Klimační syndrom: symptomy, léčba a prevence

Zachycení menstruace od ženy svědčí o počátku Klimaků a fyziologického ukončení práce ženových reprodukčních těl. Proces začíná o rok později od okamžiku minulosti měsíčně. Poslední menstruace v životě ženy nosí jméno menopauzy.

Climaxova ofenzíva je známá u žen v 45 - 50 let. Nicméně, tam je brzy vyvrcholení na pozadí gynekologických onemocnění a dědictví (po chirurgickém odstranění genitálních žláz u žen).

Jak probíhá klimakterický syndrom?

Klimakterický syndrom

Bez ohledu na začátek procesu v těle ženy se vyskytují stejné změny:

  • Změny v hormonálním podkladu (zvýšení koncentrace folikulity a luteinizačních hormonů - snížené hladiny estrogenů).
  • Ukončení zrání vejcích v vaječnících.

Klimační syndrom se projevuje u všech pacientů různými způsoby a změny začínají v období Premanopausal. Konečná úleva ze všech známek syndromu přichází v postmenopauzálním období. Doba trvání menopauzálního syndromu u žen se liší individuálně: od 3 let do 10 a více. 50% pacientů trvání symptomů od 3 do 7 let.

Existuje alternativní hledisko potvrzeno studií, podle kterého 80% pacientů během postmenopause, všechny příznaky jsou konečně.

Klinické projevy

Klimační syndrom je různorodý v intenzitě a klinických příznacích. Vzácné štěstí se může pochlubit světlem vyvrcholení. Objem žen apeluje na lékaře s následujícími stížností:

Bolest v Kostya

  • Přílivy, pocení;
  • pocit tepla;
  • bolest hlavy;
  • poruchy spánku;
  • nervozita, deprese;
  • Vývoj hypertenze a hypertenzních krizí;
  • přerušení práce srdce;
  • bolest na hrudi;
  • bolest kostí;
  • Zvýšená emocionální citlivost.

Jak probíhá klimakterický syndrom?

Klimační syndrom je rozdělen do komplikovaného a nekomplikovaného. V první době se projevuje několik příznaků, které neruší obvyklý životní styl a ženský životní styl.

Symptomatické projevy

Super kůže

Vlastnosti vyvrcholení klimakterického syndromu jsou rozděleny do skupin:

  • Vazem-vegetativní projevy (poruchy kardiovaskulárního systému, zvýšení nebo snížení tlaku, bolesti různých lokalizací, přílivů, pocení, pocitu rohla goosebumps).
  • Emocionální-duševní poruchy (časté změny nálady, deprese, konstantní únava, touha spát, nespavost, snížený výkon, zhoršující se paměť, neschopnost soustředit se, snížená sexuální aktivita).
  • Změny v díle urogenitálního systému a bolestivých podmínek (drozd, nedostatečnost fungování ochranného hlenu v pohlavních cestách, bolestnosti v pohlaví), zvýšení močení, únik moči během cvičení, oslabující pojivo děložní a vagíny, bolest při inkontinenci moči).
  • Usopení kůže, výměna vlasů, nehty (vzhled nových vrásek a prohloubení existujících, ředění a ztráta vlasů, svazku a ořezávání na nehty).
  • Změny v metabolismu (tendence k obezitě, aterosklerózu, osteoporózy, kardiovaskulární onemocnění a Alzheimerova choroba).

Hlavním důvodem pro všechny patologické změny v těle ženy je snížení a pak ukončení syntézy estrogenu. Takový klinický rozmotání symptomů je spojen s přítomností receptorů na ženské pohlavní hormony ve všech tkáních a orgánech.

Jezdectví

Pro řádu projevu se přílivy objevují první. Charakteristická funkce náhle. Pacient cítí nečekané teplo v obličeji, krku a pak po celém těle. Příliv je doprovázen hyperemií (zarudnutí kůže), obtížnost dýchání, zvýšení rytmu srdce, někdy bolesti v hrudi a pocení a vyskytuje se tento příznak v 90% případů. Doba projevu přílivů se liší od půl roku do 10 let.

Závažnost klinického obrazu je určena frekvencí projevu:

  • Snadný titul (1 - 10 krát denně);
  • Průměrný stupeň (11 - 20krát denně);
  • Silný stupeň (více než 20krát denně).

Pacienti si všimne projev symptomů hlavně v noci, v létě, v dobré vyhřívané místnosti, s horkými nápoji, akutní potraviny, čaj, káva.

Variace menstruačních cyklů

Následující znaménko změn cyklu menopauzy. Po dosažení 40 let je měsíční cyklus snížen nebo prodloužen, přidělení jsou méně hojné. Posílení menstruačního výboje je alarmující symptom a indikuje vývoj patologického procesu v ženské sexuální sféře.

Práce urogenitálního systému

Vulvovaginitis y2

Hlavním projevem zánětlivých onemocnění genitálního traktu na pozadí atrofie sliznice (vulvovaginitida, kolize) je výskyt suchosti, spalování a svědění ve vagíně, dávkování (bolest v pohlaví). Atrofie sekundární sexuální značky.

Dystrofické procesy uretry vedou k vinutí moči během cvičení, bolesti v močovém měchýři (cystalgii), dizuriy. Nedostatek adekvátní terapie vede k progresi všech příznaků.

Změna pružnosti vazivového aparátu vede k vynechání a pádu z dělohy, konečníku.

Další projevy Klimaksa

Snížení syntézy estrogenů znamená snížení počtu kolagenových vláken v kůži, v důsledku toho, jak se objeví vrásky a prohloubit. Samotná kůže je ztenčena, ztrácí svou pružnost a vysychá převážně na obličej a kartáče.

V postmenopauzálním období u žen je procento kardiovaskulární patologie rovná takovým u mužů.

Snížení obsahu vápníku v kostře kostech vede k osteoporóze. S touto nemocí, pevnost kostí a sebemenší zranění způsobují zlomeniny, což má významný sociální význam. Průběh onemocnění je asymptomatický po dlouhou dobu a projevuje se přímo během zranění. Charakteristika zlomenin: krk kyčle, tělo obratlů a kostí předloktí v typickém místě (dolní třetina).

Alzheimerova choroba Klimaks se může projevit z poškození nervového systému. S touto nosologií je mozková kůra atrofie atrofie, neurony kůry a subkortikálních struktur zemřou. Klinicky se projevuje postupné postupné poškození paměti a rozvoj duševního demence.

Zabránit vývoji všech výrazných a nežádoucích účinků pacientů pomocí substituční terapie (estrogeny a progesteronu).

Diagnóza menopauzálního syndromu

Klimakterický syndrom

Diagnóza "klimakterického syndromu" je založena především na klinických datech. Laboratorní potvrzení je studium hormonálního zázemí pacienta (folliclemulovatelný hormon a estrogeny, hormony štítné žlázy).

Všechny ženy v postmenopauzálním období by měly být konat výroční zkoušku u gynekologa. Vzhled patologického krvácení na spodní prádlo během premanopauzy, měnící se povahy menstruace by mělo upozornit ve vztahu k maligní nemoci ženských pohlavních orgánů. Nedostatek menstruace během tohoto období ve vzácných případech může být známkou těhotenství.

Korekce nesmíšených klimakterických syndromů

Polyvitamins

Nezapomeňte, že jakákoliv změna v těle je životní styl. Climax není výjimkou. Předčasné odvolání ke specializované pomoci poskytuje větší šance na prevenci onemocnění a zabránit jejich zdravotním účinkům.

Za prvé, změnit obvyklý životní styl:

  • Vezměte si fitness nebo jógu - fyzická aktivita snižuje riziko srdečních onemocnění a plavidel, obezity, diabetu. Cyklistické výlety nebo imitace - vynikající způsob, jak posílit svalový systém pánevního dna.
  • Používáme více vody, snížení množství spotřebovaných sacharidů. Obohatit svou stravu bohatým vláknem.
  • Mít multivitamins.
  • Pokud je to možné, odmítněte nebo sníží spotřebu kávových a alkoholických nápojů.
  • Nákup (normální doba trvání spánku dospělého člověka 8 hodin).
  • Začněte chodit před spaním.
  • Po konzultaci s fyzioterapeutem předejte společný postup.

V případě závažnosti symptomů menopauzního syndromu bude navštěvovat lékární léčbu.

Hormony v léčbě vrcholu

Náhradní terapie s komplexem estrogenu s progesteronem zlepšuje blahobyt, hladiny projevu vegetativních vaskulárních reakcí, stabilizuje emocionální duševní stav a eliminuje symptomy zánětlivých a atrofických onemocnění genitourinary.

Náhradní hormonální terapie je ukázána pacientům s těžkým vrcholem.

Nebezpečí karcinomu prsu a děložní tělo, poruchy mozkových vod a žíly trombózy nežádoucí důsledky substituční hormonální terapie.

Rozhodnutí o používání hormonálních drog je přijato lékařem po úplném vyšetření, vážení rizik a podrobných informování pacienta.

Průzkum komplex před účelem estrogenu a progesteronu zahrnuje:

  • Podrobná sbírka anamnézy;
  • Studium buněk složení smearů;
  • Ultrazvuková studie orgánů reprodukčního systému a mléčných žláz;
  • mamografie;
  • DENSITOMETRY BONES;
  • Studium ukazatelů koagulogramu a biochemického krevního testu.

Množství a složení léků, které jsou přiděleny ženě, jsou ovlivněny provozními intervencemi na reprodukčním systému. Například pouze estrogeny jsou předepsány pacientům po hysterektomii. Progestogeny s estrogenem v menopauze se doporučuje pacientům, kteří konzervovali všechny orgány, aby se zabránilo rozvoji maligních onemocnění.

Způsoby, jak přijmout do orgánu těla

Metody zavádění hormonálních léčiv jsou rozmanité a můžete si vybrat možnost optimální pro pacienta: intramuskulární, kůži - omítky a gely, vaginální - svíčky, tablety a kapsle).

Projevy atrofického vulvovaginitu lze upravit intrafitalizací estrogenu (krém, tablety, otvory dělohy).

Prevence onemocnění jiných orgánových systémů

Průtok estrogenu v ženském těle zpomaluje proces rozpadu kolagenových vláken a tím interferuje s pleti atrofií.

Léčba a prevence osteoporózy Během menopauzálního syndromu se provádí vápenatým přípravkem, vitamínem D, bisfosfonáty a nedávno objevujícím syntetický steroid Turnson, který má estrogen, progestogenní a androgenní účinek.

Oprava změn v emocionální duševní kouli provádějí trankvilizátory, antidepresiva, sedativa.

Statiny jsou předepsány tak, aby normalizovaly lipidové spektrum - obezita - léky ovlivňující metabolismus, diuretika. Změna tlaku u pacienta vyžaduje jmenování hypotenzních léků.

S progresivním poškozením paměti se doporučuje konzultace s neurologem a mozkem MRI za účelem včasného uznávání Alzheimerovy choroby.

Skutečné použití homeopatických přípravků nebo použití fytocaev, tinktur a statečných bylin (nudný děloha, heřmánek, červený štětcem a t. D.).

Závěr

Včasná diagnóza, korekce a prevence menopauzálního syndromu pomáhá udržet zdraví žen a vysokou kvalitu života. Lékařské ošetření (hormonální terapie) by měla být aplikována na přísné svědectví, které určuje navštěvující lékař.