Použití truzhnana v eroze děložního čípku

Vaginální tablety Terezhinin jsou antiseptické a antimikrobiální činidlo, které se aktivně používají v gynekologii. Patří do skupiny kortikosteroidů a derivátů imidazolu. Ale někdy ženy jsou jmenovány terjinenem v eroze děložního čípku. Lékař musí vysvětlit potřebu takové léčby, protože tyto pilulky nejsou chemický koagulant, který může být pohřben erozi.

Vlastnosti použití

Tablety terezhinin jsou předepsány jako antifungální, protizánětlivé, antimikrobiální a protisolitické agent. Tento kombinovaný lék, který zahrnuje terenidazol, neomycin sulfát, nystatin, prednison a řadu pomocných látek.

  1. Ternidazol - derivát imidazolu, ovlivňuje anaerobní mikroorganismy, včetně Gardnernerů. Je také účinný v trichomonádu.
  2. Síran nautomycinu je antibakteriální činidlo, které má baktericidní účinek na gram-pozitivní a gram-negativní mikroorganismy.
  3. Nystatin - antifungální činidlo patřící skupině polství. Efektivní s houbami Candida.
  4. Prenimální - kortikosteroid, analog hydrokortizonu. Pod místní aplikací, anti-alergický, protizánětlivý, anti-elastický dopad.

Aktivní složky Terezhnan se nemůže zbavit erozivních lézí děložního čípku. Tablety jsou předepsány jiným účelem - pro dezinforitu dutiny pochvy a minimalizovat negativní vliv na děložní děložní patogenní mikroflórovou.

V eroze děložního čípku se Turecko používá podle standardního schématu. V preventivních účelech je předepisován kurz 6 tablet. Průměrná doba trvání léčby vagících je 10 dní, s potvrzenými metodami je doba trvání terapie prodloužena na 20 dnů.

Tablety Terezhinin jsou zavedeny do vagina 1 čas denně v noci. Udělejte to nejvíce pohodlně v pozici ležící na zádech, s ohnutou jednu nohu v koleni. Po zavedení ženy by mělo být drženo nejméně 10-15 minut v jedné póze. Před zavedením musí být tablet vložen do 20-30 sekund ve vodě.

Indikace pro použití

Zkontroloval Terezhinan k léčbě vaginitů, které byly způsobeny mikroorganismy citlivými na lék. Seznam čtení klesající:

  • bakteriální vaginity;
  • Trichomoniasis;
  • Vaginity, jejichž vzhled vyvolaný aktivací kandidových hub, smíšených infekcí (anaerobní mikroorganismy, houby podobné kvasinky, trichomonas);
  • Noncommunitable zánětlivé deskvamativní vagíci.

Před prováděním chirurgických zásahů na orgány malé pánve také přiřadíte terezhin jako profylaktické činidlo před prováděním chirurgických zákroků na orgány malé pánve, například před operačním ošetřením eryzie čípku. Doporučeno provádět gaga pochvy Torzhinan:

  • před plánovaným porodem, diagnostickým škrábáním, potraty;
  • před instalací nástrojů pro intrauterinní antikoncepci a po dokončení postupu;
  • Pro hysteroskopii.

Erozion není překážkou pro použití tohoto fondu. V přítomnosti svědectví je Terezhinan předepsán i těhotným ženám.

Odhad státu děložního čípku

Před účelem Truzhnan, lékař nutně provádí gynekologické vyšetření, vezme si stěr na mikroflóru. Když se nachází cervikální erozi, lékař doporučuje ženu, která podstoupí komplexní zkoušku. To umožňuje vytvořit typ eroze u pacienta (pravdivé nebo nepravdivé) a řešit důvody pro jeho výskyt.

Někdy se erozi děložního hrdla vyvíjí kvůli negativnímu účinku patogenní mikroflóry. Normální krční epitel se nahrazuje válcovými buňkami na pozadí progrese:

  • Cedra, jehož vzhled je způsoben chlamydií;
  • Bakteriální vaginite, vyvinutý pod vlivem stafylokoků, proteis, střevní hole, shigell, trichomonad;
  • houbový vaginit způsobený nekontrolovanou reprodukcí kandidových hub;
  • Zánětlivá onemocnění děložního čípku a vagíny provokované dopadem několika typů mikroorganismů.
Vaginální tablety Terezhinan vám umožní zničit celou patogenní mikroflóru. Kvůli tomu je v pochvě obnoveno přirozené normální prostředí.

V nepřítomnosti negativního účinku patogenních mikroorganismů se tkáň Cervix začnou regenerovat nezávisle. Samozřejmě, po absolvování průběhu léčby neoznámí erozi, ale lékař může doporučit pozorovat, a ne jmenovat operační metody najednou.

Ale očekávaná taktika v eroze čípku je povolena, pokud výsledky cytologie bylo potvrzeno, že žena neměla dysplazii a další změny v tkáních, které patří do rakoviny nebo predrátu. Mozku pro cytologickou studii se provádí pod kolposkopií.

Toto vyšetření vám umožní zvážit krk dělohy na třiceti více zoomu. V případě potřeby proveďte rozšířenou kolposkopii - tkáně tkáně děložního čípku se zpracují roztokem kyseliny octové a lugne. Taková diagnostika umožňuje identifikovat všechny ohniska erozi. Při zpracování s roztokem obsahujícím jod, zdravé tkaniny jsou malovány v hnědé a patologicky modifikovaný epitel zůstává nenatoupaný.

Taktika

Při identifikaci infekčních zánětlivých onemocnění není léčba erozizace jmenována. Je nutné normalizovat vaginální mikroflóru, jinak bude terapie neúčinná. Pod vlivem patogenních mikroorganismů se erozion začne znovu rozvíjet.

Lékaři argumentují, že erozi infekční a zánětlivé přírody neprochází. Proto se na začátku lékaři předepisují Terezhinan, aby vyčistili dutinu vagina z patogenních mikroorganismů. Po dokončení terapie potřebuje žena znovu redesess. Pokud nejsou žádné problémy, je vybrána nejvhodnější metoda zbavení erozi.

Vzhledem k tomu, že praxe vykazuje prakticky u 85% případů, patogenní mikroflóry po absolvování průběhu léčby tabletami, terezhinin je vyrovnán. Jsou předepsány v pooperačním období, aby se zabránilo rozvoji kolize.

Použití Truzhnana v eroze děložního čípkuV závislosti na věku ženy, stav děložního čípku, je zvolena velikost eroze jeden z nejčastějších způsobů léčby:

  • Chemická koagulace (speciální přípravky se používají: Solkovegin, wagotyl);
  • kryodestrukce (spalování erozi s kapalným dusíkem);
  • diathermokoagulace (dopad na postižené elektrickým proudem);
  • laserová koagulace;
  • Koagulace rádiových vln.

V některých případech se to stane, že erozion prochází nezávisle. To je možné, pokud pacient měl nepravdivou erozu, vzniknou na pozadí hormonální restrukturalizace v adolescenci nebo přijímání hormonálních antikoncepce. Také bez léčby po dodání, průchody ektopie, které se objevily během těhotenství pod vlivem progesteronu.

Účelem Tereznan je pouze za účelem léčby erozi v nepřítomnosti současného infekčního a zánětlivých problémů, není praktikován.

Komplikace při použití tereznan

U většiny pacientů se na pozadí používání tablet nevznikají problémy Terezhin. Nedoporučujeme mu, aby se vztahoval pouze v případech, kdy byla stanovena individuální nesnášenlivost na složky léčiva.

Ve vzácných případech přicházejí stížnosti:

  • Vývoj alergických reakcí: objeví se kopřivka, vyrážka na kůži;
  • hořící;
  • svědění;
  • bolest;
  • brnění;
  • podráždění.

Obvykle se v prvních dnech léčby objevuje nepohodlí z Terezehany. S výraznou intenzitou vedlejších účinků můžete hovořit s lékařem o změně taktiky léčby. Ale taková potřeba vzniká velmi zřídka.