Kontrola gynekologického zrcadla vagina

Gynekologické vyšetření se skládá z několika fází, z nichž nejdůležitější je vnitřní průzkum pochvy pomocí zrcadel. Tento postup umožňuje identifikovat mnoho infekčních onemocnění, vaginální patologie a čípku v rané fázi a zabránit případným komplikacím. Kromě toho použití moderních jednorázových zrcadel snižuje pravděpodobnost bolestivých pocitů a nepohodlí.

Kontrola vagina

Roční preventivní vyšetření u gynekologa je povinná pro všechny ženy ve věku dětí bez ohledu na dostupnost stížností. Bohužel mnoho pacientů zanedbává své zdraví z důvodu strachu z některých lékařských manipulací, zejména kontroly pochvy v zrcadlech.

Nicméně, moderní metody průzkumů zvyšují riziko nepříjemných nebo bolestivých pocitů na minimu, přičemž umožňuje nejen zbavit stávajících onemocnění reprodukčního systému, ale také zabránit vzniku nových patologií a jejich nežádoucích komplikací.

Sekvence

Kontrolní postup v gynekologii se skládá z několika fází:

  1. Konverzace s pacientemKonverzace s pacientem, včetně shromažďování dat z historie (stížnosti, věk nástupu menarche a začátek sexuálního života, přítomnost chronických onemocnění a dalších informací).
  2. Je-li to nutné, měření růstu a hmotnosti, monitorování krevního tlaku, vizuální kontroly a lepení mléčných žláz.
  3. Kontrola vnějších pohlavních orgánů v gynekologickém křesla pro odstranění různých neoplazmů, zánětlivých procesů, infekčních onemocnění a jiných odchylek od normy, jakož i posouzení stavu inguinálních žil a perianální oblasti. Chcete-li to udělat, žena potřebuje zcela protřepat pod pás. Tato část studie má důležitou diagnostickou hodnotu a umožňuje identifikovat mnoho patologií. Například nedostatek pochvy, jeho suchost nebo změna barvy může hovořit o hormonální nerovnováhu a vředech a vředech - o přítomnosti zánětlivých onemocnění.
  4. Gynekologické vyšetření ve zrcadlechInterní instrumentální vyšetření stěn vaginy a děložního čípku za použití gynekologických zrcadel. Při provádění tohoto postupu lékař upozorňuje na barvu a strukturu sliznice, povahy a počtu sekrecí, přítomnosti krvavých oddělených, erozi, polypů, cévních patologií. V této fázi je materiál považován za laboratorní studie, včetně odhadu mikroflóry, kvantitativní stanovení obsahu leukocytů, potvrzení přítomnosti příčinných činidel onemocnění a t.D. Pokud gynekolog detekuje podezřele vypadající oblasti v oblasti děložního čípku, je přiřazena koloskopie.
  5. Bimanol Studium: Palpace vnitřních genitálních orgánů umožňující posoudit velikost a umístění dělohy a jeho přívěsků, odhalují neoplazmy, potvrzují těhotenství. Pro toto se lékař jemně vstupuje do indexu a prostřední prsty pravé ruky hluboko do pochvy a vlevo s úsilím se snaží přední břišní stěnu. To také určuje mobilitu dělohy, stav pánevních svalů, rozšiřitelnosti a úlevy ze stěn vagíny.
  6. V některých případech se vaginální a přímá studie posoudit stav stěn oddílu mezi konečníku a vagí, jakož i pro odstranění přítomnosti adhezí a nádorů. Nejčastěji se tento postup používá pro ženy během menopauzy.
  7. Ultrazvuk s podezřelé ektopické těhotenství, nádory a jinými patologiemi reprodukčního systému.
  8. Další instrumentální studie o indikacích.
  9. Jmenování dalších analýz, výběr antikoncepčních prostředků a t.D.

Inspekce v zrcadlech

Gynekologické vyšetření ve zrcadlech je nejdůležitějším a informativním postupem při návštěvě ženské konzultace. Existují různé typy této adaptace, lišící se tvarem, velikostí, přítomností dalších funkcí. Velmi pohodlné nástroje s držákem, což vám umožní osvobodit ruce gynekologa, aby se střela.

Průměr zrcadla se pohybuje od 14 do 30 mm a je vybrán v závislosti na složitém věku a žen. Často se používají jednorázové plastové nástroje. Studie je vždy prováděna ve sterilních rukavicích.

Vyjmutí zrcadla z balení dochází bezprostředně před použitím, jeho kontakt s jakýmkoliv povrchy je nepřijatelný.

Lékař s prsty jedné ruky mírně šíří pacienta, který sedí v gynekologické židle, a druhý pomalu zavádí přístroj do vagíny, otočí ho pod úhlem 90 stupňů a oprav v otevřeném stavu. Správným výběrem velikosti nástroje a odpovídající péče o nepohodlí lékaře bude chybět.

Kontrola děložního čípku se provádí s maximální expanzí spotřebičů, pak je zámek mírně oslaben. V této poloze se gynekolog odhaduje vzhled stěn vagíny a vlastnosti výběru. Pokud jsou všechny potřebné manipulace vyrobeny, zrcadlový křídlo se zavře, přístroj je pečlivě odstraněn a okamžitě zlikvidováno. Opakovaně použitelná ocelová zrcátka podléhají sterilizaci ihned po použití.

Kontrola pochvy v zrcadlech není prováděna, pokud existuje panna Spllava. V tomto případě má gynekolog pouze ruční vyšetření přes zeď konečníku.

Někteří pacienti po zákroku Poznámka drobné bolestivé pocity. Po několika hodinách se smear může být vybrána narůžovou barvou nebo pruhy krve. Pokud se po návštěvě gynekologické skříně objeví hojný výboj s krví, se zvýší teplota s odřezem nebo je obecný stav horší, musíte okamžitě konzultovat lékaře.

Příprava na návštěvu gynekologa

Pokud žena navštěvuje lékař, potřebujete:

  • za den na gynekologickou kontrolu vyloučení sexuálních kontaktů;
  • Po dobu 1-2 dnů zastavit recepci léčiv ve formě vaginálních svíček nebo tablet (jak bylo dohodnuto s lékařem);
  • Opustit bodování, používání různých deodorantů nebo ochucených intimních hygienických zařízení;
  • za 2-3 hodiny před kontrolou provádět hygienické postupy s teplou vodou bez mýdla;
  • vyzvednout pohodlné oblečení, které vám umožní vyjednávat pouze na dno těla;
  • Prázdný močový měchýř bezprostředně před návštěvou lékaře, aby zmírnil palpaci vnitřních genitálií.

Nadměrná intimní hygiena je obtížné formulovat diagnózu, protože alokace mohou vypadat jinak nebo vůbec. Kromě toho, časté paže a douching rozbije mikroflóru vagina a vedou k různým onemocněním.

Proveďte úplnou depilaci intimního prostoru volitelně, stačí odstranit část Vlasy s sexem, Usnadnit jejich vizuální kontrolu. Aby se snížila pravděpodobnost bolestivých pocitů během zavedení gynekologického zrcadla, doporučuje se co nejvíce uvolnit a dýchat hluboce a pomalu.

Musíte znát datum zahájení, trvání a funkce poslední menstruace. Aby lékař učinil kvalitativně inspekci a v případě potřeby přiřadit účinnou terapii, nesmí skrýt jakékoli části týkající se sexuálního života nebo souvisejících onemocnění. Mladé dívky by si měly být pamatovány, že pravidelné návštěvy gynekologa nejsou pouze zárukou zdraví žen, ale také přispívá k narození zdravého dítěte v budoucnu.