První menstruační krvácení - menarche

Menarche je první menstruační krvácení mezi dívkami v dospívání. Doba výkonu menarche závisí na fyzické tvorbě ženského organismu, sociálního prostředí, povaze výživy a mnoha dalších důvodů. Krátce před menarche dívka může pociťovat zhoršení všeobecného stavu, breakiness, nevolnost, nejlepší bolest v dolní části zad.

Fyziologické změny v těle před menarchem

Menarche

Menarche je vyvrcholením fyziologických procesů v ženském těle. Během pubertata se dívka stává dospělým, je tvořena reprodukční funkce. V této době vyskytují fyziologické a neuroendokrinní změny v těle, se objevují sekundární sexuální značky, je tvořen menstruační cyklus.

Pubertat u dívek se koná za 2-3 roky, na rozdíl od chlapců, mají za pět let.

Dvě fáze vývoje předcházejí období publikování:

  • Adrenarche je fáze pohlavního vývoje, během kterého se vyrábějí nadledvinové žlázy a androgenní steroidní hormony. To se děje za 6-8 let.
  • Gonadarech - období tvorby přirozené funkce vaječníků ve věku 8 let. Syntéza gonadotropinů začíná, počet estrogenů se zvyšuje.

Pubertatu v dívkách

Dále, během pubertální fáze, tok:

  • Telerha. Asi 10-11 let, mléčné žlázy začínají tvořit, estrogenizuje munice pochvy.
  • PUBARCHE - lobby vlasy ve věku 11 let. Komunikace dochází v důsledku zvýšení androgenních hormonů.

Zvýšený estrogen stimuluje aktivní růst kostí. S nedostatkem těchto hormonů je vzhled nečistot pro genetický gecent.

Po několika letech po telcharchu přijde menarche. Prodloužení tohoto období je delší než 2,5 let - důvod se objeví lékaři.

Fyziologické procesy během menarche

Významně zvyšuje počet ženských hormonů - estrogen. Začíná cyklická práce vaječníků. Aktivně pěstují nadledvinky, které přidělují androgeny. Předpokládá se, že se jedná o androgeny, které způsobují silnou výšku těla a estrogeny v Unii s androgeny - růst kostry. Produkce progesteronu je stále snížena. Co přesně způsobuje menarche v ženském těle, dokud není vyjasněno.

První menstruace

První menstruace

S normálním vývojem přichází první menstruace za 12-13 let. Měsíční cyklus dospívajících dívek se vyznačuje nestabilitou a nesrovnalostí. V prvním roce, zpravidla neexistuje ovulace. Nástup trvalé ovulace je tvořen přibližně 2 roky po období menarche. Ovulace se vyznačuje zvýšením úrovně progesteronu.

Předpokládá se, že dostatečná tělesná hmotnost má dopad na nástup menarche. Proto jsou často baleríny a gymnastky zpožděny. Ale zatím vědci nejsou přišel na to, že se vysráží příchodem Menarh - nedostatek tukové tkáně nebo konstantní zatížení stresu. Esenciální je výživa nasycená proteiny a minerály.

Časný nástup puberty

Předčasný pubertální vývoj je procesem vzniku sekundárních sexuálních rozdílů v netypickém věku až 8 let. Může se vyskytnout typem shody nebo nekonzistentnosti v genetické podlaze. V prvním případě se vývoj nazývá isosexual, ve druhém - heterosexuál. Isosexual se vyskytuje častěji.

Příčiny porušování v ofenzi pubertu jsou:

  • Patologické formace vaječníků.
  • Hypothyroidism.
  • Estrogenové výrobky selhání v vaječnících.
  • Nádory nadledvinek.
  • Mozkové nádory.
  • Nepřiměřená hormonální terapie.
  • Anomálie struktury genitálních orgánů (Aplasie dělohy a další.)

Zpoždění období

Pokud menstruace nespustí až 16 let, mluví o zpoždění puberty. Poruchy Menarche se nazývají primární typ amenorrhea. Diagnostika stanoví přítomnost nebo absenci mléčných žláz a dělohy. Příčiny porušení jsou nedostatečně rozvinutí gonádu, vrozené nepřítomnosti ženských orgánů, imunity na androgen.

Menstruační fyziologie

Menstruační cyklus je měsíční procesy ženského organismu vyskytujícího se v mozku a vaječnících, a projevují se v hlubinách endometria dělohy pod kontrolou ženských hormonů. Jedná se o proces měsíčního školení těla k přijetí těhotenství.

Měsíční cyklus trvá 21-35 dní, krvácení - 3-7 dní. Současně projděte cyklické změny v vaječnících a děloze.

Menstruační cyklus je spravován:

  1. Velké velké hemisféry. Cora provozuje ženskou měsíční cyklus.
  2. Hypotalamus. Ve svých subkortikálních odděleních se zaměřují podněty centrálního nervového systému a působení hormonů. Hypotalamus produkuje všechny hormony, které jsou přenášeny na hypofýzu a uvolňuje potřebné hormony.
  3. Hypofyzome. Gonadotropní hormony jsou v něm syntetizovány.
  4. Ženské hormonyOvariální. Dámské hormony jsou vyráběny v nich, je tvořen folikul, ovulace podstoupí.
    V první polovině ženského cyklu, jeden nebo více folikulů dozrávají pod kontrolou hypofype oddělení mozku. Folicle a jeho komponenty se mění v tomto období, tj. Za 14 dní.
    Ovulace je proces výstupu vejce z folikulu k břišní dutině a děložní trubky. Za den je zničena ženská klec.
    Luteinizace - transformace folikulů v žlázu volal žluté tělo. Žluté tělo je narozená vrstva folikulku, která má žlutou barvu v důsledku lipochromního pigmentu. Železo se zhroutí za dva týdny.
    Ženské a pánské hormony jsou tvořeny v vaječnících. Estrogeny ovlivňují charakteristiku pohlaví změnu genitálií a na krevní zásobení do dělohy. Gestagens vedou proces růstu endometria a převést vnitřní membránu dělohy. Androgeny ovlivňují růst genitálních orgánů ženy.
  5. Uterus a vagina. Buňky těchto orgánů reagují na ovariální hormony.
    Uterus je centrální tělo spadající pod hormonální účinek vaječníků. Endometrial interinová vrstva Změny měsíčně. Vnitřní vrstva dělohy je obnovena na proliferační fázi pod vlivem estrogenu. Ve fázi sekrece, endometrium shell bobtna, připravuje se na přijetí vejce. Pokud vejce nebylo oplodeno, množství progesteronu a estrogen se sníží, endometrium je odmítnuto, začíná menstruace.

Dysmenorrhea u menarche

Dysmenorrhea

Jedním z komplikací menarche může být dysmenorrhea - pocit těžké bolesti během menstruace. Pokud se diemenorrhea objevila okamžitě nebo krátce po menarche, je diagnostikována primární dysmenorrhea. Kromě bolesti se dívka cítí slabost, nevolnost, depresivní stav. Pro léčbu a prevenci demontáže je nutné získat konzultaci s gynekologem, aby se objasnil příčiny patologie a vhodné ošetření.

Rada

Menarche je urážlivý - odpovědné období v životě každé dívky. Maminka povinnost - říct své dcery o chování během menstruace, o dodržování osobní hygieny. Během první a následné menstruace se nedoporučuje nosit gravitaci, odhalit tělesnou intenzivní fyzickou námahu, plavání a koupel. Je velmi důležité provádět hygienická opatření. Dívka je třeba říci o změnách, ke kterým došlo v těle a jak je to důležitá antikoncepce v tomto věku.