Co dělat se špatnou pohodu během klimaků

Climaks často doprovází různé příznaky, které naznačují přizpůsobení tělesa k věkovým změnám. Obvykle vyvolává vyvrcholení s menšími manifestacemi, včetně slabosti a únavy. Příčiny slabosti mohou být odlišné z důvodu specifické patologie.

Co se nazývá Climax

Climax se nazývá věková fáze v životě ženy, která znamená zánik hormonální funkce vaječníků. Vzhledem k tomu, že hormony produkované vaječníky zajišťují fungování celého těla, s prudkým redukcím a zastavením jejich výrobků, jsou pozorovány různé poruchy. Žena zažívá příznaky různých porušení, změny emocionální pozadí. Ženy jsou často slabé a únavy.

Climax je komplexní vícestránkový proces, který se vyskytuje v průběhu let. Útoky a vlastnosti úniku Klimaků mají individuální charakter. Typicky jsou počáteční známky Klimaků pozorovány za 45 let, nicméně není vyloučeno dříve a později Funkce ovariální. Navzdory skutečnosti, že začátek menopacterních změn lze pozorovat jak pro 40, tak po 55 letech, ne vždy svědčí o patologii.

Na výskytu menopauzy ovlivňují ženy řadu faktorů. Genetická predispozice je nezbytná, což způsobuje vzhled známek Klimaků v různých věkových kategoriích. Je známo, že kouření ženy vyvrcholily před třemi roky, což mírně snižuje riziko rakoviny dělohy. Je také nutné poznamenat vliv životního prostředí a pracovních podmínek.

V některých případech je časný nástup Klimaks patologický charakter a je spojen s vyčerpáním vaječníků. Tato patologie se nachází u žen až čtyřicet let.

Climax pokračuje v souladu s následujícími kroky.

  1. Premenopausa. Fáze znamená začátek změn menopacteric. Zpravidla jsou sympatice špatně vyjádřena kvůli zachování estrogenů produktů v menších množstvích. Žena může začít zažít slabost a únavu. Menstruační cykly se liší nepravidelností. V přítomnosti spontánní ovulace může dojít k těhotenství. Premenopauza končí počátkem posledního měsíce.
  2. Menopauza. Tato etapa zahrnuje datum poslední menstruace a trvá dvanáct měsíců po něm. S menopauzou je vznik těhotenství vyloučeno v důsledku absence menstruace. Příznaky únavy a slabosti se mohou zvýšit.
  3. Perimenopausa. Tento termín znamená fázi Premanopauza a menopauza. Proto se perimenopauza začíná několik let před menopauzou a poslední rok po menstruaci.
  4. Postmenopausa. Období zahrnuje dobu po menopauze a až do stáří, což se vyskytuje v 65-69 letech.

Obvykle zdravé ženy cítí snadnou malátnost, například slabost a únavu. Vývoj klimakterického syndromu se závažnými projevy je pozorován v přítomnosti různých somatických patologií.

Špatný stav zdraví

Když se vyvrcholit, kvalita života se může výrazně zhoršit. Špatná pohoda, která často zahrnuje slabost a únavu v důsledku hormonálních změn v těle.

Slabost a únava

S počátkem Klimaků je hladina hormonů, zejména estrogen, je ostře snížena. Estrogeny mají na tahu přímý dopad na celý ženský organismus:

  • ovlivnit sekreci cervikálního hlenu, svalového tónu, gastrointestinálního traktu, kardiovaskulárního systému, termoregulace;
  • ovlivnit vyměněný proces;
  • Zabraňte akumulaci cholesterolu;
  • Řídit proud fosforu a vápníku do kostní tkáně;
  • stimulovat práci imunitního systému.

Kromě toho je psycho-emocionální koule také závislá na sekreci estrogenského vaječníka. V důsledku toho se tělo přizpůsobuje fungování v podmínkách nedostatku estrogenů. S prudkým redukcí hormonů vznikají rozdíly nálady, nastane smysl pro slabost, snížení výkonnosti.

Slabost a únava jsou způsobeny změny, které ovlivňují reaktivitu centrálního a periferního oddělení nervového systému. Jako pravidlo, slabost a ospalost jsou také doprovázeny jinými příznaky:

  • ospalost;
  • špatná nálada;
  • podrážděnost;
  • snížená paměť;
  • zhoršení koncentrace pozornosti;
  • znepokojení;
  • přílivy;
  • Závrať.

Je známo, že dlouhodobá slabost a únava mohou znamenat zvýhodněnou depresi. Často mohou takové projevy Klimaků, jako únavy a slabosti naznačovat vážné patologie, které se někdy rozvíjí na pozadí hormonální restrukturalizace.

Důvody

Navzdory tomu, že během menopauze se mohou rozvíjet různé somatické patologie, v 75% případů, špatné zdraví, například slabost a únava je spojeno s psycho-emocionální postižení. Mnoho žen má vyvrcholení spojené s stáří, což způsobuje specifický postoj k lidem a jeho životu. Je pozoruhodné, že nervozita zástupců v menopauze není problémem. Ve skutečnosti má slabost a únava fyziologickou příčinu. Všechna centra mozku, která jsou zodpovědná za fyziologickou a psycho-emocionální regulaci, se nacházejí v těsné blízkosti.

Špatná pohoda, zejména slabost a únava mohou být způsobeny následujícími jevy, které jsou pozorovány během vyvrcholení v důsledku hormonální perestrojky.

  1. Menstruační porušení. Tento příznak je charakteristický pro reprezentanti v období Premanopausal. Hormonální nerovnováha způsobuje prodloužení nebo zkrácení cyklu. Počet vypouštění může být jak hojný, tak slušný. Někdy jsou pozorovány acyklické alokace. S významnou ztrátou krve se anémia může rozvíjet, což se projevuje špatnou pohodu: slabost, únava, poklesu pozornosti, paletiště.
  2. Jezdectví. Tento příznak je často spojován s vyvrcholením a je spojen s prudkým snížením estrogenových výrobků a postižení veglatury. Přílivy mohou proudit jak ve světle, tak těžkém tvaru. Ženy zažívají teplé nebo zimnice. Někdy jsou přílivy doprovázeny zarudnutí kůže obličeje a zvýšeným pocením, rychlým srdcem, závratě. Po útoku je pozorován špatná pohoda, která se projevuje slabostí a únavou. Pokud se přílivy opakují, žena zažívá konstantní porážku, únavu a slabost.
  3. Jiné cévní poruchy. Kromě přílivů mohou zástupci rušit bolesti hlavy různých intenzitních, tlakových skoků a tachykardie. Konec výstrahy, zpravidla je vždy doprovázen špatnou pohodu ve formě únavy a slabosti.
  4. Metabolický syndrom v menopauze. Starší zástupci mají aterosklerózu a arteriální hypertenzi, která může také pokračovat proti pozadí špatné pohody.
  5. Neurologické poruchy. Slabost a únava mohou pokračovat současně se sluchovým postižením, paměťem a viděním.
  6. Změny ovlivňující strukturu svalové a kostní tkáně. Nemoci pohybového aparátu muskuloskeletálního systému jsou často doprovázeny subjektivními pocity slabosti.
  7. Poruchy související s fungováním gastrointestinálního traktu. Novomová výživa, mastné tuky a smažené potraviny mohou způsobit špatnou blahobyt.

Přispět k vzniku slabosti a únavy. Následující faktory:

  • obezita;
  • Malá fyzická aktivita;
  • nedodržení práce a rekreace;
  • porušení diety;
  • Škodlivé návyky, jako je kouření.

Podle porušování charakteristikou menopauzálního období mohou být maskovány vážné patologie. Zánětlivé procesy znamenají zejména špatné zdraví pacientů, zejména při zvedání tělesné teploty. Cukr cukrovky a nedostatek vitamínů také přispívají k vzniku únavy, slabosti.

Slabost a únava mohou znamenat intoxikaci v progresi maligních nádorů. V tomto případě vzniká špatná pohoda v důsledku otravy těla produktem rakovinných buněk. To je důvod, proč v přítomnosti jiných alarmujících značek, jako je hubnutí, musíte kontaktovat specialistu a předat průzkum.

Úzkost je silná slabost, která interferuje s každodenní činností. Slabost během menstruace může být znamením amenorrhea.

Následující označení ukazují, že je třeba apelovat na specialistu:

  • Zvýšená teplota;
  • nevolnost, zvracení;
  • slabá, závratě;
  • Sinusiness kůže;
  • krvácející;
  • syndrom bolesti, který je lokalizován v dolní části břicha a prsa;
  • silný dlouhý kašel;
  • Nižší hmotnost a nedostatek chuti k jídlu.

Oslabení symptomů

Metody pro korekci chudých blahobytu závisí na důvodech, které způsobily slabost a únavu. Je však třeba vzít v úvahu, že eliminace symptomů vyžaduje dodržování určitého životního stylu.

Léčba léků

Často je špatná pohoda během vyvrcholení v důsledku přizpůsobení těla k hormonálnímu deficitu. V takových případech je základem léčby hormonální léky. UGT je vybrán individuálně.

Vzhledem k tomu, že léčba hormonem je často komplikována různými nežádoucími účinky, jeho jmenování není vždy možné. Zejména hormonální léky mohou mít nepříznivé účinky na tělo a posílit nepříjemné projevy Klimaků.

Gynekologové mohou doporučit příjem fytoestrogen, což jsou přírodní analogy sexuálních hormonů. Takové léky produkují menší účinek, ale prakticky nezpůsobují nežádoucí účinky.

Mezi homeopatické přípravky mohou být přiděleny:

  • Climatoplan;
  • Gynekochel;
  • Kliten;
  • Klimontorm.
Ženy v rámci menu musí v rámci léčby kurzu trvat komplexy vitamínů.

Fyzioterapie

Důležitým výsledkem lze očekávat od mnoha technik fyzioterapie. Jmenování zvláštního postupu by však mělo být provedeno po průzkumu. Zástupci po nástupu menopauzy jsou různé somatické patologie. Zejména s Momy a jinými benigními neoplazmy nelze použít tepelné postupy a masáže na břiše.

Jak lze vyzvánět techniky fyzioterapie:

  • Barocamera;
  • hydromasáž;
  • masáž;
  • elektroforéza;
  • Aromaterapie.

Jídlo

Špatná pohoda je často způsobena vadnou výživou nebo nepravidelnými potravinovými návyky. S věkem se metabolismus zpomaluje, což také vyžaduje úpravu potravin.

Chcete-li eliminovat špatnou pohodu, je nutné jíst zlomkové malé porce. Z ostrých, smažených a mastných pokrmů by mělo být odmítnuto. Je také nutné věnovat pozornost počtu spotřebované soli.

Užitečné pro organismu zeleniny, ovoce, zeleň, vařené štíhlé maso. Nemělo by být omezeno na spotřebu vody, jeho přebytek však nebude mít prospěch.

Lidové léky

Použití nástrojů pro léčbu lidem je také ukázáno po doporučení zúčastněného lékaře. Mnoho léčivých bylin ovlivňuje hormonální pozadí a může být kontraindikováno v konkrétních somatických patologiích.

Při vyvrcholení, následující léčivé rostliny jsou dobrý efekt:

  • Nudný děloha;
  • Červený kartáč;
  • šalvěj;
  • kopřiva.

Dobrá sedativní akce má lovce, který se nazývá přirozený antidepresiva. V nepřítomnosti kontraindikací můžete brát teplé lázně s přidáním různých informací a éterických olejů.

Životní styl a prevence

Špatná pohoda, slabost a únava během menopauze se často vyskytují s nesprávnou výživou, hyposynamies, špatné návyky. Někdy se občas normalizovat stačí přehodnotit vaše potravinové návyky, chůze venku a snaží se zažít pozitivní emoce. Škodlivé návyky zhoršují krevní oběh a zvyšují nepříjemné projevy Klimaků. Od kouření a nadměrné konzumace alkoholu je žádoucí odmítnout.

Slabost a únava jsou časté satelity obezity. Proto pro korekci špatné pohody je nutné jíst správnou a tělovou výchovu. Třídy musí být jemné a fit fyzickému tvaru ženy. V přítomnosti somatických patologií, které mohou přispět k hmotnosti hmotnosti, je nutné podstoupit léčbu.

Climax není nemoc. Aby se zabránilo vzniku nepříjemných příznaků, je nutné:

  • vést aktivní život;
  • tvoří správné chování potravin;
  • odmítnout kouření;
  • pravidelně živý sexuální život;
  • Zůstaň v klidu;
  • Pravidelně navštivte lékaře.

Když dojde k vyvrcholení, musíte zaplatit více času na své zdraví. To zabrání špatnému zdraví a rozvoji patologií.