Akutní a subakutní metroendometrizace

Metroendometritida je infekční zánětlivé komplexní onemocnění, ve kterém je sliznická membrána dělohy ohromen (endometrium) a jeho svalová vrstva. Průběh onemocnění je možný ve třech hlavních formách: akutní, subakutní a chronické, z nichž každý má své vlastní symptomy a vyžaduje různé způsoby léčby.

Progrese nemoci a nedostatek terapie často vede k úplné neplodnosti, problémy s koncepcí a pravidelným potratem. Aby se zabránilo vzniku závažných komplikací, je nesmírně důležité věnovat pozornost dostupným příznakům a začít léčbu.

Akutní forma metraendometritidy

Symptomy akutní fáze se projevují na samém počátku onemocnění a poslední, zpravidla, ne delší než jeden týden. Hlavní rysy se sníží na:

  • zvýšení tělesné teploty;
  • apatie a slabost;
  • Ozkhobu;
  • zvýšená únava;
  • bolest v dolní části břicha;
  • Možná nárůst pulsu a nevolnosti.

Tělesná teplota v akutním průběhu onemocnění může dosáhnout značky 39 stupňů a těžké bolesti se šíří do pole sakra a zóny drážky. Žena v tomto období zažívá nesnesitelnou bolest v oblasti dělohy, objeví se jeho otok a bolest je ostře intenzivnější během palpace orgánu. V procesu úplného odmítnutí sliznicí membrány endometria se vyskytuje jeho rozpad a zánětlivý proces platí pro svalovou vrstvu, lymfatické uzliny a cévy.

Komplikace, které se objevily v akutní fázi metraendometritidy, mohou vést k sepse dělohy, což je extrémně nebezpečné nejen pro zdraví, ale i pro život pacienta.

Prostula

Hlavními příznaky v subakutním stupni onemocnění jsou krevní, hnilentní a sliznická hojnost. Čerpadlo v podkateku je menší intenzivně, ve srovnání s akutní fází. Je v této fázi, že symptomy onemocnění mohou postupovat docela nepozorovaně a růst do chronické formy, jejichž léčba je mnohem složitější a více.

Bolestivost v oblasti břicha s podraženou podkladem je méně intenzivní a charakterizovaná hlavně jako tahání a nepříjemné, ale také schopné šířit do oblasti bedra a PAH. Dalším charakteristickým příznakem scromitické fáze je dlouhá a hojná menstruace, v některých případech může být i Menorgie slavena. S zvláště intenzivním tokem, zánětlivé procesy přispívají k zničení miometrických tkání, což vede k jejich náhradě za spojovací vlákna.

Chronický

Je to nejčastější typ nemoci, jejichž symptomy jsou obzvláště charakteristické pro post-glimax věku žen. Chronický pohled na metroendometritidu, stejně jako jeho tvar, přispívá k zničení sliznice v děložní dutině a šíření lézí na svalové tkáně. Zahájené stupně přispívají k výskytu komplikací a šíření infekčních procesů v oblasti peritoneum a malých plavidel pánve. Je také možné vytvořit závažnější komplikace, jako je sepse a neustálé krvácení.

Příznaky onemocnění

Nejčastějšími příznaky jakékoli formy metraendometritidy jsou:

  • sliznice, krevní a hnilentní vaginální výtok;
  • Zvýšená tělesná teplota (s akutním a subakutním tvarem může dosáhnout 39 stupňů, chronické způsobuje konstantní teplotu subfebrigu - až 37.8 stupňů);
  • Různé druhy poruch v menstruačním cyklu (intericyclický výtok krve, dlouhodobě hojný nebo, naopak příliš vzácné období, selhání cyklu);
  • leukocytóza, která vede k slabosti, obtížné dýchání, zvýšené pocení, bolesti v končetinách;
  • zvýšení ESR (rychlost sedimentace erytrocytů);
  • Obtíže v procesu pojetí, pravidelných potratů, neplodnosti.

Příčiny vzhledu

Příčiny vzhledu akutní a subakuty

Proces infekce dochází v důsledku vstupu dělohy patogenních mikroorganismů, houb nebo bakterií. Nejčastěji provokují onemocnění takových patogenních mikroorganismů, jako jsou streptokoky, gonokokci, stafylokoky, stejně jako střevní hůlka atd. Nejpravděpodobnější příčinou infekce se stává různými gynekologickými operacemi, porodem, potratem, nechráněným pohlavním stykem (zejména během menstruace), jakož i zanedbávání pravidel základní hygieny.

Důvodem pro metroendometrii může být obvyklé studené nemoci nebo chřipky.

Symptomy akutní nebo subakutní metrronendometritidy se mohou za pár dní po porodu projevit. V procesu generické aktivity zůstává dutina dělohy zcela nechráněna pro různé druhy infekcí. Je třeba poznamenat, že po cesareanové sekci je riziko, že bude infikováno, je mnohem vyšší než při narození minulosti přirozeně.

Příčiny vzdělávání

Nejčastěji se příznaky chronického stádia onemocnění projevují v důsledku neokální akutní formy. Mnohem méně často je pozorován jako nezávislé onemocnění. Často je chronický vzhled důsledkem aktivity bakteriálních infekcí, například chlamydií a jiných škodlivých bakterií přenášených sexuálně.

Stejně jako v případě akutní metronendometritidy, různé gynekologické postupy a operace zahrnují potrat, hysteroskopie, odstranění nádorů nebo polypy se mohou stát příčinou chronické formy.

Mezi hlavní rizikové faktory patří:

  • Instalace intrauterinních spirál;
  • Těhotenství (drsné hormonální poruchy se vyskytují během naulsionu plodu a práce imunitního systému je snížena);
  • diagnostické škrábání a sondování;
  • nechráněné sexuální akty;
  • Samoúhlý;
  • pomocí tamponů;
  • Předčasný začátek sexuálního života po porodu.
Navzdory skutečnosti, že infekce dochází v důsledku škodlivých bakterií a mikroorganismů, vývoj onemocnění se obvykle vyskytuje na pozadí snížené imunity a porušování v práci ochranných funkcí těla.

Léčba

Povinná hospitalizace jsou podrobena těm, kteří mají ostrý metronendometrie nebo pokud nastoupí ihned po dodání. Nedostatek odpovídající léčby v tomto období může způsobit takové komplikace, jako je krvácení sepse a děložní krvácení, které v nejzávažnějších případech vede k smrti.

Provádění ambulantní léčby, kompletní mír, ložní prádlo, strava a studené stlačování na břiše pomůže snížit lokální teploty a snížit syndrom bolesti.

Pokud se metroendometrit objevil v důsledku potratu, probíhá průběh intrauterinních antiseptických praní. Umožňují vám čistit dutinu dělohy z krevních sraženin, snížit příznaky zánětu a eliminovat proces chovných patogenních mikroorganismů.

Lékařská léčba

Akutní a subakutní metroendometrizaceHlavní léčba takové onemocnění znamená:

  • Široké spektrum antibiotika;
  • antimikrobiální prostředky;
  • Analgetika, bolest bublin;
  • Sulfanimida.

S hojným krvácením dělohy, kyselina askorbová a vazokonstrikční léky jsou dodatečně přiřazeny. Hormonální poruchy jsou eliminovány průběhem kortikosteroidních léčiv.

Chronická forma onemocnění je zpracována s komplexem. Kromě povinné léčby drogy jsou také jmenovány fyzioterapeutické postupy: bahno, hirudoterapie, léčba sanatoriová, elektroforéza, lehká terapie a mnohem více.

Aplikace lidových metod

Použití některých lidových receptů může skutečně usnadnit stav pacienta, odstranit hlavní symptomy a urychlit proces regenerace. Je však třeba poznamenat, že taková léčba by měla být složitá, v kombinaci s konzervativními metodami a utěsnění spolu s lékaři fytoterapeutu.

Nezávislé léčby lidovými prostředky je přísně zakázáno, protože nesprávně vybrané metody mohou zhoršit stav a vést k závažným komplikacím.

Doporučené léčby během remise nebo během prevence onemocnění znamená:

  • Nezávislá šalvějová řešení, heřmánek, kopřivy nebo lipové květy;
  • pít terapeutickou statečnost a tinktury ze sbírky bylin;
  • Sedící koupele s přídavkem bylin s protizánětlivým a uklidňujícím účinkem.

Léčba metronendometritidy během těhotenství

Akutní a subakutní metroendometrizaceNepochybně může mít nemoc diagnostikované během těhotenství velmi negativní dopad na vývoj plodu a průběh těhotenství obecně. Komplikace, které jsou možné ve vývoji metraendometritidy během období ošetřovatelství, jsou předčasné dodávání, postižené fungování, obtížnost v aktivitě placenty, intrauterinní hypoxie, zpoždění ve vývoji plodu.

Vzhledem k tomu, že většina léků, které se používají při léčbě tohoto onemocnění, je dostatečně silná a může poškodit dítě, když terapie není použita ve slugské formě. Těhotné ženy jsou ve zvláštním účetnictví od specialisty a léčba je prováděna již v období po dodání. Obecný proces však nemá žádný vliv na obecný proces.