Alergie na kondomy

Kondomy - nejběžnější způsob antikoncepce. A není žádná nehoda, protože účinně chrání nejen z nežádoucího těhotenství, ale také z infekčních onemocnění. To je považováno za bezpečnou prevenci metodu. Ale proč vynalezl hypoalergenní kondomy?

Může být alergický na kondomy

Alergie na kondomy se opravdu setkávají. Naštěstí je to vzácný jev. Podle statistických údajů se projevuje v 5% lidí, kteří žijí aktivní sexuální život. Ve většině případů je pozorována zvýšená reakce na latex jako hlavní složka antikoncepce. Vyvíjí se na takových složkách latexu:

  • proteiny;
  • minerály;
  • fosfolipidy;
  • Sacharidy.

Někteří lidé však mohou mít vysokou reaktivitu a další komponenty: Mazivo, aromatické látky. Více o tomto problému ve videu:

Alergie na kondomy u žen

Zvýšená citlivost na prostředek bariéry antikoncepce je jako muž a dívka. A žena může vzniknout jak na antikoncepci, a na samice.

Vznik nepříjemných příznaků v prvním případě hovoří o alergiích na latexu. Ale většina ženských kondomů je vyrobena z polyuretanu. Proto, pokud se reakce objevila při použití ženské antikoncepce, to znamená, že dívka je alergická na polyuretan.

Alergie na kondomy

A druhá reakce se objevují stejně. Zobrazí se následující příznaky:

  • Svědění a spalování v oblasti vnějších genitálních orgánů;
  • otok této zóny;
  • zarudnutí;
  • vyrážka;
  • Vznik drive.

Alergie na kondomy u mužů

U mužů se vznik reakce na kondom projevuje téměř ihned po tom, že se jedná o sexuální člen. S jediným použitím antikoncepce vznikají svědění, zarudnutí penisu. Pokud je znovu použita, situace je zhoršena. Zánětlivý proces se vyvíjí na penisu, nabobtříká. Na pokožce se mohou objevit bolestivé vředy.

Příčiny alergické reakce

Příčiny vývoje alergické reakce stále zůstávají diskutovat o diskusi. S stejnými okolnostmi se alergický může projevit z jedné osoby, ale nikdy nebude v jiném.

Hlavní roli lékaře platí genetickou predispozici. Vrozená vyvýšená aktivita specifických imunitních buněk - druhý typ t-pomocníků - je prediktorem pro vývoj alergické reakce. Tento stav nemůže být vyléčen nebo varován. Stojí za to věnovat pozornost tomu, zda neexistuje žádná zvýšená citlivost na jakékoliv látky v blízkosti nejbližších příbuzných.

Zvyšuje riziko vzniku alergické reakce na kondomy. Přítomnost zvýšené citlivosti na jiné předměty v historii.

Varování! Tak, diatéza v dětství, útoky bronchiálního astmatu, vzhled vyrážek krémů a dalších zvyšuje pravděpodobnost vývoje přecitlivělosti na kondomy.

Jak se projevuje alergie na kondomy

Výše uvedené známky alergické reakce u mužů a žen. Ale ve spuštěných případech mohou příznaky jít daleko za hranicemi genitálních orgánů. Následující klinické projevy jsou možné:

  • Zlepšení tepové frekvence;
  • vyrážka na rukou;
  • Inhalovat;
  • otok jazyka, rtů a hrtanu;
  • Porucha židle - průjem;
  • bolest břicha;
  • Anafylaktický šok - život ohrožující stav s ostrou poklesem krevního tlaku a zpomalení tepu.

Naštěstí jsou výše uvedené příznaky alergie na kondomy extrémně vzácné. Ale s větší pravděpodobností jejich rozvoj u žen než u mužů. Vzhledem k tomu, že dívky mají oblast vnějších genitálních orgánů aktivněji dodávány s krví, a proto je alergen lépe absorbován do těla.

Alergie na kondomy

Někdy nepříjemné symptomy v poli genitálií (svědění, zarudnutí, vyrážka) napodobují příznaky pohlavních onemocnění, které probíhají diferenciální diagnózu.

Svědění po kondomi

Itchy po použití antikoncepce - nejčastějším projevem alergické reakce. Na dívkách může tento symptom zvýšit během močení, protože zavlažování podrážděná oblastmi genitálií.

Hlavní věc je, že to není česání hřebene. Aktivní svabci vede k poškození kůže. A patogenní mikroorganismy, které způsobují zánět snadno proniknout do poškození.

Podráždění kondomů

Symptomy alergií pro kondomy Je důležité rozlišovat před podráždění nebo podráždění. Ty vzniká v důsledku tření a není spojen s imunologickými mechanismy. Projevy jsou velmi podobné těm s alergickou reakcí:

  • svědění;
  • zarudnutí;
  • malá vyrážka;
  • otok;
  • Superabilita.

Hlavním rozdílem v těchto dvou státech je podráždění rychle přechází, na rozdíl od alergií, doslova ihned po ukončení kontaktu s kondomem. Kromě toho mohou být příznaky podráždění eliminovány zvlhčováním sliznice pochvy.

Co dělat, pokud podráždění vzniká z kondomu

Pokud došlo k jednorázové reakci na kondom, můžete se ho pokusit nahradit jinou firmou. Koneckonců, zvýšení citlivosti nemusí být latexem, ale mazání. Pokud to nepomohlo, reakce na latex. Je to proto, že hypoalergenní non-plakové kondomy jsou vynalezeny. O nich a budou dále diskutovány v článku.

Kondomy bez latexu

Hypoalergenní kondomy jsou stále více distribuovány v našich dnech. Kromě prevence vývoje nepříjemných symptomů mají další výhodu. Tento typ bariérových antikoncepce umožňuje navíc používat maziva na bázi oleje (vazelína, tlusté krémy atd.). Koneckonců, když klasické antikoncepce jsou zničeny jejich vlivem, hypoalergenní a pokračovat v provádění jejich funkce.

Hypoalergenní kondomy Durex

Tento typ hypoalergenových kondomů lze snadno nalézt v lékárně nebo online obchodu. Tyto kondomy nejsou vyrobeny z latexu, ale z polyisoprenu.

Užijte si velkou popularitu. Podle recenzí na internetu jsou silnější než mnoho litrů antikoncepce, bez nepříjemného zápachu pryže.

Pozornost! Výrobek je účinně i pro ty, kteří mají závažné projevy alergické reakce.

Vizit Nano-Tech

Alergie na kondomy

Hypoalergenní antikoncepce této značky je obtížné najít v konvenční lékárně. Z recenzí na internetu je jasné, že se musíte dostat kolem jednoho obchodního bodu, abyste našli cečený produkt.

Další nevýhoda - náklady na výrobek. Cena za balení se dvěma kondomy je asi 300 rublů.

Výhoda hypoalergenových antikoncepce této značky - výjimečná jemnost. Šířka jejich stěny je 0,03 mm. Ostatní velikosti odpovídají těm klasickými antikoncepčními lidmi jiných firem.

Kupující poznamenali, že kvůli takové malé tloušťce stěny jsou zachovány přirozené pocity.

Životní styl Skyn ​​non-latex

Již z názvu je jasné, že tento hypoalergenní kondom není vyroben z latexu, ale z polyisoprenu. Výrobky této značky mají malé mínus - jsou trochu silnější klasické antikoncepce. Ale pak výhody začínají. Lifestyle Skyn ​​Ne-Latexové antikoncepce mají vysokou pevnost a pružnost.

Důležité! Stejně jako obyčejné kondomy, nemohou být používány s tuky pro tukový základ.

Pasante Unique

Alergie na kondomy

Hypoalergenní prostředek antikoncepce této značky mohou být přiřazeny třídě luxusu. Jsou považovány za nejpohodlnější na světě. Tloušťka stěny - 0,015 mm. A to je více než 4krát tenčí klasické bariéry antikoncepce.

Taková minimální tloušťka je zajištěna materiálem, ze kterého jsou vyrobeny - syntetické pryskyřice AT-10. Použití nejnovějších technologií je jedinečná jemnost kombinována s vysokou pevností.

Rada! Mohou být použity s libovolnými mazivy, a to i na ropném základě.

V první době mohou být jedinečné hypoalergenní produkty Pasante neobvyklé. Za prvé, jsou obtížné nosit kvůli nejrůznějším kroucením kondomů. Proto je třeba pečlivě přečíst pokyny.

Za druhé, pocity pro dívky během pohlavního styku budou poněkud neobvyklé. Protože kondomy nejsou vyrobeny z latexu, ale ze syntetických pryskyřic, jsou tvrdší, mírně šustí. Proto před nákupem velkého počtu hypoalergenových antikoncepce této značky je lepší vzít jeden malý balíček, který chcete vyzkoušet.

Náklady na jednu krabici se třemi kondomy je 5 eur (300 rublů).

Originál sagami

Alergie na kondomy

Jedná se o japonskou značku hypoalergenových kondomů. A pokud se předchozí Pasante jedinečný může být přičítán luxusní třídě, pak sagami originál je skutečný exkluzivní.

Tyto nekondy neplazlivosti jsou vyrobeny z polyuretanu. Výrobce zajišťuje, že tloušťka jeho produktu je šestkrát nižší než lidské vlasy. Nedávno, Sagami učinil produkty pro export, dlouhodobě před odesláním této produkce byla odeslána výhradně na japonský trh. V Rusku je najít hypoalergenní antikoncepce Sagami je velmi obtížný.

V online obchodech stojí jeden kondom 325 rublů a balení 12 kusů je 2289 rublů.

Doporučení lékařů

Pokud se na kondomech objevují první známky alergie, mělo by být konzultováno s lékařem. V závislosti na tom, které příznaky jsou výraznější, může existovat konzultace s těmito specialisty:

  • gynekolog;
  • urolog;
  • terapeut;
  • Proctolog;
  • Zubní lékař.

Lékař shromažďuje podrobnou historii, žádá pacienta o době vzhledu symptomů, s nimiž jsou spojeny. Pokud se vše provádí správně, lékař má podezření na vývoj alergické reakce a přímo na alergik, který dá příslušná doporučení.

Všichni lékaři argumentují, že první krok směrem k odstranění projevy alergií je přestat používat latexový kondom. Kromě toho vzhled reakce na latex zvyšuje pravděpodobnost jeho vývoje na povinné alergeny - produkty, které způsobují alergie téměř všem lidem s genetickou predispozicí. Proto by mělo být odmítnuto jíst v následujících produktech:

  • rajčata;
  • banány;
  • citrus
  • kiwi;
  • broskve;
  • hrozny;
  • kakao;
  • Čokoláda.

Použití kondomů je však spolehlivým způsobem, jak zabránit těhotenství a infekci infekčními onemocněním současně. Proto se nedoporučuje zcela opustit tento typ bariéry antikoncepce lékaře. Mělo by být vybráno hypoalergenní kondom, který je také vhodný pro alergické a jeho sexuální partner.

Závěr

Hypoalergenní kondomy - jedinečný vynález, který umožňuje lidem s alergiemi do latexu, aby se zapojili do bezpečného pohlaví. Jejich vysoké náklady mohou vyděsit některé, ale v tuto chvíli je to jediný způsob, jak zabránit těhotenství a chránit tělo před sexuálně přenosnými infekcemi.