Antikoncepční nebo kondomy, což je lepší

Antikoncepční nebo kondomy, což je lepší

Je těžké dát jednoznačnou odpověď na otázku, která je lepší - antikoncepční pilulky nebo Kondomy. Z hlediska spolehlivosti jsou kondomy mírně nižší než antikoncepční pilulky. Ale kondomy jsou levnější než orální antikoncepci.

Výběr antikoncepce

Obrovské množství neplánovaných těhotenství po celém světě se vyskytuje právě z důvodu nepoužívání nebo nesprávného použití antikoncepce. Před několika desítkami let byl tento problém spojen s nedostatkem znalostí, a nyní - s přebytkem neformálních informací od neverifikovaných zdrojů. Každý člověk, který se chová sexuální život myslí, že si myslí, co je lepší zvolit metody antikoncepce. Obvykle je volba mezi antikoncepční pilulky nebo kondomy. Volba typu antikoncepce obvykle závisí na účelu použití. Obvykle perorální antikoncepce se obvykle používají s terapeutickými účely (například pro léčbu akné, folikulární ovariální cysty, bolestivé menstruace). Jsou preferovány z důvodu možnosti dlouhodobého užívání a pro běžný sex. Kondomy jsou často vybrány pro jednorázové použití (například s náhodnými spoji), se vzácnými sexuálními kontakty, jako ochrana proti pohlavním onemocněním. Jsou známy rychlosti a snadnosti nákupu. Kromě toho, volba určitého typu antikoncepce závisí na individuálních charakteristikách určitého organismu (existují některé kontraindikace nebo vedlejší účinky z použití jednoho nebo jiného typu antikoncepce).

Obecně platí, že každý z určených typů antikoncepce má Výhody, tak I omezení. Zvažte je, aby bylo možné určit, co je lepší: antikoncepce nebo kondomy.

Antikoncepční nebo kondomy, což je lepší

Antikoncepční pilulky: klady a nevýhody

Mnozí se domnívají, že antikoncepční pilulky (perorální antikoncepce) jsou velmi účinná ochrana, která v určitém případě vyžaduje oběti. Tyto pilulky jsou jedním z nejúčinnějších metod ochrany nežádoucího těhotenství. Stupeň jejich účinnosti se někdy dosáhne 99%. Toto procento ochrany je samozřejmě z velké části závisí na pravidelném a správném používání léčiva. Přechod recepce antikoncepční tablety může výrazně zvýšit rizika nežádoucího těhotenství, stejně jako snížení úrovně ochrany 92%.

Antikoncepční pilulky musí být užívány do 21 dnů. Doporučuje se to udělat zároveň, začít přijímat tablety první den menstruace. Někteří výrobci produkují balení 28 tablety. Z nich, 7 kusů jsou zvláštní "pouště". To se provádí s cílem, aby ženy nenechávaly ujít příjem tablet a neměly sestoupit z recepce. Je známo, že ústní antikoncepce zahrnují v jejich složení synteticky látek, které jsou identické s ženským pohlavním hormonem (estrogen a progesteron).

Antikoncepční nebo kondomy, což je lepší

I když jsou zvažovány perorální antikoncepce Nejúčinnější způsob antikoncepce, stále zůstává pravděpodobně otěhotnět. Koneckonců, jak víte, pouze abstinence může poskytnout plnou ochranu proti těhotenství. V každém případě, pokud žena užívá perorální antikoncepce přísně v souladu s doporučeními lékaře a výrobce, pak pravděpodobnost se těhotná bude zanedbatelná. Výběr antikoncepčních tablet jako antikoncepce má žena právo regulovat svůj menstruační cyklus. Ale stále není třeba zneužívat, protože nepřetržité používání antikoncepčních pilulek může být velmi negativně ovlivněno ženským tělem.

Výhody v perorálním antikoncepci hodně. Mnoho dívek si všimne, že během recepce antikoncepčních pilulek významně oslabují bolest zad a v břiše během menstruace. Mnozí se stává krásnější kůží a dokonce zmizí vlasy v nechtěných místech. Také ústní antikoncepce snižují riziko vzniku rakoviny a rakoviny dělohy. Jsou účinné při léčbě folikulárních vaječníků cyst, snížit jejich rizika jejich vývoje. Tablety se snadno používají.

Samozřejmě, že antikoncepční tablety mají také své vlastní "temná strana". Jak víte, nejsou absolutně chráněni před chorobami, které jsou sexuálně přenášeny. Kvůli tomu lékaři doporučují pilulky pouze ty ženy, které mají běžný partner. Ale i v tomto případě se doporučuje zkontrolovat své vlastní zdraví před přijetím tablet. K významným nevýhodám perorálních antikoncepčních látek může být také přičítán skutečnosti, že sexuální touha se může silně snížit. Hmotnost se také může změnit a skoky se mohou objevit v náladě. Spotřeba antikoncepčních tablet může také zahrnovat jejich vysokou cenu a co je obvykle možné koupit pouze lékařský předpis.

Ne mnoho žen má ráda skutečnost, že je nutné dodržovat přesné rutiny tablet. Někdy se to děje velmi obtížné. Kromě toho, někdy můžete jednoduše zapomenout na tabletu. Je také známo, že antikoncepční pilulky mírně zvyšují riziko vzniku trombus, což může nakonec vést k útoku mrtvice nebo srdečního úřadu.

Existují v antikoncepčních tabletách a některé vedlejší účinky. Mohou nastat na začátku příjmu perorálních antikoncepce, ale v budoucnu mohou zmizet vůbec. Mezi vedlejší účinky dat musí být tablety zvýrazněny: bolesti hlavy, závratě, zvracení, zvýšení tělesné hmotnosti, zvýšení chuť k jídlu a t.D.

Kondomy: Výhody a nevýhody

Dnes jsou kondomy považovány za nejčastější způsob antikoncepce. Jejich popularita může být vysvětlena několika faktory. Nejprve, pokud porováte kondomy s prášky, pak náklady jsou mnohem nižší. Tento typ antikoncepce pro většinu lidí je proto považován za cenově dostupnější. Také za jejich nákup nepotřebujete žádný recept. Může koupit kondomy v jakékoliv lékárně nebo v obchodě. Chcete-li je koupit, nepotřebujete konzultaci lékaře. Někdy jsou kondomy považovány za ideální antikoncepce v případě, kdy má žena alergie k spermatu. Kondomy jako mnozí z nich a kvůli skutečnosti, že nemají žádné kontraindikace (s výjimkou alergií na latex).

Velká výhoda Kondom je, že se jedná o jedinou antikoncepci, která chrání před pohlavními onemocněním. Moderní kondomy z velmi tenkého latexu. Proto ve skutečnosti nemají vliv na kvalitu sexu a příjemné potěšení. Ale z hlediska spolehlivosti jsou kondomy stále trochu horší než antikoncepční pilulky. S řádným použitím kondomů je vždy pravděpodobnost těhotenství.

Antikoncepční nebo kondomy, což je lepší

Je třeba také připomenout, že pokles stupně ochrany kondomů může být splatný a nedodržení pravidel jejich použití. Stává se, že existují poškození integrity kondomů nebo jejich mezer během bouřlivého pohlavního styku. To je v zásadě jeden z největších nedostatků kondomů. Mnozí se domnívají, že kondomy jsou 100% chráněny před infekcemi, které jsou sexuálně přenosné. Ale vlastně to není. Koneckonců, tam je šance na infekci s určitými pohlavními onemocněními prostřednictvím míst, které se nevztahují kondom. Také nevýhody kondomů by měly být připsány možnosti alergických reakcí na latex. Také některé páry nechtějí používat kondomy kvůli skutečnosti, že silně snižují citlivost sexuálních pocitů. To se obvykle děje při použití takových kondomů, ve kterých je tloušťka materiálů asi 0,06 - 0,1 milimetrů.

Je tedy velmi obtížné dát jednoznačnou odpověď na otázku, která je lepší - antikoncepční pilulky nebo kondomy. Koneckonců, každý z nich má své výhody a nevýhody. Na základě nich každý pár nezávisle rozhodne, které antikoncepce ji používají.