Analýza na onkocitologii děložního čípku - co to je?

Analýza na onkocitologii děložního čípku, co to je

Dnes rakovina děložního hrdla diagnostikovat více a více. Můžete se chránit pouze vedením preventivního výzkumu. Jedna metoda je oncocytologický test. Tato analýza umožňuje všimnout vývoje prekancerózních buněk.

Co je to onkocytologie děložního čípku - studium stěr z povrchu děložního čípku. Oncocytologický výzkum pomáhá detekovat změněné buňky, jakož i jakýkoliv zánětlivý proces. Většina onemocnění, která byla objevena po provedení analýzy na oncocytologii, je léčitelná, protože se nacházejí v raných fázích.

Svědectví pro analýzu

Onkocytologie Sníží se na onkocytologii může být jmenován jakoukoliv ženou, která dosáhla 18 let.

Pokud po absolvování analýzy byla patologie objevena v oblasti děložního čípku, pak v budoucnu by měl být zkouška přijata nejméně dvakrát ročně. V preventivních účelech je analýza schválena jednou ročně.

Svědectví pro provádění onkocytologického studia je identifikovat virus lidského papilomu (HPV), protože je to on, kdo vyvolává vývoj onkologie. Také analýza může být přiřazena ženám, které trpí poruchami menstruačního cyklu, si stěžují na bolest v dolní části břicha, přičemž při neplodnosti přijímají dlouhou hormonální léčbu.

Roční testování testu a žen během menopauzy. Mnoho žen mylně považuje ochranu proti vyvrcholení před gynekologickými patologiemi. Proto je často děložní rakovina u starších pacientů diagnostikována v pozdním fázi, kdy léčba již není možné.

Oncocytologické vyšetření během těhotenství

Šear Analýza onkocytologie se doporučuje projít ve fázi plánování těhotenství. Zvláště pokud je věk ženy starší než 30 let. Těhotenství vyvolává exacerbaci chronických patologií a jejich komplikace mohou vést k smrti plodu.

Analýza techniky

Postup se provádí v gynekologickém křesle, smear plot se provádí porodnickým gynekologem. Lékař shromažďuje malé množství tkaniny z povrchu děložního čípku se speciálními nástroji - kartáče a špachtle. Biomaterial potřebuje vzít na hranici epitelu pokrývajícího vnějšího dělohy ven a buňky obložení cervikálního kanálu. Většina nádorů se vyvíjejí v této zóně.

Postup je zcela bezbolestný, takže pacienti nepotřebují anestezii.

Po sběru analýzy se mohou objevit krvavé sekce, probíhající jeden nebo dva dny, ale nepotřebují léčbu.

Nárokováno na analýzu materiálu Doktor místo na speciálním sterilním skle. Poté se smear zpracuje s uzamykacím roztokem a barvou. Materiál je přenášen na morfologist nebo histolog, který již v laboratoři provádí studii buněk pod mikroskopem a vydává závěr s popisem výsledků.

Příprava na postup

Negativní výsledek Výsledky studie závisí na tom, jak správně byl pacient připraven na postup.

Postup se provádí během menstruace nebo pokud existuje jiné krvácení. Také kontraindikace bude zánět genitálií.

Nejlepší čas pro absolvování analýzy na onkocytologii je okamžik před začátkem nebo okamžitě na konci menstruace. Pro maximalizaci přesnosti výsledků dva dny před postupem by měl pacient vyloučit sexuální kosti, umírání, pomocí tamponů, vaginálních svíček a smetany a masti. Nedoporučuje se také dva dny pro provádění gynekologických postupů.

Typy oncocytologických studií

Analýza onkocytologie může být dva typy:

  • prostý;
  • Kapalný.

Jednoduchý způsob implikuje použití zásobníku materiálu pro sterilní laboratorní sklo. Při provádění způsobu kapaliny je materiál umístěn na speciálním kartáči, který je umístěn ve zkumavce se speciálním prostředí. Sbírané částice tkáně jsou tedy zachovány uvnitř této tekutiny a jsou převedeny na vrstvu promytých buněk.

Liquid OnCocytologie - inovativní metoda není k dispozici na všech klinikách. Tento typ studia je považován za nejpřesnější.

Dekódovací analýzy

Pro kompletní dekódování, asi deset-čtrnáct dní.

Existuje pět tříd charakterizujících stav epiteliální tkáně děložního čípku:

  1. První třída je norma. Získání takových dekódování ukazuje, že v rozmazanci neexistuje atypická buňka, všechny buňky mají správnou velikost a tvar.
  2. Druhá třída. Tato podmínka je charakterizována detekcí menších zánětlivých procesů (Colpit, HPV infekce a další.). Další zkoumání je přiřazeno k vyjasnění diagnózy.
  3. Třetí třída. Cytolog najde malé množství buněk se strukturním poškozením, což je považováno za precancer. Po obdržení tohoto dešifrování je pacient předepsán opakovanou onkocitologii.
  4. Čtvrtý ročník. Maligní buňky byly nalezeny ve velkém množství, t.E. počáteční fáze rakoviny.
  5. Pátá třída. Všechny buňky ze smontovaného materiálu jsou atypické, což je charakteristické pro invazivní rakovinu, když nádor klíčí mimo tělo.

Jedna analýza na onkocitologii krku nestačí k diagnostice rakoviny. Tento postup je schopen pouze označit, že se dochází v buňkách. Konečná diagnóza se provádí pouze po úplném vyšetření, která zahrnuje řadu analýz a manipulace.

Vedení onkocytologie při zánětu

Zánět může silně ovlivnit výsledky studie, zabránit rozpoznávání atypických rakovinných buněk. Pokud je zánět stále ještě, musí pacient předat nátěr na mikroflóru, aby zjistil infekci krbu. Také předepisovat analýzu, aby se vyloučila sexuálně přenosná onemocnění (STIS). Teprve poté opakují test na onkocytologii.

Negativní výsledek

Pokud byly během studie detekovány atypické buňky, ne paniku. Taková odchylka neznamená, že rozvoj maligního nádoru se bude naprosto stane. Situace je plně korigována s včasnou léčbou.

Doktor po obdržení negativního výsledku musí pacientovi vysvětlit povahu odchylek a poslat do dalších analýz, na jejichž základě bude individuální zacházení jmenovat.