Je: vymazaná instrukce

JE: Vymazaná instrukce

Složení tablet a balení

Jedna aktivní tablet Jes (růžová barva) obsahuje 20 ug (0,02 mg) ethinylestradiolu a 3 mg debospairenonu.

Jess je monofasická perorální antikoncepce, což znamená, že všechny růžové pilulky obsahují stejné množství hormonů. Neaktivní tablety (bílé) neobsahují hormony a jsou pouští (placebo).

DJES Balení může obsahovat tablety 1 nebo 3 blestery (desky). V jednom blistrově balené 28 tablet: 24 aktivní (růžová) a 4 neaktivní (bílá).

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Analogy

Dimia Přípravky, JES plus uspokojují stejné dávky hormonů, jako je Jes.

Výhody Jes

Jessovy antikoncepční pilulky mají antagandrogenní účinek. To znamená, že snižují účinek mužských pohlavních hormonů (androgeny), které jsou časté příčiny mastné kůže obličeje a akné. Proto Jess může mít kosmetický efekt - odstranit nebo alespoň oslabit akné (akné). Užívání JES k dosažení kosmetického účinku například od 14 let (v nepřítomnosti kontraindikací).

Také Jess pomáhá eliminovat Bolest během (nebo krátce předtím).

Jess pilulky, na rozdíl od jiných OK, nezdržují vodu v těle, takže váha ženy se nezvyšuje, když jsou přijaty.

Jak začít užívat DJES?

Můžete začít užívat JES od prvního dne menstruačního cyklu (první den menstruace), nebo z první neděle po zahájení menstruace.

Začněte přijímat od 1 dnů menstruace: První tabletu (růžová) v první den menstruace a pak pít jednu tabletu každý den současně. Po konci růžových tablet vezměte bílou tablety od 25 do 28 dnů (placebo). Po skončení placebo tablet spusťte nové balení Jes. Pokud jste začali přijímat JES od 1 den menstruace, kontraktive efekt přijde okamžitě a nemusíte používat další antikoncepci. Pokud užíváte tablety podle pravidel a bez přeskakování, pak během recepce placeba tablety (bílé, neaktivní tablety) také nemusí používat další antikoncepce. Pokud jste začali užívat JES od prvního dne menstruace, musíte použít další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po zahájení příjmu tablet.

Začněte recepce od neděle: Můžete začít užívat Jes od příští neděle po zahájení další menstruace (například, pokud měsíční začal v úterý, první tablet musí být přijata v příštích neděli). V tomto případě by však měla být zohledněna možnost výskytu těhotenství, pokud máte nechráněné sexuální akty, než obdržíte OK. Budete také muset používat další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po zahájení recepce tablet (do příští neděle).

Pravidla příjmu Jes

  • Po obdržení prvních tablet může Jess Měsíčně zastavit nebo stát se méně hojným než obvykle. To je normální a vysvětleno dopadem hormonů.

  • V prvních měsících recepce Jessu můžete pozorovat oscilace krvácení. Je také normální.

  • Příjem tablet se provádí každý den asi ve stejné hodině. Můžete si užívat tablety bez ohledu na jídla.

  • Tablety Je vhodné pít v pořadí uvedeném na obalu. To se děje, takže nejste zmateni.

  • Pokud jste náhodně zmateni počet tablet, ale pouze růžové pilulky pili - pak se nestane nic strašného, ​​protože všechny Pink Jes pilulky obsahují stejnou dávku hormonů.

  • Pokud jste náhodně zmateni počet tablet, ale místo aktivního (růžového) pili neaktivní (bílý), pak se účinek tablet může snížit. Co dělat v tomto případě čtení níže, v sekci Co dělat, když šifrování DJES?

  • Po skončení jednoho blistru, druhý den potřebujete pít první tablet z následujícího blistru. Přestávky mezi puchýři nejsou vyrobeny.

  • Menstruace obvykle začíná na tabletu 27-28. Recepce nového balení by měly být zahájeny, i když menstruace ještě nezačala nebo ještě neskončila.

Když přijde Efekt Jes?

Pokud užíváte JES od prvního dne menstruace, kontraktive efekt přijde okamžitě a již nemusíte používat Kondomy.

Pokud užíváte Jess od 2-5 dnů menstruace, nebo z příští neděle, pak v tomto případě potřebujete použít další antikoncepci dalších 7 dnů po zahájení přijímacích tablet.

Jak jít do Jessu z jiného OK?

Pokud jste minulý měsíc vzali jiné antikoncepční pilulky a chcete jít do Jessu, postupujte podle těchto pravidel:

  • Pokud došlo k 28 tablet v balení předchozí OK, pak je nutný příjmu prvního tabletu JE pro zahájení dne po skončení předchozího OK.

  • Pokud byl balíček předchozích OK 21 tablet, pak recepce prvního tabletu jes může začít den po skončení předchozího OK nebo na 8 dni po sedmidenní přestávce.

Jak jít do Jessu z vaginálního kroužku nebo hormonální omítky?

Jessova první tablet v tomto případě by měla být přijata den, kdy jste odstranili vaginální kroužek nebo smazán Hormonální omítka, buď den, kdy musíte dát nový vaginální kroužek nebo lepidlo sádry.

Jak jít do Jess s integrační spirály (námořnictvo)?

Při přesunu do JES s intrauterinní spirály musí být první JES tablet přijata na den odstranění spirály. Do jednoho týdne po zahájení recepce DJES použijte další antikoncepci.

Jak začít užívat DJES po potratu?

Po potratu o časném období těhotenství (až 12 týdnů) můžete začít užívat Jes v den potratu. Pokud byl potrat v pozdějším datu (více než 12 týdnů), přijímání tablet JES lze spustit 21 nebo 28 dní po potratu. Současně musíte být dále chráněni na dalších 7 dní. Pokud jste před zahájením recepce měli nechráněné sexuální kontakty, můžete začít pitné tablety až poté, co se ujistíte, že nejste těhotná.

Jak začít užívat DJES po porodu?

Můžete začít užívat Jes o 21 nebo 28 dní po porodu. Současně musíte být dále chráněni na dalších 7 dní. Pokud jste před začátkem přijímání Jess, měli jste nechráněné sexuální kontakty, můžete začít pitné tablety pouze po odstranění možného těhotenství. Pokud kojíte, pak jsou Jess pilulky kontraindikovány.

Co dělat v případě zvracení nebo průjmu během recepce Jes?

Pokud se v prvních 3-4 hodinách stalo zvracení nebo průjmem po užívání aktivní tablety JE, může být jeho účinnost snížena. V tomto případě by měla být přijata stejná opatření jako v případě tabletového průchodu (v závislosti na počtu tabletu).

Pokud zvracení nebo průjem pokračuje, je nutné použít další antikoncepci pro po celou dobu zažívacích poruch a dalších 7 dnů po skončení.

Co dělat, když šifrování DJES?

Za prvé, zjistit, jaký tablet jste zmeškali: Je-li bílá (neaktivní), pak se nic nestane a účinek Jessu nebude klesat. Stačí vyhodit tuto tabletu, aby náhodně nebyla prodloužena tablety placeba a pokračujte v příjmu plánu.

Pokud se jednalo o růžovou, aktivní tabletu, pak spočítejte, jak pozdě jste pozdě s recepcí. Je-li méně než 12 hodin, pak se nic nestane a účinek JES nebude snižovat. Vezměte tablet najednou, jakmile si pamatujete, a pokračujte v přijímání schématu v obvyklém čase pro vás.

Pokud jste pozdě s příjmem více než 12 hodin (tj. Po přijetí předchozí tablety, uplynulo více než 36 hodin), pak může klesnout antikoncepční účinek tablet. Podívej, jaký druh tabletu jste zmeškali:

  • Od 1 do 7 tablet: pít tuto zmeškanou tablet Jes, jakmile jsem si ji vzpomněl, i když budete muset pít 2 tablety najednou (včera a dnes). Dále pokračujte v přijímání tablet podle plánu v obvyklém čase pro vás. Během týdne po průchodu tabletu použijte další antikoncepci (například, kondom).

  • Od 8 do 14 tablet: pít tuto zmeškanou tablet Jes, jakmile jsem si ji vzpomněl, i když budete muset pít 2 tablety najednou (včera a dnes). Dále pokračujte v přijímání tablet podle plánu v obvyklém čase pro vás. Pokud jste posledních 7 dní užívali tablety podle pravidel, pak je pravděpodobnost těhotenství téměř vyloučeno. Pokud jste posledních 7 dní zmeškali tablety nebo pozdě s příjmem více než 12 hodin, pak do týdne po průchodu tabletu použijte další antikoncepci.

  • Od 15 do 24 tablet: Existují dvě možnosti: jeden) Musíte pít chybějící tablet jes, jakmile jsem si ji vzpomněl, i když budete muset pít 2 tablety najednou (včera a dnešní). Dále pokračujte v přijímání tablet podle plánu v obvyklém čase pro vás. Po vypnutí 24 tablet, příští den, vezměte první tablet z následujícího blistru (to znamená, že neberete bílé tablety). Nemusíte být navíc chráněni, pokud 7 dní před průchodem pilulky, jste odvezli Jess podle pravidel. Pokud ne, pak musíte být dodatečně chráněni 7 dní po průchodu. 2) Hodit toto balení a začít přijímat nové balení na 5 dní. Není třeba používat další antikoncepci.

  • Od 25 do 28 tablet: Tyto pilulky jsou neaktivní, takže jejich průchod není nebezpečný, a nemusíte přijmout žádná opatření. Vrácet do chybějící tablety tak, aby se nedostal dolů a nezvyšovat délku příjmu neaktivních tablet.

Co dělat, když jsem vynechal několik tablet Jes?

Pokud jste vynechali bílé pilulky, pak to není děsivé, protože neobsahují hormony. Antikoncepční účinek Jess v tomto případě se nesnižuje. Hodit tyto pilulky, aby nerozšiřovaly recepci placebo tabletu.

Pokud jste zmeškali 2 aktivní tablety v řadě na 1 nebo 2 týdně recepce:

Vezměte si dva tablety najednou, jakmile jsem si vzpomněl na průkaz a další den další tablety.

  • Dále vezměte jednu tabletu za den v obvyklém čase pro vás.

  • Aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství po průchodu 2 pilulek v řadě, použijte další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po průchodu.

  • Pokud jste vynechali 2 aktivní tablety v řadě na 3. nebo 4. týdnu recepce:

    • Pokud jste první balíček Jess začal odebírat od prvního dne menstruace, hodit aktuální balení JES a začněte přijímat nové balení JES z první tablety ve stejný den, jakmile jsem si vzpomněl na průchod.

    • Je-li první balíček Jess, začnete převzít z příští neděle po zahájení menstruace, pokračujte pít jednu tabletu denně až do příští neděle, a pak odhoďte textové balení Jes a od neděle začít nový balíček první tablet.

    • Musíte použít další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po průchodu, abyste se vyhnuli nežádoucímu těhotenství.

    • Tento měsíc nemusíte přijít "Měsíční" - to je normální. Pokud "Měsíční" V řadě nebude 2 měsíce, odkazují na gynekologa, aby se odstranil možné těhotenství.

    Pokud jste zmeškali 3 a aktivnější tablety v řadě:

    • Pokud jste první balíček Jess začal odebírat od prvního dne menstruace, hodit aktuální balení JES a začněte přijímat nové balení JES z první tablety ve stejný den, jakmile jsem si vzpomněl na průchod.

    • Je-li první balíček Jess, začnete převzít z příští neděle po zahájení menstruace, pokračujte pít jednu tabletu denně až do příští neděle, a pak odhoďte textové balení Jes a od neděle začít nový balíček první tablet.

    • Musíte použít další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po průchodu, abyste se vyhnuli nežádoucímu těhotenství.

    • Je třeba mít na paměti, že jste zvýšili riziko těhotenství, takže pokud neexistují měsíční, kontaktujte svého gynekologa.

    Pokud si nejste jisti, jak dělat ve své situaci v každém případě, použijte další prostředky antikoncepce, dokud se poradíte s návštěvným lékařem.

    1-2 dny po průchodu tablet můžete mít oddělovací sekce nebo průlomové krvácení, podobně jako menstruaci. Není to nebezpečné a spojené s DJES. Pokračujte v pít tablety podle pokynů a výběr se zastaví.

    Co dělat, když jsem vypil pár Jes pilulky na jeden den?

    Recepce 2 tablety za jeden den není nebezpečný. Simultánní recepce 3 tablet může vést k vzhledu příznaků předávkování (nevolnost, zvracení), ale v zásadě není nebezpečné.

    Výběr krve během recepce Jes

    V prvních 2-3 měsících po zahájení recepce Jess můžete mít oscilaci hnědých alokací různých stupňů hojnosti. Není nebezpečné a nemusíte kvůli této přestávce užívat Jes.

    Některé ženy na pozadí beroucí antikoncepční pilulky mohou být pozorovány krátký krvácení kolem uprostřed obalu. Je také normální a nemusíte přestat užívat Jes.

    Selekce krve se může objevit při průchodu 1 nebo několika tablet Jes. To naznačuje, že antikoncepční účinek Jess může být snížen, což znamená, že byste měli používat další metody antikoncepce (například kondomy) v případě sexuálního kontaktu.

    Pro více informací o příčinách krvavého výboje při užívání JES čtení v článku: Na krvavém výboku při v pořádku.

    Jak odstranit menstruaci pomocí JES?

    Pokud během příjmu Jessu musíte odstranit měsíční, poté po obdržení 24 pilulek z obalu (poslední růžová pilulka) dalšího dne spusťte nový blistr (první růžový tablet). Takže přeskočíte recepci neaktivních bílých tablet.

    S výše popsaným režimem přijímání JE, uprostřed druhého balíčku se můžete zobrazit krvavé otázky, Ale obvykle tento fenomén je rychle prošel. Následující menstruace může přijít pouze na konci druhého balení (na neaktivních tabletách). Antikoncepční efekt je zachován v plném rozsahu.

    Poznámka: Měsíčně můžete odstranit pouze v případě, že jste vzali JES alespoň jeden měsíc před nechtěnou menstruací.

    Jess a jiné léky

    Účinek léku Jes může být snížen, pokud užíváte následující léky: antibiotika z penicilinové skupiny, tetracyklinů (doxycyklinu a další) nebo rifampicin, fenobarbital, antikonvulzivní léčiva z epilepsie (fenytoin, karbamazepin), griseofulvin, přípravky obsahující sv. John`s Weath (například nový průkaz) a někteří jiní.

    Snížení účinnosti JES během příjmu těchto léčiv může způsobit vzhled plynových těsnění nebo průlomového krvácení během recepce aktivních tablet. Není nebezpečné a musíte pokračovat v recepci JE na obvyklém rozvrhu. Celé období léčby a dalších 7 dnů po skončení, použijte další antikoncepce.

    Jess a alkohol

    Malé dávky alkoholu nesnižují účinnost tablet JES. Přípustná dávka alkoholických nápojů však závisí na vašem věku, hmotnosti, metabolismu a některých jiných faktorech. V průměru je během recepce JES dovoleno pít ne více než 50ml vodka, 200 ml vína nebo 400ml piva. Pokud pijete více tohoto množství, musíte použít další nástroje antikoncepce pro další týden po konzumaci alkoholu.

    Jess a zvracení, průjem

    Antikoncepční účinek JES může být snížen ve zvracení a průjmu. Přečtěte si více o tom zde:

    • Co dělat, když jsem vypukl po tabletu?
    • Co dělat, když mám průjem?

    Co dělat, když během recepce JES ne měsíční?

    Pokud se po skončení balení neobjevila menstruace, nezapomeňte, zda jste minulý měsíc udělali.

    • Pokud ano, pak recepce Jess musí být odložen, dokud se nedostanete, že nejste těhotná. K tomu můžete udělat těhotenský test, buď projít Krevní test na HGCH.

    • Pokud jste v minulém měsíci užívali tablety podle pravidel, pak po skončení bliseru, začít nový blistr. Pokud na konci druhého blistru nikdy nepřijdete, musíte odložit recepci pilulek a poradit se s lékařem, aby se odstranil možné těhotenství.

    Pozor: Pokud jste v předchozím měsíci jste zvracení, průjem, jste si vzal velký počet alkoholu, nebo vzal léky, které mohou snížit efektivitu JES, měli byste se poradit s lékařem, aby odstranil možné těhotenství. V článku si můžete přečíst na další důvody zpoždění 10 Příčiny měsíčního zpoždění.

    Co když jsem otěhotnět na pozadí recepce Jes?

    Pokud potvrdil těhotenství, okamžitě přestaňte užívat Jes a kontaktujte gynekologa. Pokud plánujete ukládat těhotenství, pak začnete přijímat co nejdříve Kyselina listová.

    DJES v časném těhotenství nemohou vést k anomáliím vývoje fetálu a nemá vliv na zdraví budoucích dítětů. Proto se nemůžete znepokojovat, abyste opustili těhotenství, která vznikla tak nečekaně.

    Co když měsíční přišel během recepce aktivních tablet?

    Na pozadí Jessu může být krvácení různých stupňů během recepce aktivních tablet: s 1 tablety na 24. Zvláště často tyto situace se nacházejí v prvních měsících příjmu Jes.

    Tyto zvýraznění jsou povoleny, nesnižují antikoncepční účinek tablet a nepoškozují vaše zdraví. I přes tento výběr se doporučuje pokračovat v recepci JE v obvyklém režimu - na jedné tabletě denně. Nepřestávejte přijímat JES, pokud máte krvácení - zrušení tablet se může výrazně zvýšit měsíčně a vést k rozvoji děložního krvácení.

    Užívání jes před operací

    Pokud máte operaci (z jakéhokoli důvodu), je nutné před operací přestat užívat JES za měsíc (4 týdny). To se provádí za účelem snížení rizika krevních sraženin. Je-li požadovaná naléhavá operace, upozorněte si anesteziologa nebo chirurga, že užíváte antikoncepční pilulky. V tomto případě bude lékař přijmout další opatření ke snížení rizika krevních sraženin.

    Obnovení přijímání JES bude 2 týdny poté, co se můžete pohybovat sami.

    Jak často potřebujete navštívit gynekologa při užívání Jes?

    I když vás neobtěžujete, musíte navštívit gynekologa profylakticky alespoň jednou ročně. Když se objeví stížnosti a vedlejší účinky, kontaktujte prosím gynekologa co nejdříve.