Leden: otázka a odpověď měsíc. Je možné otěhotnět, pokud.

Leden: Otázka a odpověď měsíc. Je možné otěhotnět, pokud ...

Jaká je pravděpodobnost stát se těhotná v jedné situaci nebo jiné? Tyto otázky se mě často ptají a rozhodl jsem se shromažďovat odpovědi na nejběžnější v tomto článku.

Během menstruace

Během menstruace můžete otěhotnět. Obecně není jeden den menstruačního cyklu, během něhož by pravděpodobnost těhotenství byla nula. Ovulace se může objevit v každém dni cyklu a dokonce i během menstruace, takže riziko těhotenství existuje.

Před menstruací

Můžete otěhotnět, pokud se zabýváte nechráněným sexem před měsícem. Riziko těhotenství dochází v každém dni menstruačního cyklu, včetně krátce před příchodem menstruace.

Pokud se několik dní po sexu přišlo období, pak to neznamená, že neexistuje těhotenství. Dokonce i včasný příchod menstruace není zárukou nedostatku těhotenství. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Měsíčně v časném těhotenství.

Po menstruaci

Riziko těhotenství existuje v každém den menstruačního cyklu, včetně bezprostředně po menstruaci. Ovulace se může stát po několika dnech po skončení menstruace, takže neexistuje žádné naprosto bezpečné dny cyklu.

První sex

Dívka může otěhotnět, i když má sex poprvé v životě. Takže před sexem (ještě dříve První sex) Vždy muset přemýšlet o tom, jak chránit před nechtěným těhotenstvím. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Antikoncepce pro začátečníky, nebo jak se stát mladou maminka.

Orgasmus

Dostupnost OR nedostatek orgasmu nemá vliv na schopnost ženy otěhotnět. Můžete otěhotnět, i když jste nedostali orgasmy, stejně jako kdyby byl partner obdržen před partnerem, současně nebo po něm.

Po porodu

Schopnost ženy otěhotnět se může vrátit v prvních měsících po porodu, i když ještě nezačala měsíčně. Ta věc je, že ovulace je asi 2 týdny před menstruací, takže nemůžete ani hádat, že vaječníky již obnovily svou práci a můžete znovu otěhotnět.

Ihned po doručení diskutovat s možností svého lékaře antikoncepce: gynekolog vám může přiřadit antikoncepční pilulky, doporučit Intrauterine Spiral Nebo jiné spolehlivé metody ochrany těhotenství. Nespoléhejte se na přerušený sexuální akt (PPA), protože tato metoda je velmi nespolehlivá. Cm. taky Sex po porodu.

Pokud žena kojí

U žen, kojení, v krvi úrovně hormonu prolaktin. Prolaktin Schopen potlačit ovulaci v vaječnících, tolik ošetřovatelských žen nemá měsíčně.

Nicméně, kojení není zárukou, že nebudete otěhotnět. I když nemáte měsíční (a ještě víc, pokud již začali) je zachováno riziko těhotenství.

Nespoléhejte se na GUV. Gynekologové doporučují starat o antikoncepci z prvních měsíců po dodání. Pro kojící matky jsou speciální antikoncepční pilulky, stejně jako Intrauterinní spirály nebo jako poslední možnost, Kondomy.

Po knírci

Žena se může otěhotnět znovu v prvním měsíci po potratu. Proto, pokud je pro vás těhotenství nežádoucí, nezapomeňte diskutovat o spolehlivých prostředcích antikoncepce s vaším gynekologem.

Masturbace

V důsledku masturbace nemůže těhotenství přijít. Neexistují žádné mužské genitální buňky v ženském těle, takže bez účasti mužského hnojení se nemůže stát. Je vyloučeno sto procent. Cm. taky Masturbace: Je to v pořádku?

Přerušený pohlavní styk (PPA)

Můžete otěhotnět v důsledku přerušeného pohlavního styku. Ze všech známých metod antikoncepce PPA je jedním z nejméně spolehlivých. Podle statistik bude každá čtvrtá žena těhotná s PPA po dobu jednoho roku použití této metody antikoncepce. Ta věc je, že spermie může vystupovat během sexuálního styku pro samotný muž (i když se velmi dobře ovládá).

Gynekologové nedoporučují PPA, pokud pár není připraven k těhotenství. Jaký druh antikoncepčních metod jsou spolehlivější, můžete si v článku přečíst: Antikoncepce pro začátečníky nebo jak se stát mladou matkou.

Jen pár penetrace

V jakékoli situaci, kdy muži penisu přicházejí do styku s vaginou, existuje riziko těhotenství. I když sexuální čin trvá více než minutu a člověk je přesvědčen, že nedokončí, riziko těhotenství stále zůstává. Celá věc je, že ve spěchu silného vzrušení mohou být muži přiděleni spermie, a tento proces zůstane bez povšimnutí pro něj.

Tak, pravděpodobnost těhotenství existuje, i když je velmi malá.

Přes oblečení (bez pronikání)

Je nepravděpodobné, že byste neměli žádný plnohodnotný pohlavní styk (tj. Pokud penis nevstoupil do pochvy). Pouze pokud, v důsledku intimní blízkosti bez penetrace, vaše kalhotky byly velmi mokré od spermií, existuje extrémně malá pravděpodobnost těhotenství.

Sex ve vodě (v bazénu)

Pokud jste měli plný pohlavní styk (s pronikáním penisu v pochvě), riziko těhotenství bude poměrně vysoké. Navzdory skutečnosti, že sex se děje ve vodě, spermie muže stále spadne do pochvy, což znamená, že může proniknout vejce a hnojit vejce.

Cum ve vodě (v koupelně, v bazénu)

To je nesmírně nepravděpodobné, protože spermie nemá tak výraznou mobilitu proniknout do vody v pochvě ženy a pak hnojit vejce. Kromě toho spermií umírá docela rychle ve vodě: v čisté teplé vodě mohou přežít jen několik minut, a pokud je voda horká, nebo pokud jsou chemikálie rozpuštěny ve vodě (mýdlo, pěna pro lázně, chlor a t.D.), pak spermosozoa umírá po několika sekundách.

Pokud tedy v kontaktu s vodou, ve kterém by mohlo být obsaženo cum, riziko těhotenství bude téměř rovno nuly.

Anální sex

Spermatozoa nemůže proniknout zeď konečníku a spadnout do pochvy, takže v důsledku análního sexu, těhotenství nemůže přijít. Malé riziko těhotenství existuje pouze tehdy, když skleněné spermie z análního otvoru k vagíně, ale i v tomto případě je těhotenství nepravděpodobné. Cm. Anální sex: názor lékařů.

Orální sex

V důsledku orálního sexu nemohou těhotenství přijít. I když spermatozoa spadají do úst úst, nemohou proniknout, jak daleko k oplodnění vejce. Těhotenství je vyloučeno sto procent.

Sušené sperma na oblečení, spodní prádlo a listy

Ne, těhotenství v této situaci nemůže přijít. Spermie je velmi citlivá na podmínky prostředí a zemře rychle, pokud jim chybí vlhkost. Proto, pokud se spermie suší, nemůže oplodnit vajíčko - všechny spermií již zemřelo a nebude schopen jezdit, i když jsou znovu umístěny v mokrém prostředí. Vyloučeno je také těhotenství ze skvrn spermatu na listech.