Je možné otěhotnět s ovariálními polycystic?

Navzdory tomu, že polycystický ovariální syndrom může být překážkou těhotenství, mnoho žen se podaří úspěšně představit a porodit zdravé dítě s polycystikou. V některých případech, těhotenství přichází nezávisle a někdy se těhotná ženě musí podstoupit průběh léčby léků nebo dokonce přenosové operace na vaječnících.

Mám polycystický vaječníků a chci otěhotnět. Co dělat?

Ne všechny ženy s polycystickými vaječníky vyžadují léčbu, aby otěhotněla. Pokud máte pravidelné období, možná budete muset otěhotnět, bez lékařského zásahu. Obvykle v tomto případě lékař dává představit 1 rok. V této době se doporučuje vést Grafika teploty pastvy a použití Ovulační testy, kdo pomůže pochopit, jaké dny je pojetí dítěte s největší pravděpodobností. Pokud během roku těhotenství nepřišel - musíte být léčeni.

Máte-li nepravidelné měsíční, nebo nefungovalo, aby v průběhu roku nepracovalo, aby si představil dítě, pak lékař jmenuje léčbu. Je nutné se připravit na dlouho očekávaný těhotenství nemusí přijít bezprostředně po zahájení léčby a po dalších 6-12 měsících.

Proč bych měl předepsat antikoncepční pilulky, pokud chci otěhotnět?

Antikoncepční tablety jsou výběru drog (tj, "první pomoc") Při léčbě ovariální polycystózy. Samozřejmě, během recepce těchto pilulek nebudete moci otěhotnět, ale po skončení průběhu léčby (který trvá 3 až 6 měsíců), šance na těhotenství výrazně zvyšují. Tento paradox je spojen s tím, že hormonální antikoncepce pomáhají upravit menstruační cyklus a po skončení příjmu tablet se objeví žena obvykle.

Nejčastěji, antikoncepční tablety s androgenním účinkem jsou předepsány během polyquestózy vaječníků: Jes, Yarina, Diana 35 atd.

Co je stimulace ovulace?

Pokud máte nepravidelnou menstruaci ovariální polycristy a žádnou ovulací (to může být zkontrolováno pomocí ovariální ultrazvuk nebo ovulační testy), pak gynekolog může doporučit stimulaci ovulace.

Stimulace ovulace je průběh léčby, během kterého v určitých dnech menstruačního cyklu užíváte určité hormony ve formě tablet nebo injekcí. Díky těmto hormonům v vaječnících, zraje folikul, který praskne uprostřed menstruačního cyklu, uvolňuje vejce. Tento proces se nazývá ovulace. Je to v den ovulace, že žena může otěhotnět.

Jaké testy by měly být předány před stimulací ovulace?

Aby byla stimulace ovulace účinná a stále vedla k těhotenství, je nutné, aby váš manžel měl vysoce kvalitní spermie a jste prošel děložními trubkami. Jinak bude veškerá léčba marně.

Před stimulací ovulace musí váš manžel projít analýzou spermií (spermogram) a musíte jít hysterosalpingografie (Výzkum napájecích zdrojů). Pokud je vše v pořádku s těmito analýzami, můžete pokračovat ke stimulaci ovulace.

Všechny ženy plánující těhotenství se také doporučuje darovat krevní zkoušku na infekci pochodně. Přečtěte si více o této analýze v článku: Analýza infekce pochodně.

Jaké léky se používají při stimulaci ovulace?

Pro stimulaci ovulace s polycystickými vaječníky (a některými jinými onemocněním), se používají léky obsahující hormony: clomiphene (analogy: klostilost, klomid a dr.), Chorionic gonadotropin (HCG, analogy: Prégnil, Khragon a další.) A někdy Duphaston. Každá z těchto léků musí být přijata v určitých dnech menstruačního cyklu, který stanoví váš gynekolog.

Nejčastější schéma stimulace ovulace je následující:

1 krok

Clomiphene (klostilbyt, klomid a dr.)

Pít od 5 do 9 denního menstruačního cyklu.

2 krok

Uzi vaječníka a děloha pro sledování růstu folikulu a endometria od 11-12 dnů menstruačního cyklu. Když folikul dosáhne požadovaných rozměrů (více než 18 mm) jít do další fáze. Obvykle je to 15-16 cyklus den.

3 krok

Chorionic Gonadotropin

Kříž, který je intramuskulární k rozbití folikulů a výstupních vajec. Ovulace se vyskytuje 24-36 hodin po injekci.

4 krok

Sex zákon v den HCG a druhý den.

5 krok

Od 16 dnů cyklu k pití progesteronu (Duphaston, Utrezhastan atd.) Udržovat žluté tělo (které pomáhá zachovat těhotenství). Obvykle do 10-12-14 dnů. Na 17-18 den se opakoval ultrazvuk, aby zjistil, zda došlo k ovulaci.

Výše uvedený režim stimulace ovulace je přibližné a může být upraveno vaším gynekologem v závislosti na délce menstruačního cyklu a ultrazvuku.

Co když stimulace ovulace nepomohla?

Pokud v důsledku stimulace, folikuly nedosáhli požadované velikosti a ovulace nikdy nedošlo, pak v dalším cyklu bude váš gynekolog zvýšit dávku clomiphenu. V každém novém cyklu se lékař zvýší dávka klomifenu, dokud folikuly rostou na požadovanou velikost, nebo dokud dávka léčiva dosáhne 200 mg. Další zvýšení dávky je nesmyslné, protože vaječníky jsou pravděpodobně stabilní (imunitní) k tomuto léčivu. Ale tento problém je vyřešen. Pokud Clomiphene nepomůže, pak v první polovině dalšího cyklu budete jmenováni z jiné skupiny, která také stimuluje růst folikulů. To je menopauzální gonadotropin (Menopur, Menogon, GON a DR.)

Zavedení léčiva začíná 2-3 dny menstruačního cyklu a pravidelně (každých několik dní) dodržujte růst folikulů pomocí ultrazvuku. Když jedna z folikulů dosáhne požadované velikosti, stimulace ovulace pokračuje obvyklým schématem, počínaje 3 kroky.

Existují nějaké vedlejší účinky ovulace stimulace?

Stejně jako jakýkoliv jiný vliv drivu na těle, ovulační stimulace je konjugát s některými riziky. Proto by měla být stimulace ovulace prováděna pouze pod dohledem gynekologa, který si může upozornit v čase, pokud se něco pokazí.

Jedním z nejnebezpečnějších vedlejších účinků ovulační stimulace je syndrom syndromu hyperstimorulace vaječníků. S hyperstimulací v vaječnících, velký počet folikulů dozrává, což vede ke zvýšení velikosti vaječníků, vzhled bolesti a nepohodlí ve spodní části břicha, stejně jako shluk kapaliny v břišní dutina. Nadměrné zvyšování vaječníků může vést k jejich roztržení. Aby bylo možné identifikovat syndrom hyperstimulace včas a předcházet závažným komplikacím, které podstoupíme stimulaci ovulace, je nutné pravidelně předat ultrazvukovou kontrolu vaječníků ve dnech určených gynekologem.

Co je metformin (Siofor)?

Váš gynekolog vám může doporučit metformin (Siofor) jako léčbu neplodnosti během polycystic. Metformin není v mně lék pro léčbu neplodnosti, ale bylo si všiml, že ženy s vaječníkem Polykistosis na pozadí užívání tohoto léku měsíčně se stává pravidelnou, objeví se ovulace a těhotenství se stává možným.

Metformin se používá především při léčbě diabetu. Ale i když nedostanete nemocný diabetes, tento lék může mít příznivý vliv na pole Ovariální polycystic.

Mimo jiné existují důkazy o tom, že přijímání metforminu před stimulací ovulace snižuje riziko neurositelnosti vaječníků k klomifenu.

Vliv metforminu na pravděpodobnost, že stává těhotným během polycystického vzhledu ještě nebyl studován až do konce, a někteří lékaři doporučují brát tento lék pouze v případě, že žena našla známky rezistence proti inzulínu (zvýšení hladiny glukózy v krvi na prázdný žaludek). Ostatní lékaři předepisují metformin bez ohledu na hladinu glukózy v krvi. Čas ukáže, kdo je správný, ale stále více vydává stále více dat o účinnosti metforminu v léčbě neplodnosti během polycystika ovariální.

Existuje několik studií, které ukázaly, že proveditelnost přijímání metforminu nejen při plánování těhotenství, ale také v prvním trimestru již přišel těhotenství. Bylo poznamenáno, že metformin snižuje riziko potratu během polycystiku vaječníků. Nicméně, účinky metforminu na plodu ještě nebyly studovány konečně, takže potřebujete konzultovat se svým lékařem před zahájením metody metodice.

Co je laparoskopie s ovariálními polycystic?

Laparoskopie je operace, která je vyrobena v celkové anestezii. Výrazný rys laparoskopie je, že chirurg neudělá velké řezy na žaludku, a proto nebudete mít paměť této operace ve formě velké jizvy. Všechny manipulace chirurga se provádějí prostřednictvím malých punkcí na kůži břicha s tenkými nástroji.

Druhý den po laparoskopii můžete chodit, a 1-2 dny po operaci napíše nemocnice.

Jako laparoskopie během polycystické pomoci mi pomůže otěhotnět?

Jedním z metod léčby neplodnosti v polycystic vaječníkova Polycase je postup "vrtání" vaječníkem. Vrtání se provádí během laparoskopie a představuje odstranění oblastí zesílené kapsle vaječníků. Díky tomuto postupu se dosáhne 2 gólů najednou: Nejprve se stává prostřednictvím otvorů v kapsli, a za druhé, úroveň pohlavních hormonů mužů snižuje v krvi (protože jejich posílená syntéza dojde v kapsli).

Kolik času po laparoskopii může být těhotná?

Jako pravidlo, v další menstruačním cyklu po laparoskopii máte každou šanci otěhotnět. Podle statistik americké společnosti reprodukční chirurgie bude více než polovina žen, které utrpěly vrtné vaječníky bude těhotná v průběhu roku po operaci, stejně jako nejvíce obnovený pravidelný menstruační cyklus.

Polyystic vyvolává riziko potratu?

U žen s syndromem vody knihovny vaječníků Měření těhotenství a potrat je poněkud vyšší než u žen bez polycystic. Nejpravděpodobnější příčinou potratu během polycyzstrózy je hormonální nerovnováha, která je zachována v průběhu těhotenství.

Poznamenal také, že u těhotných žen s polycystickými onemocněním o něco vyšší riziko vývoje gestační diabetes (diabetes diabetes během těhotenství), zvýšení krevního tlaku a Předčasné narození.

Ženy těhotné na pozadí ovariální polycystózy, vyžadují důkladnější pozorování lékařem.