Ženská gynekologická onemocnění dělohy

Nemoci žen dělohy jsou patologické procesy, které teče v této kořenové části. Dnes existuje celá řada nemocí, které nemají žádné příznaky, takže se budou vyvíjet v chronickém tvaru a mohou poskytnout určité komplikace. Moderní metody léčby jsou schopny léčit všechny ženské nemoci s jemnými metodami, ale poskytnutou včasnou diagnózu.

Ženy jsou důležité pravidelně přijít do gynekologa na profylaktickém vyšetření, a to i v případě neexistence problémů s dětskými těly.

Ve většině případů, různé patologie ovlivňují dělohy a vaječníky. Nemoci žen jsou považovány za nejnebezpečnější, takže jakékoli příznaky a odchylky by měly být důvodem k obavám.

Hlavní odrůdy ženských nemocí

Gynekologie je odvětví medicíny, který je zodpovědný za nemoci žen. Gynekologické patologie jsou rozděleny do dvou skupin:

  1. Pohlavně přenosné nemoci. Patří mezi ně genitální herpes, syfilis, kandidóza, chlamydia, trichomonóza a další.
  2. Onemocnění, které se objevují při postupování zánětlivých procesů nebo na pozadí hormonální poruchy v těle. Ty mohou být erozi čípku, mioma, více polypů, rakoviny, endometriózy, cyst a dalších.

Nemoci v děloze u žen jsou nejčastěji tekoucí bez explicitních příznaků a symptomů. Proto jsou docela inspirovány a mohou způsobit vážné poškození zdraví.

Jako manifest

Hlavní příčinou jakékoli nemoci je oslabená imunita, pravidelné stresové situace, nízkoenergetický životní styl a špatné návyky.

V důsledku hormonálního selhání vznikají mnoho patologií. Ženy by měly věnovat pozornost sexuálnímu životu nebo její úplné nepřítomnosti.

Nemoci v děložní dutině u žen mohou nastat s náhodnými sexuálními spoji nebo nechráněným pohlavím. Pokud infekce spadne do pochvy, přispívá k vzniku zánětlivých procesů. Na pozadí takového stavu se vyvíjí další závažná onemocnění, jako je erozi, rakovina nebo dysplazie. Teenageři by měli vědět o všech možných důsledcích, které vznikají s časnými sexuálními kontakty.

Příznaky

Existuje řada charakteristických symptomů, které naznačují, že žena má choroby dělohy a musí naléhavě přijmout opatření:

  • ostrá bolest v zadní nebo dolní části břicha;
  • nepravidelný menstruační cyklus;
  • hojný nebo neslušný výboj během menstruace;
  • Svědění a vypalování venkovních pohlavních orgánů;
  • bolestivé a nepříjemné močení;
  • vypouštění, které mohou být hnisavé nebo pěny (konzistence bavlny);
  • Během styku cítí bolestivost;
  • Nejhospodařování všeobecné pohody, slabosti a rychlé únavy.

Ale ne vždy gynekologická onemocnění v Uterii u žen jsou doprovázeny symptomy a explicitními značkami. V důsledku toho budou růst do chronické podoby. Po diagnóze se stává tvrději přiřadit účinnou léčbu, takže je nutné přijít do preventivní inspekce gynekologa jednou za šest měsíců.

Sexuální onemocnění žen

Stále častěji, ženy čelí onemocněním, které jsou přenášeny během pohlavního styku. Jsou diagnostikovány v lidech, kteří nemají stálý sexuální partner nebo rodinné páry. Ženy nemohou po dlouhou dobu všimnout všechny příznaky, takže onemocnění proudí do chronické formy.

Sex infekce jsou rozděleny do několika odrůd:

  1. Bakteriální. V děloze dutiny spadají patogenní bakterie, které způsobují trichomoniasis, močiplasma, gonoron, mykoplazmózu a chlamydia.
  2. Virový. Tato skupina zahrnuje genitální herpes, HIV nebo condyloma.

V domácích podmínkách je pravděpodobnost infikované těmito onemocněním minimalizováno.

Bakterie a viry jsou přenášeny sexuální cestou a mohou také proniknout krev.

Přítomnost patologie je obtížné určit na gynekologické vyšetření. Pro přesnou diagnostiku bude pořízeno setí flóry a PCR analýzy, která identifikuje patogen v těle.

S předčasnou léčbou, mnoho sex infekce způsobují vývoj cervikálních onemocnění, ovariální léze a phallopie trubky.

Nemoci dělohy a přívěsek

V vaječnících jsou zánětlivé procesy tvořeny v děloze a trubkách, stejně jako nádorové vzdělávání. Poslední může mít benigní nebo maligní. Stávají se příčinou negativních důsledků - plné nebo částečné odstranění vnitřních orgánů, ektopického těhotenství nebo neschopnosti otěhotnět dítětem.

Zánětlivé procesy na čípku se objevují po vstupu do pochvy sexuální infekce.

V roli patogenů jsou Chlamydia, Staphylococcus, houba, Streptococcus, trichomonáda a jiné patogeny bakterií. Nejčastější a častou nemocí je erozi děložního čípku. Představuje malou ránu, která během vývoje ohromuje celý povrch epitelu. V případě předčasné diagnostiky a léčby vede erozi k tvorbě nádoru.

Další nebezpečná onemocnění je cysta, který ucpává žlázy dělohy a vaječníků. Podle externích značek se podobá mírně velikosti ránu. Cystické formace se nevyvíjí do nádoru. Ale mohou zvýšit velikost a deformovat čípku. Současně je narušena struktura a integrita epitelu. Z tohoto důvodu je důležité pravidelně přijít do profylaktického vyšetření gynekologa s cílem zjistit patologii včas a začít léčbu.

Eroze a cervikální cysty jsou diagnostikovány solposkopií. Pro léčbu předepsanou rádiovými vlnami nebo laserovými paprsky. Nejčastějšími chorobami přípojek je salpingitida, salpingopitpitis a oofit.

Existuje několik nebezpečných příznaků, které by věnovaly pozornost:

  • prudký nárůst tělesné teploty;
  • akutní bolest v dolní části břicha;
  • zvracení a nevolnost;
  • zvýšený počet leukocytů v moči a krvi;
  • Porušil menstruační cyklus.
Zánětlivé procesy přídavek se objevují po pronikání patogenních bakterií, včetně stafylokoků, streptococci, gonokokových a chlamydií.

Ženy, které dělaly potrat, biopsii nebo škrábání, spadají do rizikové skupiny. Jakýkoliv indispozice a zhoršení pohody by mělo být příčinou léčby navštěvováním lékaře. Nemoci v děložní dutině a přívěsku u žen mají negativní dopad na reprodukční zdraví, takže je důležité začít léčbu včasným způsobem.

Možné důsledky

Každé nemoci neprochází bez stopy pro zdraví žen, včetně gynekologických patologií. Stále častěji se mladí páry obracejí na lékaře s problematikou neplodnosti. Zahájená forma nemoci a pozdní léčba zánětlivých procesů v děloze může způsobit:

  • oběhové poruchy v genitáliích;
  • Selhání menstruačního cyklu;
  • mimoděložní těhotenství;
  • vzhled zbraní.
Závisení zánětu dělohy a přívěsy u žen může vést ke změnám v orgánech malé pánve, porušení procesu ovulace a průchodnosti děložních trubek.

Pacienti jsou potýkají s problémem neplodnosti, takže nemohou si představit a vydržet dítě.

Maligní neoplazmy a rakovina

Vzdělávání maligní charakteru ve většině případů lokalizovaných v mléčných žlázách, děložní dutinách, přívěsech. Hlavním důvodem vývoje rakoviny je zahájené a nesnesitelné erozi. A také nezapomeňte na dědičnost, mechanické poškození děložníku, sníženou imunitu a hormonálních selhání.

V rané fázi vývoje jsou nádor a jiná ženská onemocnění prakticky nemožné diagnostikovat. Předepsaná léčba nepřináší pozitivní výsledek. Následující příznaky vzhledu nádoru v děložní dutině lze rozlišit:

  • Neoplazmy, které jsou dobře diagnostikovány během palpace;
  • malé otok postižené oblasti;
  • ostrá bolest v dolní části břicha a zpět;
  • oddělení od genitálních orgánů, ve kterých jsou přítomny hnis nebo krevní nečistoty;
  • nepříjemné pocity během pohlavního styku;
  • nepravidelný menstruační cyklus;
  • Obecná nemoc, slabost, závratě a ztráta tělesné hmotnosti.

Diagnostikovat onkologické onemocnění u žen jsou předepsány následující zkušební metody:

  • Ultrazvukový postup;
  • biopsie;
  • cytologický výzkum;
  • CT vyšetření;
  • Analýzy pro oncomarkers.
S včasnou diagnózou a řádným zacházením se ženami se může vyvarovat.

Je důležité vždy věnovat pozornost symptomům a dalším klinickým projevům, které naznačují patologické změny v těle.

Preventivní akce

Ženy musí mít trvalý a ověřený sexuální partner, a také pravidelně přicházejí do profylaktického vyšetření gynekologa. Poslouchá všechny stížnosti a prozkoumá možné příznaky. Ultrazvuková diagnostika a dodávka řady standardních analýz jsou jmenovány jako další vyšetření. Získané výsledky pomohou určit onemocnění a patogenní bakterie v těle. Doktor se zeptá na symptomy a analyzuje historii pacienta. Poté bude gynekolog schopen přiřadit účinnou léčbu.

Seznam standardních analýz zahrnuje obecnou analýzu moči, krve, stěrka pro stanovení mikroflóry, cytologických studií.

Pokud během zkoušky lékař našel infekci, která je přenášena sexuálně, pak je důležité začít léčbu včas. Pouze gynekolog bude moci přiřadit antibiotickou antibiotickou léčbu. Samoúžetou nebo lidový lék může poškodit zdraví, stejně jako zhoršovat blahobyt.