Alergie na kondomy

Alergie na kondomy

Alergie to Kondomy vyskytuje se u 5% lidí, kteří žijí sexuální život. Obvykle příznaky alergie k kondomům se neobjevují okamžitě. Osoba může jednou použít kondom a necítí žádný nepohodlí. Ale po druhé nebo následující pokusy o použití kondom se zobrazí známky alergických reakcí. Léčba alergie k kondomům poskytuje: použití lékařských léků, speciálních lázní z bylin, mastí a gelů, odmítnutí kondomů latexu, výběr jiných způsobů antikoncepce.

Příčiny alergií pro kondomy

Každý zná, že bezpečný sex především. Nejčastější a spolehlivější způsob ochrany je považován za kondom. Chrání nejen z nežádoucích těhotenství, ale také z nemocí, které jsou přenášeny sexuálními. Ale ve velmi vzácných případech se velmi nepříjemná situace rozvíjí - alergická na kondomy. V zásadě nyní je to skutečný lékařský problém.

Proč je jedna osoba alergie se zdá být kondomy a druhá je to všechno bypass? V zásadě to je velká tajemství. Ale nicméně existují dva rizikové skupiny, ve kterých jsou lidé s pravděpodobností rozvíjení alergií na kondomy. Lidé s genetickou predispozicí zasáhl první skupinu. Pokud někdo v rodině měl takovou alergii, pak je pravděpodobné, že půjde dál o dědictví. Druhá skupina zahrnuje lidi, kteří jsou predisponováni na jiné typy alergií. Pokud má člověk alergie na psy, prach, čokoládu, pak mohou být do tohoto seznamu alergenů přidány kondomy.

Alergie na kondomy

Známky alergií pro kondomy

Obvykle příznaky alergie k kondomům se neobjevují okamžitě. Osoba může jednou použít kondom a necítí žádný nepohodlí. Ale po druhé nebo následující pokusy o použití kondom se zobrazí známky alergických reakcí. Obvykle alergický na kondom se cítil doslova pár hodin po pohlavním styku.

Příznaky alergie na kondomy mohou být nejrůznější. To vše závisí na jednotlivých vlastnostech určité osoby. Podráždění se může vyskytnout od jakékoli osoby, bez ohledu na podlahu. V případě alergií se téměř vždy vyskytuje nepohodlí v oblasti genitálních orgánů. Takže vypadá světu, spalování. Může být také zarudnutí a otok genitálních orgánů. Zvláště často je to pozorováno u žen. Kromě toho se mohou objevit různé kožní vyrážky (urtikarie). Stupeň závažnosti zde může být nejrůznější - vše bude záviset na závažnosti alergií.

Alergie na kondomy

Kdyby došlo k alergii kondomům, může se projevit a vyrazit nos, a zarudnutí / svědění očí, slza. Tyto příznaky může tělo také sloužit signály, které je alergický na kondom. Ale ve většině případů jsou specifikované symptomy doprovázeny kožními vyrážkami.

Stává se to s alergiemi na kondomy vyvinout tachykardie a edém rtu, jazyk. Možná obtížné dýchání, těžká bolest v břiše. Často existuje průjem. U mužů, s alergiemi na kondomy, se objeví hyperhemie penisu, začíná zánětlivý proces. U žen, kromě výše uvedených symptomů, může se také objevit drozd.

Ve zvláště těžkých situacích mohou být alergické reakce na kondom poněkud děsivé. Mohou mít dokonce problémy s plicemi (kašel, sípy v plicích, obtížnost dýchání). Pokud se to stane, neměli byste zpomalit. Nezapomeňte kontaktovat lékaře. Obecně tyto alergické reakce dochází příliš často - přibližně v jeden% Všechny případy.

Léčba alergií pro kondomy

Pokud náhle uspořádáte alergie kondomům, nutně poradit se s lékařem. Za prvé, musíte se ujistit, že je to přesně alergický, a ne nějaký pohlavní nemoc. Z toho teď nikdo není pojištěný. Za druhé, pokud existuje alergie, pak je nutné se vypořádat s tím, co to provokuje. Musí udělat zvláštní Krevní test pro alergeny. Je třeba pochopit, jak bude i nadále léčit. Koneckonců, příčiny alergií na kondomy mohou být několik. Všechny kondomy jsou nyní vyrobeny z latexu, který je zase vyroben ze šťávy Gevei (brazilský strom). Ve většině případů způsobují alergie latexové proteiny. Ale vždy se nestane. Někdy se alergie nemusí objevit na samotném latexu, ale na lubrikantních nebo aromatických látkách. Pokud je alergická reakce na komponentech (a ne na latexu), pak bude stačit, aby se pokusil změnit značku kondomu. Po tom může problém odejít. Ale musíte si pamatovat, že byste měli dát přednost kondomům s mazáním vodou a bez příchutí. V tomto případě budou rizika výskytu alergií minimalizována.

Pokud jste alergický na latex, bude nutné zcela opustit použití latexových kondomů. Můžete se pokusit najít kondomy z polyuretanu. Ale v zásadě bude velmi těžké. Téměř se nikdy nedějí, a mají nízký stupeň ochrany. V každém případě, pokud existuje alergie k kondomu, pak by se mělo vyhnout alergenům. Tento úkol je před každým pacientem.

Pokud se objeví alergická reakce, můžete zkusit jako součást první lékařské pomoci antihistaminika. To bude oslabovat projev zvýšené citlivosti. Není nadbytečná, bude lokální léčba: speciální Léčivé lázně, Drogově závislí. Můžete se koupat z lovce, měsíčku, mudrcu, eukalyptu, chamomiles. Hyperobe se doporučuje opláchnout genitálie a odtok a heřmánek je vhodná pro zpracování míst s vyrážkami. Speciální bylinné lázně velmi dobře odstranit hořící a svědění, odstraňte otoky, stimulují procesy hojení kůže. Kromě toho mají vynikající dezinfekční vlastnost.

Alergie na kondomy

Self-léky jsou dobré. Někdy však nejdůležitější bude stále konzultovat s lékařem na toto téma. Bude schopen přiřadit kompetentní léčbu, stejně jako vyzvednout novou optimální schéma antikoncepce. Pro odstranění nepříjemných příznaků v rozkroku, lékaři někdy vypouštějí speciální zvlhčovače, antiallergic, protizánětlivé Gely a krémy: "Zinek masti", "fenyatil-gel", "Sinaflan", "Sudokra" a další.

Prevence alergií pro kondomy

Pokud člověk periodicky vyvstane alergické kondomy, pak je nutné, aby velmi opatrný přístup k volbě kondomů. A lepší - obecně jdou do jiného typu antikoncepce. Ale pokud nemůžete jít na jiný typ antikoncepce, je třeba vzít v úvahu řadu důležitých faktorů. Za prvé, musíte pochopit, že je často alergický na kondomy, vzniká přesně kvůli jeho pokrytí, maziv. Proto při výběru kondomu musíte v tomto bodě zaplatit pozornost. Doporučuje se zvolit latexové kondomy se silikonovým gelem. Nemělo by to být příchutě, barviva, různé aromatické přísady. Pokud je alergický na latex - pak byste se měli podívat na kondomy, které ji neobsahují. Je si všiml, že alergie se projevují ne tak často po použití Confeds z polyisoprenu.

Pokud jste již vyzkoušeli všechny značky kondomů, a stále máte alergie - pak si stále musíte přemýšlet o změně způsobů antikoncepce. Mezi nimi můžete věnovat pozornost spermicidům, perorálním antikoncepci, intrauterinním spirálům. V každém případě se svým partnerem můžete najít cestu ze současné situace.