Historie kondomů

Historie kondomůPrvní odkazy na kondomy byly nalezeny v přibližně 3000 př.nl. Tam je legenda o Cretan Car Minos a jeho manželka pacifia. Král byl velmi milující a nekonečně změnil jeho milenky. Poté se o tom dozvěděl, královna prokládala svého manžela. Od té doby, pokaždé, tok jedovatých hadů a škorpionů, které k smrti, přestali nešťastnou dívku, vybuchla novou dámou krále. Pověsti o podivných vlastnostech krále se všude rozšířily a přirozeně, počet lidí, kteří jsou ochotni spát s ním ostře snížil. Potom se král Inventive rozhodl vyzkoušet si sex, před námi představil dívku do kozy vaku močového měchýře. Experiment byl úspěšný, dívka přežila, a žárlivá žena nic nevěděla. Ale to je jen legenda.

Pro Řekové, epocha kondomů pokračovala v Egypťanech. Historici našli obrázky, na kterých byli egyptští muži s příslušnými sexuálními články. Je pravda, že je názor, že je to jen šperky. Předpokládá se, že první kondom v Egyptě byl z kůže a patřil Faraon Tutankhamon. Nyní je tato exponita v muzeu Káhiry.

Kondomy používané a starověké Římané. Byly vyrobeny z pryskyřice - jediná pružná látka v té době. Produkt se potom zpracuje se speciálním prostředkem tak, aby pryskyřice není LIPL na ženské a mužské genitálie. Také starověcí Římané byli první, kdo zjistil masovou výrobu kondomů. Před odjezdem na kampaně na dlouhé vzdálenosti, Roman Legionnaires obdrželi sušené ovčí střeva.

Ve středověku pokračovala historie kondomů. Expedice Columbus přinesl gumy a syfilis z Ameriky. Jak první, tak druhý sloužil vývoj nové éry kondomů.

Do 1500, syfilis epidemie šíří po celé Evropě a Rusku a do roku 1512 dorazila Japonsko. Kondom nebyl nutný jako antikoncepce, ale jako prostředek ochrany před nebezpečnou infekcí. V roce 1564, italský doktor Gabriel Fallopy vynalezl plátěný tašku pro penis, impregnovaný léky a anorganickými solemi. Je to opravdu obhájeno tento pytel nemocí - není známo, ale sloužil k dalšímu vynálezu.

V roce 1712 se konala konference v Utrechtu na podpisu Smlouvy o dokončení války ze španělské dědictví. Úředníci a diplomaty byli obklopeni roztomilými dámami, a proto vznikla myšlenka produkovat intimní hygienu z filmů a náplně zvířat. Oni šli na prodej a stali se symbolem hříchu, používané hlavně v bordelech. V jednom z inzerátů věnovaných hygienických a preventivních vlastnostech tohoto produktu se objevil termín "kondom".

Ale v Benátkách, kondomy (malé výrobky z bílé kůže s Ribps) byly zakázány, od obav, že nečestní muži budou chránit dívky před těhotenství s jejich pomocí prostituce. Ale pak se jen málo lidí používalo kondomy, protože dali obranu slabé, a potěšení z jejich použití ostře snížilo. Kromě toho byly velmi drahé a jejich výroba byla poměrně komplikovaná.

O původu slova "kond"

Existuje několik verzí původu slova "kond". První - od latinské slovo Condus, což znamená "produkt", druhý - názvem Doktorského lékaře Kondom, který byl soudním lékařem King Anglie Charlese II. Král si nařídil lékaři, aby přišel s prostředkem k ochraně před syfilisem a navrhl pomocí ovčí obálky, mazaný olej. Brzy všechna aristokracie použila tento vynález. Ale protože výrobek byl několikrát používán, incidence pokračovala v růstu, ale počet extramaritálních dětí se snížil.

Tam je také třetí verze původu slova "Kond" - to je věřil, že slovo francouzsky, ve Francii je i město s názvem "Kond". Mimochodem, obyvatelé tohoto města plánují otevřít muzeum antikoncepce v něm.

Revoluce v historii kondomů byl proces pryže vulkanizace v roce 1840. Kondomy se staly rychlejšími a levnějšími, což umožnilo, aby byl výrobek hmotnostní spotřeby.

První gumový kondom byl vyroben v roce 1885. Samozřejmě, nebyl podobný moderním kondomům. Měl podélné švy. Brzy se výrobní proces zlepšil a Lathex začal platit, a kondomy se staly spolehlivějšími. Nicméně, nicméně, to ještě nebylo používáno jako prostředek ochrany proti pohlavním onemocněním, považují za tento vynález hříšné a nezmínil se o tom.

Ve 20. letech 20. století byly kondomy opět populární a vstoupily do masové produkce. Ale v 60. letech, jejich popularita prudce klesala v důsledku vynálezu antikoncepčních pilulek. A onemocnění, jak to bylo věřeno, může být vyléčeno antibiotiky.

Produkoval kondomy a v Sovětském svazu na gumové závodě Bakovsky. Výroba začala pod kontrolou z lavičnosti Beria. A protože "číslo jedna produkt" v továrně je plynová maska, kondomy zde nazvané "číslo dvě".

Od poloviny 80. let ještě dnes v souvislosti s rozšířením AIDS a dalších pohlavních onemocnění se popularita kondomů opět zvýšila. Během této doby se produkt změnil: délka kondomu dosáhne 18 cm, začala rukojeť mazivem, spermicidní kondomy, ochucené, žebrované, latexové a polyuretanové a zjevily se spousta inovací. Ve výrobním procesu procházejí řadu nejpřísnějších inspekcí. S řádným použitím, moderní kondomy poskytují velmi vysoký stupeň ochrany proti nechtěnému těhotenství a z pohlavních onemocnění.

Video o vzhledu bezproblémových kondomů: