Příčiny a známky drozd v ženám

Gynekologické onemocnění u dívek nebo žen, nazvaný drozd, má výrazné znamení a potřebuje vhodnou léčbu. Drush u žen se nazývá infekce genitálních genitálních orgánů. Znamení drozd žen a dívek - alokace, připomínající Skyfest mléka.

Obvykle se drozd u žen vyznačuje známkami zánětlivého procesu, který se koncentruje v oblasti vaginální sliznice, vulvy. Někdy se značky drozd u žen projevují ve formě houbové dermatitidy, které se vyskytuje v blízkosti prahu pochvy.

Známky drozd se mohou objevit téměř v každém věku. První známky drozd může být pozorován u dívek v období novorozence a u žen po menopauze.

Je pozoruhodné, že známky drozd jsou detekovány od každé druhé ženy a dívky s patologickými výboje.

Příčinou drozd je považován za kvasinkové houby Candida. Je známo, že jsou obvykle přítomny na pokožce a sliznici, nicméně jejich počet je mírně. Z nějakého důvodu může být pozorován jejich aktivní růst, který hovoří o patologii.

Vagina u žen provádí důležitou funkci. Jeho sliznice zajišťuje ochranu genitálních orgánů od škodlivé mikroflóry. Složení vaginální mikroflóry zahrnuje bakterie kyseliny mléčné, které zabírají vedoucí polohu.

Sex hormony mají významný dopad na sliznici z určitých důvodů. V závislosti na fázi menstruačního cyklu se počet epiteliálních buněk může zvýšit, a pak odmítnout. S přímou účastí hormonů estrogenu v vaginálním epitelu akumuluje glykogen. Tato látka je podrobena štěpení laktobakterií, které tvoří mléčnou kyselinu. Tato kyselina mléčná musí udržovat optimální úroveň kyselosti, která neumožňuje vynásobit patogenní bakterie.

Lactobacillias jsou kombinovány do zvláštních mikrokolků v buňkách povrchových vrstev. Lactobacilli a produkty jejich živobytí tvoří ochranný film na povrchu zvaném Glycocalix. Mléčná kyselina neumožňuje násobit bakterie, a glycocalix - proniká tloušťka epiteliální vrstvy.

Podmíněné a patogenní mikroorganismy v nevýznamné množství mohou být přítomny na sliznici

  • stafylokoky;
  • Streptococci;
  • Gardnerella;
  • Mykoplasma.

Mezi touto flórou také přidělte kandidátské houby, které mohou tvořit kolonie a spojit sdružení s různými patogeny. Se změnou složení vaginální mikroflóry je aktivní chov podmíněně patogenních mikroorganismů. Snížení počtu laktobacilli změní kyselost. Podmíněně patogenní flóra tak se ukazuje, že je příznivé reprodukovat podmínky. Stává se důvodem vysídlení normální mikroflóry. Postupem času se objevují známky zánětu.

Nicméně, drozd a známky zánětu se nevyvíjí s adekvátně fungujícím imunitním systémem, který se zaměřuje se změnami v čipech vagíny. Drush se vyvíjí pouze v hormonální a imunitní nerovnováhy, stejně jako s jinými extragenitálními patologiemi.

Drozd a jeho znaky se mohou objevit během těhotenství a vyvrcholení. V tomto případě je vzhled nemoci způsoben fyziologickými příčinami. Drush u těhotných dívek se vyvíjí kvůli fyziologickým oscilacím hormonálního pozadí, stejně jako konstrukční restrukturalizace membrány vaginální sliznice. Stejné procesy u žen jsou pozorovány v prvních měsících laktace. U starších žen, počet laktobacilli v důsledku zániku hormonální funkce a v důsledku atrofických procesů v slizniční membráně.

Jeden z nejčastějších příčin příznaků onemocnění se považuje za přijímání antibiotik. Drozd může být přenášen se sexuálními kontakty, ale není to přirozené.

Často mají známky žen a dívek výrazný charakter. Přiměřená a včasná léčba může eliminovat známky drozd. V případě, že důvod není eliminován, patologie získává opakovanou formu chronického toku. Gynekologové věnují pozornost, že příznaky chronického toku jsou horší, aby se eliminovaly.

Obecně by léčba drozel nemělo být výhradně symptomatický. Antifungální agenti jsou schopni eliminovat známky zánětu, ale neovlivňují příčinu.

Důvody

Jediný důvod pro výskyt drozd je aktivní reprodukce kandidátských hub a zároveň oslabující imunitu. Eliminovat faktory predisponující zánět.

  1. Nedostatečná genitální hygiena. Candida houba je sliznická membrána a kůže anogenitální zóny. V případě nedodržení hygienických podmínek mohou houby proniknout v vagíně ze sousedních míst.
  2. Nadměrná intimní hygiena. Trvalé trámy a douching vedou k tomu, že nejen škodlivý, ale také užitečná flóra. To způsobuje porušení bilance vaginální mikroflóry.
  3. Poranění epitelu v pochvě. Porušení integrity tkáně způsobuje ztrátu svých ochranných vlastností. Symcosa se stává zranitelným pro infekční činidla. Vaginální epitel může být zraněn v procesu slintání, gynekologické inspekce.
  4. Změny související s věkem. Vaginální mikroflóra se rozlišuje různými kompozicemi během života ženy. Například kojenecká vagina je sterilní. Vaginální epitel závisí na mateřinech, které se hromadí během těhotenství. Zrání vaginální mikroflóry v dívce začíná za tři týdny a dívky končí ve věku 16 let. Sliznická vagina u dívek má jemnost a nedostatečné fungování místní imunity. Z tohoto důvodu se příznaky vulvovaginitu dětí vyvíjet hlavně u dívek do 7 let. Příčiny drozd v dětství jsou také oscilací hladin estrogenů, anotulací, což vede ke změně kompozice vaginální mikroflóry. Ženy po menopauze je nedostatek estrogenů a sliznice atrofie. Tyto faktory jsou důvodem pro snížení úrovně laktobacilli a drozd.
  5. Zánětlivé procesy v pochvě. Zánět dívek se stává příčinou zákalu sliznice. Výsledkem je, že sliznická membrána nemůže odolávat infekci, zejména plísňovou flóru.
  6. Bakteriální vaginóza. Každá čtvrtá žena s bakteriální vaginózou je detekována drozd. Tato patologie je příčinou aktivního chovu hub Candida.
  7. Dlouhé přijetí antibiotik. Je známo, že antibakteriální léky snižují imunitu. Tento faktor ovlivňuje stav mikroflóry.
  8. Přijetí hormonálních drog. Kok vyprovokovat vzhled drozd.
  9. Diabetes. Při akumulaci v glukózových tkáních, počet laktobacilli v vagina se změní.
  10. Střevní dysbióza. Tento faktor je považován za predisponující důvod výskytu onemocnění.

Odborníci se domnívají, že příčina vývoje známek drozd v dívkách a ženám je také alergická reakce a různá imunodeficience.

Nápisy

Vývoj onemocnění závisí na stavu imunitního systému a jeho schopnosti odolat infekčním činidlům. Složení vaginální mikroflóry mezi dívkami je nezbytná.

Značky závisí na povaze dysbakteriózy v pochvě. Obvykle kandidóza nebo drozd v dívkách začínají vyvíjet na povrchu epitelu. Změny v pochvě a snížení celkové částky laktobacillu s časem vede ke zvýšení počtu škodlivých mikroorganismů.

Plynová infekce je často kombinována s jinými podmíněně patogenními a specifickými mikroorganismy. V některých případech je příčinou zánětu dívek výlučně houby Candida.

Vývoj plísňové flóry závisí na snížení počtu laktobacilli. Někdy je počet bakterií kyseliny mléčné, aby bylo zajištěno, že zánět se koncentruje pouze na povrch epiteliální tkáně. Tato situace se však může změnit.

  1. Dobře fungující imunitní systém vede k eliminaci dysbiózy u dívek. Rovnoměrný poměr podmíněně patogenních mikroorganismů a laktobacillis.
  2. Neexistují žádné známky drozd. Foubová infekce je přítomna ve formě přepravy.
  3. Ochranné mechanismy periodicky ztenčené, které způsobují exacerbace a remise od dívek. Vývoj opakovaného drozdu s chronickým tokem. Jako pravidlo, v takové situaci, gynekologická historie je zatížena.

Pokud dívky vyslovily dysbakteriózu, počet hub se výrazně zvyšuje. Candida houby tvoří kolonie a jsou zavedeny do hlubší vrstev, což vede k tvorbě ohnisky zánětu.

První známky drozd v dívkách a ženách jsou obvykle spojeny s provokujícím faktorem, jako je přijetí antibiotik. Známky drozd se liší odrůdy. Záleží na tom, zda je drozd jedinou patologií mezi dívkami. V případě kombinované infekce může klinický obraz kombinovat známky různých patogenů.

Gynekologové ukazují, že drozd má řadu konkrétních znaků.

  1. Svědění v pochvě a v oblasti vulvy. Je to pozoruhodné, že Itch obvykle začíná obtěžovat dívky a ženy ve večerních hodinách, v noci. Intenzita železného může být intenzivní během chůze, intimní blízkosti, kdy je sliznice v kontaktu během hygienických postupů. Itching roste v závislosti na fázi cyklu. Obvykle dívky, ženy si všimnou nějaké posílení svědění před menstruací. V některých případech může být pocit, příčinou neurologických odchylek.
  2. Spalování v pochvě. Toto nepohodlí je reakce vaginální sliznice pro zánět v důsledku plísňové infekce. Jako svědění, spalování v drozd může být první znamení žen a dívek. Vznik takových příznaků naznačuje potřebu laboratorního průzkumu.
  3. Patologický výtok. Když je Candidiasis, výběr se stává silným. Břicho může být jak mírné a hojné, ale odlišují se konzistence chaty. Výběr má obvykle bílou, šedobílou barvu a obsahují začlenění do formy vloček. Výběr CandidiSis má charakteristické znamení - kyselý. Zasazený na spodní prádlo, výběr opustí žlutou stezku. Pokud je drozel kombinován s jinou infekcí, výběr může mít různou konzistenci a odstín.
  4. Bolest v močení. Jeden z příznaků akutní fáze onemocnění je bolest v urethře při močení.
  5. Vyrážka. Někdy ženy a dívky sledují jemnou vyrážku ve formě bublin na sliznici. Tyto vyrážky obvykle provokují svědění.
  6. Hyperemie. Výstup a zarudnutí sliznice, která je povrchem genitálií považován za jeden z příznaků kandidózy.
Během gynekologického vyšetření může lékař podezření na kandidóza na těchto značkách, jako je výboj, hyperemie a vyrážka. Charakteristická daň je pozorována na sliznici, která při odstraňování vystavuje povrch rány.

Candidiasis se koná u žen v ostrém stavu až dva měsíce. Pokud po tomto období nejsou známky možné, onemocnění přechází do chronického stadia.

Chronická kandidóza se vyznačuje trvání průtoku. Ženy a dívky mohou narušit následující projevy:

  • svědění, charakterizované různou intenzitou;
  • menší vaginální výboj;
  • Sliznice vypadá atrofičně.

Chronická kandidóza Dívky obvykle nemají žádné výrazné příznaky. Vypouštění Curl může být nepřítomný. Stvrzení a pálení může být v závislosti na fázi cyklu.