Endometrióza a adenomyóza během vyvrcholení

Climax je doba, během kterého je pozorována postupná zánik reprodukční funkce. Fyziologické změny vedou k menopauzu, což znamená poslední menstruaci, po které ne méně než dvanáct měsíců uplynulo.

Změny vznikající při menopauze a Climax mohou vést k vzniku nebo reverzním vývoji některých patologických podmínek. Jeden z těchto patologií je endometrióza.

Endometrióza je jednou z tajemnějších onemocnění souvisejících s oblastí gynekologie. Pro endometriózu se vyznačuje vývojem v reprodukčním věku, který je spojen s pravidelnou menstruací. V některých případech však existuje výskyt a opakování patologického stavu v období Klimaks a menopauzy.

Endometrióza se nazývá patologie, ve které endometriální buňky přesahují hranice vnitřní vrstvy dělohy. Ve většině případů debutuje endometrióza v reprodukčním období života a regresí s nástupem menopauzy a vrcholem. To je způsobeno příčinami výskytu endometriózy a provokujících patologických faktorů.

Endometrióza má několik odrůd. Nejčastěji se vyskytuje adenomyóza, což znamená endometriózu dělohy.

Příčiny endometria prodloužení během vyvrcholení

Výskyt endometriózy je spojen se strukturou dělohy, která se nachází v oblasti malé pánve. Uterus provádí funkci pro děti a skládá se ze tří oddělení:

  • tělo;
  • krk;
  • Rezervace.

Tělo dělohy je reprezentováno třemi vrstvami v úzké spolupráci.

  1. Serózní vnější plášť nebo parametr, hraničící s okolním orgánovým tkáním.
  2. Svalnatý středový skořápka nebo myometrium umožňující úseku dělohy a smršťování.
  3. Během cyklu se zvyšuje sliznice vnitřní plášť nebo endometrium.

Příčiny migrace a klíčení buněk v různých tkaninách nejsou definovány. Předpokládá se, že příčina endometriózy, zejména adenomyózy, je hormonální, imunitní nerovnováha a zánětlivé procesy.

Během období Klimaků se zaměřuje na hormonální funkci, snížení ochranných sil těla. Při výskytu menopauzy by se zaměřila ohniska endometriózy. Někdy však existují jejich rostoucí.

Mechanismus rozvoje adenomiózy v období Klimaks je rozhodně neznámý. Nicméně faktory, které mohou předurčit výskyt endometriózy během menopauzy.

  1. Nadváha. Zpravidla znamená nadváha přebytečná tuková tkanina. Tento typ tkaniny je schopen zvýšit hladiny estrogenů, což je považováno za důvod pro vývoj adenomyózy. Často patologii endometria po nástupu menopauzy vyvolává zvýšenou úrovní estrogenu. Hyperastroy vyvolává zejména růst sliznice, která se nazývá hyperplazie.
  2. Diabetes. Tato patologie narušuje fungování srdce a cév, což nepříznivě ovlivňuje práci genitálních žláz. V důsledku estrogenů lze aktivovat buňky vnitřní vrstvy dělohy. Obvykle nízká úroveň progesteronu přispívá k exacerbaci situace. Diabetes může navíc vyvolat opakování adenomyózy po menopauze.
  3. Chronická infekční onemocnění sexuální sféry. Není vytvrzená zánětlivá onemocnění v chronické fázi přispívají k vzniku recidiv endometriózy. Clearing je může doprovázet závažné symptomy.
  4. Chirurgické intervence. Jako rizikové faktory, přenesené potraty, škrábání. Zvláštní nebezpečí může představovat jizvu deformace tkáně, pooperačních švů.
  5. Imunitní porušení. Je známo, že imunitní schodek vyvolává různá onemocnění, včetně reprodukční sféry. Obvykle by endometrium buňky neměly probíhat v zahraničních tkáních pro ně, což je řízeno imunitním systémem. S oslabením ochranných sil těla, které mohou být také způsobeny vyvrcholením, je pozorován vývoj adenomiózy.
Detekce symptomů endometriózy během období vyvrcholení může být způsobena dědičnou predispozicí. Adenomyóza se častěji objeví, zejména s menopauzou, u žen, jejichž maminky měly tuto patologii v historii.

Příznaky

Je známo, že endometrióza u žen reprodukčního cyklu vyslovila příznaky, které jsou během menstruace posíleny. Kromě toho je neplodnost často adenomyóza. Pro ženy, po nástupu menopauzy, takové symptomy nejsou vždy zvláštní v souvislosti s vytlačováním hormonální funkce.

Příznaky endometriózy během vyvrcholení zahrnují následující projevy.

  1. Poruchy cyklu. Tento příznak se setkává s ženami v premopauzu. Je známo, že toto období přichází několik let před menopauzou a pokračuje až do posledního měsíce. Žena může věnovat pozornost zvýšení objemu krvácení během menstruace. Někdy několik dní předtím, stejně jako po menstruaci, oddělení plevelů. Může být oslaveno rozšíření nebo zkrácení cyklu. Tento příznak je však často vnímán ženami jako projevy Klimaků.
  2. Krvácející. Tento příznak probíhá jak u žen v premenopauzu, a po výskytu menopauzy. Časté krvácení může vést k vzhledu příznaků anémie, například, pallority, slabosti, závratě. Pokud krvácení dochází u žen po dlouhém nedostatku menstruace, měla by být provedena diferenciální diagnóza. Tento příznak může indikovat vývoj maligního nádoru.
  3. Syndrom bolesti. V adenomyóze bolesti, obvykle se koncentruje na dně břicha. Symptom může zvýšit s cvičením a sexuální blízkostí. Často bolest doprovázející krvácení.

V případě endometriózy mohou být během období vyvrcholení také pozorovány následující příznaky a projevy:

  • bolesti hlavy;
  • Zvýšená teplota;
  • nevolnost a zvracení;
  • nervozita.

Adenomyóza se může zdát zvýšení počtu leukocytů v krvi, což naznačuje vývoj zánětlivého procesu. V nepřítomnosti léčby endometriózy v menopauze a Klimaks může dojít k následujícím komplikacím.

  1. Anémie. Krvácení znamená ztrátu hemoglobinu, který může způsobit vážné následky. Symptomy anémie patří osamocený vlasy a nehty, suchou pokožku, bledost, rozpad, vypouštění. Léčba předpokládá přijímání drog na bázi žláz, skupinové vitamíny v.
  2. Zánět pobřišnice. V nepřítomnosti léčby se někdy rozvíjí zánět v břišní dutině.
  3. Rakovina. Ve vzácných případech může adenomyóza přispět k maligní reinkarnaci tkání. Kromě toho jsou často příznaky rakoviny skryté pod adenomyózou.

Diagnostika

Vyšetření endometriózy v menopauze má komplexní charakter. Diagnostika je doprovázena:

  • komplexní zkoušky;
  • pečlivá sbírka anamnézy;
  • gynekologická inspekce;
  • Laboratorní výzkumné metody;
  • Zkouška instrumentálních metod.
Všichni pacienti s chronickými pánevní bolesti jsou zkoumány tak, aby identifikovali příznaky endometriózy, zejména adenomyózy.

V gynekologickém vyšetření jsou váznuté hmoty zaznamenány podél vazů, na zadním povrchu děložní stěny. Během běžné adenomyózy je stanovena fixace matečného louhu v retropadě. Pro identifikaci rektovaginální endometriózy použila rektální studie prstů.

Ultrazvukové vyšetření vaginálním senzorem pomáhá odhadnout velikost dělohy, přívěsků, změn ve struktuře stěny dělohy, přívěsek, objemových tvorba v orgánové dutině. U adenomyózy se děloha zvýší, jeho ohyb, jizva a sklářené změny v myometria kolem ohniska endometriózy.

Pro potvrzení diagnózy je nezbytné cytologické, histologické vyšetření biopytátu odvozeného v procesu kolposkopie a biopsie následované biopsií. Laparoskopie je optimální studijní metoda, která umožňuje určit ohnisko endometriózy, stupeň distribuce patologie.

O převedené adenomyóze lze posuzovat vláknitými uzly plaky v laparoskopii.

Léčba

Volba taktika léčby závisí na věku pacienta, jeho jednotlivých charakteristik. Přítomnost symptomů, povaha distribuce ohniska, doprovodných patologií.

Před léčbou pacient absolvuje průzkum se zapojením odborníků z jiných specialit. Úspěch léčby do značné míry závisí na normalizaci psycho-emocionálního stavu. Léčba by měla být zaměřena také na prevenci případných komplikací, které se nacházejí během Climsaks.

Typicky léčba zahrnuje léčbu léčby, chirurgický zákrok. Léčba má často kombinovaný charakter. V některých případech použití lidových metod v menopauze.

Léčit

Léčba zahrnuje hormonální, protizánětlivou a desenzibickou terapii. Přijetí lékařských léčiv je charakterizováno účinností u pacientů před nástupem menopauzy.

  1. Gestagen estrogenní léky. Léky potlačují ovulaci, stejně jako sekreci estrogenů. Přípravky Zastavte první příznaky onemocnění a eliminují bolesti pánve. S ohledem na rozsáhlé ohniska jsou tyto prostředky neúčinné. V případě takových příznaků jako nevolnost, tvorba těsnění v mléčné žlázy, léčba by měla být zastavena.
  2. Gestagens. Nigolut a uremines se používají v počáteční formě adenomiózy pro dlouhodobou léčbu. Jako vedlejší symptomy, nevolnost, krvácení, deprese.
  3. Antigonadotropní hormonální prostředky. Přípravky potlačují generaci gonadotropních hormonů a jsou účinné pro dlouhou recepci. Drogy jsou kontraindikovány při zvýšeném androgenu a mohou způsobit zesílený růst vlasů na těle, přírůstek hmotnosti, vysoký pocení.
  4. Agonisté gonadotropních hormonů. Přípravky potlačují ovulace a estrogenové výrobky. Drogy se doporučují pro endometriózu odlišné lokalizace, zřídka doprovázené vedlejšími účinky a nemají významné kontraindikace.

Kontraindikace pro použití některých hormonálních drog může být:

  • diabetes;
  • žaludeční vřed;
  • srdeční selhání.

Složení léčby drogy také používá, že vazba nepříjemných příznaků. Například protizánětlivé léky a antispasmodika se používají k odstranění odlupovacího syndromu v adenomyóze.

Někteří odborníci jako léčba drogami nabízejí použití intrauterinního systému "Mirena". Mechanismus léčby endometriózy je vrcholem levonorgestrelu, který je analogem progesteronu. "Mirena" eliminuje některé příznaky adenomyózy, například krvácení, bolest. V některých případech existuje ukončení menstruace. Vedlejší účinky jsou zřídka vyvinuty. Nikdo by si však neměl pamatovat pravděpodobnost lokálního zánětlivého procesu. Kromě toho, před instalací šroubovice je nutné eliminovat dysplazii, maligní nádor, hroty a zánět.

Kritérium zotavení u žen s menopauzou je zvažována úplná zmizení patologických příznaků.

Chirurgický

Dvě hlavní směry chirurgické léčby, což znamená odstranění jednotlivých endometrových ohnisek a odstranění dělohy. Chirurgická léčba se doporučuje v nejzávažnějších případech, například s porušením fungování malých pánevních orgánů. Indikace pro chirurgickou léčbu je neúčinnost konzervativních metod, výrazné příznaky patologie.

V moderní gynekologii se často používají techniky organizace prášek, zejména laparoskopická metoda. Výhodou tohoto typu léčby může být nazývána nízká trauma v kombinaci s prevencí adhezí.

S endometrioidním cystem, u pacientů premanopauzálního věku, gynekologové používají addexektomii, což znamená odstranění vaječníků, aby se zabránilo jeho malignitě. S retrocervikální endometriózou, laparotomie se používá s resekcí střeva a excize velkých ohnisek. Moderní gynekologie provádí takové operace transparentnosti.

Radikální chirurgická léčba se používá u pacientů po nástupu menopauzy v nepřítomnosti kontraindikací. Po extirpaci dělohy v 90% případů, zmizení takového symptomu jako bolest. Někdy však může být opakování patologie. Kromě toho, po chirurgické léčbě může být vyžadována hormonální terapie.

Kombinovaný

Obvykle Léčba adenomiózy A jiné formy endometriózy u žen v období Klimaks znamená kombinovaný charakter. To znamená, že gynekologové používají jak léčiva, tak chirurgická léčba.

Hormonální a protizánětlivé léky jsou předepsány jako kombinovaná léčba léčiva. Výběr léků závisí na věku ženy v vyvrcholení. Přednostní prevalence patologického procesu, závažnost symptomů a přítomnost jiných onemocnění je nezbytná.

S těžkými příznaky a rozsáhlým poškozením endometriózy, chirurgická léčba je předepsána, což je laparoskopie nebo laparotomie. Ženy po nástupu menopauzy mohou být doporučeny amputaci dělohy.

Jako součást kombinované léčby, v nepřítomnosti kontraindikací, mohou být použity fondy folové léčby.

Lidové metody

Lidové léčebné výrobky se používají pouze po doporučení lékaře. Je známo, že některé byliny mohou ovlivnit hormonální pozadí. Jejich nezávislé použití může vést ke zhoršení celkového stavu a progrese adenomiózy po menopauze.

V nepřítomnosti kontraindikací, ragnů, dětství a douchingu. Zejména nudný děloha má následující účinky:

  • protizánětlivé;
  • obnovení;
  • uklidňující.

Pro léčbu endometriózy u pacientů s vyvrcholením se použije borový děloha, která by měla být opilý třikrát denně.

Infuze červeného kartáče má následující pozitivní účinky:

  • antiseptický;
  • bolestivý.

Kromě toho infuze červeného štětce přispívá k vývoji progesteronu. Infuze by měla být provedena třikrát denně před jídlem.

Prevence onemocnění

Přesné důvody pro vývoj adenomyózy během neznámé menopauzy. Kromě toho se symptomy patologie nejsou vždy odlišeny závažností. Endometrióza, zejména adenomyóza, často vyplývá ze zástupců v reprodukční fázi života. Vstup do menopauzy a zánik hormonální funkce však neumožňuje eliminovat příznaky endometriózy. Kromě toho mohou některé faktory vyprovokovat příznaky adenomyózy po nástupu menopauzy.

Během období Klimaků jsou pozorovány fyziologické změny v těle, které jsou obtížné rozlišovat s patologií. Proto se gynekologové doporučují navštívit lékaře včas a průzkum. Nervózní symptom je vzhled krvavého výboje při menopauze. V tomto případě je potřeba diferenciální diagnózy. To je způsobeno tím, že krvácení u žen v Klimakse může znamenat vývoj maligního nádoru.

Prevence endometriózy zahrnuje léčbu zánětlivých, hormonálních a imunitních patologií, hubnutí a správné chování nezbytných chirurgických manipulací.