Jsou antikoncepční pilulky škodlivé

Antikoncepce - skutečná otázka pro mnoho manželských párů a žen vedoucí aktivní sexuální život. Hormonální perorální antikoncepci mají nejvyšší stupeň ochrany proti nežádoucímu těhotenství. Poškození antikoncepčních pilulek je stále studována mnoha laboratoří, stejně jako přínosy jejich aplikace.

Jsou antikoncepční pilulky škodlivé

Výhody a nevýhody hormonálních kontraceptives

Moderní perorální antikoncepci obsahují minimální dávku syntetických hormonů, podobně jako téma, které produkují žlázy vnitřní sekrece žen. Poprvé se objevili v USA a více než několik desetiletí se staly jedním z nejoblíbenějších a nejspornějších způsobů, jak chránit před neplánovaným těhotenstvím. V jejich složení analogů estrogenu a gestagenu.

Hodnotit plusy a nevýhody antikoncepce v každém jednotlivém případě. V důsledku četných studií provedených desítkami nezávislých laboratoří však byly identifikovány nejčastější důsledky jejich dlouhodobého užívání.

Bezpochyby, hlavní plus kombinovaných perorálních antikoncepce (COC) - 98% spolehlivosti a účinnosti. Pravděpodobnost, že se stane minimálním. Kromě toho je snadné je aplikovat, stačí, aby se tablet předložil vodou. Všechno je bezbolestné, bez potíží a na první pohled nepoškozuje zdraví.

Jsou antikoncepční pilulky škodlivé

Minusy zahrnují velký seznam kontraindikací, prudký pokles účinnosti v případě dávky léčiva. O všem další podrobnosti.

Výhoda antikoncepčních tablet

Ženský organismus pracuje pod kontrolou hormonálního systému. Za prvé, blahobyt, vzhled a schopnost porodit dítěte postihuje reprodukční a endokrinní systémy. Jakékoli selhání ve své práci vede k poruše funkce pro děti, nestabilní emocionální zázemí, rozvoj patologií. Ten zahrnují cysty, misa, nádory.

Pokud je tělo porušeno v těle hormonů, ústní antikoncepce nebude poškodit, ale pouze přínos. Jsou schopni nastavit rovnováhu hormonů a zabránit vzhledu cystu na vaječnících a v mléčných žlázách. Kromě toho, podle některých studií amerických vědců spočívá výhody tablet v prevenci benigních formací v děložní dutině.

Důležité! Krátkodobé kurzy Policajti jsou často předepisovány gynekologové, aby opravili nepravidelný menstruační cyklus.

Někdy je dostačující pít 3 měsíce antikoncepčních tablet ke stabilizaci menstruace, aby je méně hojné, odstraňovat příznaky PMS a zvýšit pravděpodobnost těhotenství v budoucnu.

Ale to není všechno. Mnoho dívek s vysokou hladinou mužského hormonu (testosteron) trpí akné, akné a fastty vlasů. Antikoncepční pilulky zde jsou také účinné. Jejich krátkodobá recepce nebude poškodit tělo.

Existuje názor, že přínosy hormonální antikoncepce také v tom, že během použití vaječních tabletů zbytků, a to je dobré. Na situaci se různé lékaři vypadají jinak. Někteří považují za opravdu pozitivní účinek, pro ostatní - je to škoda.

Pokud porozumíte více, ukáže se, že odpočinek pro vaječníky je užitečné pro zralé ženy po 35 letech, které již měly 1 nebo více těhotenství a již neplánují děti. Pro rozbité mladé dívky, odpočinek není potřeba. Existuje potvrzení, že později obnovit plnou práci vaječníků je obtížné. To jsou duální důsledky užívání antikoncepčních tablet.

Než nebezpečné antikoncepční pilulky

Navzdory nízkým dávkám hormonů ve složení antikoncepcí se jejich poškození těla bere. Nejhorší věc, která může provokovat datové nástroje, je nádory rakoviny vaječníků, dělohy a mléčných žláz. V každém případě, vše individuálně. Harm z antikoncepčních tablet je vědecky potvrzeno několika laboratoří.

Jedná se především o ženy, dlouhodobé příjmu tablet. Nebezpečí spočívá v zániku schopnosti těla pro funkci dětí, snížení libida, riziko vývoje tromboflebitic a onemocnění kardiovaskulárního systému.

Je škodlivé pít antikoncepční pilulky

V průběhu vědeckého výzkumu, který se konal s účastí tisíců žen, bylo odhaleno procento negativních důsledků z recepce KOK. Takže u subjektů, které vzaly pilulky po dobu delší než 8 let, zvýšil o 23% riziko vzniku onkologie. To platí nejen pro reprodukční systém, ale i celý organismus.

Jsou antikoncepční pilulky škodlivé

Poškození perorálních antikoncepce je zvýšení případů rakoviny děložního hrdla 2krát s dlouhodobým příjmem antikoncepčních tablet. To znamená, že čím delší žena používá tuto metodu ochrany proti těhotenství, tím více je předmětem hrozné diagnózy. Takže přijímání tablet déle než 3 roky bez přestávek - potenciální poškození.

Ve Spojených státech byl výzkum proveden na studiu spojení mezi rakovinou mléčných žláz a KOK. Bylo zjištěno, že přípravky s vysokým obsahem estrogenu zvyšují riziko onemocnění o 44%. Toto není všechny informace, které potvrzují poškození hormonální antikoncepce. Stručně o nich uvedené:

  • postupný poplatek sexuálního vstupu;
  • Vývoj ovariální polycystózy;
  • otok;
  • hmotnostní sada;
  • dlouhá a složitá adaptace na drogy;
  • Zvýšené riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Husí antikoncepce nejčastěji cítí mladé dívky, které začaly recepci na první těhotenství, a zralé ženy po 35-40 letech.

Indikace a kontraindikace pro příjem

Konkrétní, antikoncepce je součástí seznamu čtení. V návodu k použití často označuje možnost použití prostředků pro léčbu akné a vyslovování PMS. Kromě toho lékaři předepisují COC ke stabilizaci hormonálního pozadí.

Ale seznam kontraindikací antikoncepčních pilulek:

  • flebeurysm;
  • tromboflebitis;
  • infarkt zdvihu nebo anamnézy;
  • přítomnost benigních nebo maligních nádorů;
  • diabetes;
  • selhání ledvin;
  • pankreatitida;
  • migréna;
  • Individuální nesnášenlivost na složky léčiva.
Pozornost! Harm z antikoncepčních pilulek je pravděpodobně během těhotenství a kojení.

Jak ovlivnit antikoncepční pilulky na těle ženy

Tyto antikoncepční prostředky pracují podle jediného schématu. Hormony blokové ovulace a výtěžek vajec. Ve skutečnosti, vaječníky přestanou provádět svou funkci, snížení množství a během dlouhodobého příjmu antikoncepce je obtížné obnovit. Kromě toho struktura endometrie dělohy změn. Je to ředění a ovocné vejce, pokud se stalo hnojení, připojí se ke stěnám dělohy velmi obtížné.

Účinek tablet může být vyjádřen při výběru kolostrums z mléčných žláz, výtok krve uprostřed cyklu, změna emocionálního stavu. COC také často vyvolával vývoj edém a zlepšení tělesné hmotnosti.

Ovlivňují hormonální antikoncepci ty žlázy štítné žlázy

Hormonální systém je úzce spjat s endokrinem, ve kterém je štítné žlázy. Pokud se hormony přicházejí do těla zvenčí, jejich syntéza s vlastní žlázy se sníží nebo zastaví. S štítnou žlázou je vše složitější. Ve studiích bylo zjištěno, že recepce antikoncepce přináší poškození v případě nedostatečné funkce štítné žlázy a užívání tyroxinu. Vyprovokují zvýšení Hormonu TSG a úroveň TSH a T4 se prakticky nezmění.

Pokud má žena zdravou štítnou žlázu, významná změna ve své práci se nestane, ale pokud existuje goiter, cysty a uzly, stejně jako nestabilní úroveň hormonů, může antikoncepce přinést poškození celého endokrinního systému.

Jsou antikoncepční pilulky škodlivé

Vedlejší účinky po antikoncepčních tabletách

Závažnost následků přijímání hormonálních antikoncepce závisí na mnoha faktorech. Pokud je změna v pohotovosti pozorována do 1-3 měsíců - to je norma. Pro takové období, ženský tělo se přizpůsobuje toku hormonů a je přestavěn v novém režimu provozu. Z vedlejších účinků nejčastěji pozorovaných:

  • nevolnost;
  • otok;
  • bolest v dolní části břicha;
  • arteriální hypertenze.

Předpokládejme, že je to poškozeno pro zdraví ještě brzy.

Nevolnost při porodní kontrole

Takový stát provokuje estrogen jako součást koku. Nevyvíjí se okamžitě, ale do konce použití prvního balení. Žena cítí nevolnost krátce po užívání tabletu. Tak, že takový vedlejší účinek měl méně upozornění, lékaři doporučují užívat tablety večer před spaním, po večeři.

Jsou antikoncepční pilulky škodlivé

Otok při příjmu antikoncepčních pilulek

U některých žen, použití antikoncepčních tablet způsobuje zpoždění tekutiny v těle. To je důvod, proč mnoho zmatených otoků se sadou nadbytečné hmotnosti. Pokud na konci adaptačního období, edém nese, lék by měl být nahrazen jiným. Zvláště pokud je edém velmi silný a kromě nich se Celulite vyvíjí.

Žaludek bolí, když užíváte antikoncepci

Jedná se o tzv. Estrogen závislou bolest v epigastriích. To je pociťováno mnoha ženami v prvních 1-3 měsících recepce KOK. Vyřešení problému lze užívat tablety večer nebo výměnu léku do druhé, s menší dávkou estrogenu. Výměna léčiva se vyrábí v 1-3 měsících nebo bezprostředně s těžkou bolestí. Pokud břišní bolí při užívání antikoncepčních pilulek a rychle se vzácní měsíčně - není důvod se obávat. Poškození těla není způsobena - je to ozvěna PMS.

Podle názoru Dokáže

Ignatiev Margarita Sergeevna, 40 let, g. Moskva
Vím, že z osobní zkušenosti, že pokud je droga řádně správně správná, škoda je minimální. Naopak se žena stává klidnější, není náchylná k hormonálním restrukturalizaci, má dobrou kůži. Hlavní věc, pravidelně navštěvující gynekologa 2krát ročně udělat ultrazvuk a kontrolovat práci vnitřních orgánů.
Sviridov Kirill Anatolyevich, 50 let, g. Sevastopol
Složitost a problematika spojená s použitím prostředků hormonálního typu absorbující krve spočívá v tom, že je velmi obtížné individuálně zvolit potřebný lék. V mé praxi byly případy, kdy žena změnila 3-4 léky, dokud nenajde ten, který nedal komplikace.
Nikiforova Olga Vladimirovna, 34 let, g. Tula
Podle nejnovějšího výzkumu se vyskytne většina patologických změn v práci ženských genitálních orgánů v důsledku estrogenu. Z tohoto důvodu závěr, že přídavný příliv tohoto hormonu ve složení tablet zvyšuje riziko onkologie. Samozřejmě, výzkum přesně nedává takové informace a zejména nevede statistiky, ale používat koki lepší krátký čas. Tak poškození bude minimální.

Závěr

Harm antikoncepční pilulky nezažijí každou ženu. To vše závisí na trvání přijetí, věku, zdraví a individuální citlivosti těla. Je však nutné znát vedlejší účinky a zápory použití, aby bylo možné posoudit svůj vliv na svůj vlastní organismus a učinit rozhodnutí o trvání užívání.