Ve kterých případech jsou ošetřeny na pomoc gynekologa-endokrinologa?

Endokrinní onemocnění jsou stále diagnostikovány u žen stále častěji. To je způsobeno neustálou změnou v hormonálním pozadí. Normální fungování systému lighohová poskytuje koordinované práce celého těla. Gynekolog - endokrinolog diagnostuje patologii těles reprodukčního a hormonálního systému.

Co dělá lékaře-endokrinolog

Nezaměňujte obyčejný endokrinolog a gynekolog endokrinolog. Na rozdíl od obyčejného lékaře, gynekolog-endokrinologa provádí důkladnější diagnózu, shromažďuje údaje o stávajících dědičných onemocnění, životního stylu, návycích. Konzultace takového specialisty může trvat od 30 do 60 minut.

Příslušný specialista musí splňovat určitá kritéria:

  • mají dostatečné znalosti o struktuře a provozu reprodukčních a endokrinních systémů a zejména každého těla;
  • být schopen rozlišit normální fyziologii z patologického;
  • mají znalosti o klinických projevech různých onemocnění;
  • vědět, jak léčit patologii u dospělých pacientů a dětí (adolescenty);
  • pochopit mechanismus působení léčiv různých skupin, mají dostatečné informace o jejich účinnosti, možných vedlejších účincích;
  • určují příčiny onemocnění;
  • být schopen poskytnout nouzovou péči v nouzových případech;
  • Interakce s odborníky různých profilů v komplexní diagnostice;
  • znát pokyny hormonálních drog registrovaných na území Ruské federace a jejich zahraničních analogů, zásady jejich činnosti v různých věkových skupinách;
  • mají schopnosti pracovat s terapeutickými a diagnostickými zařízeními;
  • U pacientů během rehabilitace organizují fyzioterapeutickou léčbu sanatorium-resort
  • Ovládejte způsob denních a výživových pacientů s endokrinními poruchami.

Lékař ve specializované "gynekologist-endokrinolog" by měl mít nejen teoretický základ, ale také schopnost aplikovat ji v praxi.

Punkční biopsie

V jakých případech je nutné pomoci gynekologem-endokrinologovi

Konzultace profesionálního gynekologa-endokrinologa bude zapotřebí v diagnostice a léčbě následujících patologií:

Hypothyroidism

  1. Neplodnost endokrinní geneze. Gynekolog - endokrinolog pomáhá navázat příčinu nemoci. Lékař zvedne hormonální léčbu, což umožňuje ženě cítit radost z mateřství nebo doporučuje projít postupem ECO.
  2. Nesnesitelné těhotenství spojené s nerovnováhou ženských sex hormonů. Čtení konzultace specialisty je dvě nebo více v historii.
  3. Menstruační poruchy (Amenorrhea, oligomenoracy, Premenstruační syndrom) t.
  4. Podmínky spojené s hyperagratenií (přebytek mužských pohlavních hormonů).
  5. Patologie adrenálního kortexu ovlivňující průběh menstruačního cyklu, koncipování dítěte a těhotenství.
  6. Domoronální onemocnění mléčných žláz (benigní hormony závislé nádory).
  7. Patologický vývoj genitálních žláz. Tato kategorie zahrnuje onemocnění, jako je ovariální polycystóza, dysplazie, kryptorchismus, anomálie pro rozvoj reprodukčních těl (ženský hermafroditismus - pravdivý a nepravdivý).
  8. Hormonální nerovnováha. Nedostatek ženských pohlavních hormonů snižuje úroveň folikulity a luteinizujících hormonů a podporuje zvýšenou produkci gonadotropinu. V tomto případě fixní primární nebo sekundární amenorrhea, nedostatečně rozvinutí reprodukčních orgánů, mamarchových žláz.
  9. Brzy puberty u dívek (vzhled menstruace do 11 let). Hlavní důsledky těchto okolností jsou funkční poruchy menstruačního cyklu, nedostatečného rozvržení reprodukčních orgánů (děložní hypoplazie, phallopie trubky, mamarchové žlázy, vaječníky), vzhled ochranných značek kůže v důsledku rychlého růstu subkutánního mastného vlákna. Stejně jako pozdější zrání reprodukčního systému (menstruace po 14 letech).
    Endometrióza
  10. Krvácení nevysvětlené etiologie. Krvácení dělohy v intermenzního období u žen reprodukčního věku, juvenilní krvácení u dívek v pubertálním období, krvácení průlom v období Klimaks vyžaduje zvláštní pozornost. Někdy konzultace obyčejného gynekologa nestačí k identifikaci kořenové příčiny patologie.
  11. Klimakterický syndrom. Tento patologický stav vzniká v reakci na hormonální nerovnováhu charakteristiku tohoto věku u žen. Hormonální přípravky, zvolené gynekologem - endokrinologem individuálně, ve většině případů přispívají k odstranění nepříjemných klinických projevů.
  12. Léčba endokrinních porušování u těhotných žen. Bez konzultace tohoto specialisty není nutné pro každou funkční postiženou reprodukční funkci. Někdy to může být nutné pomoci ostatním odborníkům: reproduktolog, psychoterapeut.

Jaké testy budou muset projít

Pojmenovat seznam analýz, které budou muset projít po konzultaci s endokrinologem, je nemožné. Analýzy jmenovaných lékařem závisí na typu onemocnění:

  • Nemoci reprodukčních orgánů: Vagina tahy, cervikální kanál pro další cytologický a bakteriologický výzkum. Kromě toho se provádí cervikální koloskopie a biopsie v lézním zaostření (podle indikací), ultrazvuková diagnostika malých pánevních orgánů a jiných výzkumných metod.
  • Diagnóza a léčba neplodnosti: Úroveň estrogenů, progesteronů, androgenů, folikulity a luteinizačního hormonu, testosteronu.
  • Gynekologické problémy spojené s patologií štítné žlázy: shoroxin, tyrotropický hormon, protilátka proti tyroglobulinu, peroxidázu, test pro výrobu hormonů štítné žlázy.
  • Podmínky spojené s metabolickými poruchami: Rozmazaný krevní test (definice glukózy, hemoglobinu, inzulínu, pankreatické amylázy a lipázy). Kromě toho se provádí test glukózy a jiné typy diagnostiky.

Jedná se o hlavní typy analýz, které mohou být vyžadovány během diagnostiky. Seznam nezbytných postupů bude oznámen lékařem po konzultaci.

Při diagnostice mnoha nemocí je vyžadován hinduistický psychologa-endokrinolog. Nezanedbávejte konzultaci s takovým odborníkem. Onemocnění diagnostikováno v rané fázi vývoje je mnohem snazší eliminovat než na zahájené fázi.