Prevence a léčba bartolinitu

Prevence a léčba bartolinitu

Bartolinit je zánět bartolínové žlázy, který má hnisavý charakter. Ve svém klinickém toku může být Bartolinit: ostrý, subakutní, chronický. Nejdůležitějším důvodem tohoto onemocnění je přítomnost patogenní mikroflóry, kterou tělo není schopno překonat.

Co je bartolynitis

Bartolinitis - to je zánět bartolínové žlázy, který je hnilentní. Toto železo se nachází v blízkosti velkého sexu. Vyrábí speciální tajemství, které je tak nezbytné pro zvlhčování vagíny. Pokud se tkáň tohoto orgánu vyskytuje velmi prudký nárůst počtu patogenních mikroorganismů, což zabraňuje tvorbě tajemství ve správném množství. Bartaline železo je pár. Bartolinitida však nejčastěji teče jednostranně. V důsledku toho je tajemství akumulováno v těle a Bartolinit jde do fáze této abscesy. Tento proces je doprovázen velmi bolestivými příznaky. Absces zároveň může být odhalena a přirozeně. Poté, že známky onemocnění nejčastěji zmizí.

Odrůdy

Bartolinite v jeho klinickém toku může být: ostrý, subakutní, chronický. Akutní bartholinit se projevuje v hlavní tvorbě falešné nebo opravdové abscesy. Když infekční činidlo prochází výstupem bartolinového kanálu, vede k jeho zablokování. V důsledku toho se objeví falešná absces. Může být primární (tzv. Cancoulite) a sekundární (spenšení cysty, který byl vytvořen dříve). Pokud se zánět přejde do parenchymu, obsah se stává hnisavým. V důsledku toho je tvořena opravdová absces.

Prevence a léčba bartolinitu

Pokud jde o subakutní bartolinit, je to také akutní formou tohoto onemocnění, ale má nějaké vyhlazené příznaky. Ale chronický tok bartolinitu získává, když se abstrační chystá. V tomto případě je výtěžek hnisavého obsahu velmi dobře ovlivněn podmínkou pacienta. Ale dále, čas od času, opakované exacerbace tohoto nepříjemného onemocnění jsou možné.

Příznaky

Jaký druh symptomů má bartolynotitis? V počáteční fázi je bartolynitida charakterizována malým zánětem, zarudnutí potrubí bartolínové žlázy. Také vypadají sliznice, které mají velmi specifický zápach. Během palpace můžete najít zvýšení stahovacího potrubí bartolínové žlázy. Nejčastěji jsou všechny příznaky soustředěny na jedné straně. Když se zánět postupuje, to je nakonec vede k úplnému zablokování výstupního kanálu. Pokud byl vytvořen otok, pak může být celý konec - infiltrovat jeho vlastní způsob, jak zmizí a zánět postupně přechází. Pokud se tělo samo o sobě nemůže vyrovnat s nemocí, pak se vyskytuje vývoj pravé nebo primární abscesu. Pokud je vytvořen cysta, pak je diagnostikována tzv. Falešná absces. Žena může cítit silné hořící a dokonce nepohodlí při řízení, stejně jako bolest při intimní blízkosti.

Ve fázi falešného abscesu Bartolinit může mít cystu 2 nebo 4 až 6 centimetrů. Ve velmi vzácných případech může být absces velikost kuřecího vejce.

Příčinou výskytu

Existuje několik důvodů pro Bartolinite. Nejdůležitějším důvodem je Přítomnost patogenní mikroflóry, které tělo není schopno překonat. Někdy je to způsobeno avitaminózou, dysbakteriózou, stresem. Příčiny tohoto onemocnění mohou být: různé poruchy imunitního systému, špatná osobní hygiena, supercooling. Může to být také řada nemocí, které jsou přenášeny sexuálními prostředky (Chlamydia, kapavka, trichomoniasis, drozd).

Kromě toho existují také specifické faktory pro vývoj barholinitu. Tyto potraty, provozní gynekologické intervence. Během těhotenství může Bartolinit vyvolat hormonální poruchy.

Prevence a léčba bartolinitu

Diagnostika

Diagnóza bartolinitu je kontrolovat gynekologa. Bude schopen vytvořit charakteristické symptomy: zarudnutí, otok, kulatá forma, bolest. Kromě toho, aby bylo možné potvrdit bartolinite, jsou předepsány Speciální výzkum:

- stěr z pochvy;

- výsev z pochvy pro identifikaci citlivosti na antibakteriální léky;

- stěr pro sexuální infekce;

- Studium v ​​hnoji z střídavého potrubí bartolínové žlázy.

Léčba

Obvykle Bartolinit má velmi rychlou progresi. Lékaři důrazně doporučují, aby se nezapojili do samo-léky, ale vždy včas kontaktovat je pro jmenování léčby. V žádném případě nemůže být léčba bartolynitidy používána make-upem Borovo, stejně jako další neefektivní metody tradičního medicíny.

Pro léčbu Bartolynita Doporučeno Dodržování lůžko, správný průběh antibiotik, přijímání bolestivých přípravků s těžkou bolestí. Speciální terapie podšívky se provádí také (předepsané vitamínové komplexy a léky ke stimulaci imunity). Bartolinite léčba se provádí také za použití tepelných postupů a dokonce i nečistot. S touto nemocí je fyzioterapie považována za velmi účinná (například magnetická terapie, UHF, terapie UFO).

Prevence a léčba bartolinitu

Pokud to nezastaví tvorbu abscesu, zobrazí se Zvláštní operace. Během něj bude otevřena absces, purulentní obsah bude odstraněn, proveďte důkladné proplachování speciálními dezinfekčními roztoky. Také nainstalujte speciální odvodňovací trubku po dobu pěti dnů. Prostřednictvím to bude probíhat v hnisu. Pak je tato trubka odstraněna. Souběžně se všechny tyto akce také provádějí antibakteriální terapii. Po operaci po dobu 3 dnů, pacientova pacienta dělá speciální fyziotiku. Doporučuje se zdržet se intimní blízkosti úplného zbavit se bartolynitu. Také v této době je velmi důležité vzít drogy, které posilují imunitu.

Komplikace a prevence

Bartolinitida je velmi nepříjemná a nebezpečná onemocnění, která je plná velmi vývoje Mnoho komplikací. Tak například skutečná absces může být vytvořena z falešné abscesu, ve které se infekce rychle rozšíří do vnějších genitálií ženy, stejně jako sliznice. V důsledku toho může žena získat i vulvovaginitidu.

Bartolinit může vést k výskytu cysty, po kterém může zánět jít do pomalého procesu. Bartolinit je stále nebezpečný svým neustálým relapsem a možností přechodu infekce do sousedních těl (například kolpiti, může dojít k urethritidě). Bartolinite může vést k tvorbě neléčivé píštěle (takový nepřirozený otvor). Velká velikost zánětu s bartolinem často způsobuje nešikovnost a nepohodlí při chůzi a mít sex. Kromě toho může tento typ nemoci způsobit sepse, která se velmi rychle vyvíjí se slabým imunitem, zatímco se snaží zbavit abscesu a při následné infekci v krvi.

Prevence a léčba bartolinitu

Obecně platí, že Bartolinit je nemoc, kterou lze snadno zabránit, ale je velmi obtížné léčit. Prevence V tomto případě je velmi důležité. Dodržování všech preventivních opatření bude zaručit zdraví žen, odstranění všech možností bartolinitu. Proto je velmi důležité pravidelně navštívit váš gynekolog, vybrat pouze bezpečné intimní intimní. Bartolinite prevence také spočívá v včasné identifikaci a léčbě všech možných infekcí. A klíčem k úspěchu v tomto podnikání je zdravý životní styl, který bude zaměřen na posílení imunity. Všechna tato doporučení pomohou vyhnout se takovému mazanému a nepříjemnému onemocnění jako bartholynitu.