Jaký druh antikoncepčních pilulek může být hepatitida?

Antikoncepční pilulky, když hepatitida

Tento článek se domnívá, že otázka, kterou mohou být použity antikoncepční pilulky, když hepatitida. Podle lékařů závisí možnost přijímání perorálních a hormonálních antikoncepcí závisí na formě a typu hepatitidy. Proto je třeba to zvážit.

Formy a typy hepatipa

Hepatitida se děje v akutní a chronické formě.

Pod Akutní hepatitida znamená lézi jater, což trvá až 5 měsíců. Po převodu tohoto onemocnění se normální funkční aktivita játrových hepatocytů může obnovit nebo zcela zlomit.

Proto v období exacerbace stojí za to zdržet se recepce antikoncepční tablety, aby se situaci komplikuje.

Chronická forma Vyznačuje se jeho trváním a je charakterizován již narušeným funkčním procesním procesem jater. Také v závislosti na zdroji onemocnění, hepatitidy B, C a další.

Typy hepatitidy

Ve skutečnosti je možné použít hormonální antikoncepce?

Přijetí hormonálních antikoncepce v chronické hepatitidě je povoleno, ale podléhá určitým pravidlům:

  1. Přípravky musí být vypouštěny lékařem. Po absolvování diagnostického výzkumu pacienta lékař v souladu s získanými výsledky stanoví správné dávkování, aby se zabránilo vedlejším účinkům.
  2. Během hormonální antikoncepce by měly být kouření a alkohol opuštěno.
  3. V průběhu léčby je nutné průběžně dodržovat stav jater. Doporučuje se provádět svou kompletní diagnózu každých 3-4,5 měsíců.

V takovém případě je možné použít perorální antikoncepce?

Orální antikoncepce je poddruhem hormonální antikoncepce. Vyznačuje se však tím, že počet hormonů zahrnuje podstatně menší než v jiných poddruhech. To poskytuje možnost bezpečnější ochrany před nežádoucím těhotenstvím.

  1. Pro Chronická forma hepatitidy s Trvale perorální antikoncepce je přísně zakázáno, aby se zabránilo vzniku léčivé hepatitidy. Lékaři doporučují používat jiné typy antikoncepce.
  2. Pro Žloutenka typu B Je povoleno používat tyto léky, ale s opatrností. Stojí za to věnovat pozornost tomu, že v případě vážného stupně poškození orgánu je tato metoda antikoncepce kategoricky zakázána.

Přípravky pro použití v hepatitidě

Je důležité zdůraznit, že všechny prezentované léky by měly být aplikovány v menších dávkách, a v případě, kdy ukazatele funkčnosti jater vrátil do normy.

Všechny antikoncepční prostředky jsou rozděleny do několika skupin v závislosti na typu ženského organismu:

  • Typ, který zahrnuje převahu hladin estrogenů. Tento seznam zahrnuje Logest léků, kde je účinná látka gestin. Vedlejší účinky se projevují pouze s významným předávkováním. A mohou být také přičítány prostředkům jako Lindinet 20 a Trvcvilar.
  • Typ charakterizovaný převažením progesteronu. Zde si můžete zaznamenat přípravky jako DiecyClena, Bonade, Zhanin.
  • Jeden z nejoblíbenějších drog - Mersilon nemá obzvláště vyslovené vedlejší účinky, ale vyžaduje pečlivou recepci. Vhodné pro smíšené dívky, které mají úroveň estrogenu a progesteronu v rovnováze.

Bylo to lék Mersilon, který unikl masové stížnosti na výrazné vedlejší účinky. Spotřebitelé se zaměřili na to, jak bezpečná akce na ženském organismu. A to vše je proto, že obsahuje minimální počet hormonů ve svém složení, ale jeho účinnost zůstává na správné úrovni.

Účinek léčiva je okamžitý, nezpůsobuje závislost při pravidelném použití.