Jak a pro to, co potřebujete k provádění sebevědomí prsa?

Chulí prsu zabírají třetí místo, pokud jde o prevalenci u žen v Rusku. Více než polovina případů v době detekce je nemoc již zahájena a obtížně zacházet. Identifikace a zahájení léčby onemocnění pomůže self-zkoumání prsu.

Jak byla technika vytvořena?

Nějaký, na začátku tohoto století, gynekologové, shromáždí v příští koncepci, diskutovali, jak byla nemoc objevena. Ukázalo se, že žena našla patologii nezávisle během mytí v koupelně. Po diskusi o této skutečnosti, každý z lékařů si vzpomněl, že měl pacienty s onemocněním mléčných sklenic, kteří našli patologii domu, a teprve poté, co instituce řešila. Pak byl vytvořen nápad Sestavování vlastní zkouškové techniky.

Co je dobré tuto techniku?

Tento způsob výzkumu má mnoho výhod, protože je zdarma, je bezpečný, docela přesný a jemný. Žena zná obvyklý stav jeho mlékárny, takže to bude pociťovat odchylky od normy s větší pravděpodobností než lékař vedle stejné techniky.

Obecná ustanovení metodiky

Začněte samozřejmostí lépe od 14-15 let. Je v tomto věku, že hormonální výbuchy mohou vést k četným onemocněním prsu. Věk, když může být zastaveno samo-vyšetření, ne. Mělo by být provedeno pro život menopauzu v prvním týdnu po skončení menstruace a během Klimakse - v každém dni v měsíci.

Samořezek prsu

Uklidněte se před provedením techniky. Nemáte důvod se starat. Samoúzkum se provádí ve větší míře vyloučit patologii než potvrzení. Vaše šance na objevování něčeho podezřelého je malý.

Průzkum lépe v místnosti, před zrcadlem. Skladový krém na tělo a ujistěte se, že nikdo vás nenaruší. Kromě zrcadla budete potřebovat jasný zasvěcení, postel nebo pohovku (s výhodou průměrná rigidita).

Co dělá techniku:

  • Kontrola prádla;
  • Kontrola mléčných sklenic;
  • palpace stojící;
  • Palpace ležící na posteli.

Kontrola prádla

Pečlivě zkontrolujte svou podprsenku pro různé výboje z prsu.

Kontrola prsu

Opatrně zkontrolujte pokožku, označte všechno, a to i nejrůznější změny pigmentace nebo úlevy kůže. Nezapomeňte zvednout mléčnou žlázu a zkontrolovat pokožku pod ním.

Palpace stojící

Pomalu, z obvodu do středu, na spirálách spusťte palpaci povrchu. Držte to lépe než čtyři prsty. Velký prst v palpaci by se neměl zúčastnit. Tak, zkontrolujte oba žlázy, nezapomeňte na bradavky a podpaží. Během vyšetření by měla být ruka na boku prsu hozen a spustit hlavu.

Palpace prsu

Jít do hluboké palpace. Pro toto jít na zadní stranu a začít se pohybovat na předchozí trajektorii, ale již s silnějším tlakem. V této fázi je lepší použít tělový krém. Nespěchejte kdekoli. Pamatujte si, že uděláte důležitý a potřebujete především.

Palpace prsu

Pokud s palpací jste něco upozornil, okamžitě se obraťte na mammologa! Není třeba si myslet, co si myslíte, a vy jste ho vynalezli. Důsledky zpoždění mohou být extrémně nepříjemné.

Samo-vyšetření mlékáren je starý, ale osvědčený a velmi účinný způsob detekce onemocnění. Vezměte si zvyk strávit to měsíčně, učí tuto metodu mé matky a přítelkyně.

Rychlejší v naší zemi bude distribuována touto metodou, tím rychleji se smutná statistika úmrtnosti z rakoviny prsu sníží. Vše ve vašich rukou!