Kolik naposledy a jak začínají

Menstruační cyklus - individuální jev. Každá žena by měla věnovat pozornost nejen objemu a vlastnostem výboje, ale také na jejich trvání. K dispozici jsou obecné normy pro regulační předpisy, které jsou modifikovány pod vlivem fyziologických nebo patologických faktorů. Kolik trvá Měsíční Normálně, a když odchod z norem není odmítnutím, zvažte v tomto článku.

Jak by mělo být měsíční

Krásné sexy obvykle cítí přístup menstruace. Důvodem je období doprovázené ISCHEMIA fází:

  1. Endometrium se připravuje na odmítnutí.
  2. Krevní cévy dělohy se zúžily.
  3. Krevní zásobení je dramaticky sníženo.
  4. Některé křeče se objeví.

Již v premenstrijním období začíná pokles na úrovni progesteronu. Endometriální oddělení (začátek menstruace) - nastane, když je sekrece hormonu značně snížena. Výjimka - těhotenství, postpartum, laktace. V této době je úroveň progesteronu snížena v důsledku nadměrné produkce prolaktinu.

Měsíční normálně by měl začít skvrny na spodním prádle červené, růžové nebo nahnědlé barvy. Předcházet jim bolest v dolní části břicha. Krvácení získává intenzitu po 2-4 hodinách.

Kolik dní v normy by mělo být měsíčně

Hlavní zdravotní pravidlo je stabilita. Gynekologové, zodpovězení otázky o tom, kolik dní jsou měsíční, uvede po dobu 4-8 dnů. Když menstruace jde 4, 5, 6, 7 nebo 8 dní pravidelně - to je normální, nicméně, pokud je doba trvání ostře snížena nebo zvýšena (od 4 dnů na 8 a naopak) zbývající v rámci stanovené normy, měli byste hledat Příčina takové reakce organismu spolu s lékařem.

Povaha výboje krve ve dne

Typ krvácení závisí na den menstruace - po první hlavní intenzitě krvácení spadá na druhou a třetí dny a zbytek výběru je charakteristika od středně těžké až po hanbě.
Tabulka ukazuje změny v děloze na menstruační dny a jejich vliv na intenzitu výběru.

Fyziologické změny Intenzita výboje
1. den Začátek obnovy staré vrstvy sliznice Mozhuli
2. den Začne tvorba nových vajíček Intenzivní
3. den Poškozený povrch stěny po odmítnutí starého epitelu Hojný
4. a 5. den Začněte léčit. Snížena množství zajištěné krve Střední nebo Scanty
6. a 7. den Dokončení procesu hojení dělohy a čistící vagíny Mozhuli

Jak dokončit menstruaci

Měsíčně by mělo skončit, jakmile je rozlišován dostatečný objem krve - od 50 do 80 ml. Alokace jsou scanty. Měsíční hnědá barva - odstín zakřivené krve. Každá hodina se sekrece stane lehčí, mícháním s přírodním bílým a krční hlenem. Přípustné čištění vagínové látky nažloutlé barvy další den-dva.

Jak často jsou měsíční

Normalizace cyklu dochází dva roky po prvním vypuštění. Odpověď na otázku Kolik dní se cyklus opakuje nebo se vyskytuje, gynekologové si všimnou, že doba trvání fází je od 21 do 35 dnů. Častá míra měření - 28 dní. Nestabilita kritických dnů je nejvíce znatelná:

  • u adolescentů;
  • Před vrcholem.

Kolik dní minulý měsíc žen starších než 35 let a dívek, které nedosáhli dospělosti?

Než mladší dívka a starší dáma, tím vyšší oscilace termínů, takže ti a další by se neměli obávat kvůli krátké menstruaci 2-3 dnů. Pubertální a výplňová období, těhotenství - odchylky od standardů, které nejsou patologické.

Puberta Climax Těhotenství
Fyziologická norma pro obvyklé (ne uměle způsobené) první menstruaci - 11-14 let. Dívka má cyklus a je instalována během prvních dvou let, respektive od 11 do 16 let, doba trvání výboje může dosáhnout minimálních ukazatelů 2-3 dnů. Čím starší věk ženy bude rychlejší snížení cyklu. Úplné zastavení menstruace častěji dochází do 50 let, vyznačující se celkovou absencí ovulační fáze - neschopnost hnojit vejce. Ne vždy s nástupem těhotenského cyklu se okamžitě zastaví. Dlouhodobý výtok v prvním trimestru prochází jako fyziologický proces, v důsledku neúplného zastavení produkce hormonu v vaječnících.

To neznamená, že dospívající dívky, zralé nebo těhotné ženy jsou chráněny před patogenními faktory.

Identické projevy jsou obvykle přítomny v endometrióze u žen starších než 45 let nebo vaječníky polyquosity u mladých dívek.

Co by nemělo být uvolní během menstruace

Vědět, jaké období jsou považovány za normální, které mají informace o objemu, barvě, trvání, mohou být instalovány nebo vyvráceny přítomnost nepřirozených procesů.

Vlastnosti vypouštění

Mezi společné typy vypouštění uvedení porušení je uvedeno následovně:

Odchylka od normy Funkce projevu
Mozhutov s nahnědlým odstínem Pokud jsou pozorovány několik dní před začátkem menstruace
Hustá hnědá barva Je-li k dispozici po dobu 5-7 dnů před menstruací
Svazky Délka trvání až 7 dní - přírodní fenomén. Pokud menstruace nekončí déle než týden - znamení selhání.
Scooty Příliš malý výtok
Růžový Světle barevné krevní barva během menstruace, Jako by s vodou
Hnědá, sliznice Individuální projev pomocných symptomů

Jakákoli změna povahy menstruace může ovlivnit dobu trvání výběru.

Trvání krvácení

Porozumění tomu, jak moc měsíční měsíčně si žena samostatně uvědomuje, že příliš krátká menstruace nebo jejich úplná absence ukazují porušení, protože normální množství krve nevyniká, starý epitel není aktualizován. Nadměrně hojné alokace s velkým počtem krví - také nepříznivé znamení. Tělo je vyčerpáno, ztrácí až 100 ml krve pro měsíc (přebytek normy):

  1. Krátká menstruace - snížení činností vaječníků.
  2. Dlouhá menstruace - porušení syntézy hemoglobinu v důsledku nedostatku železa, anémie.

Na obou porušování, stejně, jsou postiženy hormonální rozdíly. Intermenstruační vypouštění zvážit příznak charakteristiku problémů s endokrinním systémem. Mezi nebezpečnější odchylky - patologie ženských těl. Existuje možnost další komplikace vážnými onemocněním reprodukčního systému (neplodnost, nádory, chronické patologie).

Výklad
Anulace Nedostatek prvních a druhých fází
Oligomenorrhea Snížení doby trvání
Polymenorrehea Zvýšená doba trvání
Metrragia Krvácení nesouvisí s menstruací

Před zahájením léčby je důležité pochopit, že se stal podnětem k vzniku několika málo. Existuje řada faktorů, které ovlivňují snížení nebo zvýšení menstruačních dnů.

Co ovlivňuje dobu trvání nařízení

Na základě genetických vlastností struktury genitálních orgánů, koagulace krve, sekrece hormonů vytváří přibližnou charakteristiku regulátoru, takže u žen jedné rodiny intenzity, objem, rozmanitost a trvání menstruace častěji se shodují.

Věk ovlivňuje stav vaječníků, struktury těla, metabolismus, psycho-emocionální zdraví. Vzhledem ke změnám v těchto kritériích pokračuje oddanost látek a doba trvání menstruace závisí na práci hormonálních průmyslu.

Mezi nezávislými faktory na stav zdraví žen je ovlivněna jakákoliv teplota, klimatická, přirozené změny.

Faktor Další patogen Následek
Porušení práce století Strese, deprese, přepracování Nadměrná sekrece kortizolu (stresový hormon)
Nemoci ženských orgánů Infekce, zánět, dědičnost, dysfunkce vaječníků Porušení struktury sliznic membrán orgánů, poškození tkáně (hojná ztráta krve)
Změna díla endokrinního systému Odchylka v práci endokrinního systému Selhání cyklu
Nesprávná výživa Přejídání, hladovění Porušení hormonální rovnováhy v důsledku ztráty vitamínů
Ekologická situace Změna klimatických podmínek Zvýšená doba trvání na krátkou dobu

Boj s negativními faktory by měly být zahájeny se změnami v oblasti životního stylu, který hraje aktivní úlohu při tvorbě stabilního cyklu.

Správné střídání práce a volného času, nedostatek přepětí, pravidelná údržba svalového tónu, omezení zatížení, plná strava a spánek - první kroky na cestě k normalizaci regult.

Jak dát měsíční normální

Po odstranění negativního faktoru získává menstruace odrůdu, která splňuje normy, jak by mělo jít. Existují však výjimky, kdy je vyžadována další terapie. Pozornost by měla být věnována, pokud výběru není nad uplynutím v týdnu, doba trvání se stala déle, intenzita průběhu menstruace nebo měsíčně nechodila včas (ne poprvé). V procesu samorstvování problému a usnadnění toku menstruace používají následující doporučení:

Doporučení Výsledek
Zrušení hormonálních přípravků (syntetický progesteron-progestin) Umělá menstruace
Použití denní rychlosti vody (30 ml na 1 kg hmotnosti) Zbavte se zpoždění nadýmání a tekutin v těle
Dodržování osobních hygienických pravidel: Pravidelná sprcha s využitím produktů intimní péče - včasné nahrazení tamponů nebo těsnění Snížení rizika zvyšování infekcí během náboru dělohy
Nekombinujte perorální antikoncepce Zbavit se vloženého prodeje

Samo-obnovovací tipy jsou vhodné pouze v případech, kdy se změna v případě, jak se objevují období, jedna nebo několikrát nastala a neexistuje žádný syndrom bolesti. V ostatních případech musíte vzít včasný rozmanitý kurz.

Před léčbou tohoto problému, primárně eliminují pravděpodobnost těhotenství pro konzultace u gynekologa.

Je nutné odkazovat na lékaře, který tyto postupy předepíše jako:

  • Ultrazvuk;
  • Analýza moči na infekci;
  • Kolekce krve pro hormony;
  • stěr;
  • Kolposkopie.

Získané materiály uvádějí nepřítomnost nebo vývoj patologických poruch, na co se děje nebo může být měsíčním zástupcem jemného pohlaví. Gynekolog jmenuje individuální zacházení se ústními, orálními léky, rysy dne. Samoúprava je přísně zakázána, protože léky zvyšují výrobu jednoho hormonů snížením sekrece jiných látek.

Pro extra pomáhají řešit endokrinolog a psychoterapeut (identifikovat stresující faktory ovlivňující cyklus a navázat rysy hormonálního pozadí).

Modifikovaný měsíční trvání - ne vždy patologický faktor. Je důležité věnovat pozornost genetickému predispozici, vlivu životního prostředí, životního stylu. Včas, zjištěný patogen bude ušetřit z porušení úpravou dne a eliminace nepříznivých podmínek. Pravidelné selhání bez zvláštního důvodu - důvod pro včasnou prevenci infekčních, zánětlivých onemocnění, restaurování neplodnosti ovariální funkce.