Příčiny vzhledu krvavého výboje po gynekologickém vyšetření během těhotenství

Pravidelná gynekologická vyšetření Každé 6 měsíců je normou života moderní ženy. Bez ohledu na to, co způsobilo hostující gynekolog, vizuální kontrolu na gynekologickou židli - povinný postup. Ale co dělat, když během těhotenství po vyšetření gynekologa se krvácení objevilo bez viditelných důvodů. V jakých případech je tento fenomén nebezpečí, a v čem - mimořádný důvod k obavám? Je možné provést závěr, střízlivý s pravděpodobnými důvody pro jejich vzhled.

Účel gynekologické inspekce

Od okamžiku nástupu fyziologické zralosti je dívka povinná podstata preventivních inspekcí gynekologa. S počátkem sexuálního života - toto pravidlo by mělo být normou života. Většina žen však tuto skutečnost neplatí náležitou pozornost. V nepřítomnosti stížností na reprodukční funkci se nemusí zúčastnit zúčastněného lékaře i s nepříjemnými symptomy. Hlavním důvodem tohoto chování je banální deraisation premenstruačního syndromu.

Zvláštní pozornost si zaslouží pozorování těhotné ženy. Od chvíle těhotenství musí být pravidelná konzultace gynekologa navštívena podle grafiky. Sledování ženy jako těhotenství se vyvíjí, gynekolog shromažďuje údaje o věku, přítomnost systémových onemocnění před těhotenstvím (porod), vyhodnocuje celkový stav těla.

Kontrola gynekologické židlePo registraci s konzultacím žen, inspekce na gynekologické židle provádí navštěvující lékař podle svědectví. Pochopení odpovědnosti za pravděpodobnost poranění krčního kanálu a riziko potratu, gynekologové uchýlit se k vaginální inspekci pouze ve zvláštních případech.

Určité nebezpečí gynekologického vyšetření představuje v následujících případech: t

  • nekonzistence děložního čípku;
  • předcházející potratu na jakékoli období těhotenství;
  • jakékoli krvavé alokace nevysvětlené etiologie;
  • Hrozba přerušení skutečného těhotenství.

V takových případech lékař provádí pečlivou inspekci v souladu s nezbytnou bezpečností bezpečnosti. Příslušné akce lékaře se vyhnou krvácení a další komplikace po gynekologickém vyšetření během těhotenství.

Příčiny vzhledu krvácení

Normálně je v každém ženu přítomno vaginální výboj bez ohledu na věk. Mohou být transparentní nebo mírně bělavé. Přírodní fyziologická konzistence a lehký odstín dávají Lactobacillia, leukocyty, ploché epitely a další mikroorganismy, které představují mikrobiální krajinu pochvy.

Výběr během těhotenství poněkud změna jako termín. V prvním trimestru je pozorován prokletí slizukce cervikálu. Tento jev je způsoben zvýšeným prací z progesteronu. Viskózní hlen zabraňuje infekci oplodněného vejce. Ze druhého trimestru se výběr začíná měnit. Stávají se více kapalinou kvůli dominantním účinkům estrogenu. Krátce před začátkem generické aktivity se slizná zátka s krvavým pruhy. Vzhledem k přítomnosti krve mohou ženy vzít na anomálii.

Výběr krve po vyšetření gynekologa se vyskytuje poměrně často. Tento fenomén ne vždy naznačuje skutečné nebezpečí, ale znepokojující a vyžaduje další konzultaci gynekologa.

Mezi hlavní důvody vzhledu krve v propuštění, následující okolnosti Poznámka:

  1. Poranění vagíny a děložního čípku s lékařskými přístroji s vizuální kontrolou pomocí zrcadla. S Adventury těhotenství se sliznice genitální ženy uvolní, je snadno zraněna a krvácena při sebemenší expozici. Není divu, že krvácení může nastat po kontrole na židli pomocí gynekologických zrcadel. Malé zranění po inspekci ne vždy indikují nedostatečné kvalifikace gynekologa. Tato skutečnost je považována za individuální supersenzitivitu intimní zóny. Takový výbuch nepředstavuje nebezpečí a v průběhu dne.
  2. MIAP plot pro mikrobiologický výzkum. Tento postup je naplánován 2krát pro celé těhotenství. V případě zvláštního svědectví může lékař předepsat neplánovaný plot materiálu pro výzkum patogenní flóry: například, pokud je podezření v pohlavním onemocnění nebo vzniku zánětu. Výběr po provedení stěr může změnit barvu. Menší obsah krve v první den poté, co je postup považován za možnost normy.
  3. Gynekologická onemocnění mohou způsobit sekvence po kontrole. Mezi ně patří endometrióza, Mioma, maligní vzdělání. V přítomnosti těchto onemocnění těhotná potřebuje přísnější pozorování lékaře. Pokud se po zkoumání gynekologa šla krev a žena cítí zhoršení celkového stavu, to je hospitalizováno v nemocničním oddělení. Důkladnější vyšetření určí příčinu patologie.
  4. Polyp Cervikální kanálStrukturální změny v oblasti děložního čípku a cervikálního kanálu. Patří mezi ně erozi, dysplazie, polypy. Erozion je povrch rány, který krvácí, když je vystaven provokujícím faktorům. Snadno zranit nástrojem během vyšetření cervikálu, stejně jako použití dvouhaného metody. Polypy přítomné v cervikálním kanálu mohou být také zraněny v gynekologickém vyšetření. To není zvláštní nebezpečí pro tělo, ale zvyšuje riziko infekce patogenní flóry.
  5. Ektopické těhotenství - běžné krvácení. Žena nemusí ani podezírat její přítomnost. Vzhled těžké bolesti břicha - důvod skutečného důvodu. Fallopyeyeye Tube Gap nese přímou hrozbu života. V tomto případě platí čas na okamžiky.
    mimoděložní těhotenství
  6. Průběžnost placenty - fyziologické funkce, která vyžaduje zvláštní pozornost. V přítomnosti takové patologie, lékař, tak méně, jak je to jen možné, uchyluje k postupu vizuální kontroly pochvy a čípku, protože kdykoliv mohou být bohaté krvavé zvýraznění. Tahání placenty, ve které můžete zpočátku vycházet z alokací, následně ohrožuje vzhled krvácení. Hrozba přerušení těhotenství je nejnebezpečnějším příznakem pozorovaným s placentární insuficiencí.

Jaký je důvod k obavám

Malé krvácení, pozorované po gynekologickém vyšetření, obvykle končí během dne. Není to nebezpečné, ale vždy vyžaduje pozorování. Pokud se to stalo, další návštěva gynekologa začíná diskutovat o této problematice.

Existují však okolnosti, které naznačují okamžitou odvolání pro lékařskou péči. Tyto zahrnují:

  • Amplifikace vaginálních výbojů s příměsí krevního šarlatového;
  • vzhled krevních sraženin v vypouštění z vagíny;
  • alokace pokračují v rozmazanci více než 3 dny;
  • Byl tam nepříjemný zápach, barva (žlutozelená nebo hnědá) se změnila;
  • zvýšení tělesné teploty;
  • svědění v intimním prostoru;
  • Vzhled bolesti různých intenzití v dolní části břicha a v bederním odděleních;
  • Porušení obecné pohody (nevolnost, zvracení, mdloby);
  • Předčasný výkon sliznice;
  • alokace se staly vodnatým, hojným;
  • Zpomalení nebo zvyšování aktivity plodu (relevantní včas po 24 týdnech).

Když se zobrazí uvedené příznaky, bude požadována pomoc kvalifikovaného odborníka. Pokusy o nezávisle eliminovat nepříjemné příznaky ohrožují rozvoj komplikací a přerušení těhotenství. Ve většině případů jsou ženy hospitalizovány. Integrovaný přístup k odstranění patologického stavu pod vedením zkušeného specialisty sníží riziko nežádoucích jevů.

První pomoc

Pokud si žena zaznamenala zhoršování v pohodě nebo vzhledu krvácení, musí být přijata tato opatření:

Didrogesteron (tablety)

  1. zavolat ambulance;
  2. omezit fyzickou aktivitu;
  3. dodržovat lůžko;
  4. Připravte si změnu hygienických nástrojů (březen nebo syntetická těsnění);
  5. dodržovat režim pití, aby se zabránilo ztrátě tekutin v plavidlech;
  6. Šálek sladké kávy mírně zvýší tlak;
  7. Didrogesteron užívaný jednou dávkou v množství 40 mg bude zabránit potratu;
  8. Vezměte antispasmodické přípravky orálně nebo ve formě svíčky (ale-shpa, vibrační, zkrášlovací extrakt).

Po přijetí do nemocničního oddělení bude pacient zkoumán:

  • Kolposkopie - Kontrola děložního čípku za zvětšení - identifikovat erozi, polypy a další stavy;
  • Ultrazvuk malých pánevních orgánů, aby se odstranil patologii placenty;
  • KTG (po dobu 32 týdnů) pro posouzení stavu plodu.

Po průzkumu bude přiřazena následující terapie:

Prednisolon (injekční roztok)

  • Intravenózní podávání roztoku glukózy a chloridu sodného je znázorněno v výrazné ztrátě krve a prudkým poklesem krevního tlaku;
  • Intravenózní nebo intramuskulární podávání viskolového roztoku je součástí komplexní terapie, aby se zabránilo ztrátě krve;
  • Jmenování hormonálních drog svědectvím.

Další taktika léčby závisí na příčině vzhledu patologického stavu. Sada diagnostických opatření dá odpověď, která přispěla k tomuto fenoménu.

Krvácení, které se objevily po kontrole na gynekologické křeslo, ne vždy jdou do krvácení. Je však stárnutí a vyžaduje pozornost. Chcete-li vyloučit marné zkušenosti, budete potřebovat další konzultace o navštěvování lékařů.