Jaké velikosti dělohy a krku jsou považovány za normou

Rozměry interních orgánů lékaře zvažují důležitý diagnostický znak, takže význam získaný během průzkumu je stanoven v lékařských záznamech. Každá žena má jedinečné anatomické parametry, například velikost dělohy se vždy liší od různých lidí.

Věk, růst a váha, postava, počet těhotenství a jejich výsledek ovlivňují stav úřadu. Nejpřesnější metodou, která stanoví koncept normy, je ultrazvuková studie, která ukazuje mistrovské dílo a šířku, stejně jako parametry děložního čípku.

Budova a anatomické rysy

Uterus se nachází v pánevní dutině a je dutým orgánem sestávající ze svalové tkáně. U pacientů reprodukčního věku má formu hrušku, takže jeho tělo, spodní a zaoblené sekce - Cervix jasně trasuje. Po porodu se děloha stává otvornou.

Dělní stěna má povrchovou vrstvu (nebo serózní plášť), střední (svalové) a vnitřní (endometrium). Krk dělohy v porodu a rozmazané žena je jiný, jeho normální velikost je určena mnoha parametry.

 Norma velikosti děložní dutiny je jiná u dívek, které porodily a nenarušené ženy.

Dívky mají délku 3,2 cm, šířka 1,5 cm. Během období puberty se velikost dělohy pod vlivem estrogenu zvyšuje a tvoří: délka - 4,5 cm, šířka - 3,8 cm. V dívkách, kteří nerozkládali velikost délky dělohy, představuje průměr 4,8 cm, šířky - 4 cm. Krk dělohy v nepříjemných dívkách je 2,5 - 2,6 cm.

Reprodukční stav a osobní rysy těla jsou schopny ovlivnit stanovené hodnoty, takže je nezbytné další vyšetření.

Je známo, že tloušťka vnitřní vrstvy se liší v závislosti na fázi cyklu. V první fázi se rozměry endometria liší až do 10 mm, ve druhé až 14 mm.

Ultrazvukové velikosti těla

Normální indikátor parametrů dělohy se liší v porodu a rozbitém pacientovi, ale existují další velikosti, které určují vlastnosti sexuálního systému. Každá žena by měla mít představu o zvláštnostech svého těla při závěru o stavu svého zdraví.

Společná tabulka ukazuje normální velikost dělohy pro běžné kategorie, stejně jako v něm existují informace o krku.

 Reprodukční skupina

Délka

Šířka

Tloušťka

Motechnické tělo (tělo)

Nedostatek těhotenství

3.9-4.5

4.1-4.3

3.2-3,3

Potraty, potraty a t. D. v historii

4.5-4.8

4.4-4.6

3.4-3.7

Jediný porod

5.1-5.4

5,0-5,2

3.9-4,1

Druhý a následný porod

5.6-5.7

5.3-5.5

4.2-4.5

Od 1 do 5 let od příchodu Klimaků

3.2-4.4

2.6-3.6

3.0-4,2

Více než 5 let od příchodu Klimaků

2.8-3.8

2.0-3.0

2.6-3.6

Krk

Nedostatek těhotenství

2.4-3,4

2.3-3.0

Není normalizován

Potraty, potraty a t. D. v historii

2.6-3.6

2.4-3,1

;

Jediný porod

2.8-4.0

2.4-3,2

;

Druhý a následný porod

3.1-4.3

2.5-3.5

;

Od 1 do 5 let od nástupu Klimaks

2.5-3,3

1.9-2.99

;

Více než 5 let od nástupu menopauzy

1.9-2.0

1.7-2.5

;

Na normální velikosti dělohy jsou schopny ovlivnit nejen skutečný porod, ale také těhotná, přerušena z různých důvodů. Tělo se zvyšuje nejen pod vlivem rostoucího plodu, ale také hormony vyrobené tělem od prvního dne.

Zpravidla takové změny zůstávají v těle navždy, takže gynekologové bere v úvahu počet potratů a potratu.

 V otřesení

 Normální velikost dělohy v nepříjemné ženě je délka 3,9-4,5 cm, 4,1-4,3 cm šířka, 3,2-3,3 cm je tlustá. Ale tento ukazatel je věrný pouze v případě, že tělo pacienta nikdy čelilo pojetím, a mírný nárůst je spojen s normou produkce hormonu během vývoje embrya, který později odmítl.

Méně často malý nárůst lékařů je spojeno s přítomností patologie, například, Mioma tělesa dělohy může způsobit změny v něm. Když rozbitá žena přerušuje několik těhotenství, její děloha může mít normální formu orgánu, podobně jako postavy porodních pacientů.

 V porodu

Při porodu je popsaná část těla vystavena následujícím faktorům:

  • Produkce hormonu;
  • hmotnost a velikost plodu;
  • svazky placenty a vřetena;
  • obecný proces.

Během plodného období se normální velikost dělohy značně liší, toto tělo se také rychle vrátí po narození dítěte, ale jeho hodnota se bude měnit navždy. Rodová žena by měla být vědoma toho, že narození dítěte bude mít vliv na stav dutiny dělohy a jeho rozměry mohou dosáhnout délce 5,1-5,4 cm, 5,0-5,2 cm široký, 3,9-4,1 cm je tlustý. Narození následných dětí zvýší velikost přibližně 1,5 cm.

Normální cervikální výkon

Krk je podmíněně rozdělen do vaginální a celkové části. Ona je proniknuta cervikálním kanálem. Krk je odhalen do dutiny se speciálním otvorem - ZEV a jeho tvar a průměr lze upravit v závislosti na dostupnosti přírodních rodů v historii. Normální indikátor u pacienta, který nebyl nikdy těhotný, bude přibližně o délce 3,0 - 3,5 cm, v šířce 3 cm.

Malá hodnota

Norma velikostí děložního čípku se skládá ze speciální kontroly porodníků. Easic-cervikální nedostatečnost může vést k předčasnému narození v časném těhotenství. Míra děložních parametrů během těhotenství se pohybuje od 4,5 cm v prvním trimestru až 3 cm ve třetím. S pokrokovým snížením dimenzí jiných než normou je diagnóza ICN podávána léčba prostředkem s klesajícím smluvní činností dělohy.

Délka čípku 2,5 cm před nástupem 36 týdnů je indikací pro formulaci porodního pestary nebo švů.

Během těhotenství jsou velikost krku měřeny pomocí ultrazvukových vln. Kromě délky orgánu, stavu vnitřního ZEV a oddechování cervikálního kanálu. Vyhodnoťte stupeň rozšíření kanálu, stejně jako přítomnost otevřené vnitřní zóny. S délkou menší než 2-2,2 cm, porodnický pesary dal to nemožné, totéž platí pro švy.

Malý krk je ošetřen v průměru od 14 do 25 týdnů těhotenství. Podle svědectví se čas může lišit.

Velikost dělohy je pod normou u dívek, které dosáhlo puberty, jsou možné příznakem infantilismu. Dělní hypoplazie je popsána nedostatečnými ultrazvukovými parametry, které jsou v závislosti na hodnotách diferencovány o 3 stupně.

Velká velikost

K dispozici je koncept prodloužení děložního čípku - prodloužení jeho parametrů, zejména délek. Během prvního trimestru je rozšíření tohoto oddělení. Kromě toho se orgán může zvýšit délku s těžkou fyzickou námahou, obezitou při vynechání dělohy.

Zvýšení velikosti dělohy nad normou je pozorován v Miomas, endometriose, hyperplazii, procesech nádoru, po mnoha klanech.