Algodismenorrhea - příčiny, symptomy a léčba onemocnění

Algodismenorrhea je bolestivá menstruace u žen. V období menstruace se ženy vypadají nepříjemné pocity, bolesti, podrážděnost. Pokud je však bolest ostře vyslovena, je vyrobena diagnóza algodismeny.

Algodismenorrhea je primární a sekundární.

Primární algodismenorrhea je spojena s anatomickou strukturou malých pánevních orgánů, neuropsychogenních nebo endokrinních faktorů. Často se objeví u dívek s astenickým typem. Sekundární algodismenorrhea se jeví jako výsledek patologie ženských těl.

Zkouška a léčba patologie nemá standardní schémata a snižuje hledání a eliminaci hlavních příčin nemoci.

Příčiny onemocnění

Moma

Primární patologie má následující důvody:

  1. Patologie ve struktuře reprodukčních orgánů. Například, tam je infekce cervikálního kanálu, který zabraňuje výstupu krve. Takový obrázek je často pozorován při zdvojení dělohy.
  2. Endokrinní poruchy způsobují zvýšenou snížení dělohy a bolesti.
  3. Hormonální nerovnováha je spojena s nadměrnou tvorbou estrogenu s nedostatečným počtem progesteronu.
  4. Ústavní patologie. Například, ne dost dělová svalstvo vede ke špatnému strečink a způsobuje bolest.
  5. Neuropsychogenní důvody vznikají u žen s citlivou psychikou.

Příčiny sekundární algodismenoria jsou samostatná onemocnění: endometrióza, mioma, adheseitida, nádor vaječníků, stejně jako adheze a intrauterinní spirály.

Příznaky onemocnění

Chiselina

Algodismenorean se projevuje s neustálou intenzivní bolestí během menstruace, závratě, intestinální výboj, psycho-emocionální koule, poruchy spánku.

Pro algodismuorory pacienti všimnou přítomnost kruté bolesti břicha. Pains mohou být rozloženy na spodní části, oblasti třísla, drtivých, střev. Bolesti mohou být silné nebo mírné. Proti pozadí bolestivých projevů se zhoršuje a celkové zdraví. Zdá se, že spánek je narušen.

Bolesti hlavy, mdloby, nevolnost, hypertermie, horečka, porušování v práci srdce, kůže svědění, obecná slabost se může objevit.

Diagnóza algodismenoria

Gynekolog řídí inspekci ženy a shromažďuje všechny informace o vzhledu symptomů. Ukazuje se, když se objevila bolest, jejich intenzita. Shromažďování úplné anamnézy. Vagina se pořídí. Jmenovaný ultrazvukový vyšetření ženských orgánů, výzkumu krve a moči. Hysteroskopie může být provedena, stejně jako laparoskopie. V případě potřeby jsou zobrazeny konzultace jiných odborníků.

Léčba onemocnění

Lékař předepisuje bolesti úlevy od bolesti a normalizujících se ženy duševního zdraví. V hormonálních poruchách jsou předepsány hormonální léky. Sladové přípravky jsou přijímány pro normalizaci psychologického stavu. Léčba algodismenoi ambulantů trvá několik měsíců.

V některých případech může být léčba provozní. To platí pro anomálie vývoje a struktury orgánů.

Prevence onemocnění

Pro prevenci algodismuor, ženy se doporučuje provádět pohyblivý životní styl s mírnou fyzickou aktivitou a výjimkou nervových šoků.

Následovat normální hmotnost.

Před menstruací se nedoporučuje zneužívat sladké, akutní, slané potraviny, sycené nápoje, kouření.