Je nutné odstranit poznámku děložního čípku

V procesu gynekologické inspekce jsou často detekovány cysty umístěné na čípku. Ve většině případů je tato patologie důsledkem blokování výstupních kanálů děložního čípku. Takové formace se nazývají nativní a obvykle nejsou považovány za nebezpečné.

Koncept sto cyst 

Cysty zády jsou podivné tašky tvořené z nativních žláz a naplněných kapalin, benigní povahy. Obvykle jsou tvořeny vzhledem k výskytu překážky na odtoku obsahu děložního čípku. Absence schopnosti evakuovat hlen vede k jeho akumulaci na dvorku. Postupně se vyskytuje extrahovat začarovanou žlázu a tvorbu tenkostěnných vzdělání, které zahrnuje obsah kapaliny.

Ve vzácných případech je cervikální cervikální cyst důsledkem progrese endometriózy.

Mnoho pacientů děsí termín "cyst". Ve skutečnosti, formace vyplývající z porušení odlivu obsahu žlázy je spojena s hromadou pouze vzhledem k. Kista jméno, jako ostatní druhy, vypadá jako dutina naplněná obsahem. Název Cystu je však rečeno nebo funkční.

Jméno KISTA má jeden mechanismus pro jeho výskyt. Vzhledem k zablokování mechanické povahy se obsah hromadí, což vede ke zvýšení žlázy. Stejným způsobem jsou vytvořeny cysty žlutého těla, stejně jako paramedia a folikulární vzdělávání.

Tam je rozdíl ošklivé cysty z pravé.

  1. Retenční cysta nemá skutečnou kapsli. Obvykle je tvořena silná kapsle díky několika vrstvám dělicích buněk. Referenční nebo zakázková cysta má pouze tenkou skořápku, která je stěna folikula, ať už tok žláz.
  2. Skutečné cysty rostou díky růstu jejich kapsle. Nabotova odrůda se zvyšuje v důsledku akumulace žlázy a pouzdrem jeho skořepiny.
  3. Retence nebo věda o vzdělávání jsou považovány za velké s množstvím přes jeden centimetr, který je vzácný. To je způsobeno tím, že železo má malou velikost a nemůže se výrazně zvýšit.
  4. Domorodci cyst, na rozdíl od skutečných útvarů, někdy regrese.
  5. Obvykle jsou cysty prezentovány více formacemi čípku.

Gynekologové zdůrazňují, že retenční útvary jsou považovány za neškodné z hlediska maligního znovuzrození. Nekomplikované formace nejsou doprovázeny klinickým obrazem a nebají se žena. V tomto případě se identifikace patologie vyskytuje náhodně v gynekologickém vyšetření děložního čípku. Cysty, komplikované zánětem děložního čípku, mají vhodné znaky.

Ve většině případů je možné detekovat patologii při kontrole děložního čípku. S dálkovým lokalizací je však vyžadováno ultrazvukové vyšetření pomocí vaginálního senzoru. Kromě toho patologie často netěsná na pozadí cervicitidy, erozi nebo ektopie. Proto se seznam diagnostických opatření zahrnuje provádění kolposkopy, stejně jako laboratorní studia, jako jsou plodiny a rozmazané.

Často jsou pozorovány asymptomatické cysty. Otevření se obvykle doporučuje s významným množstvím útvarů. Metoda chirurgického intervence znamená jednoduchý postup a nevede k komplikacím.

Příčiny výskytu

Mechanismus tvorby ošklivých cyst je plně studován. Povrch čípku je lemován stejným pohledem na epitel jako vagina. Epitel je reprezentován rovnými vícevrstvými buňkami, které jsou umístěny v několika vrstvách. Zatímco sliznice cervikální kanál umístěný uvnitř Cervix se skládá z válcových jednovrstvých buněk.

Vícevrstvý a jednovrstvý epitel je připojen ve vnější ZeA, která je tvořena horním okrajem cervikálního kanálu a je fyziologický zúžení. Tato přechodová oblast je označována jako transformační zóna.

V doprovázené vrstvě cervikálního krčníku kanálu, děloha obsahuje významné množství ferrádkových konstrukcí. Tyto žlázy produkují tajemství pro zvlhčování sliznice a jeho ochranu proti nechtěné mikroflóry v důsledku antibakteriálních vlastností.

Nezbytky žláz podobné malým trubičkám, které tvoří shluky na dně cervikálního kanálu děložního čípku. Žlázy obsahují sliznici. Otvory žláz jsou umístěny v zóně, které obklopují mimo venkovní Zev. V zablokování otevření tkané žlázy není tajemství evakuováno, ale hromadí se, což vede k protahování stěn. Při porušení odlivu v jedné žlázy je vytvořen jediný cyst. Důvodem pro tvorbu více místopředků je tedy blokování několika žláz.

Při blokování žlázy, který se nachází v přední části exteriéru, je tvořena KISTA NABOT vizualizována při kontrole děložního čípku.

Existuje několik hlavních důvodů, které způsobují blokování výstupních kanálů.

  1. Mechanické poškození tkanin Cervic. Narušení integrity tkáně může dojít v důsledku potratů, komplexních rodů a v procesu různých chirurgických manipulací. S regenerací poškozené sliznice se výsledná vrstva tkáně může překrývat. Takový mechanismus pro vytvoření rodného cystu je charakteristický pro doprovodná ektopie vznikající proti pozadí erozi. Vřed na čípku se hojí ne na úkor svého vícevrstvého epitelu, a díky válcové tkanině sestoupil z cervikálního kanálu, který překrývá otvory žláz.
  2. Hormonální odchylky. Tvorba tajemství je pod vlivem ženských pohlavních hormonů, zejména estrogen. V podmínkách hormonální nerovnováhy se hlen cervix stává hustou a viskózní, což zhoršuje její schopnost odtoku. To může způsobit blokování žlázy a její náplň svým vlastním hlenem.
  3. Zánětlivý proces v děložním krčníku. Když dojde k zánětu, je vytvořeno významné množství sekrece pro eliminaci infekčních činidel z povrchu děložního čípku. Místní zánětlivý proces vede k tkaninám, které umožňují pronikání infekcí do hlubších vrstev, zejména železných látek. Při porážění žláz, tajemství se stává hnilentní a tlustý, který komplikuje jeho odtok. V průběhu času, akutní záněty průchody, který je doprovázen procesy regenerace povrchové vrstvy v přítomnosti zánětu v žlázách. Vrstva vytvořená překrývá infikovanou žlázou.
Ve vzácných případech se železné bradavky překrývá endometrioidní heterotopy děložního čípku.

Klinický obraz

V každé desáté ženě jsou v každé desáté ženě tvořeny domorodci cyst. Nicméně patologie se projevuje klinicky ne v každém případě.

Domorodci cyst ostře dosahují základních objemů v důsledku neschopnosti úseku žlázy na velké velikosti. Zpravidla je tvorba cystu více. Velikost útvarů obvykle nepřekročí jeden nebo dva centimetry.

Patologie může postupovat dostatečně dlouho a odhalit náhodou. Pokud mají formace malou velikost a nejsou doprovázeny zánětlivými procesy, jsou považovány za možnost norem. V tomto případě není nutná specifická léčba.

Závažnost a nedostatek symptomatic závisí na příčinách patologie. S zánětlivou povahou polycyzstrózy, známky kolize, Endocervicitical jsou pozorovány:

  • hojné patologické výboje, které jsou někdy doprovázeny nepříjemným zápachem;
  • spalování a nepohodlí v pochvě;
  • Bolestivost sliznice.

Často, polycystic je doprovázen pseudo-erozi. V tomto případě je možný vzhled kontaktního vypuštění krvavého povahy. V nepřítomnosti zánětlivého procesu není klinický obraz vyslovován. Patologie jsou určena vizuální kontrolou děložního čípku.

Identifikace patologie obvykle nezpůsobuje potíže. V procesu gynekologického vyšetření doktor definuje malé hemisférické husté vzdělání, častěji než více přírody. Stěna je nesporná. Proto může být nažloutlý obsah vyhledán. Pokud je polycySticita doprovázena zánětlivým procesem, existují známky hyperémii, pevnosti a významné množství vypouštění různých odstínů a konzistence.

S pseudo-erozi můžete definovat červený světlý bod kolem krčníku krčníku kanálu. Tato vada vyniká na pozadí bledě růžové sliznice.

Identifikovat důvody tvorby proděkčích a za účelem studia epiteliálu děložního čípku, je nutné provést koloskopii. S tímto vyšetřením je možné zvážit známky zánětu, určit typ získané ektopie. Průzkum je doplněn cytologickou studií.

Pro identifikaci infekcí je nutné provést stěr na Flórovi, BakoseV, PCR pro stanovení specifické mikroflóry. Při zjištění zánětlivého procesu je přiřazena vhodná terapie.

Často určit cysty umístěný v uvnitř vnějšího Sevu vyžaduje implementaci ultrazvukového výzkumu pomocí vaginálního senzoru. V procesu této diagnózy lze identifikovat další krční a děložní patologii.

Typicky, polycystikóza nevede k neplodnosti. Ve vzácných případech může více cyst z částečně překrývat lumen cervikálního kanálu. Obvykle, neplodnost v přítomnosti děložního čípku provokované zánětlivým procesem.

Úvody léčby a odstranění

Otázka léčby ošklivé cysty je řešeno individuálně. Asymptomatic formace vyžadují systematické pozorování a průzkumy, například obecnou inspekci, koloskopii, stěr na oncocytologii, pohlavní infekce.

Když je největší cysty obvykle vymazán, je obvykle vymazán, aby se zabránilo spopení obsahu a abscesu. Odstranění se doporučuje pouze v případě neexistence zánětlivého procesu. Jinak infekce vyvolá tvorbu nového cystu. Kromě toho může zánětlivý proces v chirurgickém intervenci pokrok. Pokud je tedy zánět zánět před odstraněním, je nutné provést vhodnou terapii.

Je pozoruhodné, že metody léčby cysty a pseudo-erozi se shodují. Proto se léčba dvou patologií provádí současně.

Taktika odstranění formací nezávisí na jejich příčinách. Léčba předpokládá výhradně chirurgická taktika. Cervikální cervikální cysta je odhalena propichováním stěn s následným odstraněním obsahu. Poté, aby se zabránilo novým dělkám krčníku, kapsle je eliminována několika dostupnými technikami.

  1. Diathermokoagulace. Výpočet se provádí elektrickým proudem. Metoda se nedoporučuje riziko htěna na krku dělohy.
  2. Použití chemických kyselin. Kapsle způsobuje použití speciálních řešení čípku.
  3. Kryodestrukce. Kapalný dusík použitý v procesu likvidace stěny vzdělávání je dodáván speciální kryózou. Po dutině je sání vodnatý výtok.
  4. Laserový dopad. Odstranění kapslí se vyskytuje za účasti vysoce přesného laserového paprsku.
  5. Metoda rádiové vlny. Při příčinném zařízení "Surgitron".

Lidové léčebné výrobky nemohou eliminovat důsledky blokování železných struktur. Použití lidové terapie je odůvodněno při eliminaci souběžného zánětlivého procesu.

Nezávislá regrese patologie je možná, ale nastane v gynekologické praxi.