Příčiny drozd v ženám

Podle počtu infekcí genitálních orgánů, drozd zabírá vedoucí polohu. To je primárně kvůli vlastnostem etiologie a patogeneze.

Drush v ženám volání houbové infekce, stávkující venkovní genitálie. Důvodem názvu onemocnění "drozd" je charakteristický kudrnatý typ vaginálního výboje. Zdravotní zdroje také splňují termín "Candidiasis".

Drush se stává příčinou zánětlivého procesu, který je hlavně lokalizován na sliznici, jak vulvu, tak vagina. Je také možné vyvinout houbovou dermatitidu, která se vyskytuje v oblasti kůže kolem závitu vagíny.

Je pozoruhodné, že taková nemoc, stejně jako drozd, se může rozvíjet absolutně v každém věku u žen. Drush se objeví u novorozených dívek a věkových žen. Každá žena během života čelí této nemoci. Kromě toho, více než polovina žen s patologickými výbojkami je detekováno známkami drozd.

Příčinou drozd je považován za plísňovou infekci. Houby kandidáta rodu jsou normální na kůži a sliznici v menší koncentraci. Pod vlivem vnějších a vnitřních důvodů však houby kvasinek začnou aktivně násobit. Tento proces způsobuje zánět genitálních orgánů.

Je známo, že vaginální sliznice chrání povrch genitálních orgánů z škodlivých patogenů. Tento ochranný mechanismus je zajištěno přítomností bakterií mléčných kyselin, které tvoří významnou částí vaginální mikroflóry.

Cyklické strategické změny se vyskytují ve sliznici vagina. Tyto změny závisí na fázi cyklu. Sliznice může zvýšit počet epitelových buněk pod vlivem genitálních hormonů a odmítnout povrchovou vrstvu.

S přímou účastí hormonu estrogenu na povrchu epitelu dochází k akumulaci glykogenu. Lactobacillias jsou štěpení glykogenu. Je tedy vytvořena kyselina mléčná, která je nezbytná pro udržení hladiny kyselosti vagíny. Optimální úroveň média neumožňuje násobení patogenní mikroflóry.

Je pozoruhodné, že laktobacilli na povrchu epitelu je kombinován v mikrokoli. Generování živočišných výrobků, laktobacilli tvoří ochranný film, který se nazývá glycocalix.

Patogenní patogeny se nevynásobí v pochvě v důsledku působení kyseliny mléčné a výsledný glycocalix neumožňuje činidla proniknout do tloušťky vaginálního epitelu.

V pochvě, každá žena má laktobakterie a další zástupci podmíněně patogenní flóry:

  • Streptococci;
  • stafylokoky;
  • Anaerobní bakterie;
  • Mykoplasma;
  • Gardnerella.

Houby rodu Candida také představují podmíněnou patogenní mikroflónu. Výrazný rys plísňové infekce je její schopnost spojit se s jinými škodlivými agenty.

Při změně podmínek vaginálního prostředí začnou zástupci podmíněně patogenní mikroflóry aktivní reprodukci. To se stává příčinou zánětlivého procesu u žen. Pokud se množství laktobacillu klesne, dojde ke změnám v kyselosti média. Tak, bakterie týkající se podmíněně patogenní mikroflóry se tedy vhodňují pro jejich reprodukci. Normální mikroflóra postupně vyrazí. Výsledkem je, že nemoc se vyvíjí.

Někdy silná imunita žen se zaměřuje se změnami v vaginální mikroflóře, což může způsobit onemocnění. Pro rozvoj drozury jsou často vyžadovány hormonální poruchy v kombinaci s porušením v práci imunitního systému a dalších onemocnění extragenitální povahy.

Příčina drozu u žen se také často stává těhotenstvím nebo menopauzou. Podle statistických údajů dochází k onemocnění během těhotenství v důsledku výkyvů hormonálních pozadí, jakož i přirozené restrukturalizace vaginální sliznice, která má strukturální povahu.

Drush se často objevuje u žen v prvních měsících laktace. U starších osob, příčina drozd může být atrofie sliznice nebo zánik hormonální funkce.

Jeden z hlavních příčin drozd v žen v různých věkových kategoriích je příjem antibakteriálních činidel. Drushr je považován za nezávislé onemocnění, nicméně, může být přenášen během sexuálních kontaktů.

Drož v akutní fázi se vyznačuje výrazným nepohodlím. Známky onemocnění jsou rychle odstraněny, pokud léčba začala včas. Je třeba mít na paměti, že léky ovlivňují účinek infekce, ale nevylučují příčinu onemocnění. V případě, že důvod není odstraněn, drozd se získá opakovaný průtok. Chronická fáze je horší než terapie. Proto by léčba nemoci měla být složitá.

Důvody

Došlo k z důvodu nadměrné aktivace a reprodukce houby rodu Candida, s výhradou souběžného imunitního porušení. Následující faktory mohou představovat zánětlivý proces.

  1. Genitální hygienický charakter. Nedostatečná intimní hygiena se často stává příčinou různých zánětlivých onemocnění. Nadměrné dysfunkce a použití nevhodných prostředků pro intimní hygienu však mohou také způsobit vývoj drozd. To je způsobeno tím, že časté trámy přispívají k odstranění sliznice jak škodlivých a užitečných mikroorganismů. Nevhodné prostředky intimní hygieny mohou způsobit alergickou reakci, která je také příčinou kandidózy.
  2. Věkové zvláštnosti. Normální vaginální mikroflóra má jiné složení žen, které patří do mladého a stáří. Například u novorozených dívek se vagina rozlišuje sterilitou, ochranná funkce se provádí mateřskými hormony akumulovanými během těhotenství. Vývoj flóry začíná třítýdenní věk a pokračuje, dokud dívka nemá šestnáct let. Je známo, že sliznost mezi dívkami a ženami je jiná. Vzhledem k tomu, že epitel je tenký, a imunita je nedokonalá, vzniká drozd. V zásadě je drozd hlavním onemocněním genitálních orgánů u dívek, vzhledem k tomu, že hormonální systém není také dobře rozvinutý. U starších žen je počet laktobacilli snížen v důsledku snížení hladiny estrogenů a atrofie sliznice.
  3. Zánětlivé onemocnění. Pokud je sliznice vyznačena známkami zánětu, nemůže dostatečně odolávat infekčním patogenům. Jeho uvolněnost činí sliznicth membránu přístupnou pro aktivaci houbové mikroflóry. Příčinou vývoje Candidies se často stává různými sexuálními infekcemi.
  4. Bakteriální vaginóza. Porušení normální mikroflóry ve většině případů je příčinou vzhledu drozdových příznaků. Gynekologové argumentují, že kandidóza je diagnostikována každou čtvrtou ženou s bakteriální vaginózou.
  5. Trvanlivý příjem antibakteriálních a hormonálních léčiv. Použití antibiotik je považováno za jedno z nejčastějších důvodů pro aktivaci plísňové flóry. Kok negativně ovlivňuje stav imunity, provokující kandidóza.
  6. Některé somatické patologie. Taková onemocnění jako diabetes je doprovázena akumulací v glukózových tkáních. To způsobuje změny týkající se počtu laktobacilli v pochvě. Patologie traktu, například intestinální dysbióza, je také příčinou vývoje drozd.
Identifikace příčin kandidózy je nezbytná pro výběr drog a preventivních opakování.

Klinický obraz

Symptomatika se liší v závislosti na několika významných faktorech. Závažnost symptomů je spojeno se stavem vaginální mikroflóry, imunitního systému, přítomností jiných gynekologických onemocnění.

Obvykle je drozel charakterizován lézí povrchové vrstvy epitelu primárně. V tomto případě může účast na zánětlivém procesu získat i jiné patogeny podmíněně patogenní mikroflóry. Snad kombinace plísňové infekce s jinými patogeny. Například v 20% případů je drozd kombinován s Gardnerellózou.

Progrese onemocnění závisí na povaze množství laktobacilli. Někdy je počet laktobacilu dostačující tak, aby obsahoval zánětlivý proces. Další progrese plísňové infekce není vyloučena v souladu s následujícími možnostmi.

  1. Renovace optimálního poměru mikroflóry v důsledku vnitřních zdrojů ženského organismu.
  2. Onemocnění probíhá ve formě asymptomatického vozíku s prealtimním počtem lactobacilli.
  3. Progrese houbové infekce je charakterizována obdobím exacerbací a remisí, což ukazuje chronickou recidivující formu.

Pokud je porušení vaginální mikroflóry výrazné, počet hub se zvyšuje. Houby tvoří kolonie a pronikají do hlubších vrstev. Stává se příčinou zánětlivého procesu.

Často, první známky drozd může být způsobeno vstupem antibakteriálních léčiv, dlouhým napětím současným zánětem. Je pozoruhodné, že známky drozd v ženách se mohou lišit v rozmanitosti a závisí na přítomnosti jiných patogenních činidel.

Nicméně, gynekologové vyčnívají řadu znaků, které jsou charakteristické pro drozd.

  1. Svědění ve Vagině a vulvu regionu se obvykle vyskytuje ve večerních hodinách a pokračuje v rušení žen v noci. Intenzita železného může růst s chůzí, v procesu sexuálního zákona. Posílení železných látek při kontaktu s sliznicemi je také výrazným znakem kandidózy. Nepohodlí je obvykle vylepšeno před menstruací.
  2. Vypálení ve vagíně se jeví jako reakce sliznice na zánět. Senkování pálení je často kombinováno s svědění. Tyto dvě příznaky jsou první známky drozd v ženám.
  3. Během drozd jsou pozorovány tlusté kadeře, které se mohou lišit mléčně bílé a šedobílé barvy. Někdy alokace s inkluzemi sestávajícími z hrudek mají kyselý zápach. Po vysušení sekrece na spodním prádle jsou nažloutlé skvrny obvykle ponechány.
  4. Pathologický vypouštění různých povahy vznikají v případě kombinace plísňové infekce s jinými patogeny.
  5. Barvy, když se močí vyvíjet jako důvod distribuce patologického procesu.
  6. V procesu kontroly sliznice lze pozorovat vytržení ve formě malých bublin. Tato vyrážka je často doprovázena svědění.
  7. Hyperémie sliznic pohlavních orgánů se projevuje zarudnutí a edém. Kromě toho, v regionu vulvy, Cervix a na vaginální stěnách jsou viditelné. Když se pokusíte odstranit tento nájezd, sliznice začne krvácet.
Po dvou měsících, akutní fáze drozd vstupuje do chronického proudu.

Chronická kandidóza je charakterizována dlouhým proudem. Klinický obraz je nevyslovitelný a liší se v periodických exacerbacích. V období remise nejsou žádné známky.

Identifikujte infekce plísňové infekce vizuálně nemožné. Definice onemocnění se provádí pomocí laboratorních diagnostických metod.

Drush často doprovází období těhotenství, zejména prvního a třetího trimestru. Příčina kandidózy u těhotných žen se stává fyziologickým poklesem laktobacilu, zlepšení úrovně progesteronu, oslabující imunity. Postupem času je obnovena normální biocenóza, nicméně tento proces je poměrně dlouhý.

Stroj během laktace může regresit nezávisle. Nicméně, v některých případech může drozd ovlivnit oblast žen v bradavcích. Příčina kandidů bradavek se poškodí integrity tkání, což je příznivé prostředí pro houby kandidátů.

Podezření na přítomnost drozd v žen může být vizuální značky. Pro vytvoření přesné diagnózy je nutné provést mikroskopickou studii výboje vaginy. Tato analýza zjistí spory a houby mycelia Candida, která může indikovat nemoc. V některých případech může být nezbytné splnit jiné studie, aby bylo možné identifikovat jiné patogeny.

Úspěch léčby je do značné míry stanoven stupněm, na kterém byla detekována nemoc. Po vyšetření se doporučují antifungální agens místní expozice a tabletovaných léků. Symptomatické, antialergické a sedativa jsou předepsány, aby se eliminovaly svědění a spalování. Příčina onemocnění, která se bude zabránit opakování drozd, je nezbytná.

Gynekologové věnují pozornost, že drozel by neměl být zacházen samostatně. Nesprávně vybrané drogy eliminují pouze známky onemocnění a přispívají k jeho přechodu na chronickou scénu.