Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Volba způsobu antikoncepce často závisí na věku pacienta. Specialisté předepisují antikoncepční pilulky po 40 letech, pomáhají předcházet pojetí dítěte. Aby se nedošlo k tomu, aby se vyskytly vedlejší účinky, je nutné seznámit se s instrukcemi před použitím, a také poslechnout doporučení lékaře.

Vlastnosti antikoncepce po 40 letech

V dospělosti, v životě ženy přichází neobvyklé období - Premenopauza. Tato mezera se vyznačuje postupným vytlačováním reproduktivity, stejně jako změny v menstruačním cyklu, úroveň hormonů a dalších oblastí sexuálního systému.

Důležité! Podle statistik k dosažení 40 let a v průběhu příštích 5 let je ohromující množství ženské populace schopna vydržet a porodit zdravé dítě.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Ženské tělo už není tak mladý a energický, příznaky Klimaků byly pozorovány v premenopauzy - zvýšené pocení, podrážděnost a jiné nepříjemné značky. Po 40 letech mohou být antikoncepci pro ženy takové:

  • Bariérové ​​metody;
  • antikoncepční pilulky;
  • intrauterinní spirály;
  • kroužky, implantáty a omítky;
  • Chirurgické metody antikoncepce.

Volba metody prevence v daném věku by se měla vyskytnout pouze se souhlasem gynekologa, jak se objevují mnoho rizik a nežádoucích léčivých reakcí. Můžete se dozvědět více o tom od videa:

Jak starý můžete mít antikoncepci

Použití žen antikoncepce po 40 letech je povoleno po dlouhou dobu. Gynekologové často předepisují finanční prostředky na půl roku, pečlivě sledují adaptační období v prvních měsících recepce. Podle lékařských informací se tyto fondy doporučují před nástupem Klimax.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

V menopacterním období, tělo již nemůže pochopit dítě a vzít si to, takže potřeba antikoncepce zmizí. Některé gynekologové mohou předepsat antikoncepci pro terapeutické účely: s menopauzou jsou pozorovány hormonální selhání a tablety dokonale řeší takové úkoly.

Pravidla pro přijímání hormonálních antikoncepce po 40 letech

Hlavní pravidla pro použití hormonálních antikoncepce pro pacienty po 40 letech budou sledovat navrhované schéma. Gynekologové doporučují brát první svazek po poslední menstruaci a doba trvání takové ochrany by měla být nejméně šest měsíců - pak je antikoncepční účinek 100% vhodný.

Zde jsou některé další vlastnosti spotřeby hormonálních antikoncepčních pilulek pacientům po 40 letech:

  • Dodržování schématu: Žádný průchod, přičemž antikoncepční tableta ve stejnou dobu dne;
  • Předčasná diskuse s kompatibilitou gynekologa s jinými léky;
  • odvykání léčby ve vzhledu vedlejších účinků;
  • vzdát se kouření.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Pass Tablety nejsou lepší, jinak budete muset použít další antikoncepci. Při přeskakování méně než 12 hodin můžete pít chybějící antikoncepční tabletu a pak dodržovat schéma. Když lék prochází více než půl dne během příštího týdne, musíte použít kondom.

Kontraindikace a vedlejší účinky

S nárůstem věku roste počet kontraindikací a nechtěných projevů. To je způsobeno vznikem různých chronických onemocnění. Mezi hlavní kontraindikace patří:

  • křečové žíly;
  • hypertenze;
  • onkologie;
  • Predispozice k vývoji trombózy.
Komentář! Kouření žen vstupují speciální rizikovou skupinu, takže potřebujete opustit kouření nebo užívat specializované léky.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Vedlejší účinky při pití antikoncepce s dívkami po 40 letech:

  • Dermatologická vyrážka;
  • trombóza, tahy, infarkty srdce;
  • migréna;
  • přibývání na váze;
  • otok;
  • Útoky hypertenze.

Projevy vedlejších účinků je pozorován, když byla vybrána nesprávná dávka, stejně jako v případě, že dojde k intoleranci pro komponenty.

Co je lepší vybrat antikoncepční pilulky po 40 letech

Metody antikoncepce pro ženy po 40 letech jsou vybrány výhradně pro historii pacienta. Aby nedošlo k prokázání rizika komplikací, gynekolog může přiřadit krev na úrovni hormonů, stejně jako průchod jiných průzkumů. S výhradou přítomnosti endometriózy, vyvrcholení a jiných států se bude destinace také lišit. Nejenže vytvářejí ochranný účinek, ale také k léčbě těla.

Antikoncepce v endometrióze po 40 letech

Běžné onemocnění během premanopauzy je endometrióza. Se změnou hormonálního pozadí a zánik reprodukční funkce se mohou příznaky endometriózy zvýšit tím, že dodávají denní nepohodlí.

Varování! Ve stanoveném věku mohou lékaři registrovat KOK, stejně jako intrauterinní spirály.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Antikoncepční kombinované tablety pro ženy při léčbě endometriózy po 40 letech usnadňují zlepšení zdraví a eliminace následků nemoci. Tyto pilulky zahrnují:

  • "Zhann";
  • "Yarina";
  • "NOVÝ";
  • "Bělorusko";
  • "Jess".

Tyto léky se dokonale vyrovnávají s hormonálními výkyvy, takže bolesti průchodu endometriózy a stav pacienta se zlepšuje.

Antikoncepční pilulky, když vyvrcholte po 40 ° C

Primárním rysem výběru drog - vyberte pouze ty možnosti, které neobsahují velký počet hormonů. Taková zdravotnické prostředky zabraňují vývoji hyperplazie endometria a také obnovující hormonální pozadí, odstranění projevy Klimaků.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Několik nejčastějších možností:

  • "Divitren";
  • "Divina";
  • "Cyclo Proginova";
  • "Trisecven";
  • "Grandasin".

Jako přípravky pro menopausis, ženy jsou také vhodné pro takové možnosti jako: "Yarina", "Diana", "Marvelon".

Nejlepší antikoncepční pilulky po 40 letech

Moderní antikoncepce pro ženy po 40 letech jsou rozděleny do několika skupin:

  • mini-pila - neobsahují ethinylestradiol;
  • Kombinované perorální antikoncepce;
  • Antikoncepční pilulky pro kuřáky ženy.

Dávkování nejlepších antikoncepce pro ženy je vybrána individuálně.

Seznam drog Mini pili po 40 letech

Obsahující ethinyl estradiol tablety jsou přiřazeny pacientům, kteří nejsou vhodný pro kombinované perorální antikoncepce. Tyto antikoncepce se vyznačují obsahem progestinu, jsou méně účinné než kok, ale existuje méně nežádoucích účinků. Lékárny nabízejí populární a osvědčené antikoncepce pro ženy. Jejich jména pro pacienty po 40 letech:

  1. "Charozetta". Aktivní složka - Desogestrel, recepce začíná prvním dnem menstruace. Desogestrel potlačuje zrání vejce, užívajících tablety v migréně a cévních onemocněních. Cena v rozsahu 1000 rublů.
  2. "Mikroll". Léčivo obsahuje levonorestrel, brzdy ovulace a výtěžek vajec. Kromě ochranné funkce snižuje bolestivost a počet vypouštění během menstruace. Přibližná cena - od 350 rublů.
  3. "EXLUTON". Léčivou látkou je Linestrenol. Drug má vysoké náklady - od 3 tisíc rublů, ale tam je několik vedlejších účinků. Nedoporučuje se kombinovat "EXLUTON" s užíváním antibiotik.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Tablety s jednou účinnou látkou mají pozitivní vliv na ženského organismu. Jsou uvedeny v případech, kdy nelze odebrat estrogen. Některé léky se doporučují používat s přerušením.

Combined perorální antikoncepce po 40 letech

Tento typ tablet dokonale chrání před nechtěným těhotenstvím a zcela zpomaluje ovulaci. Mini-pila ve srovnání s novou generací antikoncepčních pilulek pro pacienty po 40 letech mají více nežádoucích účinků. Nejvyhledávanější drogy:

  1. "Marvelon". Lék obsahuje kombinaci desogestrelu a ethinylestradiolu, potlačuje ovulaci, chrání před těhotenstvím. Ovlivňuje stav kůže, zlepšení, eliminující akné a akné vyrážka. V balení 21 tablet, orientační náklady - od 1600 rublů.
  2. "Triciston". Kombinace ethinylestradiolu a levonorgestrelu inhibuje ovulaci, zhasne hlen dělohy, zabraňuje těhotenství. Náklady na lék je 550 rublů.
  3. "Trvcvilar". Jsou nízko správné antikoncepční pilulky, ženy po 40 letech jsou nejvhodnější. Kombinace levonorgestrelu a ethinylu estradiolu pomůže zabránit těhotenství a zlepšovat zdravotní stav v Premopauzu. Cena drogy - od 600 rublů.
  4. "Jess". Nejčastější a vysoce kvalitní lék pro antikoncepci. Obsahuje ethinyl estradiol a chrospirenon, v balení jsou aktivní a neaktivní pilulky. Náklady - od 1100 rublů.
  5. "Nejsilnější". V tomto věku je spojí severošník s ethinyl Eastradiolem. Během recepce se zrání vejce zastaví, cena začíná od 400 rublů.
Komentář! Pokud v prvním měsíci přijímání jsou pozorovány silné vedlejší účinky, je lepší odmítnout lék.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Jak je vidět, všechny uvedené přípravky obsahují ethinyl estradiol - syntetický analog estrogenu. Správný příjem a dávkování moderních antikoncepce po 40 letech pomůže zabránit těhotenství a snížit projevy Premanopauzy.

Antikoncepční pilulky po 40 pro kouření žen

Ženy, které mají závislost na tabáku, nedoporučují se používat KOK. To je způsobeno přítomností vedlejších účinků a kontraindikací, zejména s rizikem tvorby trombomů. Proto gynekologové předepisují více sparingových přípravků, které neobsahují estrogen.

Důležité! Pouze jedna složka je zahrnuta do přípravků pro kouření dívek - progestin.

Na základě výše uvedeného závěru, že kuřáci se doporučuje používat pouze mini-zemře - prostě neobsahují ethinylestradiol a dokonale provádějí antikoncepci.

Ne-plamen antikoncepce pro ženy po 40 letech

S nepravidelností sexuálního života, který má být chráněn denně, žádný smysl. V tomto případě jsou gynekologové předepsáni ne-imunity. Doporučují se užívat pouze ve zvláštních případech:

  • "PATENTTEX OVAL" - vyráběný ve formě vaginálních čípků, mají dopad spermicidního;
  • "Lékárna" - vyrobená v kapslích, tabletách, krémech a svíček, obsahují chlorid benzalconium, který má antikoncepční účinek;
  • "Gynecotex" - tablety s aktivní složkou chloridu benzalconia;
  • "Sledování" - vaginální pilulky na bázi hydratačního draslíku.

Antikoncepci pro ženy po 40 letech

Zvláštnost využívání non-koronálních fondů je, že musí být používány přímo před sexem.

Závěr

Antikoncepční pilulky po 40 letech - velký způsob antikoncepce pro ženy. Nejenže pomáhají zabránit nežádoucímu těhotenství, ale také mají terapeutické vlastnosti. Přípravky jsou schopny snížit projevy blížícího se vyvrcholení, jakož i vytvořit menstruační cyklus.

Podle názoru Dokáže

Většina gynekologů dodržuje názory, že je nutné určit antikoncepci po 40 letech pouze svědectvím. Pro léčebné účely odstranění příznaků hrozícího vrcholu, data tabletu se ukázaly z pozitivní strany.

Tomina Valeria Arkadyevna, gynekolog, g. Novomoskovsk
Když se pacienti přicházejí ke mně ve věku 40 let a vyšší s žádostí o registraci ústních kontraceptives, nejprve je pošlu, aby se vzdali analýz a další diagnostiku. Během ústní průzkumu jsem vždy zjistil, zda žena kouří, protože po 40 letech je zvýšené riziko trombózy při přijímání hormonálních látek. Obecně platí, že antikoncepční pilulky se dobře osvědčily. Většina pacientů se snížila o projevy Premenopauza: podrážděnost byla pryč, nálada stabilizovala.
Savinova anastasia Viktorovna, gynekolog-porodník, g. Pskov
Moji pacienti se často ptají, zda je možné vzít určitý typ drogy, protože mu doporučilo být přítelem, který je také za 40 let. Vždycky jsem kategoricky odpověděl, že tělo každé ženy je individuální, přičemž schůzky pouze po průzkumech. Často se regreguje ženy po 40 letech tablet Mini-pily obsahující pouze 1 typ hormonu - působí jemně, udržují antikoncepce účinek a mají méně bočních projevů.