Latexové kondomové alergie: příčiny a řešení problému

Alergie na kondomy

Podle statistik až 6% párů na světě čelí problému, když má jeden z partnerů alergii kondomům, což neumožňuje tyto prostředky antikoncepce. O důvodech, symptomech a léčbě takové onemocnění budeme dále hovořit.

Je známo, že téměř všechny kondomy vyrábějí z latexu - přírodní látky ze šťávy z geve (brazilský strom). Ve většině případů je to latexové proteiny, které způsobují silné nežádoucí účinky v těle. Stává se však, že alergie na kondomy je způsobeno jinými složkami kompozice, například lubrikant nebo aromatických látek.

Symptomy alergií pro kondomy:

  • podráždění kůže a sliznic genitálií;
  • Silné svědění;
  • Dýchání a udušení;
  • roztržení;
  • rýma;
  • kopřivka.

Typicky se symptomy neprojevují okamžitě, ale po opakovaném kontaktu s alergenem. To znamená, že pro poprvé používáte kondom, nemusíte cítit nepohodlí. Známky alergické reakce se objeví po druhé a následujících aplikacích kondomu, několik hodin po pohlavním styku.

Ve formě podezřelých alergií do kondomů, musíte konzultovat lékaře. Problém je v tom, že mnoho pohlavních onemocnění v příznacích jsou velmi podobné individuální intoleranci na "Ruberberry". Proto první, dermatologové stanoví přesnou diagnózu.

Pokud byla alergie potvrzena, látka, která vyvolává alergickou reakci, stanoví analýzou krve. Test není drahý a nevyžaduje mnoho času, zkouška může být předána v jednom dni.

Další dvě možnosti jsou možné:

jeden. Alergie Příčiny Ne Latex - Další značka kondomu je jednoduše vybrána, která neobsahuje alergen, v tomto případě lékaři doporučují používat kondomy bez příchutí a maziva na bázi vodního nebo oleje.

2. Alergie provoká latexem. Pak bude muset konvenční kondom odmítnout. Můžete vyzkoušet polyuretanové produkty na bázi polyuretanu, ale takové náhražky neposkytují spolehlivou ochranu, navíc polyuretanové kondomy jsou obtížné najít na prodej.

Nejlepší způsob, jak alergické na kondomy lékařů se nazývá kardinální změna antikoncepčních prostředků. Například gumové výrobky mohou být nahrazeny spermicidy nebo jinými chemikáliemi. Další možností je ženské hormonální nebo perorální antikoncepce, ale tyto léky nechrání před sexuálně přenosnými infekcemi.

Zajímavosti

Předpokládá se, že alergie na kondomy u mužů se mohou projevit v nepřítomnosti erekce. Důvodem je třeba hledat v psychologických otázkách nebo nepohodlí při použití.

Těhotné ženy jsou často zaměňovány alergiemi na latex s jinými onemocněním. Pokud byly kondomy převedeny do koncepce normálně, je pravděpodobné, že problémy jsou spojeny s hormonální restrukturalizací těla. Alergie k kondomům během těhotenství dochází extrémně vzácné. V každém případě je lepší konzultovat lékaře k nastavení diagnózy.