Surozerozometr dělohy v menopauzu: essence, příčiny, symptomy, léčba

Období Klimaks je velmi často čas neočekávaných překvapení z vnitřních orgánů a systémů. Jeden z těchto nepříjemných projevů je serozometr dělohy v menopauze. Mnoho žen je koncept naprosto neznámý. Toto dysfunkční porušení však je schopno dodávat mnoho problémů a zkušeností, takže je důležité mít představu o těchto rizicích, kteří se schovávají za tímto termínem.

Co to je?

Serozometr dělohy během menopauze se setkává poměrně často. S tímto stavem se potýká přibližně 40% obchodníků s jemnými sexy. Co je tento nemoc?

Serozometr je zpravidla nezávislé onemocnění, ale doprovodný příznak vážnějších nemocí. Pro tento stav je charakterizována akumulace serózní tekutiny v děložní dutině a phallopy trubic. Faktem je, že existuje membrána pojivové tkáně mezi svalovými vlákny a endometriány, ve které se nachází velký počet malých cév. Ze stěn těchto plavidel je přirozený prostor plazmy (serózní tekutina). Vzhledem k některým důvodům se tato tekutina nahromadí v děložní dutině. Nejčastějším jevem je serozometr v postmenopauzále. Tato skutečnost lze vysvětlit globálními změnami, které endokrinní a reprodukční sféru pod vlivem transformace související s přírodním věkem.

Příčiny a provokatury nemoci

Hlavní příčinou vývoje serozometrů je hormonální nerovnováha vyvolaná klimatickými změnami. Tato patologie se nachází také v reprodukčním věku, ale v postmenopauzálním období je registrována mnohem více.

Přečtěte si více O období menopauzy,A jaká onemocnění se během této fáze vyvíjí.

Existuje několik hlavních faktorů, které vytvářejí příznivé podmínky pro vývoj serozometrů dělohy:

  1. Během období menopauzy pod vlivem snížení hladin estrogenů ovlivňují atrofické procesy také sliznice membrány genitálních orgánů. V tomto ohledu se sníží lokální imunita, riziko vzniku zánětlivých onemocnění se zvyšuje, což nepřímo provokuje akumulaci anomální kapaliny.
  2. Deficit estrogenů a progesteronu ovlivňuje a ve stavu endometria. S ukončení menstruace se jeho aktualizace zpomaluje, což také přispívá k vzniku plazmy.
  3. Zúžení cervikálního kanálu (Atresia), vyvíjející se v procesu menostisy, způsobuje fyziologické obtížnost odlivu serózní tekutiny z děložní dutiny.
  4. Změna indexů bilance kyseliny alkalie v pochvě, také způsobené hormonálními změnami.
  5. Dříve přeneseny nebo aktuálně dostupné Ženská gynekologická onemocnění Také schopni způsobit, že žena vyvinout serozometr v postmenopauzále. Hormonální "revoluce" se často stává vinným vznikem onemocnění, jako je hyperplazie endometria, polypy, cysty a misa dělohy. V důsledku těchto patologií, stagnace kapaliny v děloze.

Další faktory schopné provokovat vývoj tohoto onemocnění jsou:

  • Sedavý životní styl, což vede k městnavému procesu v orgánech malých pánevních a zhoršených metabolických procesů.
  • Věčná výživa, která způsobuje metabolické poruchy, obezitu, unavené unavené, což má za následek serozometr v menopauze.
  • Iracionální použití hormonálních léčiv, včetně samo-uznávání léčiv, které eliminují selhání estrogenu během klimetherického období, může znamenat nejzávažnější důsledky. Hormonální zkreslení, které je pravděpodobně s takovou léčbou, je schopno vést k selhání práce orgánů sexuální sféry a v důsledku toho, že žena má stagnaci plazmy v děloze.
  • Přítomnost špatných návyků.

Symptomy Doprovodný děložní serozometr

Syrosometr - docela mazaný patologie. S mírným akumulací serózní složky nezjistí sám sebe. Pokud onemocnění postupuje, pak se mohou objevit následující charakteristické symptomy:

  • tahání a brutální bolesti lokalizované v dolní části břicha a bederní oblasti;
  • bolestivost s pohlavním stykem;
  • Výběr jako vodní pach nažloutlá, šedá barva (někdy s krvavými pruhy). Zejména hojné mohou být takové sekce po sexu;
  • Obtížnost vyprazdňování močového měchýře způsobeného stiskem dělohy blízkých orgánů, časté nutkání močení;
  • zvýšení objemu břicha, vyvolaného zvýšením velikosti dělohy v důsledku akumulace kapaliny;
  • Periodická nárůst teploty;
  • nepřátelství.

Diagnóza onemocnění

Diagnostika děložního syrosometru, stejně jako jakékoliv gynekologické onemocnění, začíná přímou kontrolou lékaře. S touto patologií je zvýšení velikosti dělohy různých stupňů závažnosti.

Druhou nejdůležitější akcí prováděnou pro diagnózu je ultrazvukové vyšetření malých pánevních orgánů. Po něm můžete provést diagnózu bez mnoha obtíží. Na monitoru, lékař jasně vidí akumulaci serózní tekutiny, jeho lokalizace a objemu. Ultrazvuk navíc umožňuje upevnit další příznaky znevýhodnění, které mohou být provokátivy vývoje zpoždění tekutin v děložní dutině.

Vzhledem k tomu, že serozometr je nejčastěji současným příznakem závažnějších nemocí, bude pacientovi přiřazena řada analýz:

  • stěr z pochvy a krční kanál;
  • Obecná analýza krve a moči;
  • Krevní test ke studiu úrovně hormonů;
  • Analýza o přítomnosti oncomarkerů.

Léčba léků

Terapie serozometry se provádí na základě výsledků průzkumu.

Nejprve je nutné navázat přirozený odtok serózní složky z dělohy. Za tímto účelem se často používá drenáž cervikálního kanálu.

Dalším směrem léčby je odstranění okamžité příčiny patologické stagnace. Pokud se jedná o gynekologické onemocnění (endometrióza, Mioma, hyperplazie, Ovariální Cystadenom v menopauze), pak je nutné přijmout opatření k jejich zacházení s nimi. To povede k řešení problému akumulace sérové ​​tekutiny.

Pokud je zánětlivý proces byl odhalen během progrese onemocnění, tj. V vypouštění jsou stopy hnisu, léčba antibiotikami se aplikuje. Obvykle se používají následující léky:

  • Amoxicilin;
  • Moxifloxacin;
  • Ornidazol;
  • Cefotaxim.

Anesthetizace (diklofenak, naproxen, indomethacin) a antivirové (svíčky Viferon, genteron) léky se používají k odstranění bolesti a zánětu.

Aby se zabránilo opakování abnormální stagnace, se používají léky, které zlepšují průtok krve v orgánech malé pánve (fibs, detralex), se používá vitaminoterapie, se zaměřením na zvyšující se přijímání do vitaminu C a vitamíny skupiny b.

V případě, že patologie je provokována hormonálním zkreslením, je možné použít hormonální terapii nebo léky s fytoestrogeny.

Při absenci kontraindikací je možné využití fyzioterapeutických postupů.

Léčba serozometrů dělohy lidovými léky

Léčba serozometrů v postmenofause s naturopatií může fungovat pouze jako pomocná metoda. Snad s menší závažností onemocnění, jejichž příčinou je hormonální nerovnováha, tradiční medicína a je schopen neutralizovat abnormální shluk tekutiny, ale je možné aplikovat jakékoliv přírodní nástroje pouze se svolením navštěvování lékařů.

Léčba lidovými prostředky takové onemocnění, jako serozometr, může být prováděna za použití následujících rostlin:

  • Aloe vera. Pro přípravu terapeutického produktu je nutné vytvořit Kashitz od 50 g listů a smíchat ji s 3.L. Miláček. Před odebráním 1 st.L. Výsledná směs je vložena do sklenice teplého mléka, míchána, pijte výsledný lék. Postup se opakuje dvakrát denně.
  • Kalina. Šťáva a infuze z bobulí této rostliny pomáhají významně zmírnit stát ženy. Toto bobule má silné protizánětlivé, hemostatické vlastnosti, což umožňuje neutralizovat patologický stav. Chcete-li vařit infuzi, musíte vařit 100 g bobulí Viburnum 1000 ml vroucí vody, pak důkladně izolovat nádobu s infuzí a počkejte asi 1 hodinu. Trvat třikrát denně před jídlem asi 14 dní;
  • Nudný děloha. Závod, jehož léčivé vlastnosti jsou velmi úspěšně aplikovány na zachování a obnovení zdraví žen. Pro terapii, serozometry aplikují infuzi této trávy. Pro jeho přípravu 50 g surových materiálů nalil 500 ml vroucí vody a nechal několik hodin naléhavě. Vezměte prostředky čtyřikrát denně v 50 ml. Zjistit další Terapeutické vlastnosti borální dělohy během menopauzy.
  • Snadný stav ženy a urychlit zotavení může pomoci zkoumat v následující bylinkách: chamomiles, mudrc, kůry duby, lovec, čistota. Všechny bylinky by měly být smíchány ve stejných množstvích a nalije 2 st.L. Míchání litru vroucí vody. Dejte médiu posílit a klesat teplou infuzi po dobu 2-3 týdnů (1 čas denně).