Serozometr děloha v menopauze

Jakmile žena přichází období menopauzy, začíná se v jeho těle různorodá dysfunkce. Velmi často může splnit takovou poruchu jako serozometr dělohy v menopauze. Tento proces znamená akumulaci kapaliny v děložní dutině a trubkách.

Onemocnění se vyskytuje během Climax téměř 40% pacientů. Předpokládá se, že v této fázi se sexuální funkce přestane fungovat. Na ICD patologii má kód N85 - jiná nezánětlivá onemocnění dělohy.

Příčiny výskytu

Nemoci urogenitálního systému

Serozometr - ne nezávislé onemocnění, ale pouze symptom jednoho nebo jiné patologie. Podobný problém se často vyskytuje u starších žen a indikuje přítomnost zánětlivého nebo jiného procesu v orgánech malé pánevní nebo břišní dutiny.

Serozometr v menopauze se vyvíjí u žen starších než padesát let. Pouze příležitostně tento jev lze nalézt u pacientů v třiceti čtyřiceti letech. Onemocnění je charakterizováno akumulací serózní tekutiny s krví v blízkosti zadní stěny dělohy nebo v trubkách. S ultrazvukem.

K hlavnímu důvodu výskytu onemocnění je obvyklé:

  1. Ektopické těhotenství, které se začaly rozvíjet v trubkách.
  2. Hormonální nerovnováha.
  3. Dostupnost zánětlivých procesů v děloze po komplikovaném porodu nebo potratu.
  4. Následky po operaci. Serozometr dělohy v menopauze se může rozvíjet po laparoskopii, po terapeutické terapii abnormálních procesů v vaječnících nebo eliminování jiných onemocnění uvnitř dělohy.
  5. Nemoci urogenitálního systému.
  6. Přítomnost endometriózy nebo hypeclastických procesů endometria.

V některých situacích se kapalina hromadí v prostoru za dělohy, ale to se děje v době ovulace. Poté klastrové listy. Takový stav patologie není.

Při krvácení uvnitř břišní dutiny, akumulace tekutiny je také pozorována v děloze nebo pro ni (hematometr). Určete tento stav a při provádění ultrazvuku jej odlište od serozometrů.

Serozometr dělohy v menopauze vede k komplikacím ve formě serozocervixu. Po odstranění hlavního důvodu zmizí akumulace tekutiny.

Když se v trubkách nachází patologie, naznačuje, že pacient má zánětlivý proces v děložní dutině a jejích přívěsku. Ve starších osobách se tento stav zřídka pozoruje.

Symptomatika onemocnění

Teplotní skoky Kapalina, která se hromadí v děložní dutině vede ke zvýšení orgánu. Mírná změna lze nalézt pouze u ultrazvukového výzkumu. Postupně se dělo roste, stlačí sousední orgány. Symptomy se mohou také objevit:

  • bolestivé pocity v pravé nebo levé straně;
  • Serózní vypouštění ve velkém množství (po vaginálním pohlaví se stanou vodními);
  • teplotní přepětí;
  • vznik slabosti a všeobecného onemocnění;
  • bolestivé pocity během pohlaví;
  • projevy obtíží s močením;
  • zácpa.

Také žena může pozorovat selhání menstruačního cyklu. V takových situacích se povaha změn výboje. Během menstruace se mohou stát hustším nebo naopak silně tekuté. Často se objevují výboje s krevními sraženinami nebo hlenem. Zároveň mohou měsíční dny začít několik dní před nebo později.

Diagnóza onemocnění

Analýza nátěrů na mikroflóře Jakmile žena měla nepříjemné příznaky, je nutné se naléhavě obrátit na lékaře. Tuto nemoc můžete identifikovat gynekologickou inspekcí. Pro to lékař aplikuje zrcátka a speciální vybavení a také provádí palpaci břicha. Pro objasnění diagnózy je pacient předepisován, aby podstoupil průzkum, který zahrnuje:

  • Ultrazvukové vyšetření orgánů malé pánve a břišní dutiny s definicí typických označení ozvěny serozometrů;
  • Obecný a biochemický krevní test;
  • Obecná analýza moči;
  • Krevní test pro hormony a oncomarkers;
  • Analýza nátěrů na mikroflóře.

Terapeutický proces

Serozometr v postmenopauzální a menopauzu má několik způsobů, jak léčit:

  1. Lékařská léčba.
  2. Hormonální terapie.
  3. Provozní zásah.

Striktní režim terapie nevyvinul. Léčba bude záviset na příčině vzniku serozometrů. Pokud pacient odvolal na gynekolog v čase a nemá komplikace, proces léčby je:

  • fyzioterapie;
  • při použití resorpčních léčiv a léků, které stimulují krevní oběh;
  • Při recepci kyseliny askorbové a vitamínu.

Pokud je onemocnění doprovázeno bakteriální infekcí a serózní tekutina je hnisavá, pak lékař předepisuje průběh antibiotik ve formě amoxicilinu, cefazolinu, moxifloxacinu, ornidazolu.

Když je prodloužení a škrábání cervikálního kanálu potřebné pro odstranění stagnující tekutiny, léky protizánětlivého a anestetického působení jsou napsány ve formě naproxenu, Indomethacin, Diklofenac.

Jakmile se přebytečná tekutina vyjde, a symptomy zmizí, lékař provádí regenerační terapii. Pro toto použití hormonálních činidel ve formě svíček a krémů. Jejich akce spočívá v obnově normální mikroflóry a regenerace tkání vnitřních orgánů. Tento proces vám umožňuje vyhnout se relapsům. Tyto léky zahrnují Divirel, Ovrestin a Kliten.

Léčba metodami lidí

Pokud má žena serozometr v postmenopausal, léčba může být prováděna lidovými metodami. Jako terapie aplikuje champs a infuze z léčivých rostlin. Tráví douching, vezmou ve formě sedavých lázní a také pít uvnitř.

Mezi protizánětlivé fondy patří Champs z:

  • heřmánek;
  • šalvěj;
  • Hypericum;
  • Chisthela.

Z Sage Pro vaření se tráva nalije vařeným vodou v kruhu, pokryté víkem a dát to vařit dvacet minut. Pak je odvodník filtruje a použito pro douching. Takové prostředky umožňují odstranit zánětlivý proces a odstranit akumulaci tekutiny. Sušení musí strávit jednu nebo dvakrát denně asi dvacet dní.

Jako další způsob léčby během menopauzy se doporučuje používat sedací lázně z jalovce. Tráva se nalije vařeným vodou v poměru jedné až dva a dá to. Poté se infuzí přidá do lázně, kde by měla být voda ne více než čtyřicet stupňů.

V počáteční fázi může být serozometr vyléčen pomocí lidového činidla, který zahrnuje mléko, med a procházení z aloe listy. Léčivá směs se doporučuje vzít dovnitř dvakrát denně po dobu dvou týdnů.

Provozní léčba

Způsob provozu je hlavním způsobem eliminace serozometrů. Účinné přijetí chování patologické tekutiny se považuje za zvážit. Tímto způsobem mohou odborníci zkontrolovat malé pánevní orgány a detekovat jiné formace (děložní, rakovina, polypy, synechie atd.). Ale po takové operaci čeká žena na dlouhý průběh protizánětlivé léčby a obnovy.

Laparoskopický a endoskopický zásah

Laparoskopické eliminační intervenční serozometry jsou jemnější pro tělo. V tomto případě specialista dělá několik defektů, kterým jsou zavedeny speciální sondy. S pomocí těchto nástrojů produkují formace. Laparoskopie má mnoho pozitivních zpětná vazba od pacientů. Po postupu také předepisovat protizánětlivou a antibakteriální terapii. Ale proces obnovy je mnohem rychlejší.

Nezáleží na tom, jakou metodu operačního zásahu bude prováděn pacientem, doba rehabilitace se bude konat dlouho a pod dohledem lékařů. Některé situace jsou pozorovány re-vzhledem serozometrů. Předpokládá se, že v postmenopauzální léčbě má efektivnější výsledek.

Způsob léčebných serozometrů závisí na tom, jaká příčina způsobila nemoc. Bez ohledu na to, který způsob byl zvolen, terapeutický proces by měl zahrnovat dva úkoly - eliminující kapalinu a eliminovat příčinu jeho akumulace v děložní dutině. Čím dřívější žena hledá pomoc, tím větší bude účinek přinést postupy.