Anteflexie dělohy

Mnoho žen, které slyšel na recepci u gynekologa, diagnózu Anneflexie dělohy, přemýšlel: což znamená, že postavení těla dělohy Anteflexia a nebezpečnější patologii? Je možné otěhotnět s takovou diagnózou, vzít si a porodit dítě? Jak léčit anteflexii?

Pokud je děloha v anteflemiu od narození, t.E je vrozená patologie, míra porušení tělesných funkcí bude záviset na stupni odchylky. Pokud je však pořízena pozice anteflexia dělohy, by měl tento problém věnovat zvláštní pozornost, zahájení včasné léčby.

Co znamená

Uterus ve zdravé ženě je v anteflemio a Annezio poloze - to znamená, že ve vztahu k ose pochvy a čípku se děloha nachází pod mírným sklonem zaškrtnutých a tvoří dva hloupé úhel s těmito těly. Pokud je ohyb nadávání vyjádřen silně, mluví o patologickém nebo přebytku anteflexu, ale často lékaři vynechají termín "patologický" a odkazují na tuto patologii anteflexia.

Anteflexio děloha je špatné umístění ženského dětského varhany. S takovou patologií se úhel mezi tělem a krkem ostrý a bublina bublina je ohyb. Jednoduše řečeno, děloha v Anteflemiu je ohyb hlavního ženského orgánu vpřed vpřed ve srovnání se svou normální fyziologickou pozicí.

S touto patologií, spodní část dítěte směřuje kepened a vaginální část krku - kniha.

Proč vzniká

Vrozená patologie Anteflexie je spojena s individuálními rysy vývoje fetusu intrauterinu.

Anteflexio děložní vrozený tvar obvykle nezpůsobuje žádné nepohodlí, nezpůsobuje bolest, také problémy s koncepcí a mít dítě, pokud je ohyb zanedbatelný.

Absence symptomů v kongenitální anteflexii je způsobena skutečností, že děloha si zachovává svou přirozenou mobilitu a zůstatky, protože tělo roste.

Další věc je, když umístění dětského orgánu v Anteflemiu je získaná patologie. Může existovat podobné postižení v důsledku následujících faktorů:

  • nekvalitní potrat;
  • tok chronických infekčních zánětlivých procesů;
  • těžká a zpožděná práce;
  • mechanické poškození genitálních orgánů;
  • následky chirurgických operací;
  • adhezivní procesy;
  • patologická hormonální perestrojka v ostré přírodě při odstraňování domácí sekreční žlázy, vyvrcholení, přechodný věk (doprovázený změnou struktury vazů);
  • Těžké sporty a nadměrné fyzické námahy.
Samostatně by měly být takové příčiny anteflexie jako střevních onemocnění, adhesitidy, onkologických procesů v malé pánvi, endometriózu, slabý tón kringových těl.

Aby se zabránilo ohybu ženských genitálních orgánů v případě takových onemocnění, musí být včas identifikovány a léčeni.

Příznaky dělohy

Tato patologie je nebezpečná v tom, že ve světle formy se prakticky neukazuje. Proto mnoho žen se učí o onemocnění, když Anteflexie dělohy dává podstatné nepohodlí a ostré bolesti.

Symptomy AntEflexia jsou vyslovovány, pokud patologie vznikla v důsledku procesu lepidla. V takové situaci se děloha stane imobilizován, hroty drží v určité poloze, která je doprovázena bolestí.

Taková onemocnění je obvykle vyjádřena následovně vedle symptomů:

  • Selhání menstruačního cyklu;
  • Časté nutkání močení;
  • ostré bolesti na dně břicha během kritických dnů;
  • Pocit nepohodlí během intimní blízkosti a někdy jen při chůzi;
  • Periodická bolest v oblasti třísla.
S zakoupenou diagnózou má 90% pacientů problémy, které představují dítě. Výsledný ohyb neumožňuje spermatozoidy dostat se do vejcovodů a dělohy, což vede k nemožnosti, kdy se přirozeně otěhotní.

Vlastnosti diagnostiky a léčby

Typicky se Anteflexio nachází v gynekologické kontrole genitálií. Pokud gynekolog pochybuje o jeho předběžné diagnóze, pošle ženu na ultrazvuku malé pánve. Ultrazvukové vyšetření vám umožní odhalit úplný obraz patologie. Pokud výsledky ultrazvuku potvrzují, že děloha je umístěna v anteflemiu, specialista je předepsán vhodnou léčbou.

V případech, kdy jsou zánětlivé a infekční procesy způsobeny infekčními procesy, lékař předepisuje žena fyzioterapie a léky (protizánětlivé léky a antibiotika).

Pokud je příčinou anteflexie adhezivní procesy, je pacienta nabízena laparoskopie. S takovým provozním zásahem je poloha orgánu rychle a snadno obnovena a riziko traumatizace je minimální. Již po 7 - 10 dní se žena vrátí do známého životního stylu pro ni.

Nedílnou součást terapie s Anteflexiem je speciální gymnastika zaměřená na posílení svalů pánevního dna. Výborná pomoc při eliminaci takového problému jsou cvičení podle metody Kegel. Žena poprvé zkoumá cvičení pod vedením specialisty (fyzioterapeut), a pak je provádí sami doma.

Také pro terapeutické účely může lékař přiřadit použití vaginálních kuliček nebo na sobě speciální obvaz.

S malým ohybem a obtíží s koncepcí se doporučuje dodržovat určité pozice během sexuálního kontaktu. Pokud je děloha v pozici patologického anteflemia, měla by být žena umístěna v zadní poloze.

Jak zabránit

Aby se zabránilo riziku vzniku Anteflexie, musí každá žena dodržovat následující doporučení pro prevenci onemocnění:

  1. Je nutné navštívit gynekologa 2krát ročně a podstoupit kompletní zkoumání malých pánevních orgánů.
  2. Vyloučit hyposyněmu a přejídání.
  3. Fyzická námaha musí být mírná.

Pokud se na průzkumu nachází infekční nebo zánětlivá onemocnění urogenitálního systému, je nutné je okamžitě začít léčit v souladu s doporučeními specialisty. Je žádoucí mít jednu spolehlivou puberii, aby odstranil riziko pohlavních onemocnění.

Ne poslední místo je dáno správné výživě. Shoda se správnou nutriční kulturou pomůže zabránit vzniku zácpy nebo problémů s trávením a střev, které mohou přispět k rozvoji anteflexia.