Vrtání a těhotenství vaječníků

Neplodnost u žen spojených s patologií ovariálních žláz, zaujímá většinu zbývajících příčin nedostatku pojetí. Není vždy možné vrátit reprodukční funkci pacienta bez chirurgie. Vrtání vaječníků představuje otvory na zahuštěné kapsli. Výsledkem je, že po krátkém rehabilitačním období má žena nezbytné podmínky pro ovulaci, se objeví vysoká šance na přírodní koncepci.

Navzdory zdánlivému jednoduchosti se však operace provádí na přísných indikacích. Vzhledem k tomu, že i když je poškození tkáně žláz, je minimální, riziko zhoršení hlavního onemocnění zůstává.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Co je vrtání

Vrtací procedura spočívá ve vytváření malých otvorů v tobolce vaječníků. Umělé zářezy poskytují měsíční výstup vaječné buňky. Manipulace je nutná v patologiích vaječníků, když žena zhasne kapsli kolem ovariální žlázy. V tomto případě i s normálním růstem folikuly nepřichází na ovulaci. Ve většině provedení existuje neomylný vývoj folikulů, který navíc zhoršuje stav. Po vrtání v vaječníku jsou otvory, skrze které je vejce snazší dostat se do břišní dutiny.

Počet poznámek se liší od prevalence procesu: čím větší je vaječník, tloušťka kapsle a více malých folikulů je pod ním, tím více kamer musí udělat chirurg.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Vlastnosti provozu a typů

Dříve, namísto použití zářezů na vaječníky, museli provádět resekci - odstraňte část postižených tkanin žlázy. V průběhu takové chirurgické korekce byla poškozena významná frakce vaječníku, riziko adhezního procesu se zvýšil, což dále snížilo pravděpodobnost pojetí.

Dnes je provoz volby považován za laparoskopické vaječníkové vrtání. S pomocí video endoskopické technologie doktor dokáže provádět nezbytné manipulace s minimálním rizikem pro ženu. Kromě toho je možné aplikovat speciální nástroje, které snižují tvorbu pojivových tkánních membrán po zásahu.

Postup lze provádět několika způsoby:

  1. Ultrazvukový nůž.
  2. Elektrokoagulace, když s pomocí elektrické smyčky doručené tkaniny.
  3. Laserové vrtání se týkají nejvyspělejší metody vedení zářezů.

Ultrazvuková technika

Leží v použití speciálního nože vedeného ultrazvukovou vlnou. S takovou manipulací má škodlivý účinek bodový účinek, okolní tkáně zůstávají nezměněny. Specialista však nemá možnost kontrolovat hloubku otvorů.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Electrotrilling

S pomocí elektrického proudu lékař způsobuje zářezy na vaječníkové tkáni, je možné provést odklad (oddělení kusu zesílené kapsle). Chirurg je schopen ovládat hloubku otvorů pomocí různých stupňů manipulátoru. Tato technika je nejčastěji dostupná. Existuje však malý mínus - eklektický proud je pozoruhodný několik milimetrů tkánních okolních řezů.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Laserová metoda

Takové vrtání má řadu výhod: minimální ztrátu krve, schopnost nastavit hloubku not, vysokou přesnost. Nicméně, laserová instalace a všechny manipulace s ním mají vysoké náklady. Ne každý si může dovolit podobný vrtací řízení, ne všechny terapeutické instituce mají takové zařízení v jejich arzenálu.

Indikace pro drillling

Vrtání je zobrazeno na:

  • Syndrom Schtein-Levintal;
  • polycystická transformace žláz;
  • neplodnost;
  • adrenální patologie;
  • Chronický zánět dusků.

Základní indikace pro drillling SX. Provozní aplikace zářezů na žlázách se provádí s poruchou léčby, zejména v sekundárních formách onemocnění.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Chirurgická korekce vaječníků umožňuje:

  1. Bezpečně a rychle zvýšit šance na koncepci.
  2. Normalizujte cyklus tak, jak je to možné, aby se zabránilo nežádoucím jevům při stimulaci ovulace (více těhotenství).
  3. Provádět jednostupňovou korekci souvisejících stavů vedoucích k neplodnosti: Kontrola hroty se kontroluje dlažba phallopie trubek.
Výše uvedené slipety vaječníků a těhotenství, které vznikly po zásahu, ukazují účinnost léčby.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Technika Drillingu

Laparoskopické vrtání se provádí pod anestezií. V předvečer intervence musí žena vyloučit těžké jídlo, poslední jídlo večer před postupem, vodou - po dobu 3 hodin. Tato opatření zabraňují rozvoji závažné laskavosti během anestezie.

  1. Operace spočívá v provádění 3 malých punkcí v břišní dutině.
  2. Do těchto otvorů jsou zavedeny speciální manipulátory a kamenatelé pro vizuální potvrzení. V důsledku toho je zajištěna jasná vizualizace všeho, co se děje prostřednictvím malých řezů.
  3. V dutině břicha je plyn čerpán nahoru, který rozšiřuje kapacitu dutiny, zlepšuje viditelnost, zjednodušuje přístup k orgánům.
  4. Zpočátku se stav vaječníků dochází, objem léze je specifikován, přítomnost souvisejících patologií.
  5. S jedním z vybraného typu drilllingu lékař dělá otvory v vaječníku, jehož číslo je stanoveno individuálně.
  6. Ve většině případů se provádí laparoskopické ověření patentnosti dutinové trubky.
  7. Pokud je to nutné, chirurg provádí korekci dalších sexuálních onemocnění.
  8. Na konci operace se provádí důkladné promývání břišní dutiny, odstranění plynu, vložení defektů na těle.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Vrtání obou vaječníků

V závislosti na stupni porážky vaječníků, lékaři zvažují problematiku vrtání obou vaječníků. Při použití otvorů na obou žlázách žen stoupá riziko vzniku komplikací. S selháním léčby od poprvé se šance na koncepci v budoucnu klesá v důsledku zvýšení oblasti rány.

Po vrtání, podpěrná hormonová terapie je pro takové pacienty přiřazena 2-3 měsíce, navržený tak, aby způsobil cyklickou práci orgánu po zrušení léčiv.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Vrtání a těhotenství vaječníků

Těhotenství Po vrtání vaječníků se nedoporučuje odložit po dlouhou dobu. Po operaci je aktivována reprodukční funkce: cyklus je normalizován, obyčejná. Obvykle je to pozorováno za 2-3 měsíce po použití otvorů a pokračuje až do 1 roku. V budoucnu se micro jizvy začínají tvořit v místě šroubů ovariální tkáně. Navíc, pokud hlavní důvod pro neplodnost není eliminován, pak negativní vliv na pohlavní oslnění pokračuje: Cykly pomazání znovu začnou převažovat, skořápka je zesílena kolem vaječníku.

Zvyšuje šanci si představit aktivní životní styl, hubnutí, recepci vitamínu, knoflíku chronické infekce.

Vrtání a těhotenství vaječníků

Možné důsledky a komplikace

Ve většině případů, vrtání prochází bez komplikací. Během zásahu se vaječník neovlivňuje velké nádoby, nervové zakončení, pánevní dutina je pečlivě prováděna. Dokonce i při dodržování technik a přípravných podmínek, vývoj není vyloučen:

  • krvácející;
  • Upevňovací infekce.

Ve většině případů se vrtání odkazuje na jednoduché, nekomplikované zásahy, které jsou pacienti napsáni za 2-3 dny.

Recenze

Vrtání vaječníků u většiny pacientů vede k nástupu těhotenství v prvních šesti měsících po zásahu. Existují však ženy, které mají chirurgickou korekci, nepřináší účinek. V každém případě vede interference v vaječnících poklesu ovariální rezervy moderátorů férového pohlaví, což zase snižuje šanci na pojetí.

Pokud existují známky porušení reprodukčních funkcí, je nutné okamžitě požádat o konzultaci s odborníkem na včasnou korekci patologie. V raných stadiích dnilého onemocnění prováděného na jednom vaječníku, použitím pouze několika otvorů. V tomto provedení je účinek léčby lepší než následná pravděpodobná rizika.