Metoda teploty

Metoda teplotyTeplotní metoda antikoncepce - metoda založená na definici plodného období měřením bazální teploty. Bazální teplota musí být měřena každé ráno, aniž by se dostal z postele. Teploměr se zavádí do konečníku na 3-4cm, měření se provádí 7-10 minut. Musíte použít stejný teploměr, lepší elektronově naprogramovaný termometr nebo teploměr se speciální promoce.
Výsledkem je oslavovat denně na harmonogramu.

Během folikulické fáze menstruačního cyklu je bazální teplota nižší než 37 ° C. 12-24 hodin před ovulací, teplota klesá (předzástupná recese) a po ovulaci, teplota zvýší o 0,2 až 0,5 stupňů (obvykle do 37 ° C a vyšší) a je držena v celé fázi luteinu (zvýšení teploty Díky hypertermickému progesteronu). V předvečer příští menstruace se opět klesá bazální teplota.

Pokud pro tři menstruační cykly se teplota nezvyšuje, musíte se poradit s lékařem, protože přetrvávající nepřítomnost ovulace je příznakem řady porušování vyžadující léčbu. Pokud existuje latence menstruace ve zvýšené bazální teplotě, musíte také konzultovat lékaře, protože může být příznakem těhotenství, včetně ektopic.

Plodné období je definováno následovně: Den poklesu předkulace je den maximální fertility, 0. den. Vzhledem k životaschopnosti spermií a vajec, začátek plodné periody se vyskytuje na -6y den a konec + 3. den. Po 3 dnech rostoucí teploty skončí nebezpečné období.

Metoda teploty

Výhody metody teploty:

  • Jednoduchost
  • Žádné vedlejší účinky
  • Po dočasné antikoncepci můžete definovat dny pravděpodobné pojetí při plánování těhotenství

Čtení pro. T Metoda teploty jsou nedostatečnou účinnou antikoncepci a nemožnost používat jiné prostředky ochrany proti nechtěnému těhotenství. Předpoklad pro použití metody - běžný cyklus.

Nevýhody metody teploty:

  • Nízký antikoncepční účinek
  • Obtíže při interpretaci grafické grafiky v případech dvoufázové křivky teploty (například,
    S jeho "pomalým" nebo "step-jako" výtahem), stejně jako v období různých onemocnění, ve stresu, poruchy spánku, práce v noci;
  • Je nutné měřit teplotu každý den
  • Vyžaduje poněkud dlouho abstinenční období
  • Strach je zachován před možným těhotenstvím.

Naopak pro způsobu antikoncepce jsou nepravidelný menstruační cyklus a potřebu účinnější antikoncepce.

Gynekolog o nejoblíbenějších metodách antikoncepce: