Aspirát endometrium

Endometriální histologické studie jsou jedním z nejvíce informativních metod pro identifikaci gynekologických patologií v raných fázích. Pro posouzení stavu dětského orgánu jsou požadovány vzorky tkanin, které jsou umístěny ve své dutině, aby se získaly, gynekologové používají metody aspirace.

Koncepce metody

Vakuová aspirace - moderní typ analýzy a různé biopsie. Během postupu, endometriální tkaniny z dutiny rodičovského orgánu. Tato metoda je považována za méně bolestivé a traumatické než škrábání. Chcete-li získat potřebné biomateriály používat různé nástroje.

Odrůdy výzkumu.

  • Manuální metoda - užívání aspirací z děložní dutiny se vyskytuje s pomocí hnědé injekční stříkačky, která je vybavena pružnou sondou. V dutině orgánu je injikován přes cervikální kanál pro dno.
  • Elektrická aspirační metoda - aspirát endometrium se získá za použití malého kompresoru, poté, co se sonda podává do dutiny rodičovského orgánu, lékař obsahuje zařízení a vzorky malých tkanin spadají do katétru.
  • Pipelová biopsie - aspirát z dělohy dutiny má tenký pružný katétr, který je vybaven pístem, měkkým hrotem.

Chcete-li získat jasnější obrázek, je do děložní dutiny zavedeno malé množství fyziologického roztoku. Celý postup pokračuje v necelou čtvrtinu hodin a hmotný plot přímo trvá několik sekund.

Vlastnosti postupu

Vzhledem k tomu, že vakuové metody pro studium reprodukční koule orgánů se často používají, mnoho žen se zajímá nejen, což představuje analýzu aspirátu z děložní dutiny, ale také jak bezbolestně prochází postup.

V procesu aspirátu s manuální a elektrickou metodou je čípek zachycen kleští, což způsobuje hmatatelné nepohodlí. Když je piypel biopsie, krk je upevněn pouze s pomocí zrcadel, žádné nepříjemné pocity vznikají.

Proto odpověď na otázku bolí nebo neudělá vzorek aspirátu z děložní dutiny závisí na metodě studie. Ale lékaři doporučují v každém případě hodinu před procedurou, aby se but-shru nebo jiné spasmolitické relaxovat svaly.

Komplikace po aspiraci vzácně vyskytují, někdy se vyskytuje vnitřní krvácení, které se projevuje ve formě péče o srdeční rytmus, snížit arteriální ukazatele, nevolnost, záchvaty závratě, těžké žízeň, krvavý vaginální výtok.

Dalším problémem, který může nastat po postupu je zánět kritického orgánu, žena cítí teplo, teplota se zvyšuje, řezání, bolestivá bolest v dolní části břicha, slabost.

Aby se snížila pravděpodobnost nepříjemných následků, následuje tři dny po odsoušení od sexu kontaktů, nezúčastnit se bazénů, saun, eliminovat koupání v otevřených nádržích, vyhnout se hypotermii. Je třeba se osprchovat ráno a večer, vyhnout se koupání. Doporučuje se používat nástroje pro mytí minimálního počtu sportů, optimální úrovně pH.

Aspirace se nevztahuje na vysoce přesné metody pro diagnostiku onemocnění onemocnění dělohy, studie umožňuje rychle identifikovat změny endometria, dát předběžnou diagnózu, přidělit další analýzy. Konečný výsledek a diagnóza vám umožní tlačit biopsii podle běžných dutin dělohy.

Indikace a kontraindikace

Studium děložní dutiny Aspirate umožňuje studovat strukturu endometria, určit, kolik jeho stavu odpovídá menstruační fázi menstruačního cyklu, odhalí nádory maligní povahy. Aspirát je nutně užíván, pokud ultrazvuk malých pánví těla ukázala přítomnost gynekologických patologií.

Pokud potřebujete analyzovat děložní aspirát:

  • nepravidelný měsíční;
  • neplodnost nevysvětlitelné povahy, přítomnost v minulosti zmrazeného těhotenství;
  • krvácení uprostřed cyklu, s vyvrcholením po porodu nebo potratu, přidělování atypické povahy;
  • Sledovat stav endometria a děložní dutiny během příjmu hormonálních léčivých léčiv nebo antikoncepce, dlouhodobé použití intrauterinní spirály;
  • Se vzhledem příznaků hyperplazie endometria, endometriózy, hormonálně závislých patologických procesů, cervikálních formací nebo vaječníků;
  • Potrubí biopsie se doporučuje provádět ve fázi plánování těhotenství, aby se snížilo riziko potratu, multicestu, hypoxie, selhání fetoplacentage, patologií nervového systému plodu.

Aspirace se provádí v přítomnosti zánětlivých procesů v tělech reprodukčního systému - biopsie může vyvolat relaps nebo zhoršení onemocnění. Analýza je kontraindikována během těhotenství, ženy, které často nebo neustále berou antikoagulanty, mají historii anémie.

Výsledek

Výsledky studie stavu endometrie naleznete v několika dnech. V počáteční fázi je vyhodnoceno posouzení vzhledu aspirátu, změny barvy a struktury.

Co vám umožní identifikovat analýzu:

  • Morfologický výzkum umožňuje odhadnout stav endometria, identifikovat všechny buňky, porovnat jejich vlastnosti s normálními ukazateli;
  • S mnoha onemocněním existuje snížení nebo zvýšení endometria aktivity - známky atrofie, hyperplazie bude patrné v aspirátu;
  • Pokud jsou v aspirátu detekovány atypické buněčné buňky, musí žena dodatečně učinit causta dutinu a cervikální kanál pro identifikaci závažnosti gynekologické patologie.

Výsledky analýzy mohou být nesprávné, pokud byl plot aspirátu prováděn během menstruace, exacerbace chronických infekčních onemocnění. Zkreslovací hodnoty mohou vaginální antibakteriální léky, pokud je žena používala den před postupem, gel, který zůstal po ultrazvuku genitálií.

Aspirace se provádí na 6-9, 20-25 dní menstruačního cyklu.

Příprava je vyloučit sexuální kontakty 3-4 dny před studiem, písem.

Analýza aspirátu z dělohy je jedním z moderních typů primární diagnostiky, odhaduje se, že odhaduje stav funkční vrstvy endometria. Postup trvá dlouho, nevyžaduje předběžné zvláštní školení, riziko negativních důsledků je minimální.