Antikoncepční tablety poznámka: pokyny pro použití antikoncepce

Mezi množstvím metod ochrany těhotenstvím se zvyšujícím počtem žen dává přednost perorálním antikoncepci. Poznámka: Jeden ze širokého spektra antikoncepční pilulky s dostatečně silnými antikoncepčními vlastnostmi, pohodlnými podmínkami příjmu a nízkým procentem vedlejších účinků.

Jako příjemné přírůstky pomáhá tento lék upravit menstruační cyklus a zachází s některými gynekologickými onemocněním. Antikoncepční tablety - jednokázové pilulky obsahující stejnou dávku estrogenových hormonů a gestageny pro každý den, které potlačují ovulaci.

Jak funguje Novint

Zrání vejce

Hormony obsažené v přípravě - desogestrel a ethinyl estradiol - umělý původ, téměř podobný přírodnímu gestagenu a estrogenu, ale vykazují větší bioaktivitu. Jejich kombinace neumožňuje hypofyzii syntetizovat hormony FSH a LH, což brání zrání příštího vejce, a proto se nemůže stát ovulace a další koncepci.

Kromě toho, tato antikoncepce vytváří hlen v tlustém cervikálním kanálu, což zabraňuje spermií proniknout do dělohy a setkat se s vajíčkem.

Devatenáct pomáhá:

  • upravit frekvenci příchodu menstruace vytvořením umělého cyklu;
  • snížit jejich intenzitu a bolestivost;
  • usnadnit aktuální pms;
  • Zbavte se akné a zlepšují stav kůže;
  • snížit pravděpodobnost vývoje některých onemocnění ženské sexuální sféry.

Vzhledem k tomu, estrogen je zaveden do léčiva v minimálně aktivní dávce, pak vedlejší účinky spojené s tímto hormonem (bolest na hrudi, nevolnost, soubor extra kilogramů), poměrně vzácný. Všechny komponenty Novinů pronikají v 1-2 hodinách a usazují se ve všech orgánech a estrogen se usadí v tukové tkáni. Plně štěpené metabolické výrobky jsou filtrovány a zvýrazněny od těla ledvinami.

Reverzní strana Noviny

Dámská kožní vyrážka

Na trhu antikoncepce je lék umístěn jako prakticky než vedlejší účinky. Stále se však mohou objevit, i když s mírnou pravděpodobností. Spotřebitel si nejčastěji stěžuje na změnu nálady a dokonce deprese, zvýšení krevního tlaku, nevolnosti a zvracení, exacerbace ulcerózní kolitidy, kapky hmotnosti, vyrážky na kůži, zvyšují citlivost mamarchových žláz, abnormální vaginální krvácení, Hypersenzitivita očí na kontaktní čočky, redukce libido.

Zpravidla po 1-3 měsících se tělo přizpůsobuje novosti a vedlejší účinky procházejí bez dodatečné léčby.

Nejzávažnější důsledky léku tělem jsou závažná hypertenze, tvorba krevních sraženin a krevních bloků, infarktu myokardu, ztráta sluchu, hemolytic - urish syndrom, hemoglobinová syntéza (porfyry), zhoršení revmatických onemocnění. Takové vedlejší účinky z Novinet vyžadují okamžitý odvykání jeho recepce. Je třeba poznamenat, že vývoj trombózy je velmi povýšen kouření ženu.

Nuance recepce

Novina Bundle je určen pro měsíc recepce. Na zadní straně balíčku jsou předepsány dny v týdnu (i když, pouze pro jednoho, které mohou být považovány za bezchybné návrháře) - usnadňuje proces užívání tablet. Pro sebe se můžete zaregistrovat na balíku recepce prvního tabletu, dnů po 10 - opakování, bude ušetřit z potřeby spočítat datum aktuálního příjemu každý den.

Začněte pít lék se začátkem dalšího menstruačního cyklu. Recepce hodin první pilulky se stanou hodinami recepce a všechny následné, takže před začátkem používání této antikoncepce je žádoucí zvolit nejvhodnější čas, kdy pravděpodobnost zapomenout na příjmu jiné tablety je velmi malá. Zákazník doporučuje udržet balíček Novinet na místě, kde je žena každý den současně, dělat rutinní akce - například v blízkosti zubního kartáčku. Můžete dát budík pro recepci.

Po obdržení 21 tablet z balení jsou přeskočeny 7 dní, během kterého by měly přijít další období. Přesně o týden později (i když "kritické dny" stále pokračují), měli byste začít nový balíček pilulky. Pokyny pro lék doporučuje odložit od začátku recepce před začátkem následujících menstrukcí, pokud předchozí skončily před 5 dny. Pokud žena vypila první pilulku mezi 2 až 5 dny cyklu, musí být dodatečně chráněna příštího týdne.

Také snížil antikoncepční účinek novinky po dopadu zvracení a průjmu - v takových případech je žádoucí používat kondomy. Pokud jsou všechny podmínky přijetí jasně pozorovány, odolný antikoncepce se vyskytuje o 7-14 dní cyklu. Obnovení plodnosti dochází do 3 měsíců po zrušení léčiva. Extrémně vysoké šance na koncipování dítěte v prvním měsíci po ukončení příjmu Novinů.

S dobrou tolerantností může být devatenáct brát bez přestávky na neomezený termín. V případě plánování těhotenství by mělo být léčivo zrušeno.

Kdy, na pozadí léku, plánované měsíční období nepřijdou, by měla být dána krev na HCG nebo učinit těhotenský test. Pokud je těhotenství potvrzeno, žena by se neměla bát zdravotní problémy budoucího dítěte - negativní dopad této antikoncepce na plodu na začátku těhotenství není založen.

Devět po speciálních událostech

Nové mamie jsou přiřazeny k přijímání tohoto léku se začátkem obnoveného menstruačního cyklu nebo po třech týdnech po dodání (s výhradou umělého krmení dítěte). Dříve musí být informován gynekologem. Pokud recepce začala s nástupem menstruace, nejsou nutná další antikoncepční opatření, a pokud je dřív - první týden by měl být chráněn jinými způsoby.

Pokud žena utrpěla potrat nebo byl vyroben umělý potrat, abychom zahájili čerstvý balíček Novineta ihned v den, kdy se stalo. V tomto případě není nutná další opatření (průměrná antikoncepce bariéra - kondomy nebo dokonce abstinence).

Nová věc není vhodná pro ty kombajny, kteří krmí dítě s prsy, protože hormony obsažené v něm přispívají ke snížení produkce mléka a zhoršení jeho chuti.

V případech, kdy žena dříve přijala jiné antikoncepční perorální antikoncepci, začněte přijímat instrukci Novineta doporučuje obvyklým schématem po 7-denní přestávce. Vstup do léku bez přerušení menstruačního krvácení.

prudký nárůst tlaku

Pokud se všemi popsanými situacemi začaly silné bolesti hlavy začátkem příjmu této perorální antikoncepce, tlak se dramaticky zvýšil, jeho zrak padl nebo se objevil otok nohou, by měl okamžitě zrušit devatenáct a obrátit se na navštěvování gynekologa pro konzultaci .

Při plánovaných operací se použití léku doporučuje zastavit měsíc před plánovaným dnem. Pokud existuje životně důležitá potřeba oddálit příchod menstruace, můžete, aniž byste museli dělat týdenní přestávku, okamžitě začít pít nový balíček Novinetu, pak nebude k tomuto cyklu žádné menstruace.

Jak být, když jsem zapomněl pít pilulku?

Kondomy

Pokud si žena myslí o svém zdraví, přijme všechna opatření, která nezapomeňte polykat další dávku antikoncepce. Existují však situace, kdy se "punkce" stále děje. V těchto případech je nutné jednat podle pokynů pro léčivo v závislosti na době průchodu.

Pokud je zpoždění příjmu kratší než 12 hodin, měli byste okamžitě vypít chybějící tabletu. Během stanovené doby je zachován antikonceptivní účinek, vyžaduje se další antikoncepce. V případě delšího zpoždění příjmu potřebujete pít chybějící tabletu a všechny sledování podle schématu, ale před koncem balení může vyžadovat další substrát.

Když žena zapomněla na tabletu během prvního druhého týdne menstruačního cyklu, doporučuje se pít a vynechat a aktuální prášky, všechny následující - na zavedeném rozvrhu. Pokud přeskak činil několik recepcí - dvě tablety jsou opilé.

V případech, kdy tableta není přijata ve třetím týdnu cyklu, kromě výše uvedených opatření by mělo být opuštěno od týdenní přestávky a vzít si nový a v těchto dnech na jedné pilulce.

Pro zapomnětlivost může "platit" v malé krevní výboji z pochvy ve dnech průchodu tablet.

Komu je devatenáct kontraindikováno

Rakoviny genitálií

Stejně jako jakýkoliv léčivý přípravek má tato antikoncepci řadu kontraindikací:

  1. neurologická patologie;
  2. Silná patologie srdce, jater, ledvin;
  3. nádory jakékoli lokalizace;
  4. Kouření (výrazně zvyšuje riziko trombózy) a věk po 35 letech (začáteční změny hormonálního pozadí);
  5. Cukrová diabetes s komplikacemi na nádobách;
  6. tendence k trombóze;
  7. dříve přenesené tahy nebo infarkty.

Kromě toho by mělo být na paměti, že účinnost léku může být značně snížena s jeho současným použitím s antibiotiky a řadou jiných léčiv, zúčastnění lékaře by měl být v průběhu jmenování varován.

Pít nebo nepijte

Po studiu pokynů pro léky a recenze čtení na internetu se můžete ujistit, že nový je dostatečný výkonný nástroj, pokud jde o antikoncepci, přísně dodržování podmínek příjmu, můžete dosáhnout dobrého antikoncepce, navzdory sérii kontraindikace. Hlavní věc je ukázat na navštěvování gynekologa včas a pravidelně projít testy, včetně ukazatelů hormonálního stavu. Lékař určí, zda je tato antikoncepce vhodná pro konkrétní ženu nebo ne.