Proč místo měsíčního bílého výboje?

Bílé alokace namísto měsíčního patologického jevu, který nelze bez pozornosti ponechat. Absence menstruace může být spojena nejen s dysfunkcí reprodukčního systému, ale také s endokrinními, kardiovaskulárními chorobami, patologiemi CNS. Komplexní zkouška a konzultace odborníka profilu pomůže vytvořit příčinu porušení.

Dočasná dysfunkce nebo těhotenství?

Vytváření menstruačního cyklu se vyskytuje v pubertu. Pokud se vyskytne zpoždění menstruace po dobu 1-6 dnů u mladé dívky, pak není důvod k vzrušení. Přírodní menstruační cyklus je tvořen pouze a menší odchylky za několik dní - společný jev. Když je hormonální pozadí normalizováno, bude probíhat cyklus menstruačního výboje také normální.

Absence menstruace u žen reprodukčního věku (18-35 let) nebo zpoždění více než 2 dnů může znamenat výskyt patologie.

Vzhled sliznice bílého výboje namísto měsíčního nejčastěji spojeného s nástupem těhotenství. Povaha vaginálního výboje je způsobena tvorbou sliznice v cervikálním kanálu, který zabraňuje intrauterinní infekci plodu. Pokud po zpoždění menstruace existují hnědé alokace, může znamenat potrat.

Po zpoždění od 3 dnů je možné potvrdit těhotenství pomocí testu nebo krevního testu pro HCG.

V těle těhotné ženy produkuje chorský gonadotropin, jehož přítomnost potvrzuje druhý proužek na zkoušce. Čím větší je termín těhotenství, tím vyšší úroveň HCG a tím jasnější zbarvení testovacího pásu.

Pokud namísto měsíčních transparentních sekcí nevylučujte ektopický těhotenství. Symptomatická patologie jsou tahání nebo chraptivá bolest v dolní části břicha, zvýšená tělesná teplota, známky intoxikace. Jedná se o nebezpečný stav, který ohrožuje smrtelným výsledkem v nepřítomnosti kvalifikované lékařské péče. Těhotenství není jediným důvodem, proč neexistují měsíční.

Je-li absence menstruace spojena s onemocněním

Pokud v nepřítomnosti měsíčního testu negativu a těhotenství je vyloučeno, příčiny menstruačního cyklu mohou být následující:

  1. Změny v hormonálním pozadí způsobené endokrinními, neuropsychickými, gynekologickými chorobami - společná příčina, proč žádná menstruace. Vodaný výboj, tmavá, příměs hlenu nebo jejich nepřítomnost jsou pozorovány u onemocnění reprodukčních orgánů (adnexite, polycysticový vaječný syndrom, děložní hypoplazie, oligomenorrhea), dysfunkce adrenálního kortexu, porušení ovulačního procesu. Pokud je proces zrání folikul (vytrvalost, Atresia) přerušen, hyperplazovaný endometrium nemůže zcela odmítnout. Po absenci menstruace u 70% případů se objeví průlomové krvácení. Zpožděná období přes 5 dnů - důvod navštívit gynekologa i v nepřítomnosti nepříjemných příznaků.
  2. Amenorrhea spojené s dysfunkce vaječníků. Může vyvolat chronické onemocnění oběhového systému (anémie).
  3. Infekční onemocnění reprodukčního systému (bakteriální vaginóza, drozd) provokují vzhled měsíčního zpoždění a bílého výboje. V tomto případě jsou obvykle hojné, s nepříjemným zápachem, doprovázeným svědění, spalování, bolest s taktlivým kontaktem.
  4. Když je menstruace zpožděna a jsou zde hojné bílé alokace konzistence bavlny, podezřelé dysbakteriózy způsobené endokrinním onemocněním (diabetes mellitus, hypotyreóza). Po odstranění původního zdroje přijde problém problému.
  5. Růžová těsnění, když měsíční zpoždění, dokud ne dva až pět dní mohou znamenat erozi čípku. Vypadá to, že otroci namalované malým množstvím krve uvolněných z povrchu rány. Zároveň táhne dno břicha, v průběhu pohlavního styku je výrazná bolest. Stojí za zmínku, že erozi zřídka dává zhoršení cyklu, a často takový příznak ukazuje přítomnost současné patologie.
  6. Launcher pro změnu menstruačního cyklu může být dříve přenesen nachlazení, chřipka, chřipka. Obvykle se jedná o krátkodobý fenomén.
  7. Přítomnost hlenu namísto menstruace je pozorována v období po porodu, když změna v hormonálním podkladu je způsobena zvýšenou produkcí prolaktinu. Jedná se o přirozený fyziologický fenomén pozorovaný u žen, které kojí. První menstruace po porodu může nastat o několik měsíců později nebo s plným selháním kojení.

Dopad vnějších faktorů

Dočasná porucha menstruačního cyklu také způsobují vnější faktory:

  1. Hojnost kapalné konzistence namísto měsíční provokativní aklimatizace. Nepřítomnost menstruace v prvních 4 dnech je často pozorována při pohybu (měnící se místo střediska, navštěvování střediska). Jedná se o dočasný jev, který nevyžaduje léčbu a prochází nezávisle.
  2. Zpožděná období 5 dnů a více může způsobit stres.
  3. Růžové vybití a krátkodobé zpožděné období jsou často způsobeny vysokým výkonem. Je také stres pro ženské tělo. Takový fenomén je pozorován u žen, které profesionálně hrají sport.
  4. Bílý výboj a zpoždění menstruace je přítomen po operaci na orgánech urogenitálního systému, umělým potitím těhotenství, nouzové antikoncepce (odebírání Escapel, postiner).
  5. Domnívá se, že se objevil místo menstruace, může znamenat alergickou reakci v externích genitálních orgánech na syntetických materiálech (spodní prádlo, denní hygienická těsnění). Zpoždění obvykle nepřesahuje 2 dny. Symptomatická protizánětlivá terapie v tomto případě je dostačující pro výskyt menstruace.
  6. Nepřirozené alokace v nepřítomnosti těhotenství jsou spojeny s užíváním léčiv (perorální antikoncepce, antibiotika, léčiva hubnutí). Restaurování přirozené doby trvání menstruačních cyklospotů po zrušení léčiv.
  7. Zpožděné měsíční provoke nevyvážené potraviny: tvrdá strava, hladovění, ibitaminóza, obezita. V tomto případě se nepřítomnost cyklického krvácení, hymenonese projevuje škodlivé výboje (méně než zavedená fyziologická norma), může mít dlouhou dobu.

Chcete-li eliminovat provokativní faktory, obnovit reprodukční funkci, je nutné určit zdroj problému. Někdy absence menstruace po dobu několika dní je krátkodobý fenomén, který je self-omezen bez léčby. Nepřítomnost menstruace v průběhu 5 dnů však vznik nepřirozeného vaginálního výboje vyžaduje pomoc lékaře. Amenorrhea není nezávislá diagnostika, ale příznakem selhání fyziologických a biochemických procesů vyskytujících se v těle.