Prevence a léčba endometritidy

Prevence a léčba endometritidy

Endometritida - zánětlivý proces vnitřní sliznice vrstvy dělohy. Tam je ostrý, chronický, specifický a nespecifický.

Co je endometritis

Endometritis - to je onemocnění, která je zánětlivým procesem vnitřní sliznice vrstvy dělohy, endometriální. Endometrium - vnitřní plášť dělohy, který je schopen změnit svou strukturu v průběhu menstruačního cyklu. Roste každý cyklus a dozrává, aby byl připraven pro uchycení vejce. Pokud dojde k těhotenství, pak je endometrie pájena. Normálně je děloha s endometriálem spolehlivě chráněn před různými infekcemi. Za určitých podmínek však infekce se může dostat do dělohy a způsobit zánětlivou odpověď, která je považována za endometritidu.

Prevence a léčba endometritidy

Odrůdy

Endometritida se liší. Nejprve to může být akutní Endometritida, která se vyskytuje ihned po infekci s bakteriemi nebo viry. Tento typ endometritidy je velmi výrazné příznaky. Kromě toho, možná i chronický Endometritis. S touto formou nemoci nemusí žena ani vědět, že je nemocná. Taková onemocnění se často nachází během průzkumů neplodnosti.

Také endometritida může být Charakteristický. To je zánět, který je způsoben betonovými patogeny, nemoci (které jsou přenášeny v sexuálně. S takovým zánětem jsou příznaky také velmi vyslovovány. Může také být Nonspecifický Endometrit, který způsobuje podmíněnou patogenní mikroflóru (druhý obvykle roste v důsledku snížení imunity nebo hypotermie).

Příznaky

Velmi často, endometrit postupuje asymptomatický a skrytý. Obvykle mají odlišné příznaky akutní a někdy chronickou endometritidu. Mezi takové symptomy by měly být poprvé poznamenány Zvýšená teplota. Může dosáhnout ještě 40 stupňů. Pokud je endometrit chronický, pak mluvíme o teplotě podebírky v oblasti 37-37,2 stupně Celsia.

V akutním toku tohoto onemocnění může být také hojný, hnilentní muddy Alokace z pochvy. Mohou mít také charakteristický zápach. Pokud je endometrit chronický, pak je výběr mírně odlišný v jejich vůni a barvě. To vše závisí na příčinném agentovi. Například v gonor výběru bude ve formě zakaleného bílého hlenu pěnového pěn, a v trichomoniasisu - bude to tlustý zelený výtok.

Symptomy endometritidy zahrnují také různé Změny v menstruačním cyklu. Často se vyskytují po akutní formě nemoci proudí do chronického. Pokud má žena chronickou endometritidu, pak menstruace jdou na velmi dlouhou dobu - více než sedm dní. Také první a na konci cyklu jsou oddělení. Kromě toho všeho je endometritida často Bolesti v dolní části břicha. V případě akutního onemocnění je bolest obvykle nová a dává oblast Sakrum. Také často kňučování a spin. Pokud je endometrit chronický, pak bolest obvykle není vyslovována a velmi rychle projde. Také příznaky endometritidy by měly zahrnovat různé Děložní krvácení. Často jsou v akutní formě onemocnění po čištění metody potratu.

Příčinou výskytu

Proč se náhle takový nepříjemný choroba vzniká? Důvody jeho vzhledu ve skutečnosti hodně. Často různá endometritida Minimálně invazivní diagnostické postupy. Také k častým důvodům výskytu endometritidy zahrnují potraty (škrábání). Po nich v děloze, krevní sraženiny a kousky sliznice. To vše může způsobit zánět.

Při použití může dojít zánět endometria Intrauterine Spiral. Koneckonců, takové zařízení může ublížit čípku. Můžete získat endometrit v průběhu hysteroskopie. S takovým postupem může být sliznická membrána velmi zraněna a pak do ran spadají různé podmíněně patogenní mikroorganismy.

Z důvodů endometritidy zahrnují odborníci Sex během menstruace. Koneckonců, v zásadě, velký počet různých infekcí je přenášen krví. I když je partner naprosto zdravý, po sexu s ním během menstruace může dojít k takovému nepříjemnému onemocnění. To je způsobeno tím, že během měsíčních bakterií uvnitř dělohy dostane velmi rychle přes cervikální kanál.

Důvodem endometritidy je možné připisovat Narození se škrábáním placenty. Velmi často po narození placenty nechce jít ven, protože se již zvýšil do dělohy. Proto se poškrábá, což vede k porušení integrity vnitřnosti vnitřní vrstvy dělohy. Dále mohou různé infekce proniknout rány. K důvodům zánětu endometrií také klasifikovat a Porušující sexuální život. Pokud se dívka často praktikuje nechráněný sex s nosiči infekcí, brzy velmi rychle pocházejí z pochvy, aby se dostali přímo do dělohy.

Prevence a léčba endometritidy

Diagnostika

Pro diagnostiku "endometritu" dojde k důkladnému odběru anamnézy onemocnění, stížnosti pacienta jsou studovány, jeho symptomy. Také diagnóza zahrnuje gynekologické vyšetření, klinickou analýzu krve, studium stěr. Pokud mluvíme o chronické endometritidě, pak kromě výše uvedených diagnostických metod se často provádí s diagnostickým cílem rozptylu děložní sliznice membrány. Velmi důležité diagnostické metody pro detekci endometritidy jsou také považovány za ultrazvukový výzkum (ultrazvuk) a endoskopické vyšetření. To vše umožňuje pečlivě sledovat všechny strukturální změny endometria.

Léčba

Léčba endometritidy je zvolena podle svého typu, závažnosti. Existují však také základní principy léčby, které poskytují určitý seznam léčebných technik. Pokud je endometrit těžký postpartum, je vždy léčen v nemocnici. Ambulantní je léčena médiem a lehkým tvarem. Velmi často pro léčbu endometritidy praktikujícího použití antibiotik.

Mimochodem, když je akutní endometrite ošetřen, a neexistuje čas čekat na výsledky plodin, pak jsou předepsány dvě léky, které jsou schopny překrývat téměř celý rozsah mikroorganismů (ti, kteří jsou potenciálně schopni stát se Příčina endometritidy). Pokud je endometrit chronický, pak obvykle existuje znalosti o tom, jaké mikroorganismy jsou způsobeny a jaká antibiotika je citlivost. Kromě antibiotik jsou léky předepsány na podporu užitečného střevní mikroflóry. Mohou být také použity metody tradičního medicíny.

Prevence a léčba endometritidy

Komplikace a prevence

Je známo, že endometrit může mít za následek komplikace těhotenství (například hrozby potratu, nedostatek placenty, krvácení po porodu). Endometrium je obecně nejdůležitější funkční vrstvou dělohy, která je zodpovědná za normální průběh těhotenství. Proto je vždy důležité léčit všechny záněty sliznice dělohy. Pokud má žena v historii onemocnění endometrite, pak její těhotenství je vždy věnováno vysoké pozornosti. Důsledky utrpené endometritidy mohou být různé adheze v děloze, menstruační poruchou, sklerozvukem děložní dutiny, cysty a endometriální polypy. Trouby, vaječníky mohou být také zapojeny do zánětlivého procesu sliznice membar. Může dojít k peritonitidě, různé střevní špičky, jiné orgány.

Prevence a léčba endometritidy

Aby se zabránilo endometritidě, měli byste následovat určitá pravidla. Chcete-li začít, je vždy nutné dodržovat hygienu (zejména během menstruace), vyhnout se potratům, používat bariérovou antikoncepci, aby se eliminovaly infekce, které jsou sexuálně přenosné. Včasná identifikace a léčba všech infekcí ve většině případů poskytuje velmi příznivé prognózy těhotenství a porodu.