Přirozená antikoncepce

Přirozená antikoncepce

Přirozená antikoncepce je metoda kalendáře přerušená pohlavním stykem, metodou teploty, cervikální metodou, Cervikální metoda. Přirozená antikoncepce je vhodná pro dívky, které nemohou používat jiné způsoby, jak zabránit neplánovaným těhotenství z jakéhokoli důvodu, například z důvodu vlastního života.

Přirozená antikoncepce

Přirozená antikoncepce je způsoby, jak zabránit těhotenství, které jsou založeny na fázové kontrole dívčí menstruačního cyklu. Použití podobných metod antikoncepce zahrnuje přítomnost sebekázně v dívce, úplné protokolování záznamů, které jsou nezbytné, aby bylo možné přesně vypočítat "nebezpečné" a "bezpečné" dny. Je nutné měřit bazální teplotu denně, dodržovat kvalitu hlenu, který je zvýrazněn otvorovým krkem, kontrolovat jiné body.

Přirozená antikoncepce

Co dokážou lékaři o přirozené antikoncepci? Lékaři argumentují, že je optimální pro dívky, jejichž menstruační cyklus je pravidelný a stabilní. V opačném případě bude obtížné určit dny vysoké plodnosti (možnosti otěhotnění dítěte) a neplodnosti (malá šance pojetí). Kromě toho, přirozená antikoncepce bude vyhovovat dívkám, které nemohou používat jiné způsoby, jak zabránit neplánovaným těhotenství z jakéhokoliv důvodu, například z důvodu vlastního života.

Druhy přirozené antikoncepce

jeden. Metoda kalendáře. Optimální pro dívky, jejichž menstruační cyklus je pravidelný. Cesta je určení den ovulace (výtěžek vejce, který je schopný hnojení, od vaječníku). Ovulace začíná uprostřed menstruačního cyklu. Po určení dne začátku ovulace, dívka bude vědět, kdy začíná "nebezpečné" období, během kterých je vysoká šance, aby si představit dítě (asi dva až čtyři dny před a po ovulaci).
Je třeba vzít v úvahu, že spermie po dlouhou dobu zůstává schopna pojetí (dva tři dny). S ohledem na to, od desáté do sedmnáctého dne menstruačního cyklu, musí být partneři sexuální abstinence nebo aplikovat jiné způsoby, jak chránit.
2. Přerušený sexuální zákon. Tato metoda je nejjednodušší a přirozenější, ale ne příliš účinná. Způsob, jakým je to, že penis je extrahován z pochvy před ejakulací. Lékaři se domnívají, že tato metoda nemůže být započítána pro přirozenou antikoncepci.

Mínus způsobem, jak je možné připisovat, jaká je kvalita sexuálního aktu snížena.

Muž musí být lhostejný, aby následoval výskyt ejakulace. Stojí také za to zvážit, že v době o frikcí z penisu již vychází malá semena tekutina, která je schopna otrávit. Kromě toho potřeba přerušit sexuální kontakt může vyvolat výskyt různých sexuálních poruch (neschopnost dosáhnout orgasmu, časných semen).

Přirozená antikoncepce

3. Metoda teploty. Cesta je vytvořit graf grafického teploty. Měření se provádí zadáním teploměru do análního otvoru po dobu pěti minut. Výsledky měření jsou napsány.
V první fázi menstruačního cyklu se obvykle sníží tělesná teplota dívky. Při ovulaci se teplota mírně zvyšuje, zůstává vysoká veškerá druhá fáze. V důsledku toho se spoléhá na změny grafické teploty, dívka může přesně určit, když měla ovulaci, ne vstupovat do sexuálního spojení v době ovulace.
čtyři. Cervikální metoda. Tato metoda je možné aplikovat společně s výše uvedenými metodami. Při použití této metody výběru z pochvy jsou ženy kontrolovány na jeden den. Po dokončení menstruace je hlen téměř ne (tzv. "Suché" období, žádný limit sexuální aktivity). Když se vejce začne rozzlobit, mučka se provádí stejným, jeho objem zvyšuje. To je považováno za první signál aproximace "nebezpečného" období. Většina hlenu se děje při ovulaci. Revidně se podobá surové veverové vejce, táhne mezi prsty. Samozřejmě by měla být sexuální aktivita v těchto dnech omezena.
Pět. Kojení amenorrhea. S touto metodou bylo období nedostatku ovulace aplikováno po dobu šesti měsíců po narození dítěte (předmětem kojení). Tato metoda je velmi účinná (účinnost je devadesát osm procenta).

Podmínky pro přirozenou antikoncepci

Aby byl účinný, je nezbytné dodržovat tyto podmínky: t
• Dívka krmí dítě jen prsa, bez zprávy-
• Kid bere prsa každé tři hodiny během dne a jednou v noci. Doba mezi krmením by nemělo být delší než šest hodin. Čím vyšší je frekvence krmiv, tím větší je účinnost metody-
• menstruační výběr nebyl-
• Po narození dítěte, ne více než šest měsíců.
Pro výhody způsobu, jakým je možné připisovat, co je kojení podporováno. Minus je, že účinnost způsobu je ostře snížena, pokud časové intervaly mezi zvýšením krmení nebo zvýšením.

Jaký druh přirozené antikoncepce je lepší, můžete se naučit z gynekologa.

Přirozená antikoncepce

Ctnosti a nevýhody přírodní antikoncepce. Plusy jsou:
• Je možné nejen, aby se zabránilo koncepci, ale také naplánovat, že v průběhu zvýšené plodnosti dívky-
• Žádné vedlejší účinky-
• Není třeba utratit peníze-
• Můžete použít téměř každý manželský pár.
Nevýhody přírodní antikoncepce jsou následující:
• Průměrná účinnost se rovná přibližně padesáti procent. Je to způsobeno nesprávným výpočtem "nebezpečných" a "bezpečných" období-
• Každý den musíte svědomit a pečlivě-
• Je nutné zdržet se sexuální aktivity v písmenu Fertiliánu dívky. Když máte sex, musíte proces přerušit nebo aplikovat pomocné antikoncepce-
• Nepřehrává proti pohlavním onemocněním-
• Některé dvojice mají úzkost a nejistotu při použití přirozené antikoncepce. Může ovlivnit kvalitu sexuálního života.
Jaká přirozená antikoncepce je bezpečnější? Největší účinností je metoda laktace Amenorrhea, ale bude jen těmito páry, které již mají dítě.

Video: Druhy přirozené antikoncepce

Video: Druhy přirozené antikoncepce