Mioma děloha, když vyvrcholení: příčiny, symptomy, léčba

Menopauzální období velmi často představuje spoustu negativních překvapení. Hormonální změny v těle v Climaxu vedou k tomu, že všechny systémy a orgány stávají zranitelným, imunitní obrany klesá, což vede k rozvoji různých patologií. Neobsuzujte část problémů a činností reprodukčního systému. V tomto článku budeme hovořit o tom, co je děložní Mioma v Klimakech, o vlastnostech průběhu této nemoci v této fázi života ženy a o možných metodách bojovat.

Essence onemocnění

Mioma je benigní nádor vytvořený v myometrii - svalová děložní vrstva. Jinak je toto vzdělání také nazývá fibromní, fibromní nebo leuomiom. Je třeba poznamenat, že v mezinárodní klasifikaci onemocnění schválila přesně poslední verzi jména.

Patologie To není čistě věk, navíc, v posledních desetiletích je výrazně "uchopena". Dnes může být nemoc diagnostikována a na 25-letou ženě, která ještě neznala radost z mateřství, a u ženy po 50, zkušený Menopauza společnosti Apogee.

Velikost neoplazmy se může značně lišit - od několika milimetrů až po desítky centimetrů. Velikost vzdělávání se často mění: častěji vzhůru, ale existují případy, kdy jsou tumory, naopak, jsou vyřešeny. Stojí za to říkat, že je nebezpečné odejít bez pozornosti?

Příčiny vzhledu myomu dělohy

Hormonální nerovnováha

Hlavním důvodem vzhledu MISA během menopauzy je aktivně se měnící obraz hormonálního stavu. Zejména šikmo v kvantitativním poměru hlavních ženských pohlavních hormonů - progesteronu a estrogenu se stává hlavním viníkem. Skutečností je, že v místě, kde je vytvořena Moma, je pozorován zvýšení estrogenů a progesteronu receptory, které vyvolává zesílené buněčné dělení.

Dědičnost

Vlákno dělohy se může tvořit pod vlivem dědičných faktorů.

Infekční nemoc

Gynekologická onemocnění a zánětlivé procesy v děloze mohou také provokovat vzhled děložního misa v menopauze.

Nízká imunita

Může způsobit neoplazmu a snížení imunity, jakož i porušení metabolických procesů, které se často vyskytují v menopacterním období.

Intervence masky

Potraty a škrábání, to znamená, že procesy, které porušují integritu endometria a způsobují hormonální vzdálenosti - časté příčiny onemocnění.

Stres

Silné napětí se také často stávají katalyzátory pro vzhled formací v děloze.

OK

Nedostatečná antikoncepce, včetně použití metod ochrany nouzového ochrany před nežádoucím těhotenstvím.

Typy fibromiků

Existuje několik druhů leiomiomů, které se liší v jeho lokalizaci v tloušťce svalových vláken:

  1. Sublifting: Nachází se ve vnitřní dutině dělohy, přímo pod sliznic. Vznik takového typu neoplazmů je často doprovázeno syndromem bolesti a krvácením.
  2. Subserosanic: zasáhne vnější svalovou vrstvu dělohy, která se nachází přímo pod kalhoty. Takové nádory se nejčastěji neukazují žádné příznaky.
  3. Intersticiální: roste uvnitř svalových vláken. Toto je nejčastější poddruh. S tímto typem onemocnění je pozorováno charakteristické zvýšení velikosti dělohy.
  4. Intersopolitan - nebezpečný typ nádoru, ovlivňující prostor mezi svazky podporujícími dělohy. Odstranění takového neoplary ohrožuje poškození okolních orgánů a významných krevních cév.
  5. Existuje také stonková forma myomu, kdy se vzdělávání vyvíjí na charakteristické "noze". Nebezpečný rys vývoje tohoto typu vzdělávání je možnost skloňování nohou doprovázené nejsilnějším bolestivým syndromem.

Myom Uterus s menopauzou: Základní příznaky

Je třeba poznamenat, že symptomy misa dělohy během menopauzy mohou být zcela nepřítomné. Velmi často se fibromyom dělohy nezobrazuje, zejména v počáteční fázi vývoje. Pouze 20% pacientů má charakteristický klinický obraz onemocnění. Existují však následující charakteristické symptomy a známky Mioma dělohy během vyvrcholení, jehož přítomnost by měla upozornit ženu:

  • V Premopauzu může mít žena zvýšenou hojnost menstruačního krvácení a bolestivé intenzity syndromu;
  • zvýšení nebo snížení menstruačního cyklu (ačkoli v období klimakterií, takové odchylky mohou být vysvětleny na onemocnění, ale hormonální perestrojka);
  • Vzhled Metroragi - neplánovaný krvácení nesouvisí s fázemi menstruačního cyklu;
  • Trvalý Bolesti ve spodní části břicha a dolní části v Klimaks, sakrum (tahání nebo symbolický charakter);
  • zvýšení objemu břicha a pocitu vnitřního řezání;
  • obtížnost močení, defekace, bolest při provádění těchto procesů (s významnými velikostmi nádoru a jejich příslušné lokalizace);
  • bolestivost během intimního kontaktu.

Pro více informací o O Známky onemocnění u žen a asi Moma Miser Najdete na odkazu.

Diagnostika onemocnění během vyvrcholení

Pokud žena během Klimaků všimla některých projevů z těch, kteří byli uvedeni výše, první věc, kterou by měla udělat, je apelovat na gynekologa.

Nejprve se zeptá na symptomy narušující pacienta, čas jejich vzhledu, zvláštnosti fungování reprodukčního systému v průběhu života přenesených onemocnění a patologií.

Pak se provádí okamžitá gynekologická kontrola na židli. V této fázi může zkušený lékař již dát předběžnou diagnózu, protože děloha postižené MISA se často zvyšuje ve výši. Často v procesu inspekce používá specialista hysteroskop.

Následující odstavec diagnózy je ultrazvuková studie malých pánevních orgánů. V této fázi flutter všechny pochybnosti. Ultrazvuk pomáhá určit přesnou lokalizaci uzlů, jejich velikost.

Laparoskopické vyšetření je nepostradatelné, pokud jsou myomové obtížné testovat z nádorů vaječníků.

Analýza krve bude přiřazena k identifikaci hladin hormonu, vzorkovací materiál pro histologické vyšetření.

Během detekce rozsáhlého velkoformátového počítače nebo magnetické rezonanční tomografie. Tyto metody průzkumů se však používají v extrémních případech, protože jsou poměrně drahé. Ultrazvuk navíc umožňuje získat méně spolehlivé informace.

Může vláknit se distribuovat během vyvrcholení?

Climax a Miome - koncepty jsou vzájemně provázány. Někdy tento vztah přináší negativní ovoce a někdy naopak pozitivní. Může děložní myom zmizet bez použití jakékoli léčby? V některých případech mohou spontánně rozptýlit myomaté uzly malé velikosti. Zpravidla jsou fibromy malé velikosti nejčastěji změněny - až 2 cm.

Je možné to vysvětlit snížením hladin estrogenů v těle, který má v tomto případě příznivý účinek. Nicméně, velmi často, se začátkem terapie estrogen deficity, myom může opět změnit velikost nahoru. Menopauzální změny tedy mohou ovlivnit stav myomu nejvýhodnějším způsobem.

Možné možnosti terapie

Při výběru možnosti léčby se lékař zohlední řadu ukazatelů:

  • věk pacienta;
  • Umístění myomatózního neoplazmy;
  • velikost nádoru;
  • počet novotvarů;
  • Dynamika vývoje myomu;
  • Současné příznaky, které doprovázejí vývoj myomu;
  • Vliv přítomnosti myomu na menstruačním cyklu, pokud se stále vyskytuje měsíční krvácení;
  • přítomnost současného onemocnění;
  • Přítomnost pacienta touha pokračovat v matku.

Moderní medicína nabízí dvě hlavní způsoby léčby dělohem, které mohou být také použity v menopauze:

  1. Lékařské ošetření (zpravidla s hormony). Může vést buď, aby zastavil růst neoplazmy, nebo aby se zajistilo, že nádor je plně vyřešen;
  2. Chirurgická léčba, která může zahrnovat operace implikované Odstranění dělohy nebo intervence orgánů, které vám umožní odstranit pouze postižené oblasti. Čtěte v jednom z našich článků o tom, jak je rehabilitační období a co Výběr může být po odstranění dělohy nebo děložního čípku.

Lékařská léčba

Pokud je velikost Mioma malá, a žena nemá nepohodlí z jeho přítomnosti, je docela možné provádět konzervativní léčbu. V jakých případech je to možné? Provádí se za následujících podmínek:

  • Velikost vzdělávání není více než 2 cm a velikost dělohy není větší než velikost odpovídající 12-týdenním těhotenství;
  • Velikost uzlu se nezmění směrem k nárůstu nebo vzdělání se začíná rozpustit;
  • Žena nemá žádné nefunkční krvácení;
  • Neoplazma nemá žádný patologický vliv na životní procesy.

Za těchto podmínek je upřednostňována taktika monitorování pacientů, stejně jako hormonální podpora.
S pomocí které léky jsou léčeny s momy dělohy a jeho symptomy během vyvrcholení?

Jednou z možností terapie je příjmu perorálních antikoncepčních látek, proti pozadí, jejichž použití velmi často vzniká "vyblednutí" uzlu (někdy uzel je dokonce vyřešen samotným) a stabilizací velikostí dělohy během období změny.

Často je pacient předepsán přijímáním přípravků na bázi gestagenu (Nigolut, Duphaston, 17-OPK), který neutralizuje výrobu estrogenu. Přečtěte si o aplikaci Duphaston s menopauzou Při léčbě MOMA.

Buserelin, diffelin, zoladex - přípravky, včetně gonadotropin-rilizing hormonu agonistů, které vám umožní snížit syntézu gonadotropinů, čímž pomáhají snížit velikost dělohy a uzlů na světě;

Androkur, finasterid - léky vytvořené na základě antiandrogenu. Tyto látky pomáhají minimalizovat příznaky hyperplazie endometria a snížit šance na zvýšení velikosti myomatózních uzlů.

Chirurgická operace

Velmi často, Mioma poté, co Klimaks je špatně denominován lékařskou léčbou. V tomto případě se musíte uchýlit k chirurgickému zacházení s onemocněním:

  • Odstranění uzlů Laparacopy;
  • Hysteroskopická momektomie - odstranění uzlu přes vaginu a čípku s pomocí hysteroskopu;
  • laparotomie - eliminace myomatických formací přes řez v břišní dutině;
  • Hysteroektomie - odstranění celého orgánu přes řez do pochvy nebo prováděním prodloužení.

V současné době tzv. Minimálně invazivní techniky, které zahrnují:

  1. Embolizace tepen, které jedí Mioma. S tímto postupem se v tepně zavádí speciální látka, která zabraňuje přivádění krve do myomatózního uzlu;
  2. FUZ-ablace uzlů Mioma, tj. Dálkové zničení novorozie s pomocí ultrazvuku;
  3. Laserové odstranění uzlů.

Prevence

Je třeba poznamenat, že jakákoli specifická prevence tvorby myomatózních uzlů neexistuje. Stejně jako u jiných onemocnění, důležitou roli hraje důležitou roli dodržování základů zdravého životního stylu, kompetentní antikoncepce, vyhýbání se potratům a pohlavím infekce, přítomnost běžného sexuálního života.

Je velmi důležité v období Klimaky k návštěvě gynekologa nejméně 1 čas za šest měsíců, protože v této době se základní změny vyskytují v reprodukčních orgánech, vyžadující nepřetržitou kontrolu. Včasná diagnostika umožňuje zabránit zanedbaných fázích vývoje onemocnění a umožňuje omezit léčebné techniky léčby léčivy a prostředníky.