Cukr cukrovky zvyšují riziko rakoviny

Studie potvrdily, že diabetes zvyšuje pravděpodobnost rakoviny a ženy jsou ve větším rizikové skupině než muži.

Lidé trpící diabetes mellitus riziko získání komplikací, jako je retinopatie a neuropatie prstů a nohou, stejně jako mnoho jiných nemocí.

V poslední době vědci objevili ještě nebezpečnější důsledek diabetu - zvýšené riziko rakoviny.

Na globálním zdravotním ústavu byl George sledován 20 milionů lidí z celého světa a zjistil, že pacienti s diabetem 1. nebo 2. typu jsou mnohem častěji detekováni rakovinou.

Je prokázáno, že ženy s diabetem mají riziko rakoviny o 27% vyšší než u žen, které netrpí tímto onemocněním.

U mužů-diabetiků je riziko rakoviny pouze v 19%.

Anglický výzkum (https: // odkaz.Springer.COM / článek / 10.1007 / S00125-016-3884-9)

"Zjistili jsme, že existuje spojení mezi diabetem a rizikem rozvoje rakoviny," řekl Dr. Toshiaki Okum, hlavním autorem výzkumu a výzkumného pracovního pracovnictví George Global Health Institute. - poprvé se ukázalo, že ženy s diabetem jsou více nakloněny vyvinout jakoukoliv formu rakoviny, zejména rakoviny ledvin a ústní dutiny, stejně jako leukémie ".

Výzkumné riziko rakoviny u pacientů s diabetem byl dříve proveden.

V období od roku 2008 do roku 2012 vědci z australského institutu pro srdeční onemocnění a diabetes je. Biker sledoval lidi s 1-typovým diabetem žijícím v Austrálii, Dánsku, Finsku, Skotsku a Švédsku.(https: // Reuters.COM / článek / US-Health-Dibetes-rakovina-rizik-iduskcn0w42jg)

U žen trpících 1-typovým diabetem je riziko rakoviny jater 78% vyšší.

Výsledky ukázaly, že v této době vzrostl výskyt rakoviny žaludku, jater, slinivky, ledvin a endometria z 25 do 50%.

Vědci zdůraznili, že i když muži s diabetem s 1 typem mají menší pravděpodobnost rakoviny prostaty než zdravé muže, jsou dvakrát tolik jako riziko rakoviny jater.

Co je to spojeno?

Ještě nezjistili přesný důvod pro zvýšení rizika rakoviny u lidí s diabetem, ale na tomto skóre je několik teorií.

Jedním z teorií je, že zvýšená hladina glukózy v krvi může "poškodit DNA", a to je známo, že způsobuje rakovinu.

Další teorie, kterou Dr. Sarah Wilde předložila, jeden z autorů studie o rakovině provedená v roce 2008, je založena na skutečnosti, že může být dlouhodobá léčba syntetickým inzulínem.

Muž s 1-typovým diabetem zemře bez této terapie.

Doktor Minišský soud. Endokrinologista. Autor výzkumu na diabetu druhého typu.

Další teorie naznačuje, že organismus pacienta s diabetem je prospěšným prostředím pro rozvoj rakoviny.

"Nadváha je také rizikovým faktorem pro osoby s diabetem typu 2, - Minisha, Soudní dvůr, endokrinologem z nemocnice Lenox Hill v New Yorku. - a obezita a diabetes 2. typu - obě tyto onemocnění jsou spojeny s porušením metabolismu, který může způsobit vzhled rakoviny ".

Soudní dvůr dodal, že společný zánětlivý proces v těle pacientů s diabetem také zvyšuje pravděpodobnost rakoviny.

"Zánět může vést k inzulínové rezistenci jiných tkání a zvyšuje tak hladiny inzulínu a zvyšuje potřebu těla v něm," vysvětlil soud.

Vysoké hladiny inzulínu mohou způsobit zvýšení hladiny jiných hormonů, a to zase může vyvolat růst buněk a rozvoj rakoviny. To vše, kombinováno: vysoký hladinu cukru v krvi, vysoká hladina inzulínu, působení inzulínového růstového faktoru 1 (IFR-1) a zánětlivý proces v těle pacientů s diabetem a obezitou - vede ke zvýšení rakovinné buňky.

Proč jsou ženy více ohroženy?

Zatím ještě není jasné, proč je všeobecné riziko rakoviny mnohem vyšší.

Sanny Peters
Sunny Peters - Výzkumná stavba a výzkumný pracovník Institutu globálního zdraví Oxford University

Dr. Sunny Peters, epidemiolog a výzkumník globálního zdravotního ústavu George, navrhl, aby ženy, které jsou ve stavu Preyesibhe, začínají dostávat řádné zacházení téměř o dva roky později než muži.

"Je známo, že když ženy se objevují první známky diabetu, často nemají dostatek léčby: jsou méně pravděpodobné, že budou provádět intenzivní terapii, a užívají méně léků než muži," řekl Peters. - to vše může vysvětlit, proč jsou ženy ve větší rizikové skupině pro rakovinu. Ale potřebujete více výzkumu, abyste to potvrdili. ".

Bez ohledu na podlahu se lidé s diabetem, kteří se starají o jejich zdraví - dodržovat dietu s obsahem pevných výrobků, jsou zapojeny do fyzických cvičení, kontrolují denní hladinu cukru v krvi, koordinují recepci léků se svým lékařem a udržují hmotnost norma - méně citlivé riziko rakoviny.

Https: // Healthline.COM / Health-News / Diabetes-vyvolává-Risk-for-Hlavní rakoviny