Menopauza test: funkce, odrůdy a návod k použití

Vyvrcholené období je dříve nebo pozdní předjíždění každé ženy. V průměru spadá do věku od 45 let, někdo si všimne brzy mapy do 35 let, někteří - pozdě, do 50 let. Když se projevují určité příznaky menopauzy, měli byste se obrátit na specialistu, abyste vytvořili klinický obraz a jmenuje správnou terapii. A co dělat, pokud je čas velmi malý, nebo stažený plán neumožňuje navštěvovat lékaře? V tomto případě představují testy moderní léčivy a medicíny na menopauzu, které jsou vhodné pro použití doma.

Podstatu testu na menopauzu

Zánik reprodukční funkce znamená začátek kardinální hormonální perestroja v těle, která je zvláště patrná v období menopauzy.
V Premopause se tělo stále připravuje na dokončení funkce dětí, takže menstruace u žen stále zůstává, to je jen správnost je narušena. Může existovat zpoždění v kritických dnech, až několik měsíců a výběr se výrazně méně. Je v této fázi, že vaječníky ženského hormonu - estrogen se postupně snižují, na které mozek reaguje na vyztužené uvolňování folikulity na jeden hormon (FSH).

S koncem menstruace nebo spíše rok po jeho dokončení přichází menopauza. Úroveň FSH se výrazně zvyšuje, zatímco tam je akutní schodek estrogenu. To vede k porušení všech systémů organismu. Psycho-emocionální a vegetativní změny jsou patrné a většinou - ne pro lepší. Začněte neuróza, nespavost, přílivy, bolest a jiné problémy.

První dva stupně Klimaks může trvat Asi 15 let. Po tom přijde postmenopauza. Symptomy postupně zmizí, ale hladinu FSH a zůstává zvýšené.

To znamená, že společná řada všech menopauzálních fází je změna hladiny folikulity hormonu. A pokud je pravidelně dodrženo, můžete určit nástup menopauzy. Pro trvalý dohled, není nutné kontaktovat laboratorní a diagnostická centra, postačí používat test na menopauzu. Jedná se o malé zařízení, které v moči určuje úroveň obsahu FSG. Chcete-li získat spolehlivý výsledek, musíte ji po určitých intervalech používat několikrát. Tyto testy jsou rozšířené v důsledku jejich použitelnosti, kompaktnosti a cenově dostupných nákladů. Můžete je použít v jakémkoliv vhodném místě. Nemá žádné kontraindikace a vedlejší účinky.

Kdy by měl použít test

Když již stojíte na prahu menopauzy, jakékoli porušení a inteligentní pocit může stát důvodem pro obavy. Pro každou položku se obrátit na lékaře - ne cesta z situace. Testy na menopauze přijdou do záchrany. V jakém případě je jejich použití vhodné?

Climethery symptomy jsou odlišné, protože v tuto chvíli je rozbitá práce téměř všech systémů organismu.

Základní příznaky:

  • Za prvé, často se cítili psycho-emocionální poruchy ve formě menopauzální neurózy, vysoké únavy, řezné nálady, depresivní stav, deprese, ochutnání, poruchy spánku, pocity.
  • Nejběžnějším příznakem je příliv tepla, které mohou překonat frekvencí až 30krát denně denně, a ostré zimnice se zastaví. Jedná se o typické poruchy termoregulace, které dochází v důsledku přijetí falešných signálů do mozkových oddělení odpovědných za normální tělesnou teplotu. Může také odkazovat na hojné pocení a ostré tělesné kapky.
  • Začněte rušit bolest různého charakteru a umístění, často - to je dno břicha, bederní boin, bolesti hlavy, Křeče ve svalech, necitlivost končetin.
  • Kvalita sexuálního života je snížena, sexuální přitažlivost padá, nepříjemná suchost v vagíně a dalších orgánech intimního prostoru.
  • Trpí kardiovaskulárním systémem, který vám dává vědět o sobě brnění v srdci, rychlého tepu, úniku krevního tlaku a zhoršení řady nemocí.
  • Vzhled se znatelně mění: kůže se stává méně elastickým, suchým a tenkým, kreským a napodobeným vráskám.
  • A nejdůležitějším rysem je porušení menstruačního cyklu a s nástupem menopauzy - a na všechny jeho úplné ukončení.

Tato symptomatologie může být samozřejmě projevem některých onemocnění, porušování v těle nebo hormonálním selhání. Pokud však tyto příznaky začaly rušit v určeném věku, stojí za to se uchylit k testu na menopauzu.

Jak používat menopauzální testy

Chcete-li získat nejpřesnější výsledek, testování by mělo být provedeno v ranní moči, protože je v něm největší koncentraci FSH. Snažte se zdržet močení alespoň 2-3 hodiny před zkouškou, stejně jako omezit použití tekutiny.

Menopauzální testy - jednorázové, takže před použitím se ujistěte, že obal je pevně uzavřen a není poškozen. Postup musí být čistý.

Tento nástroj je zpravidla reprezentován zkušebním pruhem, který musíte bez obalu osvobodit a ponořit do kontejneru s močem na značku, a nechat tam po dobu 10 sekund. Dále odstraňte proužek z kapaliny a vložte na suchý povrch a počkejte čas uvedenou v instrukci, dokud se nezobrazí kladný nebo negativní výsledek.

Každý výrobce zahajuje testy s vlastním vlastností a časem a metodou manifestu výsledků ve všech odlišných. Proto před použitím určitého nástroje pečlivě přečtěte pokyny.

Pokud máte podezření na počáteční fázi období menopauzy a menstruace, kterou stále máte, pak testování je žádoucí strávit cyklus v prvním týdnu, a znovu týdně později. Pokud je tento test již na menopauzu v nepřítomnosti kritických dnů po dobu několika měsíců - můžete provádět postup v každém dni s opakováním týdně.

Populární testy

Nedávno tyto úpravy získávají velkou popularitu mezi zástupci žen. Zahraniční a domácí trh představuje řadu podobných testů.

Jeden z jejich nejčastějším frapistem na menopauzu. Předložený německým výrobcem Axiom v řadě finančních prostředků, který zahrnuje těhotenské testy a ovulaci. Reaguje na rozsvícení, aby se zvýšila úroveň folikulity hormonu, jasně zobrazující vizuální signály. V balení jsou pro první aplikaci a druhý (týden později) dva testovací proužky. Studie ukazují, že tento nástroj poskytuje 95% přesnosti výsledku. Kompaktní, pohodlné použití. Má cenově dostupnou cenu a prodává se téměř ve všech lékárnách.

Můžete také přidělit mimo jiné Mirates Menopause HomeTest a Premium Diagnostika. Princip akce, které mají stejné jako předchozí. Nicméně nemá tak rozšířené v tuzemských lékáren.

Co říkají výsledky testu

Při určování nástupu Klimaks pomocí menopauzálních testů jsme přišli. Zůstane pochopit, jaké činnosti, které mají dělat, obdržel pozitivní výsledek.

Dále byste měli kontaktovat specialistu pro úplnou diagnostiku a založení hormonálního pozadí. Vzhledem k tomu, že fondy charakterizované vykazují úroveň samotného FSH, pak kompletní diagnostika pomůže navázat počet estrogenů, progestinů a dalších důležitých hormonů.

Hormonální terapie má velkou popularitu s Klimaky, ve kterých látky, které jsou uměle zavedeny v těle, které simulují akce vzácných hormonů. Ale taková terapie má působivý rozsah kontraindikací.

Také poměrně efektivní jsou fytogorms - přírodní přípravy, homeopatie, doplňky stravy. V každém případě, klima nebudou projít bez povšimnutí a dokonce snadné projev symptomů vyžaduje úlevu a dřívější je navázat začátek menopauzy a premenopauzy, tím větší je šance, že přenášíte bezbrožný a pohodlný.

Pokud definice Klimaks poskytla negativní výsledek a příznaky jsou stále přítomny, což může znamenat určité povolení nebo jakékoli porušení v těle.

Poslouchejte své tělo, zejména pokud jste dosáhli klimakterického věku a s jakýmikoliv se změnami kontaktujte diagnózu. Testy na menopauzu se stanou hůlkami v definici vašeho současného stavu. A být zdravý!