Adenomatózní polyp endometria

Fibroadoma - benigní neoplazma v děloze nebo prsa způsobené porušením hormonální rovnováhy v těle ženy. Fibroenom zřídka způsobuje zhoubné procesy, ale nicméně vyžaduje léčbu, protože má nemovitost rychle růst, což způsobuje bolest, krvácení, zvýšení dělohy a porušování v práci malých pánevních orgánů.

Co je adenom děložní dělohy a fibroadenom

Adenom je uzel zaobleného tvaru, který se nachází v slizniční membráně, svalnaté nebo vnější vrstvě dělohy. Vzdělávání může být jediné nebo násobné, jsou vyrobeny především z hardwarové a pojivové tkáně, mají měkkou buněčnou strukturu a schopnost pohybovat se volně do tkaniny.

Neoplazmus má schopnost růst, je možné jej detekovat na ultrazvukové studii, když fibroadom má průměr pouze 2 milimetrů (další růst může být téměř nekonečný). V časných fázích známek onemocnění nejčastěji ne, symptomy se zdají být, protože se nádor zvyšuje:

  • bolest v oblasti dělohy a beder;
  • porušení zákona močení a defecation;
  • zvýšení břicha, které není spojeno s přírůstkem hmotnosti;
  • krvácení z pochvy.
Fiberadenom (nebo Mioma) dělohy u žen vyžaduje pečlivé pozorování a včasnou léčbu.

Co

Polyp vždy roste hluboko do tkáně orgánu, ale ven. Takový uzel se skládá z železné tkáně, má základnu, nohu a horní část oválu nebo kulatého tvaru. Polypy jsou pevné a více, mají hladký nebo úzký povrch.

V závislosti na tkáni, která se skládá z polypu, přidělit:

  • glandulární;
  • vláknitý;
  • Istriktor-vláknitý;
  • Adenomatózní.

Adenomatózní polyp u žen se vyvíjí z patologických ohnisek v bazální vrstvě endometria. Podnětem pro jeho vývoj se velmi často stává endometriózou. Polyp je nejčastěji ve spodní části (nahoře) nebo v rozích dělohy, nedaleko od děložní trubky. Nejčastěji má malou velikost od 2 do 10 milimetrů a typ šedé volné formace na noze, s jednotným drzým povrchem. Buňky Polyp Někdy mají tedy atypické znaky, pokud existuje tvorba takového druhu, považujeme riziko prekancerózního stavu a polyp je nutně odstraněn s následným histologickým vyšetřením tkání.

Polyp adenomatózní typ - poměrně vzácný neoplazm, který se nejčastěji nachází u žen po 40 letech.

Adenomatózní polyp - onemocnění, která způsobuje příznaky pouze v pozdějších fázích onemocnění. Podezřelé o poruchách v těle lze poslouchat svým tělům a najít následující příznaky:

  • Poruchy menstruačního cyklu - hojné a příliš dlouhé periodické, nedostatek kritických dnů;
  • Pocit bolesti na dně břicha v každém dni cyklu;
  • Dlouhý nedostatek těhotenství během plánování;
  • bolestivý sexuální akt.

Diagnostika

Adenomatózní polyp endometriaAdenomatózní polyp a fibroadoma - vzdělávání, diagnóza, z nichž je třeba věnovat zvláštní pozornost. Zvažte hlavní metody diagnostiky gynekologických onemocnění.

  • Kontrola gynekologického křesla - velmi důležitý stupeň diagnózy. Během obouručního vyšetření může lékař s vysokou pravděpodobností stanovit přítomnost onemocnění a dokonce, když obdržel myšlenku změny velikosti a formy těla, vložte předběžnou diagnózu. Inspekce pomocí zrcadel umožňuje gynekologovi nejen určit stav vaginy a děložního čípku, ale také identifikovat životní stavy, při kterém se vyskytuje "narození polyp" (růst polypu s výstupem Kromě krčního kanálu).
  • Ultrazvukové vyšetření malé pánve je nezbytné pro diagnostiku a stanovení typu neoplazmy (momom nebo polypu) v děloze, získání pohledu na jeho formu, umístění a přesné měření jeho velikosti.
  • Colposcopy - metoda umožňující mikroskop zvážit tkaninu děložního čípku.
  • Hysteroskopie - studijní metoda, která umožňuje především určit typ vzdělávání a podrobněji studovat svou strukturu.
  • Klinický krevní test a krevní test na oncomarkresses potvrzují absenci rakoviny v těle.
V některých případech, kdy je detekován polyp nebo fibroadenom, během průzkumu hysteroskopii může být proveden minimálně invazivní zásah, aby se odstranil neoplazm.
  • Biopsie - buněčný plot na histologické vyšetření.
  • Magnetická rezonance - další diagnostická metoda, která se používá v kontroverzních situacích, nebo když se nachází více formací v jiné přírodě dělohy.
Průzkum průzkumu v gynekologu alespoň jednou ročně umožňuje identifikovat onemocnění reprodukčního systému v časných fázích a včasné zahájení léčby patologie.

Léčba

Navzdory skutečnosti, že adenom dělohy, na rozdíl od adenomatózního polypu zřídka způsobuje zhoubné procesy, začít léčit obě tyto nemoci potřebují co nejdříve.

Adenomatózní polyp jakékoli velikosti musí být vymazán. Polyp na jeden centimetr v průměru se odstraní do bazální vrstvy endometria, po které se provádí diagnostické čištění děložní dutiny. Polypy více než jeden centimetr se odstraní polypektomií (odšroubující se) s následným způsobením místa zahájení jeho růstu do dělohy. Všechny operace pro odstranění polypů se provádějí pod kontrolou hysteroskopu, umožňuje provádět operaci tak pečlivě a provádět kontrolní vyšetření orgánové dutiny ihned po operaci.

Fibroadom má být odstraněno pouze tehdy, když dosáhne velikosti více než 6 centimetrů v průměru, nebo v situacích, kdy jsou v sarkomech rizika znovuzrození. V jiných případech, léčba hormonálními přípravky, které stimulují snížení nádoru ve velikosti nebo pozastavit jeho růst.

Po jakémkoli chirurgickém intervenci se vždy provádí lékové terapie, jejímž cílem je předcházet rozvoji zánětlivých procesů, zvýšení lokální imunity, normalizaci hormonální rovnováhy v těle.

Po operaci odstranit neoplazmy v děloze velká rizika onemocnění rezidivy. Proto ženy doporučují být zkoumány lékařem nejméně jednou za šest měsíců a podstoupit ultrazvukovou studii malé pánve nejméně jednou ročně po dobu pěti let.

Adenomatózní vzdělávání v děloze je vždy rizikem maligní transformace. Zvyšuje pravděpodobnost vývoje rakoviny, přítomnost zánětlivých onemocnění malých pánevních orgánů, pohlavně přenosných onemocnění, ovariální polycycyystic onemocnění, diabetes,. Absence včasné léčby vede k nadměrnému růstu neoplazmů, které mohou být vytvrzeny pouze radikální chirurgickou metodou - odstranění části dělohy nebo těla.