Gyperandrogenace vaječníků genesis

Gyperandrogenace vaječníků je společná endokrinná patologie. Tento stav gynekologů je diagnostikován ve 4-5% pacientů. To se vyskytuje, pokud v ženské tělo mužské pohlavní hormony začínají vyrábět vaječníky v nadměrném množství.

Odrůdy a příčiny syndromu

Gynekologové přidělují adrenální, vaječníkové a smíšené geny. Patologie může mít dědičný nebo získaný charakter. Stává se to primární a sekundární.

Nejčastěji se s takovými onemocněním vyskytuje hyperandrode vaječníků:

  • Primární vaječníky polycystóza, která tvoří dospívající dívky;
  • Syndrom polycystic vaječníků (sekundární polycystic);
  • Hypertecóza způsobuje vzhled hyperandogenních symptomů u žen v postmenopauzálním období.

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

Hyperandrogenace se vyskytuje v případech, kdy je v těle vyrobeno nadměrné množství androgenů nebo jejich zvýšené vzdělávání je pozorováno z androgenních hormonů prekurzorů. Tato diagnóza je také nastavena, pokud na pozadí normálních koncentrací androgenů citlivosti cílových tkání k nim zvyšuje.

Pozornost! Ve vzácných případech vzniká patologie v důsledku skutečnosti, že v těle ženy je snížena hladina globulinů, které jsou potřebné pro vazby genitálních hormonů.

Globuliny jsou potřebné k zabránění interakce androgenů a specifických receptorů. Android značky se mohou objevit s tumory vaječníků. Existují určité formy onkologických onemocnění, ve kterých je pozorována hypersecretion androgenů.

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

Příznaky hyperandrode u žen

Hyperandrode u pacientů je doprovázena rozsáhlým seznamem gynekologických, kosmetických a dysmetabolických značek. Podezření na vývoj patologie v takových příznacích:

  • porušení pravidelnosti menstruačního cyklu;
  • Amenorrhea;
  • Anguulatory menstruační cykly;
  • Poškození kůže, nejčastěji žen si stěžují na akné, suché pokožce s peelingovými místy, seborrhea, alopecie;
  • Hileugy (zvýšená růst vlasů na mužském typu);
  • výskyt nadváhy;
  • Porušení tolerance glukózy;
  • amyotrofie;
  • Úvodní hlasy.

V kongenitální hyperandrode existují anomálie pro rozvoj genitálních orgánů. S gynekologickým vyšetřením doktor může identifikovat hypertrofii klitorisu, částečnou bitvu močového sinusu, velkého sexuální rty.

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

Nejčastěji se patologie odhalí, když se ženy obracejí na gynekologa o neplodnosti. Některé mají nízko vyhřívanou hyperandrogenaci vaječníku. Současně nemusí být vnější změny, a hladina androgenu v krvi je v normálním rozmezí. Integrované lékařské vyšetření je určeno k objasnění diagnózy pacienta.

Diagnostika

Pro diagnózu gynekologa:

  • shromažďuje historii;
  • provádí inspekci a dvouruční zkoušku;
  • Přiřazuje ultrazvuková diagnostika;
  • dává směr pro krevní testy, moč.

Pacient musí určit koncentraci steroidních hormonů v těle. Doporučujeme doporučeno analýz, aby se objasnil úroveň:

  • Testosteron (obecný, volný);
  • DGEA-C;
  • DGT;
  • Asd;
  • GSS.

S hyperandrodou ovariální geneze je pozorován zvýšení ASD a testosteronu. Nadměrně vysoká úroveň celkového testosteronu nebo DGEA-C může znamenat vývoj nádoru, který syntetizuje androgeny.

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

S polycystickým ovariální syndromem je nutné nejen vidět obsah pánských hormonů, ale také zkontrolovat společné hormonální pozadí. Patologie je doprovázena:

  • Vyvažování obsahu testosteronu a luteinizačního hormonu;
  • snížení obsahu folikulity působícího hormonu;
  • Zvýšená koncentrace prolaktinu.

V případě onemocnění je zvýšení glukózy v krvi. Pouze zkušený gynekolog může být diagnostikován s inspekčními údaji, instrumentální vyšetření, informace od shromážděné anamnézy pacienta a analyzuje výsledky.

Metody léčby

Výběr taktik terapie by měl být prováděn zúčastněným gynekologem, s přihlédnutím k podkladovým onemocněním, který vedl k rozvoji hyperandogenního syndromu. 

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

V případě polycystických vaječníků je vybrána hormonální terapie. Pacienti se vzpíráním mohou předepisovat medroxyprogesteron, spironolakton. V případě potřeby si pacienti zvolí perorální antikoncepci, které mají antandogenní účinky. Často gynekologové zapíše Diana-35. Pod vlivem hormonálních tablet, proces ovulace, výroba gonadotropinů je brzděna, produkce vaječníků hormony je potlačena. V důsledku toho jsou androgenní receptory blokovány, testosteron a vaz vzhůru.

Pacienti, kteří vyvinutí hyperandrode během postmenopauzy, předepisovat. Při identifikaci androgencenting maligních vaječních nádorů by měl gynekolog-onkolog vyzvednout. Většina pacientů předepisuje provozní léčbu, chemielerophylacturní a radiační terapii. S výskytem benigních neoplazmů, které jsou vyráběny androgeny, je znázorněno chirurgické odstranění.

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

Pozornost! Ženy s nadbytkem těla přiřazují dietu a fyzickou námah. Snížení hmotnosti podporuje normalizaci hormonálního pozadí.

Předpověď

Mnoho žen, s řádně vybranou taktikou léčby, je možné zastavit hyperandrode geneze vaječníků. V případě vaječníků Polycstries jsou při provádění konzervativní terapie pozorovány dobré výsledky. Správně vybraná léčba umožňuje obnovit ovulaci, normalizaci pravidelnosti menstruačního cyklu. Je-li konzervativní terapie neúčinná, je předepsána elektrokoagulace vaječníků.

Při léčbě hyperandrode je práce reprodukčních orgánů normalizována, ale také snížená kosmetická vady. Mohou být také odstraněny pomocí kosmetologických manipulací. Budou však účinné, za předpokladu, že žena prochází léčbou, zaměřenou na zbavení hlavní patologie.

Gyperandrogenace vaječníků Genesis

Gyperandrogenace vaječníků se vyskytuje u pacientů s porušováním hormonálního pozadí, které vznikly na pozadí polycystických vaječníků, nádorů nebo hypertecózy. Léčba by měla být vybrána gynekologem po plnohodnotném vyšetření pacienta a objasnit důvody, které vyvolaly vzhled hyperandogenních symptomů. Zjistěte si, jak se Android projevuje, které analýzy jsou nezbytné pro nastavení diagnózy, protože léčba se provádí, můžete