Krvácení s ovariální cysty: co dělat

Krvácení s ovariální cystem je nebezpečné znamení. Vzhled krve může být způsobeno hormonálními selhání, rozpadem cystické výchovy nebo zkroucení nohou. S výskytem acyklických krvavých výbojů není možné vytáhnout gynekologa.

Může ovariální obvod

Pacienti často přicházejí do gynekologa se stížností na skutečnost, že krvácení začalo uprostřed cyklu. Nějaký výběr, podobný menstruaci, jít celý měsíc. Pro stanovení důvodu pro jejich výskyt bez inspekce a ultrazvuk je téměř nemožné.

Vytváření krve z pochvy lze pozorovat při tvorbě folikulárních, endometrů, luteinu a jiných typů cystických útvarů na vaječnících. Jako nový růst formace mohou ženy zvýšit nepříjemné příznaky. Ale krvavé vypouštění ovariální cysty se nevidí vždy. Jejich výskyt je způsoben změnou hormonálního pozadí.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Důležité! Pokud je krvácení doprovázeno intenzivním bolestem, pádem krevního tlaku, chudoby kůže, pak pacient vyžaduje urgentní hospitalizaci. Existuje šance na lámání nádoru a začátek intra-břišní krvácení.

Vlastnosti výboje a příčiny krvácení

S předpětí vaječníků cysty může žena změnit povahu vaginálního výboje. Pacienti často přicházejí se stížností na:

  • Mužský, který se může objevit v každém dni cyklu, jeho barva se liší od nažloutlá až červenohnědá;
  • Vzhled Sukrovitsy, který je viditelný, když je stisknuto na spodním žaludku;
  • intenzivní krvácení;
  • Denní vzhled menších množství krve od sexuálního traktu, bez ohledu na den cyklu.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Některé ženy mají krev s vaječníkem cystu nadále vystupovat přes několik dní po skončení menstruace. Nejčastěji krvácení non-intenzivní, přidělený obsah je homogenní podle konzistence, ale je možné zapnout krvavé svazky.

Množství krve uvolněné z vagíny se může lišit. Někteří pacienti si stěžují na mírnou přísahu, jiní mluví o intenzivním krvácení. Pokud se krev objevuje několik dní před očekávaným datem menstruace, může žena zmást takové krvácení s měsíční.

V případě nádorů endometria se pacienti často pozorují drobné krvácení, které jdou po skončení menstruace. S folikulárními neoplazmy se krev může objevit na každém denním cyklu.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Mezi hlavní příčiny krvácení, které se vyvíjejí na pozadí ovariální cysty, se nazývá:

  • tumor zlom;
  • hormonální poruchy;
  • mezera, poškození krevních cév;
  • Přechod cystické neoplazmy v maligním tvaru.

S výskytem acyklického krvácení nebo drobného krvácení je nutné podstoupit průzkum a vytvořit důvod jejich vzhledu. Pokud lékař odhalí cysta na vaječníku, bude jmenována vhodná léčba.

Jak zastavit krvácení s ovariální cysty: léčba

Taktika terapie při krvácení je vybrána individuálně. Záleží na faktorech, které vyvolaly vzhled krve, typ cystické výchovy, intenzita výboje a obecný stav ženy.

Lékař může doporučit léky nebo provozní léčbu. Hormonální léky jsou předepsány, včetně perorálních antikoncepce, hemostatických léčiv (ditinon, transcases).

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Pozornost! Pokud existují známky prasknutí nebo otáčejí nohy Cystu, operace se provádí okamžitě. Také označení pro naléhavou operaci je intenzivní neustálé krvácení dělohy proti pozadí cystických vaječních nádorů.

S folikulárním cystem

Tvorba folikulárních nádorů je často doprovázena hormonálními selháním. S touto patologií, mnoho žen uprostřed cyklu jsou hnědé masy, několik dní před menstruací se zastaví.

Pokud je velikost cystické výchovy malé, pak se pacient doporučuje sledovat ho. Obvykle po několika měsících, patologické výboje zastaví a cyst zmizí.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

V případech, kdy žena stěžuje na hojný krvácení nebo v důsledku zkoušky, bylo zjištěno, že průměr cyst je více než 4-5 cm, pak jsou předepsány hormonální přípravky obsahující gestageny a estrogeny. Stav je obvykle normalizován po 1,5-2 měsíce. Nejčastěji gynekologové doporučují Diana-35, Riguevidon, Femoden.

S neúčinností konzervativní terapie, která se provádí po dobu 3 měsíců, je nutná operace. Poté, co se dutina cilancietrie prohlubuje, všechny příznaky zmizí, čímž se zastaví acyklický krvácení.

V případě endometrioidního vzdělávání

U pacientů s endometrium cysty je po skončení menstruace pozorováno menší krvácení. Pro léčebné účely lze jmenovat hormonální terapie:

  • Progesteronové přípravky - Duphaston, medroxyprogesterone, Utrezhastan;
  • Fondy androgenů - methyltestosteron, zkušební lat;
  • Orální antikoncepce - Ovidon, Diana-35, Marvelon, Microjinon-30, Riguevidon.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Kromě hormonů jsou vitamíny předepsány, protizánětlivé léky, léky proti bolesti proti bolesti, imunomodulátory. Ale konzervativní terapie často není pomáhána zbavit se endometrioidního cystu, jen dočasně eliminuje doprovodné symptomy. Efektivní způsob je provozní léčba, během kterého chirurgové odstraňují cystické nádory, neublíží zdravou tkáň samotného vaječníku.

S parativním nádorem

Minerální krvácení může nastat u žen, které mají cystu v oblasti mezi širokým děložním svazkem, phallopyan trubkou a vaječnými. Paradise nádor je neoplary s tenkými protahovacími stěnami, kapalina se může hromadit uvnitř své dutiny.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Krev z genitálních cest se objeví v případech, kdy Cysta významně zvyšuje velikost. Krvácení je také možné, když je mezera, zkroucené nohy nebo vývoj zánětlivého procesu. Zastavení krvácení a eliminace dalších příznaků se provádí laparoskopický provoz. V některých případech nejen detekoval detekovaný nádor, ale také snížil poškozené přívěsky.

S Dermiidním nádorem

V dermoidním cystu s vaječníkem může krev jít v případech, kdy zadaná nová formace zapálila nebo jeho noha zkroucená. Pokud deroidní nádor způsobil vznik děložního krvácení, pak je nutná operace. Chirurgové se snaží odstranit pouze cystické tkaniny, ale někdy lékaři z částečně vyřízli vaječník.

Ve vzácných případech se krvácení objevuje v důsledku skutečnosti, že dermoidní cystická výchova se promění v maligní nádor. V tomto případě se terapie zvedne onkologa.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Ohrožující rysy a komplikace ztráty krve

Při krvácení acyklického výboje je důležité okamžitě konzultovat gynekolog. Situace, ve kterých vzhled krve z vagíny je doprovázeno silnými bolestmi, pádem krevního tlaku a prudkým zhoršením obecného stavu je doprovázeno závažnými bolestmi. Takové příznaky ukazují vývoj vnitřního krvácení, v nepřítomnosti včasné lékařské péče, je možné fatální výsledek.

Krvácení, které se objevily proti pozadí rostoucí cystické tvorby vaječníků, může vést k vývoji těchto komplikací:

  • Nadměrná ztráta krve;
  • otrava krve;
  • neplodnost;
  • zánět pobřišnice.

Zabránit jejich vzhledu, pokud není zapojen do sebevědomí, ale včas se poradit s lékařem. S prudkým zhoršením pohody, je nutné zavolat sanitku.

Krvácení s ovariální cysty: Co dělat

Krvácení s ovariální cysty není vždy neškodný. Jeho vzhled může indikovat vývoj vážných problémů, takže je důležité podstoupit komplexní zkoušku. Abychom pochopili, jaké příznaky můžete podezření na výskyt cystických entit, které komplikace mohou nastat při jejich růstu a vývoj může být viděn při pohledu na video: