Amg hormone co to je

Tvorba reprodukčního systému v embryu na samice nebo mužského typu, spermatogeneze, zrání folikulů - všechny tyto funkce provádějí hormonální hormonální hormony proti plameny. V lékařské literatuře existuje několik názvů této látky: anti-Muller, anti-plameny, anti-muller hormon, jeho zkrácený název se používá - AMG.

AMG a reprodukční systém člověka

Biologicky účinná látka je vyrobena ze zástupců obou pohlaví. U žen je hormon produkován primárními folikuly, u mužů - Sertoli buňky, varlat. V každém jiném hormonu, sekrece AMG není prakticky řízena mozkem.

Reprodukce člověka

AMG hormon ovlivňuje tvorbu rozvojové tělesné tkáně. Tato látka hraje zvláštní roli při rezervaci a vývoji reprodukčního lidského systému. V počátečních fázích individuálního vývoje, vytvořit sexuální osobnost normálního embrya je nemožné.

Časný zárodek má oba ženský start (Muller`s doky) a pánské (vlčí kanály). V průběhu dalšího rozvoje embrya Hormon anti-plamene má určující hodnotu ve formování ženských a pánských genitálií.

Jmenování multianských kanálů je tvorba reprodukčního systému pro typ žen, protože děloha se vyvíjí, děložní trubky a jiné ženské genitálie.

Pro zahájení tvorby mužských genitálních orgánů musí být Mullerovy kanály zničeny. Je to tento úkol, který provádí hormonu anti-světlice (AMG). Jeho koncentrace samčích embryí se zvyšuje z 8 týdnů intrauterinního vývoje.

novorozený

Účinek látky je zaměřen na tvorbu plnohodnotných mužských pohlavních orgánů. Po narození, mužské dítě pokračuje v syntéze testů antimullerových hormonů (varlat) před začátkem publikového období. Nedostatečná koncentrace látky u chlapců vede k vážným problémům:

  • Varlata nespadají do šourku;
  • Pravděpodobně vývoj groin Hernia;
  • Hermaphroditismus falešného typu;
  • Porušení funkce dítěte.

AMG u mužů v dospělosti je přítomen v malém množství. Nicméně hraje důležitou roli v procesech koncepce dítěte, protože ovlivňuje proces spermatogeneze.

Dámské AMG se chová odlišně. Jeho syntéza také začíná během intrauterinního vývoje. Od chvíle narození a před začátkem období puberty u dívek je množství této látky zanedbatelné. Se začátkem puberty a před nástupem prvních známek zániku reprodukční funkce spojené s menopauzou se situace dramaticky změní.

Úroveň AMG během této dlouhé doby života ženy zůstává docela vysoká. Antimüller Hormon u žen má rozhodující hodnotu v zrání folikulů, Výskyt ovulace, vytváření podmínek pro hnojení. Přímo na koncepci neovlivňuje, to je spíše ukazatel stavu reprodukčního zdraví ženy

Látka je přítomna v těle obou pohlaví a je velmi důležitá pro provádění reprodukční funkce. Rozluštění analýza na počtu AMG umožňuje nastavit:

  • Kvantitativní charakteristiky ovariální rezervy;
  • přítomnost ovariální onkologie;
  • Kvalitativní charakteristiky spermatogeneze.

Analýza na definici koncentrace AMG je jmenována, pokud mají mladí lidé problémy s koncepcí dítěte, Je nutné identifikovat příčiny neplodnosti, je třeba potvrdit diagnózu spojenou s onkologickými onemocněními.

Zvýšený

Zvýšený AMG hormon svědčí:

  • Zpoždění v sexuálním vývoji u mladého muže;
  • o projevu kryptoorchismu (umístění vejce mimo šourku);
  • O přítomnosti polycystózy nebo vaječníků nádorů;
  • O gonadotropní selhání.

Redukovaný

Příčiny vysoké úrovně hormonu jsou:

  • gonadotropní hypogonadismus;
  • nadváha;
  • nedostatečně rozvinutí genitálních žláz (vajec nebo vaječníky);
  • předčasné zrání ženy;
  • menopauza a vrchol;
  • Genetické porušení.

Antimulalers Hormon a těhotenství

Nízká koncentrace anti-mulleristického hormonu v těle ženy může způsobit porušení funkce dítěte. Malé ukazatele AMG jsou spojeny s počtem genitálních buněk u ženy. Hormon je obrazně nazýván "metr metr"

Ultrazvuk těhotenství

Navzdory skutečnosti, že úroveň AMG nezávisí na počtu jiných hormonů, určit šance na pojetí by měla být provedena důkladná studie hormonálního pozadí. Hormony zodpovědné za tvorbu ženské buňky a ovulace, několik: Estrogen, Progesterone, Povolení, Folicle.

Například proces výstupu zralých životaschopných vajec je zajištěn poměrem antimulamálního a folikulového hormonu (FSH). S přípustným poměrem nízkého AMG a FSH je možné koncepce s velkou pravděpodobností. V lékařské praxi jsou případy popsány, když ženy mají potraty při nízkých AMG ukazatelích. Stojí za zmínku, že úroveň této látky se spontánním potratem není připojena.

S nízkými ukazateli AMG v gynekologii se technika stimulace vaječníků používá k získání zdravých vajec. V budoucnu se používají k provádění hnojení a koryta s použitím alternativních metod.

Indikátor nízkého hormonu anti-baňky může být důkazem patologických procesů v těle. Když jsou odstraněny, jsou obnoveny normální ukazatele látky.

Antimulalers Hormon a Eco

Proces extracorporické hnojení umožňuje proces sloučení zralého vejce a životaschopného spermatu v zkumavce. Po 2-5 dnech je výsledný embryo přeneseno do děložní dutiny. Antimulalers Hormon nemá vliv na proces připevnění a další intrauterinní vývoj embrya.

Eco

Pro postup, který potřebujete získat zdravé vaječné buňky. Nízká a vysoká koncentrace látky má negativní vliv na stimulaci vaječníků. V případě nedostatečného množství látky nedostane zralé vejce. Shromážděné buňky nejsou připraveny k hnojení (nedochází k nenucené nebo embryi tkáně).

S vysokou úrovní AMG existuje nebezpečný stav - hypervací vaječníků. To může vést k edému, zhoršené krevní oběh orgánů malého pánve a představovat hrozbu pro život pacienta.

Hormonální antimyullers má stanovení hodnoty ve formování sexuality embrya. Jeho úroveň je poměrně vysoká u chlapců na pubertu, což naznačuje význam látky v procesu řádné tvorby a fungování pohlavních orgánů v budoucím člověku. U žen se hladina hormonu prudce zvyšuje od okamžiku puberty. Je to ukazatel stavu jeho reprodukčního systému a příležitost stát se matkou.