Je hormonální antikoncepce?

Snažíme se v našem článku, jak je škodlivá hormonální antikoncepce. Promluvme si, že existují mýty a co je pravda. Po přečtení tohoto článku se každá žena rozhodne pro sebe Antikoncepci užívat si.

Co je to hormonální antikoncepce?

Hormonální antikoncepce jsou uměle Syntetizované hormony blízko v jejich složení a vlastnostech Přírodní Žena sex hormony Progesterone a Estrogen.

Menstruační cyklus je veden komplexním mechanismem pro vývoj sekrece hormonů v hypofýzu, endokrinní žlázy, která je přívěsem mozku. Hormonální antikoncepci jsou směrovány útlak Sekrece hormonů produkovaných hypofýzou, která zase inhibuje proces zrání folikulu.

Je hormonální antikoncepce v bezpečí?

Folikulky - to jsou zvláštní pytle, ve kterých vejce dozrávají. Pod působením hormonálních drog nemůže plně vyvíjet, takže jejich schopnost hnojit je utlačovaná.

Pokud jde o podstatu, antikoncepci dělat oválné vejce a žena neschopná pojetí.

Když se hormonální antikoncepce staly k dispozici všem?

Sami První antikoncepční tableta objevil se v předvečer druhé světové války.

Obsahují porážku dávky umělého hormonu, nebezpečné pro zdraví žen.

Nicméně, nepřátelství zpomalily distribuci této metody ochrany proti těhotenství. Nový boom na hormonální antikoncepci začalo v 60s 20. století v USA. Farmakologie byla zlepšena, přiblížila se pilulky, obsahující náhražky několika přírodních hormonů.

Ale náklady na tyto tablety byly skvělé a umožnily být chráněno tak, aby si mohli dovolit pouze dámy z bohatých vrstev společnosti.

V 60. letech byla hormonální antikoncepce na hmotnosti zlata

Vůbec Hormonální tablety nebyly zpočátku zaměřeny na ochranu proti nechtěnému těhotenství.

Jejich hlavní funkce byla boj se změnami v těle, když Klimakse.

Později byly léčeny ústní pilulky Jíst Rash na kůži v adolescentech. Časem se stalo zřejmé, že použití hormonálních prostředků vede k Doplněk Reprodukční systém a žena ztrácí schopnost otěhotnět.

Jsou hormonální antikoncepce jsou bezpečné?

Vědci z Dánska zveřejnili článek, ve kterém argumentovali, že přijímání hormonálních antikoncepce vede ke vzdělání zhoubný nádor Mozek - glioma. A nikoho překvapilo, protože ústní pilulky ovlivňují především mozek, K jeho endokrinnímu přívěsku přestane přidělit sekreci v požadovaném objemu.

Vědci ukázali, že hormonální antikoncepce ovlivňuje mozek

Není úžasné, že takový umělý zásah může poskytnout vedlejší účinky.

V SSSR Hormonální antikoncepce Dlouho nemohli vejdět do farmakologického trhu, protože oni byli přivedeni z Maďarska, nebylo možné být neuvěřitelně drahé a dal hmotnost vedlejších účinků.

Například po obdržení cizí pilulku chráněné před těhotenstvím, ženy si všimli, že jejich váha začíná rychle roste, Sekundární vlasy Pokrý vyvinutý v geometrickém progresi.

V důsledku toho správně až do 90. let Hormonální činidla byla použita pouze pro léčbu určitých onemocnění a byly vydávány přísně podle lékařského předpisu.

Sovětské ženy preferovány Intrauterine Spiral, I když tato metoda není zcela neškodný.

A jak žili náš velcí babičky bez antikoncepce?

Ve druhé polovině 20. století se takový koncept objevil jako zrychlení nebo předčasné biologické zrání těla. Pokud dívky teenageři 50-h První menstruace začala 14-15 let, V roce 2000 by nikdo nepochopil kritické dny 10-12 Letní dívky.

Naši skvělí babičky mají zcela jinou situaci. Žena dostala příležitost pracovat na paru s mužem, který není tak dávno, a před tím, než jeho hlavní účel byl narození dětí.

Životní podmínky byly těžké, přežití dětí bylo minimální. Teď někteří říkají: A jak naše babičky v čistém poli porodily zdravé děti? Roger. A v čistém poli, a v podmínkách chýše nejsou mnohem lepší, a ne vždy zdravé potomstvo. Proto nikdo nepomyslel na antikoncepci.

Naši babičci porodili 10-15 dětí

Bylo nutné porodit co nejvíce 10-15 Děti do puberty přežily přinejmenším 3-4, A to není fakt. Války, hlad, epidemie. Ano, a ženaté dívky v dospívání, roky 13-16.

A pak porodili a porodili.

Téměř roční těhotenství vedlo k tomu, že pánská menstruace Téměř ne Vzhledem k tomu, že mají dítě nebo krmení prsou.

Někdo nemohl otěhotnět během laktace, někdo si myslel, a pak se na světlo objevilo nové dítě. Pro takový uzavřený kruh žil z generace na generaci. Samozřejmě, že byly samozřejmě kalendářní metody antikoncepce, ale pokud nefungují, zacházel s tímto filosoficky: to znamená, že Bůh poslal.

Proč potřebovat spolehlivě chránit moderní ženy?

Na současné mládeži přichází puberty brzy, roky 12-13. A pokud v 90. letech, gynekologové prohlásili, že pro studenty středních škol budou obrovské Stres Pro tělo nebude schopna snášet nebo dítě se narodí dopředu, pak dnes není relevantní.

Lékaři argumentují, že 15letá dívka může mít dítě

Dívka dovnitř 15-17 roky mohou nést a porodit zdravé dítě, takže pohádkové příběhy, které spolužák vyskočil na lano, a to přišlo k potratu, nemusíte poslouchat.

Ale důsledky potrat, Vyrobeno v dospívání, opravdu bude kolosální pro celé tělo. Zejména pokud to byl první těhotenství.

Mnoho teenagerů je již v 16-17 roky vedou běžný sexuální život. Gynekologové je spirála Nepokoušejte se, snaží se to udělat už porodem ženám. Aby se těhotná, mládež pro nedostatek finančních prostředků dává preferenci Bariérová metoda Antikoncepce.

Jaké metody antikoncepce existují dnes?

Takže kromě Perorální antikoncepce, Existují jiní Metody. Seznamujeme je a pojďme zavolat hlavní nevýhody:

  • Metoda kalendáře. Je založen na skutečnosti, že je možné otěhotnět pouze ve dnech ovulace, zbytek času je bezpečný. Nevýhoda: Ovulace se může posunout kvůli stresu, výlety do horké země, příjem antibiotik a ORVI onemocnění také ovlivňují dobu trvání cyklu.
  • Bariérová metoda. Zahrnuje Kondomy, Čepice, Membrána, Spermocidy. O tom, jak muži milují kondomy, a ne mluvit. S čepicemi a spermicidy je nutné tinker, není již před romantikou a vášeň. Metoda nepřijatelný Pro pravidelné sexuální život a spontánní sex.
  • Nouzový Antikoncepce (Postinor, Escapel, Marvelon). Metoda není bezpečná a může být použita ne více než 1-2 krát ročně.
  • Přerušený sexuální zákon. To je nejčastější způsob antikoncepce nejen v adolescentech, ale i mezi rodinnými páry. A většina neefektivní, Protože nemůžete ovládat sami ne všechny, a pro sexuálně aktivní mládež není přijatelný.

Co platí hormonální antikoncepce?

Hormonální prostředek je lék, a ne dietní doplňky nebo vitamíny. A neovlivňují sexuální systém, ale především mozek. Akce umělých hormonů je na hypofýze, a už dává "objednávky" sexuálního reprodukčního systému.

Takže recepce antikoncepce není tak bezpečné.

Ženský organismus je složitý mechanismus, ve kterém něco zasahuje s něčím.

Příjem hormonálních kontraceptiv je zásahem v těle

Představte si vůz, chodí po silnici a na silnici se náhle "leží policista". Vůz prudce snižuje rychlost, slyšet křičí kola, tělo se třese dolů na stranu. Auto šlo dál, ale jeho detaily byly právě vytrvalé obrovské zatížení. Pokud budou takové překážky na cestě vozíku každou hodinu, jak dlouho budou mechanismy zůstat v pracovním stavu? Stejným principem na tělo žen ovlivňují hormonální pilulky. Menstruační cyklus jde do svého muže, a tady ve své práci něco zasahuje a mění ho v kořeni. Přirozeně, pro osobu, kterou je neprochází Prachně.

Samozřejmě, najdete dívku, která bude argumentovat, že s příjmem perorálních antikoncepce se snížila krvácení během kritických dnů, stav kůže se zlepšil a.P. Jiná dívka ve stejné hmotnosti a věku při recepci těchto de hormonálních léků však může vzniknout nepříjemné vedlejší účinky ve formě přebytečné vegetace, přírůstek hmotnosti a zhoršení.

Všechno je individuálně, ale pro všechny právní předpisy: Přijetí hormonálních fondů vyžaduje konzultaci gynekologa!

Jak užívat hormonální antikoncepce?

V žádném případě neberou hormonální prostředky svých přítelkyně, sestry a známých! Za prvé, jít na recepci na gynekolog a konzultovat.

Poradit svého lékaře a ne s kamarádkami

V dobrém případě musí lékař jmenovat do genitálních hormonů. Koneckonců, antikoncepční léky jsou heterogenní. Oni jsou monofasic, Dvou a třífázový.

Liší se v dávkách hormonů. Podle výsledků analýz bude gynekolog schopen vidět, kolik přírodních ženských hormonů ve vašem těle. Na základě jejich úrovně, vaše váha a celkové zdraví, lékař nabídne možnosti Perorální antikoncepce.

Bez ohledu na fázi léčiva je jejich přijetí stejné ve všech případech.

Je to bezpečné pro antikoncepční pilulky?

Balení na měsíc se skládá z 21 Tablety, které je třeba vyjmout takto:

  • Přijímat tablety musí být prováděny denně v přísně nastaveném čase (nejlépe v noci) první balení tabletu je nejlepší vzít první den menstruace
  • 21 tablet musí pít během 3 týdnů, pak provést 7-denní přestávku (musí mít menstruaci)
  • Přesně osmý den nastartovat další balíček v 21 tabletách
  • V prvním týdnu je žádoucí nové balení tablety, které mají být chráněny dalšími metodami
  • Pokud po přijetí tabletu vznikla nevolnost nebo průjem, vezměte jinou tabletu
  • Pokud jste náhle si najednou pamatovali, že dnes zapomněli pít pilulku, vezměte si to přímo a po 12 hodinách ještě jeden. Další užívejte tablety na obvyklém rozvrhu
  • Pokud z nějakého důvodu jste nepřijali tablety více než 1 den, udělejte si 7denní přestávku a začněte kurz znovu. Během tohoto období musíte být navíc chráněni.

Jak vidíme, ne všechno je tak jednoduché. A metoda prevence s pomocí Ústní Antikoncepci nedávají 100% Ochrana proti nechtěnému těhotenství. A to nepočítá vedlejší účinky léku.

Jaké jsou vedlejší účinky hormonálních kontraceptiv?

  • na brzy Míra pokladů fondů lze pozorovat nevolnost, závratě, otok mléčných sklenic, bolesti v dolní části břicha
  • pro Přebytek Estrogen možné nadýmání, křeče, bolest hlavy, hypertenze, tromboflebitis
  • pro nevýhoda Estrogen se vyvíjí nervozitu, deprese, libido se snižuje, velikost mléčného skla snižuje
  • pro Přebytek Gestagen zvyšuje hmotnost těla, vyrážka se objeví na obličeji, únava se zvyšuje, deprese a pokles libida
  • pro Přebytek Gestagen zpožděná menstruace, krvácení v kritických dnech
  • Pokud žena vede Nezdravý životní styl, Umělé hormony se mohou proměnit v karcinogeny, které se hromadí v těle a může vyvolat vývoj nemoci až do onkologie

Vliv Hormonální antikoncepce Na ženském organismu není plně studován. Ve většině případů ženatý ženy gynekologové poradíme Intrauterine Spiral. Příjem orální antikoncepce se všemi vedlejšími účinky je mnohem lepší potrat, Proto je lepší vzít hormonální prostředek než aplikovat nenapravitelné poškození vašeho těla a zabít dosud nenarodeného člověka.