Antikoncepce po porodu

Období po porodu, když žena krmí dětská prsa, se nazývá laktace amenorea. Jedná se o přirozenou fyziologickou metodu antikoncepce, proto je považováno za nejbezpečnější.

Je však účinný jen tehdy, když žena krmí výhradně, a dítě se to zeptá alespoň 5-6 jednou denně.

Jakmile se dítě značky 6 měsíců, tato metoda se stává neúčinným a vyžaduje další prostředky ochrany proti nechtěnému těhotenství.

Antikoncepce po porodu je nutná, protože ženské tělo je zapotřebí alespoň jeden rok k obnovení a nástupu nového těhotenství.

Když můžete začít mít sex?

Kdy můžete mít sex po porodu?

Ihned po porodu, žena prosila, která může trvat asi měsíc. Během tohoto období by měly být sexuální vztahy zcela odstraněny.

  • Za prvé, Žena může být bolestivé jakékoli pohyby v pochvě, často se vyskytuje v době narození, triky perineum se často vyskytují, a vagina je natažená k takovým velikostem, že penis je v něm prostě ztracen.
  • Za druhé, Hormonální pozadí, zejména hormonový prolaktin, zaměřený na výrobu mléka, a to snižuje hladinu mazání, pro výrobu, jehož je estrogen zodpovědný. Ovlivňuje také ženskou libido, která v období po porodu kolísá na nulové úrovni.

Sex nechce tření namísto radosti přinést pevnou bolest, jako by penis pokrytý brusným papírem.

  • ALE Třetí, Krvácení zvyšuje riziko infekce v těle. Vnitřní povrch dělohy po oddělení placenty je pokryta řadou zranění, a na jejich hojení jde 4-6 týdny.

Nezapomeňte na psychologické problémy.

Během období nástrojů může žena skóre 20-30 extra kilogramů a během období laktace se zbavit je téměř nemožné.

Kromě toho mladá matka absolutně nemá čas na sebe, cítí neatraktivní, Tolstoy, a to nepřispívá ke zvýšení jejího libida. Muž po dlouhé abstinenci může trvat na blízkosti, aniž by pochopil výmluvy své ženy. Toto chování může vyvolat postpartum deprese v ženě, která vznikla na pozadí hormonálních změn a zhoršuje psychologickými problémy.

Výstup: V ideálním případě, na začátku sexuálního života, můžete pokračovat dříve než měsíc po porodu a lépe po měsíci a půl.

Když mohu otěhotnět znovu?

Kdy můžete po porodu otěhotnět?

Existuje takový názor, že od okamžiku ukončení postpartum krvácení před první menstruací pojetí v ošetřovatelské matce by se nemělo stát v důsledku laktace Amenorea. A kvůli kojení můžete toto období prodloužit téměř několik let. Ve skutečnosti to není.

Těhotenství se může vyskytnout jen dva týdny před nástupem po menstruaci postpartum a žena se může dozvědět o možnosti koncepce pouze při měření bazální teploty v dopoledních hodinách. Její propagace hovoří o ovulaci.

Nicméně, abnormální den, únava a konstantní batole péče zabraňují, že ženě dodržují změny v jejich organismu. Proto pokud žena nemá v plánu porodit druhého dítěte po první, kdyby byla provedena cesarejskou sekcí, kdyby byla oslabena a cítí se špatně, měla by se postarat o další antikoncepci a ne naději na metody našich babiček a velkých babiček, kteří žili v jiných podmínkách prostředí a nezažili takovou řadu stresu.

V zásadě se zdravá žena může otěhotnět a měsíc po porodu, kdyby všechno šlo dobře, krmí novorozence nejen do mateřského mléka a její postpartum krvácení.

Všeobecně lékaři vám poradí, abyste počkali nejméně šest měsíců.

Během tohoto období budou uvedeny všechny interní mikrotransmisí, bude žena posílit a obnovit pro nové nástroje a nejstarší kluk nebude mít velkou potřebu mateřského mléka. Jakékoliv hormonální poruchy však mohou zabránit těhotenství. A i když žena chce dosáhnout nové koncepce, porušuje se v práci hypotalamu, aby jí nedovolily, aby vytvořila.

Je možné otěhotnět během kojení?

Co dělat, aby se během kojení neřekl?

Účinnost století Nejúčinnějším způsobem, jak chránit před výskytem těhotenství bylo považováno za povinné krmení novorozených prsu. Tento stav ženského organismu se nazývá laktace amenorrhea.

Kojení Amenorrhea spočívá v tom, že prolaktin přidělený během období aktivního kojení blokuje výrobu hormonu estrogenu, který stimuluje ovulaci, a proto v tomto případě se koncepce nemůže stát.

Nejmenší snížení frekvence krmení vede ke snížení hladiny prolaktinu, a proto zvyšuje možnost nástupu nového těhotenství.

Mělo by být považováno za skutečnost, že prvních šest týdnů po porodu by mělo zcela odstranit sexuální vztahy.

Ukazuje se, že můžete použít přirozenou metodu antikoncepce v období po pochodu, ne více než 5 měsíců, pokud nebude menstruace obnovena.

V každém případě přijde čas, kdy bude opět nutné přemýšlet o dalších způsobech antikoncepce.

Jaké metody antikoncepce jsou vhodné pro mě, pokud kojit

Jaké metody jsou vhodné pro mě, když kojit?

Hormonální výkyvy v těle žen významně snižují účinnost jiných metod přirozených ochrany z nežádoucího těhotenství. Způsob měření bazální teploty, metoda kalendáře, změny ve složení slizukce děložního hrdla může být považována za neefektivní.

Bariérové ​​metody antikoncepce jsou nejbezpečnější a nejúčinnější pro ošetřovatelské matky.

Je však možné použít čepici, kondom nebo membránu pouze na konci období po porodu, která trvá přibližně 1,5 měsíce po dodání. Pouze pak děloha a vagina získávají dřívější velikosti.

Výhodou bariérových metod antikoncepce je, že mohou být použity podle potřeby. A nepříjemnosti je, že sexuální akt bude muset připravit téměř půl dne. O spontánnosti a hravosti řeči nemůže. Ale účinnost bariérové ​​metody je poměrně vysoká. Aplikace spermicidů (krémy, gely, houby, svíčky, které zabíjejí spermie) navíc chrání před sexuálně přenosným infekcím.

Kondom (muž a žena) je účinný o téměř 100%, nicméně žena při laktaci je pozorována suchost pochvy, stejně jako alergické reakce na latex, takže může být použita pouze v tandemu s mazivami a mazivy.

Intrauterinní spirála je nejspolehlivější metodou antikoncepce pro ošetřovatelské i non-ošetřovatelské ženy. Jeho účinnost dosahuje 99%.

Existuje intrauterinální spirála obsahující hormon, mírové, které v malých dávkách zvýrazňují hormonální levonorgestrel.

Můžete zadat šroubovici ne dříve než 1,5 měsíce po obvyklém narození a ne dříve než 6 měsíců po sekci Cesarean.

Mohu použít hormonální metody?

Mohu použít hormonální metody?

Pokud jde o hormonální léky, ošetřovatelské ženy by měly okamžitě opustit kombinované léky a lépe preferují antikoncepci obsahující gestagen a progestin hormony.

Nemají vliv na složení a kvalitu mateřského mléka a na zdraví mateřských hormonů neovlivní. Antikoncepční vlastnosti hormonálních činidel dosahují 99%, Existují však významné nevýhody.

A nová maminka v souvislosti s péčí o dítě nezůstane ani jíst normálně. Proto přijímat hormonální antikoncepci, je nutné nastavit budík na telefonu, připomínající každodenní příjem pilulky současně.

Další nevýhodou lze považovat za neslučitelnost hormonálních antikoncepčních antibiotik, jakož i vedlejšího účinku ve formě výboje z pochvy a selhání menstruačního cyklu. Obecně by měla být hormonální antikoncepce prováděna pouze jmenováním lékaře.

Antikoncepce, kterou můžete zapomenout

Dejte antikoncepci - a zapomněli

Nejbezpečnější a účinnější způsob ochrany proti nežádoucímu těhotenství je instalace intrauterinních spirálů. A je vhodný pro ne ošetřovatelské a ošetřovatelské matky. V posledně uvedeném případě může žena zažít některé nepohodlí na dně břicha, protože během kojení je děloha mírně snížena. Některé námořnictvo, typ míru, obsahuje hormon progestin, který pomalu vyčnívá po celý rok a blokuje připevnění oplodněného vejce ke stěnám dělohy.

Obecně platí, že spirála je prakticky v bezpečí a je instalována za měsíc a půl po narození.

Je možné použít nouzovou antikoncepci po porodu?

Nouzová antikoncepce po porodu - můžete nebo nemůžete?

Nouzová antikoncepce se liší od konvenční antikoncepce hormonu se zvýšeným obsahem hormonu. Například postinor, nejběžnější "nouzový" činidlo, obsahuje obrovské množství hormonu levonorgestrelu, takže vejce nevyjde z vaječníku, a oplodnění nemůže připevnit ke stěně dělohy.

Po porodu, žena zažívá skutečnou hormonu bouři a další dávka hormonů může způsobit vážné selhání v práci těla.

Nezavedený menstruační cyklus lze posunout, a ve zvláštních případech (s nesprávným příjmem tablet nebo nesprávné dávkování), přijetí postiner během laktace zastaví tvorbu mléka buď obecně, povede k vzniku jakéhokoliv gynekologického patologie.

Totéž platí pro všechny léky nouzové antikoncepce: Eccaplane, gineprovon, ženy a dr.

Výstup: Obecně od radikálních metod ochrany v prvním roce po dodání je nutné odmítnout.

Pokud se žena porodila, stará se o své zdraví a zdraví jeho dítěte, pak antikoncepce po porodu by měla být pečlivě a vážná. Je nemožné to zacházet "Avos", Koneckonců, neplánovaný těhotenství u ženě, která se neobnovila po narození dítěte, povede k vzniku předčasného nebo oslabeného dítěte. Koncepce ihned po Cesarean sekce je plná hrozné následky. Lepší dokončení abstinence než dlouhodobá léčba. Koneckonců, potrat pro nově narozenou ženu je vlastně větou pro svůj reprodukční systém.